Toprak Razgatlıoğlu Düştü Ancak 3. Oldu!

Ülkemizin motor sporları konusunda uluslar arası alanda gelecek için ümit bağladığı Toprak Razgatlıoğlu, Almanya’nın Sachsenring pistinde katıldığı 2. yarışta gösterdiği performans ile büyük beğeni topladı.

Red Bull Rookies Cup’ta mücadele eden Razgatlıoğlu, ilk yarışı kazanarak büyük beğeni toplamıştı.

2. yarışa 7. sıradan başlayan Razgatlıoğlu, 19 turluk yarışın 13. turunda düşerek büyük şanssızlık yaşadı. Ancak motorunu stop ettirmeyen Razgatlıoğlu piste dönerek tekrar yükseldi ve 6.lık mücadelesine kadar girdi.

Liderlik mücadelesi veren 3 ismin bir kazayla yarış dışı kalmasının ardından podyum şansı yakalayan Razgatlıoğlu, pistin son virajına 5. sırada girmesine rağmen viraja harika bir şekilde girmesiyle bütüş çizgisinde 3. sıraya yükselerek podyumu tamamlayan isim oldu.

Yarışın ardından konuşan Razgatlıoğlu “Yarışta düştüö. Motoru hiç bırakmadım, stop ettirmedim ve hemen kalkıp yarışa devam ettim. Allaha şükür ikinci kez podyuma çıkarak ve şanlı Türk bayrağımızı dalgalandırarak, İstiklal marşımızı söyleterek, birincilik ve üçüncülük kupası ile ülkeme dönüyorum. Beni seven,destekleyen ve takip eden herkese çok çok teşekkür ederim.” dedi

Sachsenring’de yarışı kazanan isim Jorge Martin oldu. Yarışı 5. sırada götüren Martin,yarışın bitmesine 3 tur varken Pagliani’nin üstüne doğru giderek temas yaşadı. Bu temasın ardından Martin devam ederken Pagliani viraja girerken motorunun kontrolünü kaybederek düştü ve Gutierrez ile Manzi ile temas yaşadı. Bu talihsiz kaza zincirinde, 2. yarışın en hızlı ismi olan bu üç isim  yarış dışı kaldılar.

Yaşananlar sonucunda Martin yarışı kazanırken onu Brad Ray ve Toprak Razgatlıoğlu takip ettiler.

TRF1.net olarak Toprak Razgatlıoğlu arkadaşımızı tebrik ediyoruz.

Toprak Razgatlıoğlu Facebook Sayfası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir