2014 Almanya GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Rosberg’in, Hamilton Kaza Yaptı!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 10. yarışı olan Almanya GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

Takımının ve kendisinin evi olan Almanya’da Rosberg, son seansta elde ettiği 1.16.540’lık derecesiyle en hızlı isim olarak polü kazanan isim oldu. Rosberg böylece bu seneki 5., son 5 yarışta ise 4. polünü kazanmış oldu.

Mercedes’ten Lewis Hamilton’un ilk seansın sonundaki kazasıyla yarış dışı kalmasının ardından Rosberg rahat bir şekilde polü kazanmayı başardı. Hamilton, ilk seansta en hızlı turu atmaya doğru ilerlerken, son sektörde sağ ön fren diski arızası nedeniyle aracının kontrolünü kaybederek bariyerlere vurdu. Hamilton seansı erken kapattı ve tıbbi merkeze götürüldü.

Mercedes’in arkasında en güçlü takım Williams oldu. Williams’ın son 2 yarışta podyuma çıkan pilotu Valtteri Bottas 2. hızlı isim olurken onu takım arkadaşı Felipe Massa takip etti.

İyi bir hafta sonu geçiren McLaren’in çaylak sürücüsü Kevin Magnussen Williams’ların arkasında 4. olarak en iyi sıralama derecesini elde etti. Takım arkadaşı Jenson Button ise ikinci seansta son anda elenerek 11. sırada kaldı.

Red Bull sürücüleri Daniel Ricciardo ve Sebastian Vettel sıralamalarda 5 ve 6. sıralarda kendilerine ter buldular. Vettel, kendi evindeki yarış öncesinde ilk turlarda takım arkadaşının önünde olsa da son haklarda derecesini geliştiremedi ve onun arkasına düştü.

Ferrari Almanya’da sıralamalarda Mercedes, Williams, Red Bull ve McLaren’in gerisinde kaldı. Fernando Alonso ancak 7. hızlı turu kaydederken Kimi Raikkonen 2. seansta kıl payı elenerek 12. sırada kaldı.

Toro Rosso’nun çaylak ismi Daniil Kvyat bir kez daha son seansa kalmayı başardı.Kvyat seansı 8. sırada tamamladı.

Son seansa iki pilotuyla birlikte kalmayı başaran Force India 9 ve 10. sıralardan öteye gidemedi.

Pos Driver                Team                 Time          Gap   
 1. Nico Rosberg          Mercedes             1m16.540s            
 2. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes    1m16.759s  +0.219s   
 3. Felipe Massa          Williams-Mercedes    1m17.078s  +0.538s   
 4. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes     1m17.214s  +0.674s   
 5. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault     1m17.273s  +0.733s   
 6. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault     1m17.577s  +1.037s   
 7. Fernando Alonso       Ferrari              1m17.649s  +1.109s   
 8. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault   1m17.965s  +1.425s   
 9. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes 1m18.014s  +1.474s   
10. Sergio Perez          Force India-Mercedes 1m18.035s  +1.495s   
Q2 cut-off time: 1m18.161s                                   Gap **
11. Jenson Button         McLaren-Mercedes     1m18.193s  +1.084s
12. Kimi Raikkonen        Ferrari              1m18.273s  +1.164s
13. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault   1m18.285s  +1.176s
14. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari       1m18.787s  +1.678s
15. Romain Grosjean       Lotus-Renault        1m18.983s  +1.874s
16. Lewis Hamilton        Mercedes             no time
Q1 cut-off time: 1m18.927s                                     Gap *
17. Adrian Sutil          Sauber-Ferrari       1m19.142s  +1.511s
18. Jules Bianchi         Marussia-Ferrari     1m19.676s  +2.045s
19. Pastor Maldonado      Lotus-Renault        1m20.195s  +2.564s
20. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault     1m20.408s  +2.777s
21. Max Chilton           Marussia-Ferrari     1m20.489s  +2.858s
22. Marcus Ericsson       Caterham-Renault     no time


% 107 : 1m23.065s


Yorumlar

“2014 Almanya GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Rosberg’in, Hamilton Kaza Yaptı!” için 87 yanıt

  1. Sıralama turlarını izleyemedim sadece telefondan livetimingten takip edebildim. Çizgi kuralından bahsedilmiş, görmeden yorum yapmak zor ama örneğin son virajda dışarıya açılmak zaman kazandırmıyor kaybettiriyor bu bilinen bir gerçek… Araçlar hem yolu uzatıyor hemde çekiş kaybediyorlar oraya çıkarak, her pistte her virajda dışarı açılmanın bir avantaj getirmediğini vurgulamak gerekir, bir avantaj sağlama olayı olsaydı yarış hakemleri el atardı en başından…

    Mclaren’in güncellemeleri sadece MAgnussen’de kullanması mı bu sonucu doğurdu, yoksa Button sadece Buttonvari bir sıralama mı geçirdi bunu da söylemek zor şuan, araştırmak gerek… Red Bullar sıralamada fos çıkmış, ve açıkçası Mercedes’in bu tur zamanını geliştirebileceğini düşünüyorum ben… Özellikle Hamilton pistte olsaydı Rosberg’in de daha fazla zorlayacağını tahmin ediyorum, malum 2. set lastiklerle turunu geliştirmedi yada geliştiremedi… Yarın Rosberg’in aracı finiş görürse kimin kazanacağı belli bence…

    Ferrari’nin ne yaptığı belli değil… Bağğğğzı yorumcuların belirttiği üzere Alonso ve tayfası Kimi’ye bir ayar çekip yavaşlatmışlardır yine, malum Santander falan :)))) Hoş izlemeden yorum yapmakta adil değil ama, neyse… Bu yarış haftasonunun bahanesini de okudum zaten, kabul edeyim tam yeni bahaneler bulamazlar artık bitti derken biri çıkıyor yaratıcılığını(!) konuşturuyor 🙂

    Hamilton ise umarım yarın yarışı üst sıralarda bitirir, bu pist geçişe müsait, sabahta fp3 te düzlükte en hızlı araç Hamilton’daydı, 2. olması şaşırtıcı olmaz bence… Yağmur ? keşke yağsa…

  2. Bari yarın Alonso kendini zorlamasa da Ferrari’nin o muhteşem gerçek performansını görsek.İlk 10’a giremeyen araçla Alonso elinden geleni yapıyor.

  3. rosberg biraz fazla relax olmanın bedelini, poleyi bottas’a kaptırarak ödeyebilirdi. hamilton’un ilk seansda sıralama dışında kalması gevşetti ister istemez rosberg’i. öyle ki q3’ün 2. turunda ilk derecesini bile geçemedi. yine de pole tebrikler.

    bottas bugün sıralamalar boyunca 2.sektörün kralı benim diye bağırdı. hakikaten pistin en virajlı bölümünde açıkça hızlı olup rosberg’in bile önünde olması oğruladı bunu. anlaşılan kendisinin de belirttiği gibi aracında tatlı bir ayar bulmuş gibi. tabi bu DF ayarlarının yarınki +100 kg. yakıtla nasıl çalışacağını yarın göreceğiz. tebrikler.

    sıralamaların 3. cebini felipe kaptı. bottas’ın 2. sektördeki tartışmasız üstünlüğü 2. ceple temasını bitirdi. sıralama üstünlüğü açısından daha önde olmak her zaman daha iyi elbet ama, temiz tarafın gerçekten temiz, kirlinin de gerçekten kirli olduğu bir pistteyiz. araçların rüzgarı bile çift sıra ceplerden geçmedi hafta sonu boyunca. formasyon turunda 100 yaşındaki dede gibi sürünerek diğer araçların hazırlanmasının içine etmezse eğer mercedes; felipe startta ilk viraja kadar bottas’ı, çizmenin burnuna inerken de rosberg’i avlayabilir temiz bir startla. hockenheim 2010, hungaroring 2008 geliyor aklıma. ilk viraja gelirken felipe’nin önündeki her iki aracı da avladığını izlemiştik. inşallah yine olur. 1’den sonraki en iyi cep gibi duran 3.lük için tebrikler.

    magnussen button’ın olmadığı bir anda yapacağının en iyisini yaptı, button ron’un gözleri önünde bir koz daha kaptırdı patrona.

    raikkonen’in sarı tepe renkli aracı yine her an hazır kıta arıza vermeye meyilli, senelerdir olduğu gibi. amma velakin, raikkonen de bir ayrı kayıp. gelen gideni aratır derler; senenin ortasını geçmişken şunu sormak isterim ferrari’ye:
    ey ferrari talukatı, bundan daha fazlasını massa zaten yapıyordu. sıralamalarda hızlıydı, yarışta daha başa baştı. en azından vites kutusu mührü, lastik koruma bahanesi, faster than you mesajı, hava koridoru, eski lastiklerle süründürüp caterham’dan bile sonra pite almalar vs. gibi gibi şaklabanlıklarla massa’yı geride tutmayı ya da yerini vermesini sağlıyordunuz. şimdi ortada böyle şaklabanlık yapmak zorunda kalacağınız kadar bile bir takım arkadaşı yok. be kardeşim, madem öyle ne demeye 20 milyon euro’yu gömdünüz? anlayan varsa beri gelsin. ve fakat, bu vesile ile tekrar teşekkürlerimi iletiyorum ferrari’ye; kendi menfaatlerini bir kenara itip felipe’yi düşünerek, onun iyiliği için sözleşme yenilememelerine. sağolsun ve de varolsunlar =)

    vettel de rikardo’ya karşı açıkça yenilmiş bir vaziyette görünüyor. hamilton’ın bir kendi hırs-sal hatası, bir araç arızası vs. vs. sıralama seansları çöp olmaya devam ediyor. alonso makine dişlisi gibi, her daim aynı performansta ve büyük büyük ferrari’nin aslında küçücük olan gücünü gözlerden kaçırıp perdeleme görevinde. kvyat çaylak sezonunda parlamaya devam ediyor. sutil “sauber’in gidici pilotu benim” diye bağırmaya devam ediyor. keyifli bir hockenheim yarışı bizleri bekliyor. herkese selam, iyi eğlenceler.

    1. o değilde hazır ismini görmüşken burada sorayım, yarın Massa ve/veya Williams kendi yarışlarını nasıl mahvedecekler ? bir fikrin var mı ? hayır her türlü bir hata bişiy olacak-tecrübeyle sabit-, bari ne olacağı hakkında konuşalım… Ben Hamilton’a savunma yaparken kaza yapar diyorum… yok yok lastikler çok aşınır Williams pite geç alır… karar veremedim… neyse belki ben yanılırım şeytanın bacağını kırarlar 🙂

      1. muhtemelen pite geç alırlar. aşınmış lastiklerle biraz tutup bir çıkarlar…. 3 sıra kaybetmiş olurlar.

        1. williamsın bu sene yarışlardaki strateji sorunu gerçekten de takıma yakışmıyor..willismas ki tarihi zaferlerle dolu, nasıl yarıl kazanılacağı konusunda tecrübesizliği yok

  4. bugun pist disini ziyaret etmeyen bir tek kimi vardi oda bunu elenmekle odedi.fia formula 1 in icine nasil edilir birkez daha gostermis oldu.ferrariye koklu bir degisim sart.

  5. Bir de burda Domenicali denen vasıfsızı savunanlar vardı.Eğer hala takımın başında olsaydı Ferrari şuan 3 saniye gerideydi.

    1. bu sonuca nasıl vardınız? Ne tür ölçüm kıstaslarınız var?

      1. İşini yapmayanları yollamaması.Bütün kötü sonucu saçma sebeplere dayandırması ve daha bir çok faktör.2010daki stratejik hata.Bu adamın yaptıklarını say say bitmez.

        1. tüm bunlar mattiacci gelince tersine döndü yani 🙂 o da güzelmiş. Sıralamalarda Alonso 1.1 sn geride kalmış ve muhtemelen bugün Mercedes’in en iyi turunu görmedik. Değişen bir şey yok. Sene başında da o kadar geride kalıyorlardı hala gerideler.

          1. Nasıl bugün Mercedes’in en iyi turunu görmedik?Abartılır da bu kadar da değil.Sene başında Ferrari 1.5 sn geride kalıyordu.Ayrıca üstteki yorumum da yazdım Domenicali devam etse o fark 3 saniyeye çıkar diye.Mattiacci gelince tersine döndü evet.Daha geçen turbo motor için mühendis aldığını söylemişti bir haberde.

            1. Demek Ferrari’de turbo için mühendis yokmuş.Yoksam motora turbo eklemeyi unutmuşlar mı?Yaşasın sorunu buldum.
              :Ö)

              1. Neden acaba bunu en iyi siz biliyorsunuz.Ferrari’nin bu alanda çalışmadığından olmasın.Bak sen şu işe.Neden birden V8 atmosferik motorlar gitti de V6 turbo motorlar geldi.

            2. ha ben böyle dediğim diye abarttım, sen fark 1 saniyelik fark 3 sn olurdu dediğinde abartmadın. Ne kadar komiksiniz umarım fark etmişsinizdir 🙂

              Domenicali dediğiniz adamla bu takım iyi kötü iki şampiyonluğa yaklaştı. Son 4 senede bunu başaran tek takım patronu oldu. Ne Whitmarsh başardı aynısı, ne Brawn ne de Boullier…

              Sonuçta başarısız oldu orası ayrı konu. Ama Domenicali olsa şu olurdu olurdu demek gerçekten çok talihsiz bir açıklama. Bunu böylesie abartarak savunmak apayrı bir talihsizlik. Ha Ferrari’nin Türkiye şubesiyseniz bilemeyecem.

              1. Domenicali dediğimiz adamla 2 şampiyonluğa yaklaşmadı orayı düzeltiyim.2 şampiyonluktan oldu 🙂 Domenicali olsaydı bu durum bi 5 yıl daha devam ederdi her iddiasına girerim.Ama Mattiacci ile en kötü ihtimal Ferrari seneye 2.takım olur.Daha sonrasını tahmin edemem.Başa oynarız herhalde.

              2. Altta mesaj hakkı olmadığı için buradan yazıyorum. Tamam siz en iyisini biliyorsunuz. Hayatta başarılar 🙂

              3. Ben en iyi bildiğimi iddia etmiyorum ama göz göre göre 2 şampiyonluğa yaklaştı demek Alonso’nun emeklerini boşa saymak demektir.Sonuçta son yarışa gelene kadar puan olarak Alonso öndeydi hem de 12-13 puan avantajı vardı.Ayrıca şampiyonluğa oynadı demek için aracın iyi olması gerek.Ferrari aracı 2010da bile iyi değildi Massa’nın performansından görebiliriz.Alonso kendi çabasıyla oynadı o şampiyonluğa.

  6. NesetAydın avatarı

    Rai geçen seneki Perez gibi sürüyor ne yaptığı belli değil şampiyon pilota yakışmıyor!!!

  7. Alonso’da Ferrari’den kesinlikle kaçmalıdır.Bu motor gelişimi ne kadar oranda olacak onu da bilmiyoruz ki.Ferrari kaç saniye kazanmayı düşünüyor.Eğer 2 saniye civarı kazanamazlarsa 2-3 sene daha başa oynayamaz.Alonso en azından Mclaren’e geçsin Honda motoruyla şansı olsun.

    1. Honda şu anda tam bir muamma.Gelip ortalığı kasıp kavurabilirler. Ama ben madara olacaklarını düşünüyorum.

      1. Eğer Formula 1’e daha önceden girmemiş olsalar ben de madara olacaklarını söylerdim fakat hiç öyle durmuyor.Çok sağlam bir şekilde geldiklerine eminim.

        1. Honda’nın tuning kuruluşu Mugen tarafından üretilen motorlar Honda’dan daha çok yarış kazandı.Honda sadece bir yarış kazanabildi.Oda favorilerin kaldığı bir yarıştı.Tam anlamıyla madara oldular.Geliştirdikleri araç motoru değişince herkesi ezdi geçti.Bir sürü kişi seppuku yapmıştır.2008 sonunda nasıl kaçacaklarını bilemediler.Tek şansları Mercedes motorundan bir şeyler öğrenebilmek.Onun dışında hiç şans vermiyorum.

          1. Bu ezdi dediğin araç hangisi söylesene?

            1. Ayrıca Mugen de sonuçta bir Honda kuruluşu kendin kabul ediyorsun.Tamam Mercedes’i öv de sınırsız savunma saçmalığına girme.

              1. Sana cevap verme saçmalığına giriyorum.
                BRawn Gp diye bir şey duydun mu?Mugen motorlarını Jordan kullanıyordu.O motorla kaç yarış kazandıklarına bak.Birde önce BAR Honda sonra Honda’nın kaç yarış kazandığına bak.

              2. Brawn Gp’yi senden daha iyi biliyorum merak etme.Sen bırak Mugen falan.Sonuçta aynı kuruma bağlı.Rezil oluyorsun ayrıca Brawn Gp’nin şampiyon olması motordan kaynaklanmadı.Difüzör diye bir durum var hatırlar mısın?

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Demedim mi bi hal çaresine bakılır Raikkonen yine geriye düşürülür diye 🙂

    2. Raikkonen’in bir tur hakkı daha vardı sanki ama lastikleri mi tam olarak bitmişti bilmiyorum. Allah ne verdiyse deyip bir kere daha asılabilirdi aslında 🙂

      1. abdullah bizim tamda anlatmak istediğimiz durm bu işte. yahu adam kötü pilot değil.hatta en iyiler sınıfında ama gelgelelim adamda en ufak bir hırs azim ne bileyim ,bunun gibi şeyler yok.hızlı araç verirseniz silip süpürür ,vermezseniz chilton dan beter sürer.alonsoyla aradaki fark burada .bunu taraftarlarına anlatmaya çalıştığın zaman höyt olmaz öyle şey kimi şöyledir kimi böyledir muhabbetleri başlıyor hemen.

        kimi şu takıma geldiğinde gerçekten sevinmiştim . hatta acaba alonsonun performansına daha çok katkı sağlarmı diye düşünürken massadan beter çıktı.bizim sevindiğimiz kimi bu değil arkadaş kimse kusura bakmasın.

        1. Yakıt durumu hakkında bir bilginiz var mı Allah ne verdiyse belkid e basamamıştır Ferrari gerekli benzini vermediği için belki…

  8. McLaren güncellemelerini bugün Button mu kullandı Magnussen mi? Açıklama Button şeklindeydi ama sonuç ilginç eğer öyleyse

    1. acaba güncelleme işe mi yaramadı ki yoksa alışmış olan magnussende mi kalmasına karar verildi bende merak ettim

    2. Yusuf Hitay avatarı

      cuma magnussen kullandı. ondan sonra her ikisi de kullanmaya başladı sanırım. button’ın arka kanadına bakılsa anlaşılır aslında, yeni arka kanat hemen göze çarpıyor çünkü.

      1. 1 tane getirildi diye biliyorum başka yok iki aracada sırayla takıldı bu sitede paylaşılan haberde böyle olduğu yazılmıştı

        1. Yusuf Hitay avatarı

          cuma günü o nedenle sadece magnussen kullandı sanırım, doğrudur.

  9. ferrari sıralamalarda 0.5 sn yakın olsaymıs demek ilk 3 gelırdı turbo gelisim sart

  10. OtonomAktor avatarı

    sıralamaları kaçırdsım sky sport özetini verecek mi acaba izleyebilme imkanı var mı. ben izlemediğimde hep olayalar oluyor bu arada ya :s

  11. Sıralamaları skysport kanalından izledim. yalnızca bu piste ve bu kerblerin yapısı sebebiyle bu kez esnek davranılacağını belirttiler. cuma günü fric olmayısı mercedesleri çok kötü etkilyecekmiş gibi düşünüyordum ama böyle bir durum olmadığını gördüm. williams çok yaklaşmış ama diğer takımlarla olan fark sabit duruyor gibi geldi bana..

  12. MCLAREN ENGİN avatarı
    MCLAREN ENGİN

    arkadaşlar mclaren güncel arka kanatı sadece magnussen demi denedi

    1. bugün button denedi antremanlarda magnussen denemişti

      1. MCLAREN ENGİN avatarı
        MCLAREN ENGİN

        o zaman magnussen gerçekten iyi iş çıkardı

  13. o değilde şu ikinci antrenmandan sonra burada bir kaç kimici vardı .hani ironiler falan yapanlar.buralarda gördünüzmü.

    1. OtonomAktor avatarı

      beni söylüyorsan ben kimi ci değilim eski montoya cıyım ama şu an olduğu vaziyete üzülen bir seyirciyim eski günlerine dönmesini umuyorum sadece 🙂 sıralamaları izleyemedim ama hep aynı oluyor antremanlarda iyi ferrari cumartesi sıralamalarda berbat. yazık 2 şampiyon pilotuna.

      1. OtonomAktor avatarı

        bu arada yeni tuttuğum pilot kyvat gözüme girdi o eleman 🙂

  14. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    McLaren, FRİC süspansiyon yasağından karla ayrılan takımların başında geliyor. Özellikle Magnussen 2 gündür çok formdaydı. Bugün de 4.sırayı alarak iyi bir iş yaptı.

    Button mehter takımı gibi. 2 ileri 1 geri. McLaren’in hızına yeni arka kanatta destek sağlamışa benziyor.

    Herkes Red Bull falan diyor ama Mercedes’e en yakın takım Williams. Sadece Red Bull’a oranla daha düşük bir bütçeye ve daha muhafazakar bir yönetime sahip olması onların puan anlamında geride olmasına neden oluyor.

    1. buna katılıyorum. fakat sene sonunda bu alınan puanlar onları 2. takım pozisyonuna sokarsa bundan sonraki yıllarda daha iyi bir yönetim, daha iyi bir altyapı oluşturacak maddi refaha ereceklerdir.

  15. Rosberg’in ekstra bir hız ortaya koyup koymadığını bilmiyorum ama Hamilton Monaco’dan beri cumartesi günleri **** vasatı bile yakalayamadı aracın arızası bugün oldu geçen yarış ve ondan önce kendi hataları vardı takım arkadışın ile çok yakın mücadele ediyorsun ve bu cumartesi günkü performansların baymaya başladı Hamilton

    1. avusturyada 4 çizgi çıktı diye turunu iptala ettiler burda rosberg q1 q2 q3 te 4 teker çizgiden çıktı umurlarında değil heriflerin

      1. Cem benim gördüğüm sadece Rosberg değil bir çok pilot o şekilde taştı Avusturya’da seans başlamadan uyarıda bulunmuşlardı turunuz silinebilir diye burada sanırım müsamaha gösterdiler bütün pilotlara

  16. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Hamilton gidip bi abdest falan almalı. Bu ne be abicim? Adam bu sefer hata yapmaz ama fren diski bozulur. Bu adamda bu şans varken şampiyon falan olamaz.

  17. Pist dışına taşıp zaman kazanmadığına kanaat getirdi demek ki FIA ve turu silmedi.
    Ama burda kanaat kullanılıp biraz kafalarına göre karar verdikleri açık bence artık…
    Biraz haksızlık oldu gibi. Bottas alsaydı bari pol’ü…

    1. Bottas alsa ne olacaktı mercedes in willamsı geçmesi hiç de sasırtıcı olmazdı ve kazanması biraz empati arada dağlar kadar fark var.Hiç bir sey değismeyecekti he bottas kariyer anlamında belki bir pol sevinci yasardı o kadar baska da bir sey olmazdı.Ayrıca herseyde artniyet aramamak gerekir simdi fia da rosberg ci der çıkar arkadaslar böyle trajikomik bir ülkede yasıyoruz.

      1. trajikomik bir ülkede yaşadığımız konusunda seninle hemfikirim. fena halde rosbergsever türedi. vettelciler vardı onlarda meydanda yok. iyi gün, kötü gün olayı sanırım.

        1. +1 1 tane mehmet günaydın trolü kaldı sadece o da hamilton kazasında bile trollük yapmaya devam ediyordu. Dİğer hepsi rosberge kaydı galiba geçen sene 1 tane rosberg tutan yoktu hele 2 yıl öncesi adı geçmiyodu

          1. Onur Gentas avatarı

            Site yönetimi neyse ki sildi o yorumu. Yarışlar kaybedilir veya kazanılır da şu kazalarda pilotların sağ sağlim çıkmasına sevinmek yerine kaza yapmasına sevinenlerin insanlığından şüphe ediyorum. Ne olacak bu yarışı kaybetse sen ne kazanacaksın?

          2. OtonomAktor avatarı

            rosberg tutanlar geçmişten bugüne hep desteklediklerinden değil de direkt hamilton ı sevmemelerinden ötürü rosbergci gibi konuşuyorlar çoğunlukla. yani kısaca antihamilton cılar = rosbergciler (büyük oranda)

            1. Aynen öyle

          3. Şİmdi sorsan hepsi çocukluğundan beri Rosberg’i desteklediğini iddia eder.

            1. demokratik bi ülkede yasıyoruz herkes tercihlerinde özgürdür.isteyen istediği pilotu tutar sonuç olarak rüstünü ispatlamıs bir pilotdan bahsediyoruztabiki onunda bir hayran kitlesi olacak basarısız olursanız sizi kimse desteklemez bu kadar basit.

  18. Ayrıca bu pist dışı olayına en büyük eleştiri yapan benim.Vettel geçen hafta dışarı taştı diye turunun silinmesini haksız bulmuştum.Yarışta da Alonso için siyah-beyaz bayrak olayı olmuştu.Aynısı neden burda olmadı acaba? Yönetmelikte gizlice bizim bilmediğimiz kurallar mı var?

    1. Pist dışına taşıp da tur derecesinde avantaj sağlanıyorsa tur derecesi silinir.
      Silverstone ve Red Bull Ring’te böyle bir durum vardı. Burada yok

  19. benimde dikkatimi çeken pist sınırı ihlaliydi.ha şimdi silinecek, ha şimdi silinecek derken bir türlü beklentilerimize cevap gelmedi. garip

  20. Yusuf Hitay avatarı

    rosberg’in dört tekerlekte beyaz çizginin dışında sanki. bottas’ın müthiş turunu harcadılar matmazel.

    ferrari ve redbull yine yaklaşık birer saniye gerideler. pist kısa, yarış 67 tur. yarış temposu farklı olmazsa durum yine vahim.

    fric mclaren ve williams’a yaramış gibi.

    hamilton’ın şanssızlık serisi devam ediyor. geçen cumartesi kendi hatasıydı ama bu sefer cidden yazık oldu.

  21. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai kıl payı felan elenmedi aracın ilk 10a girmesi o kadar zor degildi rai nin elenme sebebi herkes pist dısına cıkıp ucarken rai son viraji nerdeyse 4 teker pistte dönecek elenmesinin en büyük sebebi buydu 4 lastik dışarda pistten cıkınca ceza varmı yoksa varsa pistte ceza yemeyen pilot kalmaz heralde.

  22. Motor sporlarından nefret ettirdiler be.Bir dedikleri diğerini tutmuyor.Gider bisiklet sporunu izlerim daha fazla keyif alırım.1 hafta da ne değişti acaba.Eğer şu pist dışına taşma olayını başka bir takım yapsa anında turu silinirdi.

    1. Herkes yaptı.

      1. Pist dışı demek 4 tekerin de dışarda olması gerek.Eğer aynı örnekten Ferrari ve Red bull için de verirsen hak veririm.Paylaş şurda resim haklısın diyelim.

        1. Sıralamaları izle o zaman.

          1. Sıralamaları izledim öyle 4 tekeri de pist dışına çıkan görmedim.Maldonado vardı fakat onun ki ciddi tur değildi.Zaten Hamilton kaza yaptı.Varsa resim falan paylaş.Yoksa da herkes deme.

            1. Son virajda neredeyse herkes 4 teker pist dışında döndü.Şu an resim bulamam ama sıralamaları tekrar izlersen görebilirsin.Ayrıca Vettel 10. virajda yine 4 teker dışarı taşarak döndü ama turu silinmedi.Sonuç olarak birinin turu silinip diğerinin turu silinmeseydi haksızlık olurdu ama kimse için böyle bir olay olmadı.

              1. Madem öyle silselerdi ne diye silmediler? Bu sefer de Ferrariye haksızlık olmuyor mu?

      2. Yani sanki yapmayan vardı 🙂 bir kere mercedesle diğerleri arasında ciddi fark var rosberg 4 tekerini gölgesinide alarak pistin içine koysa diğerleri 4 teker çizgi dısına çıksa gene mercedesle rosberg polü alır.İkinci turunda rosberg hata yaptı örneğin herkes tur gelistirirken rosberg dahada kötü bir tur attı yoksa 1.16 nın altına da inerdi.

        1. Diğerleri arasında ciddi fark var dersen Williams’a haksızlık yapmış olursun.Rosberg 2.turunda hata yaptı diyorsun fakat 2.turu bile pole getiriyor nasıl hata acaba.Bu da pist dışına çıkıp 0.2 saniyeye yakın zaman kazandığına işaret eder.

          1. oo hocam sen iyi izlememissin rosberg ikinci turunda daha yavas bir tur attı zaman kaybetti diğerleri zaman kazandı.

            1. zaman kaybetmiş olabilir ama o turla bile 0,002 ile polü alıyordu.

              1. Herkese müsamaha gösterildi sadece rosberg e yapılsa tamam ki niye yapsın fia onlardamı rosbergci gibi komik neticeler çıkar bu saçmalık bir yana bu yarıs esnek davrandı fia bu herkes için geçerli bunun dısında rosberg ikinci de olsa sonuç değismezdi bu araçla kazanması ikincilikten williamsa karsı hiç de zor değil bunu kaç yarıstır görüyoruz hız farkı da ortada bosa çene tüketmeye gerek yok.Öyle yada böyle rosbergin tek rakibi hamilton hala bunu kavrayamadınızmı zamanı silinse ne olacak hamilton 15.sıradan kalkarken:)

  23. Rosberg’i tebrik ediyorum.Adeta uçtu.

  24. valla pist sınırlarına hani sıfır tolerasyon gösterilecekti? Daha önceki yarışlarda dereceleri silinenlerin günahı neydi?

    Bir çok kez sürücüler pist dışına taştılar. Sıfır tolerans diyorsan burada da uygulayacaksın onu. Serhan Acar FIA yetkililerinin performans kazanıp kazanmadıklarını ölçüyorlar dedi ama gayet de zaman kazandılar. Dışarı taşmamak için daha yavaş olmaları gereken sürücüler o kadar yavaşlamayarak taştılar. Kural uygulanacaksa her zaman uygulanmalı. Bir uygulanıp bir uygulanmazsa olmaz. Rosberg pole turunda daha ilk virajda taştı dışarı. tur içerisinde de bir kaç yer sıkıntılıydı.

  25. Demin totoya gulucukler saciyor dedim . Simdi sevincten havaya ucacak agzi kulaklarinda 7 24

  26. @yavuzhan acilen konuya bekleniyor.Ferrari toparlamıştı,Rai’ye fric yasağı iyi gelmişti,Merso yavaşlamıştı felan da fistan da ulen 1 tane dediği doğru çıksaydı ya bari :))

  27. Rosbergi ben tebrik etmiyorum nedenimi devamlı pit limit çizgisinin dışına çıkıp daha iyi momentum yakalıyor yazık oldu haksızlık yapılmadımı şimdi Williamsa

    1. Ben zaten bu kuralları anlamıyorum.Sürekli değiştiriyorlar.Madem 0 toleranstı burda da devam etselerdi.Şimdi de avantaj kuralına geçmişler.Gereksiz işler.

    2. Charlie Whiting Hockemheim’da buna izin verdi ve her pilot da aynısı yaptı.

    3. Tasmasa ne olacaktı o araçla her türlü gene alırdı pol ü birbirine yakın araçlar olsa tamamda yarım sn olmazdıda fark çeyrek sn olurdu baska ne olurdu geçin bunları adam kaç yarıstır gayet iyi hatasız hızlı araç kullanıyor tebrik etmeyi öğrenin.Bir tarafta hatasız araç kullanan bir pilot diğer tarafta acemi hataları yapan özellikle geçen hafta savasmayan bir pilot hamilton ın nesine saygı duyalım.

  28. Rosberg her mor turunda 4 tekerlegini disari cikardi vettelde oyle ama ceza yok tabiki almanyada almanlara.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir