Mosley, Bütçe Kısıtlamaları için Zorluyor

yazar:

kategori:

Max Mosley, Formula 1’deki maliyetlerin azaltılması için bütçe kısıtlamalarını en ideal çözüm olarak öneriyor. FIA ve takımların işbirlikçi çalışmasıyla birlikte, sporda gelecek sezon geçerli olacak kurallar belirlenmişti ancak 2010 yılında itibaren Formula 1’i daha şiddetli mâli engeller bekliyor.

Alman Auto Motor und Sport dergisine konuşan Mosley, takımların yıllık bütçe kısıtlamalarının en iyi çözüm olacağına inanıyor.

"Takımlara bu önlemin problemleri direkt olarak çözeceğini hatırlattım. Ancak paralarını nasıl harcayacakları takımlara kalmış.”

FIA Başkanı, en büyük takımların diğer rakiplerine göre daha çok bütçe ayırıp daha fazla harcama yaptığı mevcut sistemin adil olmadığına inanıyor ve "Şimdiye kadar Ferrari (bütçe ksıtlamalarına) en fazla karşı çıkan taraf oldu ama onlar bile anlamaya başlıyorlar.” diye konuşuyor.

Mosley, yıllık limitin 40 ila 50 milyon Avro arasında olması gerektiğini düşünüyor.


Yorumlar

  1. kısın kısın, anadollara binsin raikonenler, hamiltonlar. hatta pistede gerek yok, çayır çimen boş arazide kapışsınlar…

  2. bütçe kısıtlamasıyla elde edilen tasarrufla mosley amcamıza altın kaplama kırbaç alınacak herhalde.. şaka bi yana, mesela yaklaşık 400-500 milyon dolar bütçeye sahip olan mclaren takımının 40-50 milyon euro'luk bir hacme düşmesini istiyosanız bu neredeyse takımın 10'da 9'unu çöpe atmak anlamına gelir, bunların ne demek olduğundan ne yazıkki bihaber mosley kişiliği..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir