Piquet, Eşit Muamele Bekliyor

yazar:

kategori:

Nelson Piquet, bu sezon takım arkadaşıyla mücadelede kendisine eşit imkân verileceğini söyledi.

Alonso geçen sene Brezilyalı pilotu sıralamalarda hep geride bıraktı ve Cumartesi günleri genelde aralarında büyük farklar olurdu, Piquet bu farkı yarışta azaltsa da.

2008’de gölgede kalmasına rağmen Piquet, Alonso’nun yanında sürüş yapma tecrübesinin kendisi için iyi olduğunu belirtti.

Nelson Piquet: "İlk senede benim için sadece iyiydi. Açıkçası çok güçlü olan bir takım arkadaşım vardı ve kendimi çok fazla zorlamam gerekiyordu. Ama kendimi nerelerde zorlamam gerektiğini görebildim"

Şimdi Piquet, Alonso’ya daha yakın olmayı ve takımdan eşit muamele görmeyi bekliyor.

Piquet: "İkinci senede işlerin daha zor olacağını düşünüyorum. Çünkü şimdi, tek araçla sınırlı günlere sahip olacağımız bütün bu test sistemleriyle birlikte takımın iki pilota da eşit muamele göstermesi gerekecek. Bu biraz aldatıcı olabilir"

"Hangi günler hangi pilotla değerlendireceksiniz? Umarım her iki pilot da aynı teste sahip olur. Ve yine strateji ve diğer şeylerle ilgili de"

"Geçen sene benim ilk yılımdı ve öğreniyordum. Açıkçası bir süreye kadar FErnando’ya öncelik verdik. Çünkü yarış kazanma veya önlerde olma konularında onun daha fazla şansı vardı"

"Şimdi takımın her iki tarafa da oynayacağını ve her iki araca da aynı koşulları sağlamaya çalışacağını düşünüyorum. Bu ikinci sene, daha zor olacak."

Piquet, ikinci senesinde çok daha güçlü olmayı beklediğini belirtti.

Piquet: "İlk seneden ikincisine geçiş büyük farklılık yaratır, hem pistleri tanırsın, 18 start almış tecrübe ile hem de daha rahat olursun, prosedürleri bilirsin…"

"Avustralya’daki ilk yarışı hatırlıyorum. Sıralamalarda sorun yaşamıştım ve geriden başlamıştım. Ama hâlâ gergindim. Şimdi sene boyunca bütün bu startları almış durumdayım. Çok daha rahatlamış olacağım"

"Diğer şeyleri düşünebileceğim, araçta beni rahatsız eden şeylerle ilgili endişelenmeyeceğim. Çok daha rahat bir sezon olacak."


Yorumlar

  1. kamyon söförü bak bu son sansn gp2 ye cok yakın araclar yarısyr bu sezon gene basarı gelmezse romain beklıyor koltugu bır fransızı bır fransız takım cok fazla bekletmez romain&fernando benım ruya takımım

  2. nelson kamikazelik yok bu sene tamammı 🙂
    ondan sonra alırsın şekeri

  3. mehmet ceviz avatarı

    açıkçası güçlü olan bir takım arkadaşımı!!!!pistin eniyisi desen daha doğru olur.ama kumaşının kötü olmadığını düşünüyorum.

  4. erman yiğit avatarı

    sen avantajla başlasan ne yazarki takım arkadaşın alonso hatırla istersen 😛

  5. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    umarım daha iyi bir yıl geçirirsin tabi çünkü fernandonun kazandıgı puanlar takımlar şampiyonluğu için yetmez,en az bir fisico kadar puan toplaman lazım.Eşit şartları takımın sana vermesi için kendin almak zorundasın,zira şu an buna gerçekten hakkın yok..

  6. hadi bakam neslon hala seni savunuyorum sen okadarda kötü pilot deilsn saygılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir