McLaren Gelişim Programını Hızlandırdı – Almanya’ya Radikal Arka Kanat Getirdi

yazar:

kategori:

Jenson Button, McLaren’in gelişim programında önde olduğunu ve bu kapsamda Almanya’ya radikal bir arka kanat tasarımı ile geldiğini açıkladı.

McLaren bir süredir aracını geliştirme çalışmalarını hızlandırdı. Bu program kapsamında en büyük güncelleme Avusturya yarışında piste çıktı.

Bunun yanında McLaren bugün Kevin Magnussen’in aracında yeni, radikal bir arka kanat denedi. Bu kanadın Macaristan’da kullanılması bekleniyordu ancak McLaren onu da erken getirdi.

Button “Her zaman, mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde yeni şeyler getirmeye çalışırsınız. Silverstone için planladığımız güncellemeleri Avusturya’ya getirdik. Burada da bir şeyler var.”

“Ben yeni arka kanadı cumartesi kullanacağım, Kevin ise antrenmanlarda deneyecek. Macaristan için planlıyorduk ancak bu yarışa getirdik. Bu yüzden sürekli yeni şeylerin geldiğini görmek güzel.”

“Önümüzdeki yarışlarda büyük puanlar kazanabilmemiz için bunu yapmamız lazımdı.” dedi.

Button, sezon başındaki sıkıntılarının ardından McLaren’in büyük gelişme kaydettiğini; bu sayede Britanya’da podyuma çıkmaya çok yaklaştıklarını söyledi.

Button “Dördüncülük fena değildi. Bir Mercedes ve bir Williams yarışı tamamlayamamıştı ancak bunlar yarışların bir parçası.”

“Bizim için iyi olan lastiklerle Ferrari’den hızlıydık. Bu, son yarışlara göre kesinlikle geliştiğimizi gösteriyor.” dedi.mclaren_arka_kanat


Yorumlar

“McLaren Gelişim Programını Hızlandırdı – Almanya’ya Radikal Arka Kanat Getirdi” için 6 yanıt

  1. Murat Aksoy avatarı

    McLaren isminin yazılış şekline gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ederim.

  2. Yusuf Hitay avatarı

    alonso o kadar geriden başlmasaydı bi 20 saniye yutardınız en azından. amma polyannacılık yapmaya başladı takım. iyi falan değilsiniz, son yarışlarda geçtiğiniz tek takım force india. bravo hakikaten.

    1. Fenerbahce taraftari gibisin takım iyi olunca soyle iyiyiz boyle superiz takim kotu olunca soylemedigini birakmiyorsun stadi yakmadigin kaliyor. Gercek taraftar dedigin iyi ve kotu gunde takımı desteklemeli. Sen yorum yapma cidden.

      1. Yusuf Hitay avatarı

        bak sen şu işe. şöyle iyiyiz böyle iyiyize yakın bir şeyi nerede demişim?

        taraftarlık falan hikaye, önemli olan iyi bir izleyici olabilmek. ortada yanlış bir şey varsa, her zaman bunu açık şekilde dile getiririm. fenerbahçeli de değilim ama durum bu.

      2. bu yoruma bir anlam veremedim. Asıl öyle taraftarlık olmamalı. Tabi ki iyi günde kötü günde yanında olmalı takımın ama bir eksik varsa onu da eleştirmeli. Yusuf’a katılıyorum açıkçası ben de McLaren’de aman aman bir gelişim görmedim. Son yarışta Alonso, Massa piyasada yoktu, Rosberg yarış dışı kaldı, Red Bull Vettel’in stratejiyi berbat etti. Bu sayede Button da 4. oldu.

      3. Taraftarlık fikri üzerinden düşününce haklısın. Ancak taraftarların da takımı yeri geldiğinde eleştirebilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hele ki konu Mclaren olunca. Malumunuz takım iki senedir takım kötü durumda. Uzun süredir olan kötü yorumların sebebi de bu. Zaten takımı desteklediği için eleştiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir