"Ben Olsaydım Alonso Çoktan Gelmişti"

yazar:

kategori:

İspanyol günlük spor gazetesi Marca, İtalyan pilotun geçen haftaki Jerez testlerinde muhabirlere söylediği şu sözlere yer verdi

"Eğer ikinci pilot ben olsayfım, Fernando Renault için çoktan imza atmıştı"

Bununla birlikte 2008’de Alonso’nun takım arkadaşı olma ihtimali bulunan bir başka pilot, Heikki Kovalainen’di. Ama düşünülen o ki; Flavio Briatore, Fin pilotun uygun bir "ikinci pilot" olmayacağına inanıyor.

Kovalainen, McLaren’in boş koltuğunun yanı sıra Toyota’da Jarno Trulli’nin yeri ile de ilişkili.

Sonuç olarak Renault, yarış pilotu olmasıyla arkasından Meksikalı milyarder Carlos Slim’in muhtemel finansmanını da peşinde getirecek Nelson Piquet Jr’yi seçti.

Ama Piquet’in ünlü şampiyon babası, formula 1’de bir 2 Numara olma yönünde oğlunun bir niyeti olmadığını öne sürmüştü.

2007’de GP2 takımı Piquet Snr adına yarışan İspanyol çaylak Roldan Rodriguez, Alonso’nun yeni takım arkadaşını övdü.

Marca’ya konuşan Rodriguez: "Piquet, çok iyi bir adam."

"Babasının takımında iken bana çok yardım etmişti. Bir pilot olarak, tek turlarda bir uzman ve çok hızlı olmasına rağmen yarış temposu o kadar iyi değil"


Yorumlar

  1. Piquet Jr.İlk senesinde gridde ilk 10' da yer bulursa çok iyi.Renault Alonso ile birlikte düzelecek sanılıyor, ama herkes yanılıyor göreceksiniz.Bu yıl yine Ferrari-Mc Laren sezonu olacak.Renault ancak BMW ile boy ölçüşebilir.

  2. eğer piquet jr. babası kadar iyiyse alonsonun işi gayet zor olur. ancak ben alonsonunbu sene renault la birkaç birincilik alıp sezonu ilk üç içerisinde tamamlayacağına inanıyorum(raikkonen ve hamilton bayağı bir çekişecekler sanırım).

  3. Aloso'nun, Mclaren deyken Lewis başına bela olmuştu ve burada da Piquet, bela olacak gibi. Aslında Fisi doğru söylemiş, 2.pilot olarak seçilebilecek en iyi pilot o. :))

  4. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    fisi de kendnı nımetten saymıs gecen sene heıkkıyle bıle mucadele edemedn fısı sana reno koltugu cok sen gıt force ındıa nın test pılotlugnu yap adam hala konsuuyo yha ben olsam utancımdan knsmam hekkı ılk senesınde takımın 2. pılotyken fısıden daha ıyıydı ayıp denen bsy var tmm yasına fln sayıgımız varda bernıe dogru soyluyo artık bırakman lazım bu sporu genclerın onunu ac:D

  5. ewt fisico hepsinden ii bence takım arkadası olaraktan yani keske hala ikisi takım arkadası olsaydı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir