Tost: "Yeni Kurallar Küçük Takımları Zorlar"

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso takım patronu Franz Tost, bu sene Formula 1’de göreceğimiz değişikliklerin, İtalyan takımın 2008’deki formunu tekrarlamasını daha zor hale getirdiğine inanıyor.

STR, 39 puan aldığı 2008 sezonunu takımlarda 6. sırada tamamladı ve İtalya-Monza’da Sebastian Vettel ile zafere ulaştı.

Ama Tost, yeni kurallara uyum konusunda küçük takımların gridde geriye düşeceğini düşünüyor.

Tost: "Teknik kuralların esas değişiklikleri ile birlikte büyük takımlar, bizden çok daha fazla hızlı olacaklar. Çünkü biz kaynaklara sahip değiliz"

"Yeni elemanlarla ilgili bir sorun olduğunca büyük takımlar bununla bizden daha iyi başa çıkabilir. Küçük takımlar, büyük değişiklikler olmadığında çok daha kolay zamanlar geçirir ve değiş tokuş halinde bir teknik statünüz var"

"Tarih şunu gösteriyor, bu sporda büyük bir değişiklik olduğu zaman en hızlı şekilde büyük takımlar tepki veriyor, küçük takımlar yakalamak zorunda kalıyor. Geçen sene başardıklarımızı sürdürebilir veya üzerine koyabilir miyiz, bunu söylemesi zor"

Tost, takım için herhangi bir performans hedefi belirlemede de temkinli, özellikle de yeni aracın Mart’a kadar piste çıkmayacak olması ile birlikte.

Tost: "Toro Rosso had a fantastic 2008 season, with the team improving all year long. At the moment, we are working as hard as possible to prepare for the coming season.

"Yeni aracımızın ne kadar rekabetçi olacağına çok şey bağlı. Ve 2009 için, oluksuz lastikler, farklı dingil aralığı, KERS ve tamamıyla yeni bir aero paket olmak üzere göz önüne alınması gereken yeni elemanlar var"

"Bütün bu durumlarda pilotlar, paketten maksimumu elde etme adına yeni araçla ahenk içinde olmak için mühendislerle sıkı bir şekilde çalışmak zorunda olacak. Bu sene bu durjm, griddeki en tecrübeli pilotlar için büyük bir meydan okuma olacak."

Toro Rosso, 2009 pist çalışmalarına gelecek hafta Algarve’de STR3 ile başlayacak ve Buemi direksiyonda olacak.


Yorumlar

  1. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    Denyolar işte akılları sıra maliyet kısıp ufak takımları kolluyolar ki rekabet artsın diye ama büyük takımlar bile kers konusunda zorlanıyor.Gereksiz birşey kers kesinlikle gereksiz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir