Teknik Analiz: 2009 Ferrari F60 – Ayna Montajı

yazar:

kategori:

Düşük downforce seviyesi elde etmek için, 2009 teknik kuralları etkin bir şekilde geçtiğimiz yıl Formula 1 araçlarının sidepod’larında bilinen bir özellik haline gelen çeşitli yüzgeç ve kanatçıkların kullanılmasını yasakladı. Fakat bu kurallar Ferrari’nin yenilikçi ayna montajı konusundaki yaratıcılığını durduramadı. F60’ın aynaları selefiyle benzer pozisyonda yeralıyor bununla beraber yeni araç F2008’den daha kısa sidepod’lara sahip. Aynaların montajı karoserin alçak bölümüne yerleştirilmiş, BMW Sauber’in geçtiğimiz yıl F1.08 üzerinde kullandığı Ferrari’yi de içeren birçok takım tarafından sonradan benimsenen benzer konsepte dikey kıvrımlı kanatçık oluşturulmuş.


Yorumlar

  1. arkadaşım bunun göze batmayla ne alakası var sidepodlar yasaklandı diye bir madde var burda ayna için böyle sistem kurduk derse komik bir durum çıkar ortaya besbelli hava akışını düzenlemek için aero etkinliğini arttırmak için yapılmış bir şey..

  2. burak bocek avatarı

    Daha önceki yıllarda j-amortisör yasak dediler lastikler belli bir seviyeyi geçmeyecek dediler. ama hepsi paşa paşa kullanıldı.Tabi Ferrari yapınca daha bir göze batıyor nedense

  3. burak bocek avatarı

    kimsenin itiraz edebileceğini sanmıyorum her takımda özellikle büyük böyle bir şekilde yapılmış ama ysaak gibi görülen duurmlar vardır olacaktır.Mclaren ve Ferrari araçlarının halen duran jant kapakları var ama Bmw'de yok mesela.Artık bir şekilde kılıfına uydurulur adamlar eşşek değil ya yasak olduğu halde dizaynı böyle yapsınlar.değişeceğinide sanmıyorum

  4. bunların yasaklanması gerek yoksa aynı görevi yapar sonuçta

  5. Bunlar yasaklanir bence..

  6. evet karışıklıklar var anlamadım ben bir şey bu işten

  7. Toyota da benzer bir flap kullanmış sidepod girişinde. Diğer takımların araçlarını gördükten sonra daha net anlayacağız sanırım. Bargeboard kullanımı da yasak ama Ferrari, McLaren 2009 araçlarında kullanmışlar.

  8. bence buna itiraz eder takımlar ilk yarışta eğer kullanılırsa hava akışını düzenlemek için yapılmış bir şey çünkü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir