McLaren, İsim Sponsoru Eksikliği Nedeniyle Endişeli Değil

yazar:

kategori:

McLaren takımı, bu sene araçlarında isim sponsoru olmaması nedeniyle endişeli olmadıklarını açıkladı.

2013’te Vodafone ile anlaşması biten McLaren’in bu sene için adı çeşitli şirketlerle anıldı ancak bir türlü o isim sponsoru anlaşması yapılamadı.

Takının başında yer alan isim, sezonun ilerleyen dönemlerinde bir sponsor açıklayacaklarını belirtmişti ancak 9 yarış geçmesine rağmen bu konuda bir gelişme yaşanmadı.

Eric Boullier “Anlaşmayı imzaladığımızda açıklayacağız. Şu anda sonuçlanmadığı için bir açıklama yok.”

“Parasal anlamda zorlandığımız bir dönemde değiliz. Mükemmel derecede iyiyiz ve Honda’nın gelmesiyle daha fazlası olacak.”

“Henüz bir anlaşma olmamasının tek sebebi yok. Gecikiyorsa ya imzalayacak bir şey olmadığı ya da hazır olmadığımız içindir. Açıkçası performansımız yardımcı olmadı. Dış dünyada ekonomi en iyi durumda değil ancak McLaren’in 32 sponsoru ve partneri var. Bu yüzden bu alanda şu ana kadarki en iyi bütçeye sahibiz ve gelecek sene bu durum artacak. Bir endişemiz yok.” dedi.


Yorumlar

“McLaren, İsim Sponsoru Eksikliği Nedeniyle Endişeli Değil” için 4 yanıt

  1. Kim isim sponsoru olmasını istemez? Muhtemelen görüştükleri şirket 2014 sezonunda bir yarış galibiyeti sözü istiyor. Mclaren ise bu sözü verebilecek durumda değil.

    Hugo Boss bile kaçtı takımdan?

  2. Honda’nın katkısı çok büyük McLaren’in şu durumuna. Hatta aşırı büyük. Olmaması gerektiği kadar. Gözümü korkutmaya başladı açıkçası bu. Mercedes ile olan birliktelik bittikten sonra McLaren’in son 2,3 yıldır gerilediği açıkça ortada. Tamam Honda ile olan anlaşma sonucu, McLaren Honda birlikteliğinin ilk senesi olan 2015e yapılıyor yatırımın büyük kısmı, onun farkındayım ve bu yüzden bu geçtiğimiz iki yılın olması gerekenden daha başarısız geçmiş olma ihtimali var. Ama bu yine de Mercedes’in gidişi ve Honda’nın gelişi arasındaki süre zarfında McLaren’in düşüş yaşadığı gerçeğini değiştirmiyor malesef. Honda’nın katkısının bu kadar büyük olmasının gözümü korkutması sebebi de burda devreye giriyor zaten. Honda 2008 yılında artık sabredemeyip F1’den çekilmişti tamamen. Yani başarısızlık biraz uzun süreli oldu mu Honda tahammül edemeyip F1’den çıkıp gidebilen bi üretici. Şayet McLaren’in de şu an Honda’dan aldığı bu devasa desteğin varlığı yadsınamıyorken, eğer olur da McLaren Honda birlikteliği de belli bi süre başarısızlık görür de Honda tekrardan F1’den çekilmeye karar verir ya da biz kendi takımımızı kuralım bari yeniden diyip başka bi takımı satın alıp McLaren birlikteliği bitirirse bu sefer McLaren kaybettiği bu devasa destek yüzünden çok ama çok kötü durumlara düşebilir. McLaren Mercedes birlikteliği varken McLaren tek başına da inanılmaz güçlü ve sponsor çekebilen, tek başına ayakta durabilecek güce sahip ve Mercedes’e direk tek yönlü bağımlı olmayan bi firmaydı zaten. Ama şimdiki Honda birlikteliği bana pek aynıymış gibi gelmiyor. Sponsorlar bir bir gitti. İsim sponsoru da kalmadı. McLaren’i ayakta tutan bu Honda’nın getirdiği muazzam destek adeta şu an. Dediğim gibi olur da bi gün Honda tekrar ayrılırsa F1’den ve McLaren yine yalnız başına kalırsa, bu sefer durum Mercedes’in ayrılması gibi olmayacaktır malesef. Ortada büyük bi risk var ve bu benim hiç hoşuma gitmiyor bi McLaren fanı olarak…

    1. *********** (spä2000) avatarı
      *********** (spä2000)

      Ferrari’nin durumundan yola çıkarsan McLaren’in durumunu analiz ederken başka veri veya evreleri de göz önünde bulundurman gerektiğini düşünebilirsin.

      Sorun para, tek başına ayakta durmakta değil.
      Sorun evrim.

      1 milyar dolar bütçen de olsa evrimi ve yönünü doğru tahmin edemedin mi……

      Yönetim karşıklığı (Ron başa geçmeden aylar önce hiçbir hayati kararda oy kullanmayacağı minvalinde aldığı kararı açıklamıştı. yönetimde birşeyler ters gidiyordu ve Ron Takımının yanlış yolda olduğunu ortaklarına en sert şekilde beyan ediyordu. Sonra ortakları kabullenme sürecini geçip şirketin yönetimini tamamıyla Ron’a devretti) na müdahele eden Ron yeni nesil takımlarla nasıl başadeceğini ………neyse bu kısmını yazmak çok uzun.

      Kısaca patron McLaren’i evrime tabii tutuyor.
      Baştan aşağı.

      Önümüzde yeni bir McLaren çağı var.
      Bunun için Vettel şart.
      Aç ve Schumi gibi bir süpürücü.

  3. *********** (spä2000) avatarı
    *********** (spä2000)

    Maddiyat artık McLaren için çözülmesi gereken sorunlar arasında yer almamakta.

    -Yönetim kadrosu yapılandırıldı.
    -Aero departman güncelleştiriliyor.
    -Motor tedariği güçlü bir şekilde çözüldü.
    -Aynı amaç için savaşacak eski partner yeni ortağımız oldu.
    -Tesislerimiz zaten muazzam.
    -En iyi simülatör bize ait.
    -Belki de Red Bull’u geçecek bütçeye önümüzdeki sene geçmiş olacağız.

    Sırada Button’ın yerine Vettel’in geçmesi kaldı.

    Malum o da “yeni bir macera” klişesine kapılacak.
    İnsanlara başka bir yerde de başaşrılı olabilirimi ispatlamak isteyecek .

    Tabii birde Mighty Dennis ile çalışmak şerefine ölmeden nail olalım gerekçesi de devreye girince….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir