Takımlar FRIC Süspansiyon Yasağının Ertelenmesini Beklemiyorlar

yazar:

kategori:

Formula 1’in zirvedeki takımları, FRIC süspansiyon yasağının sezon sonuna kadar ertelenmesinin mümkün olacağını düşünmüyorlar.

Bu haftanın başında FIA, takımları FRIC süspansiyon sistemlerinin Almanya’dan itibaren yasak olacağı konusunda uyarmıştı. Charlie Whiting, tüm takımların anlaşması halinde yasağın sezon sonuna kadar ertelenebileceğini ifade etti ancak bu konuda tüm takımların anlaşmaya varmasının pek mümkün olduğu düşünülmüyor.

FRIC süspansiyondan fayda sağlayan takımlar mevcut sistemle devam edebilirler ancak o durumda diğer takımların protestosu ile karşı karşıya kalma tehdidi olacak.

Autosport’a göre Red Bull, Mercedes, Ferrari, Mclaren, Lotus ve Williams gibi takımlar, FRIC süspansiyonun protesto etmeyeceklerini belirttiler. Ancak diğer takımlar, Almanya’dan itibaren bu sistemi kullanan rakiplerini protesto edebileceklerini işaret ettiler.

Böyle bir tehlike ile karşılaşmak istemeyen takımların FRIC süspansiyonları kaldırması bekleniyor. Takımların durumlarıyla ilgili gelecek haftaya kadar bir açıklama olması beklenmiyor.

Bu gelişmelerin ardından takımların çoğu, bu hafta Silverstone’da gerçekleştirilen 2 günlük testlerde FRIC süspansiyon olmadan testler yaptılar.

FIA’nın, FRIC sistemlerin gittikçe daha komplike olması ve çok para harcanan bir yer haline gelmesi nedeniyle sistemi aniden yasaklama kararı aldığı tahmin ediliyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir