Montezemolo: “Formula 1’in Bu Şekilde Devam Etme Şansı Yok”

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, Formula 1’in mevcut haliyle çok iyi bir geleceğe sahip olmadığını ve şovu arttırmak için gerekenleri yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Son dönemde sürekli olarak Formula 1’in geldiği noktayı eleştiren Montezemolo, Formula 1’in hisse sahipleriyle acil bir toplantı yapma çağrısında bulunmuştu.

Focus dergisine konuşan Montezemolo “Kurallar çok karmaşık. Sürücülerimiz taksi şoförlerine dönüştüler. Hızlı gitmek yerine yakıt ve lastik tasarrufu yapmak zorundalar.”

“Takımlar ne kadar yakın ve lastik kullandıklarına bakmak zorundalar. Daha öncesinde en iyi sürücü en iyi araçla kazanıyordu.”

“Şimdi tribünlerde ve televizyonda izleyenler neler olduğunu anlamıyorlar. Durum böyle olduğu için bir şeyler yapmamız lazım. Aksi takdirde Formula 1’in şansı yok.” dedi.

Montezemolo, Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone’nun harekete geçmesi gerektiğini aksi takdirde bunu kendisinin yapacağını söyledi.

Montezemolo “Bunu yapmazsa ben yapacağız. Bunu kendime bir görev olarak görüyorum.”

“Formula 1’in kaybettiği büyüsünü tekrar bulmamız gerek.” dedi.


Yorumlar

“Montezemolo: “Formula 1’in Bu Şekilde Devam Etme Şansı Yok”” için 12 yanıt

  1. Vallahi F2013 oyunda ounarken bile fazla zoryalamıyorum hemen lastik bitiyor yada yakıt bitiyor. Gerçekte pilotlar ne yapsın. Bence eskilerdeki gibi geliştirme açık olsun yemişim harçama kısmalarını o zaman parası ve ar-ge’si iyi olan mclaren, ferrari ve williams önlere çok rahat çıkarlar. Redbull belki birşeyler yapar ve şu savunma, lastik ve drs işinide bir gözden geçirsinler. daha fazla geçiş olacağına eminim. Bence isteyen takım istediği lastik tedarikcisi ile yarışsın takımlar gibi lastik üreticileride daha sağlam lastik üretmeye çalışırlar o zaman

  2. Mademki f1 motorsporlarinin en tepesi en onemlisi ve formula e olarak bir seri kuruldu yani tamamen elektrik motorlu bir seri o zaman f1i rahat birakin gitsin gercek motorlar yarissin yani f1 takimlarini tesvik edin formula e yi desteklesinler yada giris yapsinlar ama f1i eski haline getirin v10 motorlar ile gercekten mucadele izleyelim evet dogayi koruyan motorlar gelissin ve varligini guclendirsin ama f1 zevk verir halde olsun gercekten motorlarin yaristigi ozel ve ust seviye bir seri olsun izleyende artsın zevk alanda olur mu cok ama cok zor bi hayal ama neden olmasin belki akli basinda biri cikar ve bu fikri ortaya atar hem doga dostu seriler desteklenir ve guclenir hem gercek elit f1 geri gelir

  3. Sevgili Monte sorun şu ki Ferrari çağın gereklerini ne yazık ki yerine getiremiyor kurallar bu şekilde olmasaydı bile ben eminim Mercedes’in teknolojisi Ferrari’nin bir belki de iki adım önünde olurdu F1’in şu hali daha teknolojik gözüküyor biz fanlar daha fazla insan faktörü istiyor olabiliriz ama buna dünya müsaade etmez o yüzden kafa yapınızı değiştirip teknolojinizi geliştirmeye bakın 2004’den bu yana 10 yıl geçmiş az değil

    1. AlonsoFerrariDriver avatarı
      AlonsoFerrariDriver

      2004’de Ferrari en hızlıydı çünkü motor kuralları istediği gibiydi.Bak demek istediğim şu teknoloji f1’de önemli değil önemli olan motor anladın mı?Mercedes neden 2010 2011 2013’de rakiplerinden hız olarak gerideydi?Teknolojisi o zaman iyi değilmiydi?Ferrari motordaki kısıtlamalar yüzünden bu hale geldi.Her takımın teknolojisi aynı kardeşim sen yanlış düşünüyorsun.

      1. Her takımın teknolojisi aynı düşüncesi ? Bence sen yanlış düşünüyorsun devir V12-deli manyak yakıt tüketme devri değil F1 teknolojisi yol araçlarına ön ayak olmuştur hep devir Elektrik ve tasarruf devri 10 yıl öncesinde kalmış bazı Ferrari zihniyeti

        1. AlonsoFerrariDriver avatarı
          AlonsoFerrariDriver

          Elektrik ve Tasarruf devri doğru demişsin.Fakat işte en azından v8 geri getirilmeli.Montozemolonun demek istediği bence bu.Yani diyorki tasarrufu biraz es geçmeliyiz.

  4. Murat Aksoy avatarı

    Git kendi serini kur bakalım kim izleyecek. Montekinte.

    1. Merak etme Ferrari’nin bu kadar seyirci kitlesi varken herkes izler.Asıl F1’dekiler ne yapacak onu düşünmeye başlasalar iyi olur.

      1. Murat Aksoy avatarı

        Eclestone organizasyona Bmw toyota Renault’u tekrar kazandırıp heyecanı daha da artırabilir hatta yonetimi RedBull’a drvredip dünyadaki hemen hemen tüm motorsporlarını finanse eden redbull bu iş için yeter de artar bile kaldı ki zaten halihazırda Formula 1 bu oysa ki Ferrari için yeni pistler yeni bir takvim yeni anlaşmalar dolması gereken tribünler satılması çok zor olacak tv anlaşmaları teknik yönetmelik finansman lojistik vs gibi zorluklar var. Eh artık bunları başarırsa monte o zaman da pistteki aynı 16 aracı izleyecek olan bolca hayran da tribünlerdki ve tv başındaki yerini alır eminim! Günümüz küresel ekonomik yapıda bunun bir ütopya bile olamayacağı çok açık ama monte buna inanıyor olabilir tabi ve bazı hayalperest fanlar!

        1. F1 bu kurallarla giderse yeni kurulacak seri her zaman daha fazla ilgi çeker.Ecclestone resmen F1’i sömürüyor.Monte’nin burda söyledikleri çok doğru.Şu anda bile birçok yeni seri kurulurken Ferrari’nin bunu yapamayacak olmasını düşünmek hayalperestlik olur.

  5. Bu adama kıl olsamda, şu laflarını sırf geride oldukları için söylüyor olsa da, haklı.

    Tek yarışlık motorların geri gelmesi gerek. Yarış süresinin biraz uzatılması gerek. Lastik ve DRS mevzularını zaten saymıyorum.

  6. Mehmet ceviz avatarı

    En iyi Sürücü sende ama en iyi araç sende değil ve bu kafaylada olmayacak ukala İtalyan artist başkan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir