Ferrari: "Pilot Rekabeti Konusunda Korku Yok"

yazar:

kategori:

Ferrari, Felipe Massa ve Kimi Raikkonen arasındaki rekabetin bu seneki şampiyonluk şanslarını olumsuz etkileyeceği konusunda bir endişe duymuyor.

Raikkonen, bu sezon 2008’deki hayal kırıklıklarının üzerini kapatmaya çalışacak ve şimdiden kış aylarında antreman yapıp kilo kaybetmeye odaklanmış durumda. Bu da giderek gelişen Massa karşısında bir farklılık yaratabilir.

Massa’nın şampiyonluğu sadece bir puanla yarışın son dakikalarında kaybetmesinin üzerinden çok geçmemmişken, bu sezon iki takım arkadaşının birbirlerine karşı mücadeleden çekinmeyeceği bir gerçek. Ancak Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, takımın muhtemel rakipleri McLaren, BMW ve Renault ile mücadele ederken pilotları idare etmek konusunda zorluk yaşamayacaklarına inandığını söylüyor.

“Geçen yıl, pilotlarımız arasındaki yanlış idare nedeniyle bir puanla şampiyonluğu kaybetmiş değiliz. Takım her iki pilot için de çalışır ve eğer onlara rekabetçi bir araç verebiliyorsak, ki yapabileceğimizi umuyorum, içeriden psikolojik bir baskı yaşamayız.”

Domenicali, Massa’nın artık şampiyonluk için ciddi bir rakip olduğu konusunda şüphesinin olmadığını söylüyor ve Avustralya ve Malezya’daki spini gibi utandırıcı olayların artık geride kaldığını düşünüyor.

“Massa’yı oldukça motive ve zinde gördüm. Geçen sezon çok fazla olgunlaştı. Son sezonlardaki en güçlü yanı daima kendine güvenmesiydi. Zihinsel olarak hazır olduğunu düşünüyorum ve hem dışardan hem de içerden gelen baskının üstesinden gelme konusunda yeterince olgun.”

Ayrıca Domenicali, Raikkonen’in de 2009’da eski formuna döneceğine inanıyor.

“Kimi tekrar araca dönmek için sabırsızlanıyor ve Portimao’da araçta olacak. Başkan Montezemolo’nun ‘Son yarışlarda araçta olan onun ikiz kardeşiydi.’ şakasının ardından tekrar kendini göstermek istiyor. Kimi her zaman inanılmaz bir yeteneğe sahip oldu. Kendini kontrol etmeyi biliyor. Bu da onun dışarıdan baskı hissetmemesini sağlıyor.”

Domenicali, yeni kurların ardından zorlu bir şampiyona beklediğini de ekliyor.

“Ayaklarımız yere basmalı çünkü çok zorlu bir şampiyona olacak. Rekabetçi olmak, simülasyona ve dayanıklılığa yatırım yapmak çok önemli olacak. Çünkü sonuçlar yol araçlarının üretiminde de kullanılıyor.”

Geleceğe baktığında ise Domenicali, Fernando Alonso’nun 2011 için takımla sözleşme imzaladğı konusundaki spekülasyonlara ise, "Bu konuda şimdiye kadar söylenenlere bir şeyler eklemenin zor olacağını düşünüyorum. Bizim pilotlarımız kontratları imzaladılar ve Başkan Montezemolo bile ‘Bekleyip görelim’ dedi. Fernando harika bir pilot ama biz sahip olduğumuz pilotlardan fazlasıyla memnunuz.” diye konuştu.

 


Yorumlar

  1. bakın arkdşlar herke geleciği bilmez alonso ferrariye giderse belki çok başarılı olacak yada olamıyacak bekliyip göreces genl olark herkes başarılı olcaktır die ama bakcaz.inş RENAULT F1 TEAM İİ BİR ARAÇ VERİR ALOnsoYA

  2. McLaren, BMW ve Renault ile mücadele ederken pilotları idare etmek konusunda zorluk yaşamayacaklarına inandığını söylüyor.
    İŞTE BUYAA

  3. "Fernando harika bir pilot ama biz sahip olduğumuz pilotlardan fazlasıyla memnunuz.”

    Katılıyorum bu sözüne tamam fernando gelebilir ferrari'ye ama daha cok var suan ki duruma bakalım bizz yeter artık sürekli aynı konumaslarr..

  4. Yıllarca uyguladıkları tek pilotu kazandırma politikasının onları F1 severlerin gözünde bir ''hiç'' yaptığını anladılar. Marka değerleri arttı ama saygınlıkları azaldı. Bunu geri akzanma politikası, zaten Domenicalli bu işin başına geldiğinde belliydi, en sempatik ''delikanlı'' kırmızı ceketli, bir çeşit barış elçisi. Günü geldiğinde onu da şutlayacaklar, Michael ve ekibi gibi. Buraya yazdım.

  5. emre özduru avatarı

    Ferrari'nin 2011 için planlarında bence Alonso'dan çok Vettel var. Her iki pilot da aracı geliştirmesini iyi biliyor ama Alonso'nun tecrübesi tartışılmaz ancak 2011 senesinde ki Alonso 30 yaşına dayanmış olucak ve uzun soluklu bir birliktelik olmayacaktır. Ferrari'nin pilotlar geçmişlerine baktığınız da hep sürekliliği esas almıştır. Bu yüzden şimdiden Vettel de ki gelişmeleri yarış yarış gözlem altına alacaklarıdır.

  6. MagicAlonso avatarı

    Harika bir sezon bizleri bekliyor.Ayrıca er yada geç Fernando mutlaka Ferrari de olacaktır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir