Ferrari, KERS Tutumu Yüzünden BMW'yi Haşladı

yazar:

kategori:

Ferrari Takım patronu Stefano Domenicali, Formula 1’de KERS’i erteleme konusunda BMW Sauber’in engel olduğunu söyledi.

Maranello kökenli takım, KERS’i eleştiren isimlerin başında geliyor ancak diğer takımlardan da KERS’in ertelenmesi istekleri gelmişti.

Ancak bir kural değişikliğinin hemen uygulanabilmesi için Takımlar Birliği olan FOTA’nın teklifleri eksiksiz kabul etmesi gerekiyor.

Domenicali "Biz oybirliği ile bir çözüme ulaşılması gerektiğini söyledik."

"Ancak  bazen anlaşmak zorundasınız. BMW dışında herkes bunu kabul edebilirdi."

"Şu anda karşılaştığımız gibi, eğer birlikte hareket edersek F1’in geleceği karanlık olmaktan çok ümit verici olur." dedi.

Domenicali aynı zamanda KERS’in pazartesi günü başarıyla piste indiğini ancak şu anda böyle karışık bir sistemi tanıtmak için yanlış zamanın olduğunu söyledi.

Domenicali "Bunun Formula 1 ile hiç alakası yok. Çok fazla para pencereden dışarıya atıldı." dedi.


Yorumlar

  1. Levent abi bombasın ya! Saygılar..
    Tahsin emre efe arkadeşim BMW çalışanı filan değilim ama el arabası operatörlüğü yapmış adamım, belki ordan hareketle bi hazımsızlık yapmış olabilirim 🙂

  2. gurcan hezer avatarı

    Ferrari kersin gelişimi ve kullanımı konusunda BMW nin geldiği noktada olsaydı ,ertelenmesine ne tepki verirdi acaba?

  3. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Şimdiye kadar neyi başarmışlarda, kendilerini çok iyi görüyorlar anlamadım. En kötü ihtimalle bu birkaç yarışa patlar,, Ferrari kendini toparlayacaktır mutlaka.. BMW sene ortasında 2010 çalışmalarına başlar yine

  4. nazar etme ne oldu çalış seninde olur kıskanmanın manası yok BMW bu konuda çok çalışıyor TAILENDER ne demek istiyorsun yorumunda anlamadım BMW çalışanımısında olacaklardan haberin var. yada rüya gördün. BMW ve Mclaren 2009 için favori ferrari'ye şans tanımıyorum ben görürüz mart ayında anyayı konyayı.

  5. BMW Kers te çok ileride

  6. levent karadol avatarı
    levent karadol

    benim aaslında çok parlak bir fikrim var sezon içi testler yasaklandığına göre bütün takımlar bir araya gelsinler içinde kersin olduğu bir bilgisayar oyunu geliştirsinler onuda mozliye versinler o oyunda kersi kırbaçlasın belki birazcık tatmin olur kabul ediyorum çok saçmaladım ama bence bu sene maliyetleri kısma adına getirilen tüm kurallar ve yasaklar bu kadar saçma oldu arkadaşlar bence bu sezon çok sayıda patlayan kers ve mangal partisi göreceğiz son olarak bir tifuzi olarak şunada dikkatinizi çekmek istiyorum bay domanicali yine başarısız olunursa şimdiden bahanesini buldu neyseki sezon sonunda ki yarışlarda bahane bulmaya ayırdığı zamanı belki takım için yaralı işlerde kullanmayı dener bu arada burak böcek çok teşekkür ederim umarım f1 i bari şifresiz izleriz bide bize bir şifreli kanal abonelik masrafı çıkmaz inşallah

  7. burak bocek avatarı

    Aslında haksız değil çünkü pekçok takım ve yöneticisi benzer açıklamaları yaptı.Öyle ki bu karmaşık yapıyı birtek Bmw'nin istememesi ne kadar ciddiye aldıklarını ve harcadıkları milyonlarca doları çöpe atmama peşinde olduğunu gösteriyor.Onlarda haklılar ama hem maliyet kısıtlamasından bahsedip hemde kersi getirmenin anlamsızlığını 50 kere anlatmaya gerek yok.Mclarenden bile benzer bir açıklama gelmişti demekki onlar dahi çok üst düzey bir kers sahibi değiller yada harcamadan şikayetçiler.Hadi sezon içi test olsa geliştirme deneme imkanı olsa tamam ama oda yok ve bazı pistlerde faydası tartışılır.Her neyse bence bütün bahaneleri bırakıp olabildiğince iyi hazırlamak ve şu zamazingoyu geliştirmek gerekiyor.Artık olan oldu öyle ki mosley katır inadını bile kırıp 2009da zorunlu değil diyor.Kendi bile saçmaldığının farkında.Son birşey şimdi bir Bmw istemedi diye kers olucaksa fia bmw haha şaka şaha.yorumum bana has duygu ve düşüncelerden oluşuyor.Şimdi çalışma zamanı hadi ferrari biz her türlü her kurala adapte olur geliştiririz boş verelim bunları

  8. İstermisin BMW çok güvendiği KERSten umduğunu bulamasın. Zannedersem bu karmaşıklıkta 2009 BMW'nin şampiyonluğu için en uygun zaman ama bana pek bu durumu avantaja dönüştürecek gibi görünmüyorlar. Göreceğiz bakalım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir