MotoGP: MotoGP, Formula 1'i Örnek Alabilir

yazar:

kategori:

Ducati takım patronu Livio Suppo, MotoGP’nin Formula 1 örneğini takip ederek maliyetlerin azaltılması konusunda radikal kararlar alınacağını ancak bunun 2010 öncesinde olmayacağını düşünüyor.

Geçtiğimiz hafta Japonya’da toplanan takımlar, maliyetler konusunda görüşmüşlerdi. Suppo, grand prix haftasonlarında seansların kısaltılmasının olası olduğunu ve motor konusunda değişikliklerinin de plan dahilinde olduğunu açıkladı.

“2009 için bazı kısıtlamalar var ama motorlar çoktan üretilmeye başlandı bile. Bu yüzden mucize yaratılamaz. Bununla birlikte, kimseye zarar vermeden neler yapılabileceğini tartıştık. Ancak şu anda yapabileceğimiz tek şeyin, motorların pist üzerinde daha az zaman gerçirmesi olduğunun farkına vardık. Bu yüzden daha az test olabilir. Antremanlar ve sıralama seansları kısalır. Motorlar da en azından iki yarış kullanılabilir. 2010 yılında ise bu 3 bile olabilir.”

Suppo, henüz kesin olarak alınmış bir kararın olmadığını söylerken, neler yapabilecekleri konusunda düşündüklerini de ekledi.

“Elimizde birçok öneri var ve şu anda bunları değerlendiriyoruz.”

“Örneğin, çelik frenlere dönebiliriz. Her takımdaki araç sayısını azaltabiliriz. İki yarış motoru ve bir de yedek olabilir ve motorlar da bir yarıştan fazlasını çıkartabilmeli. Bu da gelecek yılki projeler için büyük bir değişiklik demek oluyor.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir