Bottas: “FRIC Yasağı En Çok Mercedes’i Etkileyecek”

yazar:

kategori:

Williams’ın Fin pilotu Valtteri Bottas, muhtemelen Almanya GP öncesi devreye girecek olan FRIC süspansiyonları yasağının en büyük darbeyi Mercedes’e vuracağını söylüyor.

Bottas, “Sanırım bu yasak en
çok onları yaralayacak. Çünkü en karışık sistemin onlarda olduğunu hepimiz biliyoruz.” dedi.

Fin pilot ayrıca Williams’ın bu yasaktan bir zarar görmeyeceğine inanıyor.

Williams’ın ne kadar etkileneceği sorulduğunda Bottas gülerek, “Göreceğiz. Ancak birçok takım bizden daha çok zarar görecektir. Bu yasağın bizim lehimize olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Valtteri Bottas, son 2 yarışta üçüncü ve ikinci sıraları alarak Williams’ın Mercedes’e en yakın takım olduğunu kanıtlamıştı.

Ancak Bottas her ne kadar FRIC yasağının Mercedes’i durduracağını söylese de, Mercedes’in önde kalmaya devam edeceğini de düşünüyor.

“Son yarışlarda onlara yakındık. Fakat onlarla yarışamazdık. Gördüğünüz gibi Silverstone’da ikincilik maksimumdu.”

“Onlar önde kalmaya bir şekilde devam edeceklerdir.”


Yorumlar

“Bottas: “FRIC Yasağı En Çok Mercedes’i Etkileyecek”” için 4 yanıt

  1. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    2011 2012 2013 2014 te Redbull a yaptıkları gibi mi ?

  2. Fric süspansiyon yasağı uygulamaya konulursa bundan en büyük faydayı Ferrarinin sağlayacağından şüphe yok. Çünkü Ferrari süspansiyonel anlamda yarıştığı büyük takımlardan oldukça geride. Bunu dönüşlerde aracın hareketlerinden ve dönüşlerden sonra hızlı virajlarda çekiş-ivme eksiğinden anlayabiliyoruz. Bu sistem uygulanırsa çekiş anlamında takımlar farklı varyasyonlar deneyeceklerdir. Ama Fricin yasaklanması mekanik yol tutuşu en iyi olan Mercedes ve Red Bull’u daha fazla etkileyecektir. Yine de Red Bull motorun zayıf olmasından dolayı kuru havada bu sistemden Mercedes kadar yararlanamıyor ama özellikle ıslak havalarda bu sistemi Red Bull da etkili bir şekilde kullanıyordu. Takımlar yağmura göre araç geliştirmedikleri için Red Bull’un pek tepkisi yok. Hele Red Bull kuru zeminde de sistemi iyi kullanabilseydi o zaman curcunayı görürdük.

    Bu yasaktan sonra öndeki dörtlünün yani Mercedes-Red Bull-Ferrari ve Williamsın çok yakın mücadeleye girişeceklerini düşünüyorum. Bu yasakla beraber Ferrari’nin bu sezon da yarış kazanma ihtimali ortaya çıktı. En azından 1 yarış kazanabilir Ferrari. Frici iyi kullanan takımları sistem verimliliğine göre sıralarsak

    Mercedes-Red Bull-Toro Rosso-Mclaren biraz Lotus ve biraz da Marussia idi. Frici kullanamayan beceriksizlikleri sayarsak, Ferrari, Williams,Force India, Sauber ve Caterhamdı. Sezonun 2. yarsı Sauber puan alabilir, Force India Mclareni yakalayabilir. Yani bu yasak sıradan bir yasak değil. Araçların temel downforce haritalamalarını ilgilendiren, mekanik anlamda yeni bir plan hazırlamalarını gerektiren bir yasak. Hemen şak diye uygulanabilecek bir yasak olduğu konusunda tereddütlerim var. Ama uygulandıktan sonra Ferrariye yararı olacağından şüphem yok. Yani Ferrari taraftarıyım ama bu yasak bence bu sezon Ferrari yarış kazansın diye apar topar çıkarılmış bir yasak. Yasağı 1-2 yarış deneyip Ferrari yarış kazandığı takdirde tamam sezon sonuna kadar izin var ama gelecek sene katiyen yasaklanacak diye yeni bir bildiri yayınlarlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir