FIA: “FRIC Süspansiyon Konusunda Kararı Takımlar Verecek”

yazar:

kategori:

FIA, FRIC süspansiyonu ile ilgili kendilerinin herhangi bir yaptırımda bulunmayacağını; bu konuda protesto edip etmeme kararının takımlara ait olacağını söyledi.

Britanya GP’den beri ön ve arka süspansiyonları birbirine bağlayan FRIC süspansiyonlarının yasallığı ve yarışlarda kullanılıp kullanılmayacağı konusu gündeme geldi.

FIA, takımlara mektup yazarak bu sistemin hareketli aerodinamik parça olarak algılanabileceği için kurallara aykırı olabileceği konusunda takımları uyardı.

Bu uyarının ardından takımların ne yapacağı konusunda henüz bir netlik yok. 7 takımın protesto yapmayacağı konusunda anlaşmaya vardığı söyleniyor ancak diğer takımlar bu konuda söz vermiyor.

FIA’nın FRIC süspansiyonu sezon içerisinde yasaklamak istemediği biliniyor. Yasağın sezon sonuna ertelenmesi için tüm takımların onay vermesi gerekiyor.

FIA’ya yakın kaynaklar, FIA’nın bu konuda nötr davranacağını, sistemi kullanan takımları protesto edip etmemenin yine takımlara kalacağını; bir protesto olursa olaya müdahil olacağını açıkladı.

Teorik olarak protesto yarış hafta sonunun herhangi bir bölümünde olabilir. Ancak takımlar arasındaki uzun süreli anlaşma gereği bu tip konularda protestonun perşembe günü yapılması gerekiyor.

Perşembe günü yapılacak protesto da takımların yarışa çıkmadan gereken değişiklikleri yapmasına müsade edecek.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir