Teknik Analiz: Williams FW31

yazar:

kategori:

Sezonun ilk test gününde Williams, 2009 aracı FW31’i piste indirdi.

Daha önceden 2009 tarzı ön ve arka kanatları, çark temelli KERS’i  test eden Williams’ın yeni aracı basit görünüyor ancak oldukça ilginç detaylara sahip.

Araç daha önce test edilene benzese de yeni burun yapısı veyeni sidepodlar ilk olarak dikkat çeken bölümler oluyor. İlgileri üzerine çeken yeni burun tasarımı ile Williams, önden gelen havayı aracın burnunun altından kullanarak daha fazla downforce elde etmeyi amaçlıyor.

2009 paketini ilk tanıtan takımlardan olan Williams, 2008’de test ettiği ön kanata göre daha farklı ve düzenlenmiş bir kanat yapısını bugün tanıttı.

Takım ön kanatta tek ayarlanabilir flap kullanmış ve 6 ayar seviyesi bulunuyor.

Ön burun ve kanat ilk olarak dikkati çekse de sidepodlarda kurallar çerçevesinde akıllıca düzenlenmiş. BMW Sauber’in geçici aracından sonra Williams da sidepodlarım omuzlarını yükseltmiş ve egzos ve soğutma çıkışlarını sıkılaştırmış. Sidepodların sonundaki soğutmada dar bir çıkış olmasına izin veriliyor. Bunun yanında vites kutusunun olduğu yerde de soğutma çıkışları var.

Araçta beklenmeyen bir özellik ise üst hava girişleri oldu. Williams, geçen sene Ferrari’ye benzer bir tasarım kullanmış ve hidrolik soğutucusu ile hava kutusuna giren bölümler burada ayrılıyordu.

Ancak bu sene burası tek bölüm ve buradan giren hava sadece motoru soğutmak için kullanılıyor. Hidrolik soğutması ise motor kapağında bulunan 2 küçük boşluktan gerçekleşiyor.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir