Mercedes’e Kötü Haber: FIA, FRIC Süspansiyonları Yasaklıyor!

Mercedes’in üstün olmasını sağladığı düşünülen birbirine bağlı ön ve arka süspansiyon sistemi FIA tarafından yasaklanacak.

FIA, birbirine bağlı ön ve arka süspansiyon sisteminin çoğunun kurallara aykırı olduğunu düşündüğü için bu sistemi yasaklamayı planlıyor. İddialara göre sıradaki yarış Almanya’da bu yasak devreye girebilir.

Kaynaklara göre FIA takımları süspansiyon sistemlerinin detaylı incelenmesinin ardından kurallara aykırı durumlar olduğu konusunda mektupla uyardı.

Charlie Whiting imzalı mektupta “Ön ve arka bağlı süspansiyonları detaylı bir şekilde incelememizin ardından FIA resmi bir şekilde bu tasarımların yasallığının şüphe altında olduğunu bildirdi.” sözlerine yer verildi.

Şu anda kullanılan sistemlerin çoğunun hareketli aerodinamik parça işlevi sağladığı bu yüzden kurallara aykırı olduğu düşünülüyor.

FRIC süspansiyonlar, ön ve arka süspansiyonları birbirlerine bağlayarak iyi performans için belirli bir sürüş yüksekliği sağlıyor.

Bu konsept ilk olarak 2008’de Renault takımı tarafından kullanılmıştı. Günümüzde ise bu konuda en karmaşık sisteme Mercedes’in sahip olduğu düşünülüyor.

FIA bu şekilde bir uyarı yapsa da hangi takımının sisteminin sıkıntılı olduğu bilinmiyor.

FIA, tüm takımların onaylaması halinde bu sistemin yasağının sezon sonuna ertelenebileceğini söyledi. Takımlar bu konuda anlaşmaya varamazsa sistem sıradaki yarış Almanya GP’den itibaren yasaklanabilir.

Bir takım dahi FRIC süspansiyon sisteminden diğer takımlar kadar avantaj sağlayamadığını düşünüp sisteme karşı çıkarsa bu sistem hemen yasaklanacak. FIA’nın bu açıklaması ayrıca takımların rakiplerini protesto etmesinin de önünü açmış olacak.


Yorumlar

“Mercedes’e Kötü Haber: FIA, FRIC Süspansiyonları Yasaklıyor!” için 31 yanıt

  1. Lauda söylemiş.2.5 yıldır kullanıyoruz.Şİmdi mi illegal oldu her türlü testi geçmişti diye.
    Mercedes sistemi çıkarıyormuş.Bu arada bütün takımların kullandığı en komplike olanların Mercedes ve red bulda oldugu yabancı basında yer alıyor.

  2. Bu FIA’nın teknoloji düşmanlığını anlamak cidden güç.

  3. PU 106 A durduralamaz

  4. Sezon Ortasında Kural Değişiklikleri… Bir FIA filmi… “Güleriz ağlanacak halimize” dalında altın öküz adayı.

    Ben bu filmi çoook izledim. Benim ilk izlediğim 1998 miydi 1999 muydu neydi. O zaman başrolde McLaren vardı. Aynı filmin çok daha güzelini 2003’de çektiler. Neden mi daha güzeldi? Bitime 3 yarış kalmıştı.

    Bu FIA cidden bomboş bir kurum. Baştan araçların detaylarına sahipler. Ama bir yerde durumu fark ediyorlar ve “Du bakiim” diyorlar. Aklıma 2011 geldi. Ellerinde SECU ile araçların tüm dataları var ama Red Bull’un sıralamaya farklı yarışa farklı ayarla çıktığını yanılmıyorsam 8. yarışta anlayabildiler. Ondan sonra onu düzelteceğim kılıfıyla iyice sıvadılar. Tam komedi.

    Neyse… Demek ki gişesi iyi ki hala bu tarz filmleri çekiyorlar. Hepimize iyi seyirler.

  5. FIA maalesef kerametin süspansiyonda olmadığını anlayamadı. Bu yasak onları tahmin ettiklerinden çok daha az etkileyecek.

  6. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bundan 2 hafta önceki yorumumu kopyalayım.

    Nebuchadnezzar 24 Haz 2014 – 12:06 at 12:06

    Daha önceleri de gördüğümüz ; “önde olana müdahale” sisteminin bu yıl da uygulanmasını istiyoruz..Mücadelenin yakın olması herkes için en iyisi olur.Daha sezonun yarısına gelmeden bir sonraki sezona odaklanmış takımların yarışını seyretmek istemiyoruz.Bu durumu son yarıştaki çifte puan kuralınız bile değiştiremez.
    Yorumu bildir
    Cevap Ver

    Gereğinden fazla baskın araç yerine daha çok pilotun ortak olduğu yakın mücadeleler tercih sebebidir.Bir zamanlar redbull q3 e bile çıkmayarak sıralama zevkimizi bile bitirmişti.
    Gereğinden fazla önde olana müdahale edilmelidir.Sporun gelişimi , sponsorların ilgisi ve seyircilerin artması bu sayede rahatlayacaktır.

  7. Valla böyle bir yasak olucaksa ben olsam mercedesin çeker giderim nasıl olsa millet anladı mercedesin nasıl bit motor yaptıgını bak ondan sonra f1 e zaten ferraride gitmekten bahsediyor bmw gitti toyota gitti honda gitti geri dönüyor artık saçmalamakta sınır tanımıyor fia 4 sene redbul renoultu öyle yada böyle şampiyon yaptılar mercedesi ise daha ilk senedinde durduruyorlar herkes burda şimdi der 2,4 litrelik motorlarda mercedes nal topluyordu eger motor geliştirmeyi ve antremanları serbest bıraksalar her şey daha iyi olucaktı mercedesin her alanda çıgır açan bir yapısı var bunu daha öncede yazmıştım yine yazıyorum dünyada her yaptıgı araba ve motor rakipleri tarafından alınıp parça parça edilip incelenen tek marka mercedestir unutulmasın ve direksiyon açısı başka hiç bir araçta yok nasıl ki toyotanın yaptıgı lexus ömür boyu paslanmama garantisi veriyor mercedesteki motorlarda böyle dünyada benzeri yok metcedesin tırı günde 300 tane yapılıyor ona en yakın daf ve volvo 160 tane metcedesin otobüsü zaten uzak ara 1 numara kamyonları çekicileri minibusleri jipleri yol araçları hepsi kalitenin adı bunları herkes biliyor aslında f1 i motor dünyasının tepesi diye tanıtıyorlar bu nasıl bir tepeyse saçma sapan abuk subuk kurallarla ne hale getirdiler

  8. Murat Aksoy avatarı

    Nerdesin Hulk Hugan tam sana göre maç var.

  9. arif çelik avatarı

    sezon öncesi nerdeydiniz ey fia şimdimi fark ettiniz.

  10. 1-1.5 aydır iştahım kaçtı yarışları doğru dürüst izlemiyordum. Fakat eskiden yapmış olduğum yorumlardan birinde Mercedesin şampiyonluğu garantilemesi halinde en geç Belçikada bir dümen döner başka kazananlarda çıkar diye yazdığımı hatırlıyorum. Gerçi ne yazdığımı da net olarak anımsamadım ama buna benzer bir şeyler yazmıştım.

    Mercedesin mevcut süspansiyon yapısı motora o kadar ivme kazandırıyorki çekişi her takımdan oldukça üstün. Mercedes kazandığı yarışları zorlamadan kazanıyor. Mercedesi yavaşlatan yine lastikler. Bir de şu frenlerde ısınma sorunları var. Mesela yarışın 15. turunda en hızlı turu atıyorlar fakat o dakikadan sonra en ufak zorlama falan yok. Çünkü frenler ve lastikler aşırı ısınıyor.

    Gönül isterdiki bu süspansiyon sistemini bütün takımlar akıl edebilseydi ve çekişte Mercedesle baş edebilseydi. Fakat yapamadılar. Çünkü çok rsikli bir sistem. Isınma sorunlarına yol açıyor özellikle Renault motorunda dayanıklılık sorununa da yol açacağından şüphe yok. Çünkü sezon başı muhtemelen Newey buna benzer bir sistem geliştirmişti fakat Red Bull sürekli sorun çıkardı. O da tasarımını güncellemek zorunda kaldı ve Milton Keynes’a döndü.

    Bu süspansiyonun kaldırılması özellikle sezonun 2. yarısı çekiş isteyen pistlerde Mercedesi sıradanlaştıracaktır. Belçikayı, Monzayı kazanacak kadar hızları olur çünkü bu pistler genelde maksimum sürat ister fakat uzakdoğu turnesinde muhtemelen Red Bulllarla 1.lik mücadelesi verirler ve yüksek olasılıkla Red Bull oralarda Mercedesi geçer.

    Red Bull demişken Red Bull’un son yarışlarda Williamsa çok yakın ve hatta daha düşük performans gösterdiğini de herkes gördü. Ferrarinin hızlı virajlarda tutunma sorunu olmasa Ferraride bu ikiliye yakın. Ferrari eğer gelecek sezona odaklanmazsa sezonun 2. yarısı 4 takım daha yakın ve keyifli mücadele verebilir. Bu dakikadan sonra Mercedes pilotları ve Mercedes takımı dışında şampiyon çıkmaz. Biraz farklar erir, heyecan gelir o olur ama kazanan değişmez. Fakat bu süspansiyon sisteminin yasaklanması özellikle hızlı otomobillerde iştahlanan Lewis Hamilton’un şampiyonluğu adına bir dezavantaj getirebilir. Çünkü kazanan bir araç bulamayınca Hamiltonun ne yapacağı, ne hatalar yapacağı tam bir bilinmez. O yüzden bu sistemin yasaklanması bana göre her açıdan Hamiltonun dezavantajına oldu.

  11. Haha rezillik ya tam bi rezillik. Red Bull’la ilgili neler neler çıktı yıllar boyunca hep sezon sonu bakarıza geldi iş.
    Brawn’ın 2009da sezonu domine etmesini sağlayan çift katmanlı difüzör için bile sezon sonunda yasaklama gelmişti. Şimdi Mercedes’in dominasyonu, sabun şampiyonun ağlamaları falan çıktı ya güzel FIA’cığım dayanamadı fazla herhalde.
    Mercedes FIA işbirliği, yeni senaryo Mercedes’in domine etmesi diye hayıflananlar da görsünler durumu. Kim FIA’nın yanında, FIA kimin hayrına çalışıyor görülsün.

    1. Fia hala Mercedesle çalışıyor.Göz boyamak için 0.3 sn almaları durumu değiştirmez.

  12. Ben buna karşıyım arkadaş kim olursa olsun FIA maalesef yine saçma işler yapıyor madem yasal değil neden en başında izin veriyorsun.

    Yıl 2006 Renault Fernando Alonso ile kazanıyor sezon içerisinde kütle amortisör yasaklandı neymiş kurallara aykırı neden en başta izin verdin kardeşim?

    Yıl 2011 Red Bull Renault motor haritalama sistemi yasaklanıyor EBD yi engellemek için bahane yine kurallar adama demezler mi neden başta izin verdin.

    Yıl 2011 sonu Lotus Renault 2 senedir geliştirdiği frenlemede aracın yüksekliğini dengeleyen sistem geliştiriliyor FIA’nın haberi var izin verilmiş 2012 sezonu için kış testlerinde kurallara aykırı de yasaklat bunları gördük.

    Yıl 2012 Red Bull Renault’un taban deliği ve fren kaliper delikleri yasaklanıyor neden yasaklandı kurallar yine aynı bahane.

    Yıl 2014 9 yarış yapılmış 8 yarış kazanılmış adamlar kürümüş resmen sen çık kurallara uygun değil de sistem bu olmaz madem uygun değil baştan izin vermeyeceksin verdiysen de bu Sporu sevenlerin aklını karıştırıp rakip takıma karşı saygıyı azaltmayacaksın.

    Mercedes’in yaptığı işe saygım sonsuz ama F1’e uyguladıkları baskı gideriz demeleri yapılan lastik testleri 2012 de çıkan Mercedes motorunun daha güçlü olması denmesi Lewisin takım değiştirmesi bir şeyleri garanti görerek gitmesi insanı şüphelendiriyor ve de son olarak da bu. Mercedes motor sayesinde herkesten 1.5 saniye hızlı değil her alanda elde etmiş olduğu avantajlarla hızlı lastik kullanımı mekanik, motor.

    Son olarak sezon içerisinde ne olursa olsun kural değiştirilmemeli bu sistemin takıma 0.7-0.8 saniye kazandırdığı söyleniyor.

    1. “Nedense” hep Renault ile ilgili engellemelerden bahsetmişsiniz ta ki Mercedes’e gelene kadar. Yaşınız daha öncekilere yetmediğinden mi, yoksa işinize gelmediğinden mi ?

      1. Benim aklıma gelenler bunlar vede 2003 sezonun dan itibaren bu sporu takip ediyorum. Kuralları yazan ve şampiyon olanları da gayet iyi biliyorum. Bundan öncekileri de söylersen öğrenirim abicim hayırlı sahurlar.

  13. iyide bunlar araclari taaaa testler baslamadan kontrol etmediler mi ??simdimi akillari basina geldi ?.bunun tek bir aciklamasi var herseyin icine ettik nasil sivariz hesabi yapiyorlar

  14. Baktılar izleyici kitlesi azalıyor Mercedes’i az yavaşlatalım da diğer takımlar hiç yoktan yetişsin düşüncesi.Dediklerim teker teker çıkıyor.Güya Mercedes’e düşmanmış gibi tavır takınacaklar aslında tam tersi.Ama ben bunları yemiyorum.Bu seneyi Mercedes’e verdikleri bu haberde çok belli oluyor.Madem yasaklatacaksın sene başında yap.Puan avantajı olmadan.

    1. Bir ekleme daha yapıyım.Bunu sadece Mercedes için söylemiyorum.2012’de Silverstone’da Red bull için yaptılar.Baktılar Ferrari egzoz yasaklanınca öne çıktı tekrar yasağı iptal ettiler.Eğer birşey olur da Mercedes geri düşerse yasağı iptal ederler.Tekrar bu süspansiyon sistemi geri gelir.Red bull’cu arkadaşların sızlanmaya hakları yok.

  15. ForzaFerrari avatarı

    Oyun ortasında kural değiştirilmez. Fia öğrenemedi hala. Kendi yaptığı saçma kuralları sezon içinde yine kendi saçma kurallarıyla kaldırıyor.

    1. gecen sene lastikler ingiltere den sonra degisti hatirlarsaniz ne tesaduf :D. 5 takim arka sol lastigini patlatmiti 🙂

  16. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bunlarda bir nane olduğu belliydi yasak Almanya GP de gelmeli Aslanımız yerine geri dönmeli.

    1. Tur yiyince dümenden yarışı bırakan mı?

      1. jules bianchi fan club avatarı
        jules bianchi fan club

        Güzeldi Anthrax

      2. MichaelJackson avatarı
        MichaelJackson

        Zaten 5 Motor Hakkından 4’ünü Kullanmış Bir Pilot Neden Tur Yiyince Yarışmaya Devam Etsin? O Düzlük Hızıyla Kimi Geçebilir Yetişse Bile Puan İçin? Ki Yetişemez 70 Saniyeden Bahsediyoruz..

        1. Bunlarda konu Vettel olunca derhal kullandıkları süpersonic at gözlüğü var dostum.
          Bakarlar ama göremezler.

  17. yasak olmamalı, redbullu dominant yapan şeyleri yasaklanmaması lazımdı, ferrariyide öyle. bunlarınki de yasaklanmamalı. serbest antremanlar olmalı 😀

  18. hay ben sizin kurallarınıza.

  19. Yusuf Hitay avatarı

    fia yine müdaheleye başlamış anlaşılan.

  20. Madem yasaklatacaktınız kurallara aykırıydı neden sene başından yapmadınız? Bir şeyi yapıyorsanız ya tam yapın ya hiç yapmayın.

  21. ”Mercedes’in dominant oluşu spora zarar verdi, bir şekilde bunları yavaşlatıp şova tekrar heyecan katalım.” düşüncesine girdiler sanki. 🙂

  22. Mercedesten istediğini yasakla bu saatten sonra 2 sn değilde 1 sn fark atarız np 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir