Rosberg: “Hamilton’un Kazası Yaklaşımımı Değiştirmedi”

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, takım arkadaşı ve şampiyonadaki rakibi Lewis Hamilton’un kaza yapmasının ardından, Hockenheim’daki sıralamaların sen seansında yaklaşımının değişmediğini söyledi.

Hamilton’un sıralamalara erken veda etmesinin ardından Rosberg rahat bir şekilde polü alacak gibi görünüyordu ancak Williams’tan Valtteri Bottas, Rosberg’in 0.2 sn arkasına kadar gelmeyi başardı.

Rosberg “Lewis’in hızlı bir şekilde yükselmesini bekliyorum. Neler olacağını bilmiyorum, tahmin etmek zor.”

“Kendi yarışıma odaklanacağım ve önden zorlayıp fark açmaya çalışmam lazım. Ardından stratejimize bakacağız.”

“Sıralamalarda da değişen bir şey yoktu. Sürekli olarak tam gaz gittim.” dedi.

Mercedes sürücüleri, farklı talepleri nedeniyle farklı fren markaları kullanıyorlar. Rosberg de sıralamalarda frende sorun yaşadığını söyledi.

Rosberg “Birinci seansta frenlerde sorun yaşadım. Sıralamaların başında değiştirmiştik ve tüm sıralamalar boyunca iyi hissetmedim. İyi hissettirmedi.”

“Ardından bir şekilde yolumu buldum ancak özellikle birinci seans çok zordu. Farklı frenler kullanıyoruz bu yüzden onun sorunu benim aracımda olmadı.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg: “Hamilton’un Kazası Yaklaşımımı Değiştirmedi”” için bir yanıt

  1. Brembo lar daha problemli frenler belki kısa süreli problem de yasasa niconun daha az riskli olan fren tercihi bu yarıs nico ya avantaj getirmis olabilir f1 de hesaplamanız gereken bir çok kriter var sonuca etki eden ince nüanslar ciddi kazanımlar veya kayıplar getirebilir.Neticede hamiltonın tercihi olan frenlerde diğer takımların çokça problem yaşadığı ortada hamilton bunu tercih etmis burada sanssızlıktan ziyade belaya bulasmak deyimi daha uygun olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir