2014 Almanya GP – Hamilton’un Sıralamalardaki Büyük Kazası!

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Almanya GP sıralamalarının birinci seansında ciddi bir kaza yaptı.

Sıralamaların ilk seansında en hızlı turu atmaya doğru ilerlerken Hamilton, son sektörde fren anında yaşadığı sorunla aracının kontrolünü kaybederek bariyerlere vurdu.

Bu kazayla birlikte Hamilton ilk seansta mücadele dışında kalırken yarış kırmızı bayraklarla durduruldu. Hamilton ise tıbbi merkeze götürüldü.

Olayların ardından Mercedes takımı, Hamilton’un biraz sarsıldığını ancak iyi durumda olduğunu söyledi. Bunun yanında takım, Hamilton’un aracında sağ ön frenlerde yaşanan bir sıkıntı nedeniyle kaza yaptığını belirlediklerini açıkladı.


Yorumlar

“2014 Almanya GP – Hamilton’un Sıralamalardaki Büyük Kazası!” için 28 yanıt

  1. Ham ile nico arasinda fark goremeyen arkadaslar f1i zannedersem yeni izliyorlar.Alman takim hamin hizini kesmek icin elinden ne geliyorsa yapmakta.aceba bunu da gorebiliyorlar mi cok merak ediyorum.

  2. 10 yarış sonunda hiç hata yapmayan büyük bir sampiyon gibi yarısan gayet hızlı bir rosberg
    Diğer tarafta bulduğu bulacağı açık ara hızlı aracın koltuğunda kendi hatalarıyla ciddi puanlar pozisyonlar kaybeden hamilton her sıralamada fren diski kırılmadı ya! sonuç Rosberg hakettiği gibi önde sıralamalardada 6/4 önde olan taraf gene rosberg bugüne kadar pist üzerinde doğru düzgün tek atak bile yememis rakibinden hani takım arkadaslarını pardon zayıf takım arkadaslarını pist üzerinde aynı araçla tekrar tekar geçen hamilton rosbergin yanına dahi giremiyor ama ters den baktığımızda rosbergin en azından bahreyn de çok daha iyisini yaptığını da biliyoruz demekki oluyormus keza gecen sene de hamilton hiç atat yapamazken rosbergden yediği atağı unutmadık esit kosullarda kimin iyi pilot olduğu ortada.

    1. Rosberg Bahreyn’de Hamilton’ın ona yapamadığı gibi yaklaştı mı ? Pardon da güvenlik aracı olmasa b.k yaklaşırdır ayrıca kendisinde daha yumuşak hamur vardı buna rağmen gçemedi Rosberg’in istkirarını burada övebilirsin de öveceğin son şey sanırım ikili mücadeleler olur Rosberg hakkında

      1. Cobblepot tamamen katılıyorum kardeş. A

        1. ağzı olan konuşuyor işte

        2. ağzı olan konuşuyor işte

      2. ikili mücadeleler hakkında öveceğim son sey rosberg mi olur?
        Dinime küfreden müslüman olsa diye bir söz vardır.
        Pardon pardon Hamilton ne yapmış bugüne kadar? koca bir hiç ikili mücadelelerde.
        Hamilton aynı araçlarda button a yaptığının yüzde 1 ini yapamadı rosberge neyi anlatıyorsunuz.
        Hadi bahreyn de lastik farkı vardı geçen yıl takım emrini hatırlatırım geçti geçildi ayrı konu ama net birsekilde aynı lastik hamurlarında aynı pit stratejilerinde hamiltonın hiç yapamadığını rosberg geçen sene yaptı resmen hızıyla ezdi eğer ikili mücadele dersen bence hamilton dan hiç bahsetme bu ikili arasında.

        1. Bırak geçen yılı Bahreyn’den bahseden sensin söyle bakalım ne oldu Bahreyn’de

        2. Bi on fırın ekmek yerse belki bir Alonso Hamilton Vettel olabilir Rosberg’in daha düne kadar fanı yoktu hayırdır ne bu aşk ? İyi aracı olunca fan mı topladı 🙂

          1. Ben hamilton la rosberg arasında hiç bir fark görmüyorum ne pist üzerinde bugüne kadar hamilton ın rosberge bir üstünlüğünü gördük ne de baska bir alanda 10 yarıs oldukça yeterli bir ölçü bana göre hamilton tek tur hızında bir parça daha hızlı olabilir ama
            asla aralarında büyük bir fark yok zaten zamanlar ortada bu da ispatlı bir durum.
            ikili mücadelelerdede hamilton hiç bir zaman dis geçiremedi rosberg e ama aynı hamilton button a neler yaptı biliyoruz.Herkesin farklı yetenekleri vardır siz az olan hız farkına ki bu tek tur da bariz buna yetenek dersiniz o da ciddi bir fark yaratacak ölçüde değil zaman zamanda nico daha hızlı oluyor bende hamilton a nazaran daha istikrarlı olan neredeyse hiç hata yapmayan sağlam bir pilotaja sahip rosberge daha meziyetli derim kiminin artısı kiminin eksisi meselesi.Kaskları değistirin hiç bir sey farketmez bugüne kadar gelinen noktada hatta hamiltonın çaylak hataları nı rosberg yapsa neler neler konusulurdu biraz isimden kazanıyor hamilton bu yüzden rosberg kücümseniyor ama rosberg geçen sene hamiltonı birinci pilot olarak gören takımına kendisinden iki kat fazla maas alan takım arkasına karsı kendisini ezmesi için net bir sekilde mağlup etmesi için getirilen takım arkadasına karsı bugüne kadar hiç ezilmedi kafa kafaya mücadele verdi saygı duyulası bir mücadele verdi ve gayet hızlı olduğunu hiçde eksiği olmadığını ispatladı ibreyi kendi gücüyle takım içinde tersine çevirmeyi basardı iste rosberg farkı bu.Ayrıca yazdıklarımı iyi okumanızı tavsiye ederim ben en basta geçen seneye de atıfta bulunmustum oysaki asıl sizin isinize gelmemis yorum yapmak.Rosberg iyi aracı olduğu için değil o araçta basarılı olduğu için fan sayısını arttırıyor ne kadar potansiyel ortaya koyarsanız ne kadar basarılı olursanız o kadar saygınlığınız artar destekleyenler artar.Unutulmamalıki rosberg hamilton a karsı mücadele veriyor ve gayet basarılı tabiki insanlar destekleyecekler bundan iyi referans olurmu.

            1. Son cümlende Hamilton’ı mı övdün sen ? Sana göre Hamilton sıradan bir pilot değil mi nasıl översin

              1. İşte fanatizm böyle bir sey ben hiç bir zaman hamiltonı sıradan görmedim eleştiri baska birsey yok saymak baska bir seydir.

      3. sende çıldırdın en sonunda 🙂

  3. Hocam birak her sitenin trolu olur bu da adamin sagligi ile bile dalga gececek kadar dusmus bir insan

  4. Pes yani.Kaç yarıstır kendi hatalarıyla pist üstü pozisyonunun zora sokan hamilton değilde bir baskasımı.
    Bugünde aynısı oldu her zorlayan kendisini duvardamı buluyor üst üste hatalar yapıyor çaylak hataları bunlar
    böylesine açık ara hızlı bir araçta sampiyonluğa oynayan bir pilotun bu kadar hata yapma lüksü yoktur.
    Siz neyin derdindesiniz tabi ki elestirilecek bunun savunalacak bir tarafı yok…

  5. Sizce de Hamilton için fazla sorun yaşanmıyor mu? Her ne olursa olsun.Ya Hamilton çok hata yapıyor ya da takım.

  6. Orf 1 de totonun robortajini veriyorlardi herif guluyordu neredeyse sonra soruda hamiltoni sorunca somurtu zorlama sonra tekrar gulucukler sacmaya basladi ska gibi

  7. Eğer araçta bir problem yok ise şansı değil birazcık mantığı olsun..Zaten ilk yaptığı derecesiyle 2. seansa kalacakken bu kadar zorlamasının anlamı yok…Hızlı bir pilot ama mantıklı bir pilot değil…

    1. geçen haftada niye zorlamadı diyordunuz. azıcık tutarlı olun. fazla değil çok çok az. kaldıki o turun yeteceği kesin mi ? yani sizin yorum içinde mantıklı bir yorum olmadığı aşikar.

      1. Yok canım Hamilton zorlar neden zorladı olur, ortada devasa diye nitelendirebilecek bi sürpriz durum olur Hamilton niye zorlamadı olur… Geçen yarışta son sektörde 4 saniye gibi bi zaman kazanıldı. Neredeyse mucizevi bi durumdu ama diğer pilotlar yine son şans diye düşündükleri için imkansız olduğunu bile bile zorladılar ama şansları tuttu ve zorlamalarının sonucunu aldılar. Böylesine düşük ihtimalli mucize denilebilecek bi olay yaşanmamış olsa ve Hamilton son sektörde kaza yapsaydı geçen yarışta, bu sefer zaten ik sıradaydın ne diye o kadar zorlasın ki derlerdi.
        Bu işler böyle yani yıllardır alıştık artık….

      2. Bu yorumları niye genel atarsınız anlamam geçen hafta zorlamadı diyenlare yazarsan cevabını sevinirim..Geçen hafta zorlamamakla alakası yoktu turu atmadı yine mantık hatası yaptı,şampiyonluğu oynayan pilot sonuna kadar pistte kalıp ihtimaller dahilinde şansını denemeli…Turunun yeteceği %99 kesindi antreman dereceleri o ana kadar atılan tur zamanları,kaza öncesinde ki kalan zaman ve diğer takımların gücü ölçüsünde…

        1. Geçen yarışta attığı turun yeteceği de %99 kesindi. Yağmur daha da artmıştı ve zaten ilk sıradaydı. Daha çok artan yağmurla diğer pilotların onu geçmesi mümkün değildi, ki ilk iki sektörde 2 saniye gibi farklarla geride kaldı zaten herkes. Ama ne olduysa o son sektörde oldu.
          Orda %99 kesinken tur atmadığı için suçlu olan Hamilton burda yine suçlu oluyor…
          Zaten fren diski kırılmış araçta. Nası sıralamalarda çıkıyorsa bu sorun artık.. Hamilton bugün o son turu atmasaydı Q1de, Q2deki ilk turunda yine saçma sapan bi yerde o fren patlayıvericekti başında… Araçta ya fren hatası çıkarsa diye düşünüp tur atmaktan vazgeçilmez ki yani. Öyle düşünecek olsa bütün takımlar 1 tur atıp pite kaçsın hemen.

        2. ya kardeşim, yeni takılan diskte problem oluyor ve sağ ön frende arıza açıklanıyor. sen hala neyin derdindesin ? şimdi hamilton mantıksız sen bu yorumlarla mantıklısın öyle mi ?

    2. Yorumu onaylamamislar hrralde tekrar yaziyorum.

      ADAM SOFTLARLA TURLUYOR VE 2. GIDIYOR BURADA NEDEN ZORLAMASIN SUNU SOYLE

      ADAMIN FRENI PATLIYOR VE DUVARA CARPIYOR SEN MANTIGI OLSUN ZORLAMA DIYORSUN. COK MANTIKLI GERCEKTEN

      ADAM GELECEGI MI GORUYORDA O TURUYLA KALABILECEGINI BILSIN SOFTLARLA VE DAHA 8 DAKIKA VAR SEANSIN BITIMINE

      VE MOR SEKTORLE GELIYORDU BUDA SONUNCUSU

  8. Birazcık şansı olsun şu çocugun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir