Kubica Geçen Seneki Gibi Güçlü Bir Başlangıç İstiyor

yazar:

kategori:

Robert Kubica, BMW Sauber’in 2008’deki güçlü başlangıcı tekrar ettirmesini ve bu sezonki şampiyonluk hedefleri için bir başlangıç olmasını istiyor.

Polonyalı pilot  geçen senenin ortalarında şampiyonluk şansını elinde bulundurmuş ve şampiyonaya liderlik etmişti ancak takım ikinci sezonda bekleneni veremedi ve McLaren ile Ferrari karşısında ivme kaybetti.

Kubica, takımının 2009’a da aynı şekilde iyi bir başlangıç yapacağını ve daha da önemlisi bunu son yarışa kadar koruyacaklarını umuyor.

“Her yıl olduğu gibi pilotlar hep maksimum çabayı harcar ve kapasitesinin üstine çıkmaya çalışır. Geçen yıl birlikte çalışarak iyi sonuçlar elde edebileceğimzi gördük. Sezonun ilk yarısında şampiyona takipçisiydik. Belirli bir noktaya kadar pilotlar ve markalar şampiyonalarında liderdik.”

“Herkes nasıl sonuçlandığını hatırlar, biz bu kez sezonun ilk yarısındaki performansı tekrarlamaya çalışacağız ve geçen seneden dahah yi bir konumda bitireceğiz.”

Sezon içi testlerin yasaklanmasıyla, Kubica sezon hazırlıklarının daha da önemli bir hal aldığını düşünüyor.

“Test yasaklamaları, mühendislerin çalışmalarını daha önemli hale getirecek çünkü Cuma günleri tüm yeni parçaları test etmeye ve pistteki gelişimleri görmeye zaman bulamayabilirsiniz.

Kubica, F1.09’u pist üzerinde deneyen ilk pilot oldu ancak henüz araç hakkında bir yorum yapmak için erken olduğunu söyledi.

“Hava soğuktu. Bu benim yeni bir aracı ikinci kez denemem oldu ve kesinlikle harika bir his. Geçen senekinden biraz farklı ama henüz bir şey söylemek için erken. Hava soğuktu ve sadece bir hazırlık turu attım.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir