Hakkinen: “Raikkonen’in Emekli Olacağını Söylemesi Hoş Şey Değil”

yazar:

kategori:

Mika Hakkinen, Kimi Raikkonen’in geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasında muhtemelen 2015 sonunda emekli olacağını açıklamasının doğruluğu sorguladı.

2001’de Hakkinen’in yerine McLaren’e geçen ve şu anda Ferrari adına yarışan Raikkonen, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada muhtemelen mevcut anlaşmasından sonra yeni bir anlaşma peşine düşmeyeceğini açıklamıştı.

Raikkonen “Herkes doğru düşündüğü şeyi yapar ancak bana göre taktiksel olarak hoş değildi.”

“Mekanikerler ve takımdaki diğerleri bir sürücünün 1.5 sene içerisinde bırakacağını biliyorsa o zaman muhtemelen diğer sürücüye daha fazla odaklanırlar. Bu durumda onlar Fernando Alonso’ya daha fazla odaklanırlar.”

“Bırakmayı düşünmeye başladığınız zaman bunun motivasyonunuz üstünde olumsuz etkisi olur. Formula 1’de odaklanmanız gereken çoğu şeye odaklanamazsınız.” dedi.

Hakkinen, Raikkonen’in Silverstone’da piste geri dönmeye çalışırken yaptığı kazayı da değerlendirdi. Hakkinen “Silverstone iyi bir pist ancak niçin orada öyle büyük bir tümsek var? Formula 1 aracı öyle durumda zeminle teması kaybeder. O durumda hiç kimse kontrol edemez.”

“Yarış daha yeni başlamıştı ve tamamen adrenalin doluydu. Bu yüzden tabi ki mümkün olduğu kadar hızlı geri dönmek istiyordu. O durumda Kimi’yi suçlayamam.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir