FRIC Konusunda Karar Günü Bugün

yazar:

kategori:

Almanya GP’de takımların FRIC süspansiyon kullanıp kullanmayacağı konusunda son karar bugün verilecek.

FIA, geçtiğimiz hafta içerisinde takımları FRIC süspansiyonun yasal olmayacağı konusunda uyarmıştı. FRIC kullanmayan takımlar kullanan takımları bugün içerisinde protesto etme hakkına sahipler.

Şu ana kadar McLaren, Red Bull ve son olarak da Mercedes FRIC kullanmayacaklarını açıkladılar. Ancak bazı takımlar şu ana kadar sistemi kullanıp kullanmayacaklarını açıklamadılar. Bu durumda diğer takımların protesto ederek sistemin yasallığını sorgulaması bekleniyor.

Bu konuda son kararı Almanya GP hakemleri verecekler. Eğer hakemler, FIA’nın aksine FRIC süspansiyonların yasal olduğunu söylerse o zaman takımlar sistemi kullanmaya devam edebilirler.

Örnek verecek olursak 2006 yılında Almanya GP öncesinde Charlie Whiting, Renault’nun kullandığı kütle amortisör sisteminin kurallara aykırı olduğunu söylemişti.

Ancak Almanya GP hakemleri sistemin kurallar dahilinde olduğunu ve araçta kullanılabileceğini belirtmişlerdi. Bu kararın sonrasında FIA olayı temyize götürerek Uluslararası Temyiz Mahkemesi’nde kütle amortisörü yasaklatmıştı.

Sistem hakkında son kararın bugün verilmesi bekleniyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir