Ecclestone Puan Sisteminin Değişikliği Konusunda Kararlı

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, hâlâ Formula 1’deki puan sistemindeki değişiklik için umutlu. Böylece daha çok yarış kazanan pilotun şampiyon olacağını düşünüyor.

Olimpiyatlardaki madalya sistemini Formula 1’de de görmek istediğini her seferinde belirten Ecclestone bugün yaptığı açıklamada sistemin ne olursa olsun daha fazla yarış kazanan pilota fayda sağlaması gerektiğini söyledi.

“Madalya sistemini unutun. Bana göre daha fazla yarış kazanan kişi şampşyon olabilmeli. Sadece, en çok puanı toplayarak ikinci olan kişinin şampiyon olması gerektiğini düşünmüyorum, hepsi bu. Umuyorum ki, yarış kazanan pilotun şampiyon olması pilotları kazanmaları için zorlayacak.”

“Bu yıl birçoğu, işini garantiye alarak ikinci oldu ve kazanmak için mücadele etmediler. Çünkü sadece iki puan fark edecekti. Riske değmezdi.”


Yorumlar

  1. ozan ülkügil avatarı
    ozan ülkügil

    lanet olsun sana Bay E!!!!!!

  2. tolga soydan avatarı

    kazanan ikinciden 5 puan fazla alsn olsn bitsin.liderlik çekişmesi daha güzel olur

  3. madalya sistemine karşıyım ama 1. ile 2. arasındaki fark en az 4 olsa, hatta en güzeli 6 olsa işte o zaman şampiyonluk için herkes risk almak zorunda kalır. Düşünün son yarış 14 puanlık fark bile kapanabilir

  4. Enes Güven (aegschumi) nin de dedigi gibi 14-8 aradaki 6 puanlık fark baya karıstırabilir ortalıgı 😀
    ama madalya sistemi mantıklı bi çözüm değil

  5. bence kazanan 14 puan alsın, gerisi aynı kalsın. bak o zaman nasıl tutuşuyorlar yarış kazanmak için 🙂

  6. MagicAlonso avatarı

    puan sisteminde diğerleri sabit kalarak 1.ye 12 puan verilmesi 1.liği çok daha cazip hale getirir.Bu yönde atılcak bir değişikliği bende destekliyorum kendi adıma.ama madalya sistemi çok saçma adaletten çok adaletsizliği doğurur

  7. Bu puan sistemini de batır bi o kalmıştı zaten..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir