Alonso: "Renault'ta Tek Amaç Şampiyonluklar"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, 2009 sezonu için hem takımı hem de kendisinin tek amacının her iki şampiyonluğu da kazanmak olduğunu söyledi.

İspanyol pilot, sonlarında güçlü performans ve sonuçlar ortaya koyduğu 2008 sezonunu 5. sırada tamamlamıştı.

Bu sene gelen radikal kural değişiklikleri ile birlikte Alonso, takımının tekrar şampiyonluklar için mücadele konusunda büyük bir şansının olduğunu düşünüyor.

Alonso 2005 ve 2006 senelerinde Renault ile iki dünya şampiyonluğu kazanmıştı.

Alonso: "Şu anda Flavio, ben ve bütün takım olarak gerçekten iyimser olduğumuzu düşünüyorum. 2009 için tek hedef, pilotlar ve takımlar şampiyonluğunu kazanmak. Her iki şampiyona da hedef."

"Herkes buna odaklanmış durumda ve rüzgâr tünelinden, motor dinamosundan ve herşeyden elde ettiğimiz bütün sonuçlar, beklediğimizden daha iyimser."

"Sonuçlar tahmin ettiğimizden daha iyi. Bu yüzden herkes oldukça motive durumda. Ama asla ne olacağını bilemesiniz. Sene sonun şampiyon olmak için bir kaç etkene ihtiyacınız vardır. Ama umarım ilk yarışta en azından podyum mücadelesinde yer alırız"

"Eğer şampiyonluğa ihtiyacımız olmazsa, hayal kırıklığı yaratan bir sezon olur. Açıkçası 3-4 yarış geçtikten sonra bir yere varamadıysanız, snorasında hedeflerinizi değiştirmek zorunda kalırsınız. Ama şu anda Ocak yaında, gerçekten ama gerçekten iyimser olmalısınız.  ve biz şimdi öyleyiz"

Takım patronu Flavio Briatore de Alonso’nun şampiyonluk mücadelesinde olacağını düşünüyor.

Briatore: "Geçen sene sezon sonunda (zirve mücadelesinde) vardı. Bu sezon da orada olmaması için herhangi bir sebep yok."

"Aracı geliştirdik ve eğer geçen sene şampiyona Mart’ta değil de Haziran’da başlamış olsaydı, takvimde bir hata olsaydı, orada olacaktık. Ne yazık ki Mart’ta başladı. Şimdi de Mart’ta başlayacağını biliyoruz. Takımdaki herkes, ilk yarışın Mart’ta olduğunu biliyor"

Briatore ayrıca, kural değişikliklerinin Renault’un momentumuna engel olmayacağına inanıyor.

Briatore: "Öyle düşünmüyorum. Geçen sene olanlar, sezon içinde aracı muazzam bir şekilde geliştirmemizdir. Nedeni, normal performansımıza geri dönmemizdir."

"Michaelin’den Bridgestone’ye geçmemizin ardından 2006 (sonu) ve 2007’ten itibaren korkunç bir sene geçirdik. O zamanda neden yanlış doğrultuda ilerlediğimizi anlamıyorduk"

"Yanlış temelden bayşlayarak ilerlemek bize 6-7 aya mâl oldu. Kumdan bir kale inşa etmek gibi bir şeydi. İyi görünüyor ama sonunda çöküyor."

"Geçen sene Renault’un olağan işleyişine geri döndük. Çünkü neler olduğunuanladık ve sezon içerisinde çarpıcı bie şekilde geliştik. Test ettiğimiz herşey doğruydu. son. Aracı, aynı felsefe ve aynı prensiplerle oluşturuyoruz. İyi bir iş çıkardığımızdan çok eminiz. Gelecek sene rekabetçi olmamamamız için herhangi bir sebep göremiyorum"

Adı sürekli Ferrari ile geçen Alonso, REnault ile geçireceğini güçlü bir senenin, geleceği konusunda ortaya atılan söylentileri sona erdireceğini düşünüyor.

Alonso: "4-5 senedir bunlara (Ferrari söylentilerine) cevap veriyorum"

"Umarım bu sene, bu sorular hakkında biraz daha rahat olmayı umuyorum. Eğer yarışlar kazanır ve şampiyonluk için mücadele edersek, Ferrari’yi unutacağız. Bu benim amacım. Çünkü gerçekten 2009’a odaklandım ve hiç olmadığım kadar motive ve hazır durumdayım"

"Bütün bu değişikliklerle birlikte araca oturmayı dört gözle bekliyorum. Ve 2010, 2011 veya 2012 hakkında konuşursak bunlara cevap vermek gerçekten zor. O kadar uzağa bakmıyorum"


Yorumlar

  1. haydi alonsoya ya yap gene şampiyonluk
    ama herşeyin senin elinde olmadıgını biliyoruz sende kuş olup araca kanat takacak halin yok ilk iş sana yarış kazandıracak araç yapmalarıdır . yoksa kımse senden mücize beklemesin. ama şu bir gerçekkki bir çok genci motor sporu formüla 1 hayaranı yaptın helal olsun sana fernando ..

  2. mehmet ceviz avatarı

    eğer el nano böyle düşünüyorsa tamamdır.şöyle 4 lü bir mücadelede olursa gel keyfim gel.

  3. ezgi bozkurt avatarı

    inşalllaaaahhh:) umutluyuzz bu konuda her şey onların ve bızım ıstedıgımız gıbı olur umarım

  4. inşallllllaaaaaahhh.

  5. RENAULT F1 TEAM i hafife alan kişiler inş bu sene ders alacaklar herkes çok ümitli alonsoda öle onun için bir sorun yok… GEÇEN SENE ALONSO kuş testlerinde 2008 aracı için podyum zor demişti ama bu sefer herşey farklııı

  6. size güvenimiz sonsuzz en çokta sevindiğimm motorumuzzz çinde düzlükte alonso kovayı nasıl geçmiştii güçlü motorla ne yapar acaba saygılar

  7. MagicAlonso avatarı

    size güveniyoruz sonuna kadar yanınızdayız.şampiyonluk yarışında bu sene Alonso da olacak

  8. evet kardeş hepimiz umutluyuzz

  9. inş hepimiz umutluyus bakalım ne olcak RENAULT F1 TEAM

  10. evren ayaoku avatarı

    hadi bakalım hersey gönlümüzce olsun .

  11. evet kesinlikle şampiyonluklar tıpkı 2005 2006 pilotlar ve markalar şampiyonu hadi renault şov zamanıı oluksuz lastikler ile yeni geliştirilmiş motor ilee

  12. Herkes buna odaklanmış durumda ve rüzgâr tünelinden, motor dinamosundan ve herşeyden elde ettiğimiz bütün sonuçlar, beklediğimizden daha iyimser."
    HADİ RENAULT UTANDIRIN ŞU DALGA GEÇENLERİ TIPKI 2008 SONUNA DOĞRUU İŞTE BUUU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir