Vettel: “Formula 1 Bazen Çok Acımasız Olabilir”

yazar:

kategori:

Son 4 senenin şampiyonu Sebastian Vettel, bu sene zor bir dönem geçirdiğini kabul ediyor ve Formula 1’in bazen çok acımasız olduğunu düşünüyor.

BBC’ye konuşan Vettel “Zor bir başlangıç yaptık ve şu ana kadar zorlu geçti. F1 harika olabilir ve bunu yaşadım ancak bazen yarış dışı kalma sorunlarıyla acımasız olabilir. Aracınıza bağlısınız. Oyunun bir parçası bu.”

“Henüz sezon istediğimiz gibi olmadı ancak bu durumun döneceğinden eminim. Aracı anlamakta zorlanıyorum bu yüzden bir çok şey test ediyoruz. Bazıları çalışıyor, bazıları çalışmıyor. Bazı turlarımız iyi olurken bazılarında berbat ediyorum. Bu yüzden geçmişteki gibi istikrar yok.”

“Takım olarak bu konu üstünde çalışıyoruz. Bir kaç adım daha gerekiyor ancak o adımları atmak için istekliyiz.” dedi.

Vettel, yaşadığım tüm talihsiz şeylere rağmen spora olan tutkusunda değişme olmadığını söylüyor.

Vettel “Çok iyi arkadaşımın bir sözü var. Sürekli olarak onu kendine okuyorum: Etrafındaki insanları unut; Go-kartlarda yarışan küçük çocuğu hatırla, hayal ettiğin ve bir gün başarmak istediğin şeyleri hatırla. Onun için yarış.”

“Ben bu spora aşık oldum. Yarışmayı seviyorum. Formula 1 aracı ile sürüş yapmak beni gülümsetiyor. Kötü bir günde keyif almadığınızı ve berbat olduğunu söyleyebilirsiniz. Ancak onu yapmak ya da hiç bir şey yapmamak arasında tercih yapacak olsanız onu yapmayı tercih edersiniz.” dedi.

Vettel ayrıca başka takıma geçme gibi bir planının olmadığını söyledi. Vettel “Aracımda olmayı tercih ederim. Şu anda işlerin yolunda gitmediği açık ancak bunun bu dönem için geçerli olduğunu düşünüyorum. Red Bull benim için sadece Formula 1’de geride kalan yıllarım için değil, kariyerimin en başından beri verdikleri destek açısından çok özel.” dedi.

Takım arkadaşı Daniel Ricciardo için Vettel “Daha iyi iş çıkarıyor ve bana göre daha az hata yapıyor. Bu yüzden ona saygı duyuyorum.”

“Formula 1’de taze kanları görmek güzel. Onun için mutluyum. Sezona çok iyi bir başlangıç yaptı.” dedi.

Yakın arkadaşı Kimi Raikkonen’in sorunları için Vettel “Kimi’nin ne tür sorunlar yaşadığını bilmiyorum ancak o griddeki en doğal yeteneklere sahip sürücülerden birisi. Yeteneklerini rallide toprak ve buzlu zeminlerde de gösterdi.”

“Ben sadece sürüş stilimde sorun yaşamadım. Dayanıklılık ve hız sorunları da yaşadım. Bu yüzden olmak istediğim yerin çok uzağındayım.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: “Formula 1 Bazen Çok Acımasız Olabilir”” için 2 yanıt

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Samimi ve güzel bir açıklama olmuş. 4 kez Dünya şampiyonu olmuş bir pilottan hakkını verdiren bir açıklama.

  2. Büyük bir şampiyona yakışan çok samimi ifadeler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir