Hamilton Rehavete Kapılmayacak

yazar:

kategori:

Dünya şampiyonu Lewis Hamilton, ünvanını korumada Formula 1’e yeni başlıyor ve kendisini kanıtlaması gerekiyormuşçasına hareket edeceğini söyledi.

MP4-24’ün tanıtımında konuşan Hamilton, yeni sezona girerken kendisine çok güvendiğini ama şampiyon olması nedeniyle herhangi bir rehavete kapılmayacağını da belirtti.

Hamilton: "Sezona girerken kendimi daha rahatlamış hissediyorum. Çünkü harika bir sezondan çıktım. Bu şuna benziyor: kazandığınız bir yarıştan diğerine giderken biraz daha güveniniz olur"

"Hedeflerimi ve amaçlarımı, Formula 1’e başladığım zamandaki gibi ayarladım. Dünya şampiyonu olmak istiyorum. Burada oturup dünya şampiyonu olduğumu söylemek değil; burada oturup dünya şampiyonu olmak istiyorum demek istiyorum"

Hamilton, 2008’deki başarılarını unutmamasının yanında dinlenmeyi planlamadığını söyledi.

Hamilton: "Açıkçası çok gurur verici anlar var. Bazen dizüstü bilgisayarıma bakıp geçen seneden bazı resimlerime bakabilirim ve çizgiyi geçtiğinizi hatırlarsınız, damalı bayrağı gördüğünüzü, bitiriş çizgisi, galibiyetlerden birini veya kötü bir yarışta olabilir."

"Bunlara bakarsınız, anılarınızı yadedersiniz ve harika anları hatırlarsınız"

"Ama sonrasında bundan sıyrılırsınız. Geçmişte yaşamamaya çalışıyorum. Harika bir sezon ve ben dünya şampiyonuyum, bu da harika bir duygu. Bu kucaklayıp yanımda taşıyacağım"

Hamilton ayrıca, geçen seneki hatalarından ders çıkardığını ama bu hatalarının tecrübe kazanmanın bir parçası olduğunu da söyledi.

Hamilton: "Geçen sene yaptığımm hataları değerlendirdim ve ,mesela geçen seneki Montreal-pit yolu ışıkları, şimdi pit yolundan gittiğim her zaman ışıklara bakıyorum"

"Geçmişteki tecrübelerinizde ders çıkarmalısınız. Bu sene aniden sizi yakalayacak bazı tecrübeler olacağından eminim ve her zaman bir şeyler öğrenirsiniz"

"Dünyadaki en yaşlı adamın hâlâ bugün bir şeyler öğrendiğine eminim. Sadece peşinen kendimizi hazırladığımızdan ve herhangi bir hatayı önlemeye çalıştığımızdan emin olmalıyız"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir