Alonso: “Başka Hiç Bir Takımla Görüşmem Olmadı”

Fernando Alonso, gelecekte Ferrari’den ayrılacağı konusunda çıkan iddialar için henüz başka bir takımla görüşmediğini söyleyerek bu iddiaları yalanladı.

Alonso’nun Ferrari ile 2 senelik daha anlaşması bulunuyor ancak Ferrari’nin performans olarak zayıf kalması, Alonso’nun anlaşma maddeleri gereği başka takıma geçebilmesinin yolunu açabilir.

Alonso “2003’ten beri neredeyse her sene temmuz ayında bu soru soruluyor. Başka bir takımla görüşmedim ve önceliğim bu değil. Bu hafta sonu iyi puanlar kazanmamız ve bu sene iyi sonuçlar almamız lazım.”

“Geçen hafta Maranello’daydım ve simülatör çalışmaları yaptım. Başkan ve Marco Mattiacci ile konuştum ancak bir önceki haftadan farklı bir şey yoktu.” dedi.

Alonso, Almanya’ya getirdikleri yeni parçaların kendilerine ikincilik mücadelesinde yardımcı olmasını umuyor.

Alonso “Bazı yeni parçalarımız olacak ve umarım onlar biraz performans kazandırır. Ancak zor olacağını biliyoruz. Hedefimiz takımlar şampiyonasında bazı rakiplerimizi yenmek.”

“Şampiyonada 2. ve 5. sıralar arası çok yakın. Sezon sonuna kadar çok zorlu olacak. Burası, Red Bull ile farkı kapatmak Williams ve McLaren ile farkı açabilmemiz için sıradaki fırsatımız. Ancak onlar da çok güçlüler. Hedefimiz bu ve ilginç bir hafta sonu olacak.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Başka Hiç Bir Takımla Görüşmem Olmadı”” için 5 yanıt

  1. Alonsonun Ferrariden gitmesi, Ferrari açısından hayırlı olacaktır. Çünkü 5 yıldır o kadar kaynağa rağmen ortada başarı yok. Araç hep Alonso’ya göre şekillendirildi. Ferrari keşke Raikkoneni baz alsa. Raikkonenli dönemde Lotus’un başarısında Raikkonein önemli pay sahibi olduğunu düşünüyorum. Alonso Ferrari ilişkisi bence tutmadı. Kan uyuşmadı.

  2. Adminlerin dikkatine sitenin dokunmatik performansi yerlerde surunuyor, lutfen kontrol ediniz.

  3. O değil de bu seneye kadar yakından takip ettiğimiz Autosport sitesinde perşembe günleri bir sürü haber olurdu basın toplantısına ait. Neredeyse tüm takımların sürücülerinin açıklamaları olurdu ama bu sene öyle bir şey yok. Bazen yarıştan sonra haber yapmadıkları takımlar bile oluyor. Bugün keza öyle.

    Bu seneye kadar her yarış öncesinde her takımın o yarışla ilgili ön değerlendirmelerinin günü belliydi. Mesela McLaren, Mercedes ve Sauber takımlarının sıradaki yarıştan önceki cuma günü çıkardı. Bu sene öyle bir şey yok.

    Autosport’taki açığı yarış sonrasında başka siteler kapatıyorlar. Autosport’a ve genel olarak F1 internet dünyasına bir rehavet ya da bıkkınlık çöktü.

    Alonso’ya gelince… Bir yere gideceği artık bariz diye düşünüyorum. Önceden Ferrari son takımım olacak diyordu. Şimdi ise önceliğim başka takımlar diyerek soruları geçiştiriyoruz. Yakında bombayı duyarız.

    1. gerçekten gittikçe sıkıcılaşmaya başladı f1 deki heyecan ölüyor bu sitelere bile yansımış büyük takımlar bile ilgi çekmezken orta sıra takımlarından haber almak isteyen pek azdır. Fernando nun gelecek sene için kaç seçeneği var sence? Mclaren kesin seçenek gibi Mercedes olur mu acaba veya Redbull

      1. Alonso konusu hala ortada. Mclaren onu istemez deniyor, ancak artık Mclaren’de patron Dennis değil Honda. Yani fazlasıyla mümkün. Red Bull’un, Mercedes’in ihtiyacı yok. Diğer takımlar da olmaz. Ama yine de bence Ferrari’de kalır. De la rosa, Gene derken adam sülaleyi takıma aldı, aynen devam ederler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir