Lauda'dan İlginç Teklif !

yazar:

kategori:

Niki Lauda, Formula 1’in yüksek ücretler alan pilotlarının daha fazla değerlendirilmesi ve aynı zamanda diğer serilerin, küresel ekonomik krizin etkilerinden sıyrılmasına yardım etmesi konularında ilginç bir fikir öne sürdü.

Eski dünya şampiyonlarından Lauda, 2008 şampiyonu Lewis Hamilton ve parlayan yıldız Sebastian Vettel gibi isimlerin Alman seri DTM’de yarışmalarını istedi.

Haber dergisi Focus’a konuşan Lauda, F1 pilotlarının sezon içindeki test yasağı nedeniyle piste çıkamayacaklarına da değindi.

Lauda: "Bu zor günlerde Mercedes, (kendi DTM takımı için) Hamilton’u kullanabilir."

"Ve Vettel, Red Bull Audi tarafından kullanıma alınabilir"

Lauda bu şekilde F1 pilotlarının aldıkları ücretlerin karşılığını daha iyi vereceklerini ve DTM’nin popularitesini arttıracağını düşünüyor.

Eski şampiyon bunun yanında F1 pilotlarının ücretlerine sınırlama getirilmesine de karşı çıkıyor.

Lauda: "Deli saçması. Bu serbest bir pazar."


Yorumlar

  1. Lauda ve onun döneminin pilotları için bu son derece normal bir durum. Bencede harika bir fikir. Eskiden pilotlar sadece F1 de yarışmıyordu. Jacky Ickx gibi büyük pilotlar hem F1 hemde LeMans gibi Endurance yarışlarına giriyorlardı. Şu anki kontratlar ile pilotların başka aktivitelere yada yarışlara girmesi yasaklanıyor. Lauda nın fikri yeni bir fikir değil, geçmişe bir gönderme aslında ve bu işi ruhen yapan her pilotun da desteklemesi gereken bişey bu.

  2. Ya hu boyle bisey olabilirmi? Lewis F1 aracinami alisacak DTM aracinami, ikisi bambaska araclar, boyle bir sey pilotlarin araclarda bocalamasi demek olur ki bunu hic bir takim kaldirmaz..

  3. bence çok tehlikeli bi durum. f1 in şampiyon pilotu dtm ye katılır bide orda başarısız olursa f1 in imajı zarar görür diye düşünüyorum.çünkü motor sporlarının en iyisinin ve en hızlısının şampiyonu için 2. lik bile başarısızlık olucaktır diye düşünüyorum.

  4. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Bu adam artık nasıl bunadıysa.. Hani bu haberler Dünyada bir renk olsun diye mi veriliyor bilmiyorum

  5. tijs_wervest avatarı

    bernie ve mosley in yandan yemiş versionu bay lauda

  6. burak bocek avatarı

    sadece bir fikir ama katılmak mümkün değil bence.f1 ile özdeşleşmiş ve işlerinin eri diyebileceğimiz pilotların farklı kategorilerde olması anlamsız.herkes ait olduğu yerde

  7. laudayı genelde sevmem ama bu fikir bence fena bir fikir deği .hem böylelikle daha fazla serilerede ilgimiz artmış olur.düşünsenize bir hamiltonu hem f1 de hemde dtm seyredeceksiniz.

  8. Olmazsa pilotlara ucak kullanmayida ogretsinler, malzeme tasima islerinide pilotlara yaptirsinlar :))

  9. lauda yine kafa gel git olmaya başladı senin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir