"Yeni Ferrari Yasal Değil"

yazar:

kategori:

Alman Auto Motor und Sport dergisinin haberine göre Ferrari’nin tanıttığı yeni aracı F60 kurallara aykırı.
 
Dergi,  geçen hafta İtalya Mugello’da örtüsü indirilen aracın arka egzos çıkışlarının yeni teknik kurallara uymadığını iddia etti.

Şu ana kadar tanıtılan diğer araçlardan, Renault, Mclaren, Williams ve Toyota’nın bu bölümleri kapalı.

Auto Motor und Sport, bu bölümü kapatmanın Ferrari için pek sorun olmayacağını ancak takımın Portimao’da test yapmamasının nedeninin bu bölüm olabileceğini iddia etti.

Ferrari, Portmao’da yapacağı testlerden hava koşullarının kötülüğü nedeniyle vazgeçtiğini ve Mugello’da olacağını duyurmuştu ancak dergi haberinde, Ferrari’nin ön kanatında önemli sorunlar yaşadığını iddia etti.

Bu yüzden Ferrari, dergiye göre tüm bu sorunlar nedeniyle Maranello’ya mümkün olduğu kadar yakın bir yerde test yapmayı tercih etti.


Yorumlar

  1. biz çok aceleciyiz.Heeycanla bekeldiğimiz için tabi.Daha zaman var araçlar değişir son testlerde süprizleri görür sezona başlarız

  2. Ertan Akkaş avatarı

    ''Ne yapalım kanıtsadık artık'' Çok mu zorladılar kanıtsan diye :D… Delinin teki kuyuya taş atmış hesabı…

  3. gurcan hezer avatarı

    Mclaren taraftarı olarak bu sen her araçta kural dışı yada kural açığından kaynaklı birden fazla detay görebiliyorum sadece ferrariye özgü bi durum değil bu…

  4. Ne yapalım kanıtsadık artık. Yoksa kızdığımızdan değil.

  5. sadece bir haber tabi ama gerçekten böyle bir durum varsa pes yani.koskoca takımın fianın yönetmeliklerinden haberi yokmu kafalarına göre iş yapıyorlarsa pes yani artık.

  6. çamur atmadıkları zaman olmaz burak boşver 🙂

  7. burak bocek avatarı

    var kardeşim var her haberde zaten ferrariye çamur atmasanız içinizde birşeyler eksik kalır.mclarenide biliyoruz biz imdi açtırmayın yine bayramlık agğzımı.sanki fia araçları gözlemlemek için sizi görevlendiriyor.varsa bir bildiğiniz konusun kendiniz tarasarlamıs gibi konusmayın.

  8. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    " tnhn " ve " lost boy " nickli arkadaşlarımı yorumlarından dolayı tebrik ediyorum.

  9. HA HA KURALLARI ZATEN FERRARİ YAZIYO FORMULA 1 DE.

  10. Yasal Ferrari var mı ki?

  11. Bu araç tanıtılmadan önce zaten kurallara tam uygun değil demişlerdi Ferrariden.Geçicidir

  12. Egzoz ile ilgili 2009 yönetmeliklerinde 50,000 milimetrekareden daha büyük olamayacağı yazıyor eğer varsa bu konuda bir illegallik vardır. Onun dışında senin bahsettiğim 75 mm kısmını göremedim Şenol.

  13. boş bir iddaa değil egzost çıkışları ile ilgili kural yönetmeliği var bildiğim kadarıyla 75mmden fazla uzunlukta egzost çıkışı yasak bugün Mugellodaki testlerde kısaltılmış gözüküyor egzosun çıkışı

  14. Boş bir iddaa..

  15. İyi de egzoz çıkışları konusunda bir yasaklama yok ki bacaların kullanılması yasaklanmıştı burada aerodinamik anlamdan nasıl bri aykırılık var anlamadım. Sidepod girişleri aykırı deseler anlarım flap kullanmışlar ama burası ne alaka çözemedim.

  16. Ertan Akkaş avatarı

    O zaman ben susuyom :D:D

  17. burak bocek avatarı

    Boşver ertan ya onlar tedirgin olsun biz neden olalım.Her zaman her kadroyla en iyi araçları yapabilir Ferrari.Kaldı ki yıllardır süre gelen o efsane kadronun devamı bu biraz yeni ama onlar zamanında orda olan pekçok usta isim var.Muhakkak güzel bir parça çıkarmışlardır ama işte maksat reyting.Mercedesten hiç bahsetmiyorlar tabi kimse yogurdum ekşi demez

  18. Zaten çok kötü duruyor

  19. Ertan Akkaş avatarı

    Hani sadece bu olaylar için değil önceleri Ferrari ne yapsa diğer takımlarda bir tedirginlik olabiliyordu. Neden Böyle gibisinden… Bizdede bir güven olurdu ama son 2 yıldır ben Ferrari'nin ilginç birşey yapmasından korkar oldum 🙂

  20. burak bocek avatarı

    Sanki Ferrari'nin neden orda test yaptığını onlardan daha iyi bilecekler.Ön kanatta sorun varmış ama onlar hava durumu diyor.tabiki aksini söylemedikçe ferrari kimse bu tip karar veremez ancak tahmin olur.KERS konusunda geri iken itiraf edilmişti ama şuanda durum farklı.Ferrari öyle aracı hazır hale getirip bir ön kanat için test ertelemez.

  21. adamlar egzost çıkışını isterse aracın tepesine yapar! size ne yahu, bunla ilgili bi yönetmelik mi var? Yeni aero yönetmelikte yasak olan, aracın içindeki sıcak havanın tahliyesini aeroyu destekleyecek şekilde dışarı yönlendiren bacaları yasaklıyor…Uzaylılar bacalarla egzostları ayırt edemiyolar demek ki:)

  22. burak bocek avatarı

    Orası öyle işler brawn zamanı gibi değil ama zaten birkaç tane gazete sürekli böyle haber yapar hemen inanmamak lazım.Onlar dedi diye Ferrari yasal olmadı anlamı taşımıyor.Herhalde amatör takım değil Ferrari.Jant kapaklarıda yasak ama kullanmıyorlar mı?egzoz çıkşı derler bugun yarın farklı yerden sataşırlar.

  23. tolga soydan avatarı

    sadece iddaa.

  24. Ertan Akkaş avatarı

    Ztane ben takımın yönetimden hiç memnun değilim bu sıuralarda böyle bir performans kaybını bekliyorum. Brawn dönemini arayacaz bence tifosi dostlarım 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir