Takımlar Bazı Yarışlarda Mini-KERS mi Kullanacak?

yazar:

kategori:

İspanyol basında çıkan haberlere göre bazı takımlar 2009’da KERS’i daha sınırlı kullanımını planlıyor.

Spor gazetesi Marca, bazı pistlerde enerjinin geri dönüşümü teknolojisinin sınırlı olması nedeniyle, ağır ve tam fonksiyonel KERS’i kullanmanın gereksiz olacağını düşündüğünü yazdı.

Bununla birlikte araçlara büyük ihtimalle KERS’in daha hafif ve daha küçük versiyonunun yerleştirilebileceği gündemde.

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali: "Bu, yapılabilecek bir şey"


Yorumlar

  1. Hatirladigim kadari ile 1 turda 3 kez kullanilabiliyor, Spa 44 tur, yani 3×44=132 yapar 🙂 Macaristan icin ise 3×70=210. Ama genel olarak soylediklerin mantikli luris arkadasim. Son olarak Mini kers banada mantikli geldi.

  2. evet mesela spa'da çok faydalı olmayacak çünkü diğer pistlere göre tur sayısı daha az ve bu da yarış içinde daha az kullanılabileceği anlamına gelir, ayrıca spada aracın dengesi önemlidir ve biz biliyoruzki kersli araçlarda ideal dengeyi sağlamak kolay olmayacak, bu sistemi spada yarış içinde toplam 45 kez kullanırsınız, macaristan gibi bir pistte ise 75 kez fln kullanabilirsiniz, şöyle bişiy daha var, gerçek anlamda düzlüğü olmayan monaco gibi yarışlarda özellikle yağmurlu yarışlarda hem dengenin ayarlanabilmesini zorlaştırır hemde gaza 7-8 sn ile tam gaz basılamadığı için bu sistemi kullanabilecek biyer bulunamayabilir, ancak istanbul, silverstone veya malezya gibi çoğunlukta olan pistlerde faydalı olacağını düşünmekteyim, ama yinede bazı pistlere kerssiz çıkılabilir ve bundan yarar sağlabilirler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir