Hamilton: “Fren Sorunum Rosberg’e Bir Başka Hediye Oldu”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Almanya GP sıralamalarında sağ ön fren diskinin kırılması sonucunda kaza yaparak 15. sırada kalmasının, takım arkadaşı Nico Rosberg’e bir başka hediye olduğunu söyledi.

9. virajda kaza yapana kadar listenin tepesinde yer alan Hamilton, kaza sonucunda yarınki yarışa 15. sıradan başlayacak. Şampiyonadaki rakibi Nico Rosberg ise ilk sıradan yarışa başlayacak.

Hamilton, özellikle son dönemde sıralamalarda yaşadığı sıkıntılarla birlikte yarışlara hep geride başlamak durumunda kalıyor. Yükselene kadar ise takım arkadaşı daha iyi bir pozisyon elde etmiş oluyor.

Hamilton “Nico bir hediye daha aldı ancak yarın neler yapabileceğimize bakacağız. Bir şeyler yapacağız ancak daha çok yarış var.”

“Açıkçası olanlara inanamıyorum ancak bu tür şeyler bizi denemek için gönderiliyor. Ayarlarda çok iyi iş çıkarmıştık. Araç harikaydı ve 5 tur bile atamadım!” dedi.

Kaza sonrası durumu için Hamilton “Biraz acı çekiyorum ancak böyle kaza geçirdiğinizde genelde öyle hissedersiniz. 30G gibi bir kuvvete maruz kaldığımı söylediler. Bir şeyler kırılmış olsa bile yarışabilirim.”

“Sadece olanlara şaşırıyorsunuz. Çok hızlı oluyor. Aracı sürerken, % 100 kendinize güvenirken bir viraja asla bir şeyler olacağını düşünerek girmezsiniz. Bu yüzden fren pedalına dokunduğunuzda şokla karşılaşıyorsunuz.” dedi.

Hamilton kişisel tercihi nedeniyle Brembo kullanırken Rosberg Carbon Industrie ürünü kullanıyor.

Paddy Lowe, sorunun yapısal olduğunu ve benzer sorunu Rosberg’in yaşamasını beklemediklerini söyledi.

Lowe “Karbon materyalde yapısal sorun yaşadık. Bu sene gridde diğer Brembo kullananlarda da benzer sorunlar oldu. Nşco Carbon Industie kullanıyor. Lewis’in frenleri sıralamalar için yeniydi.”

“Araçta yapılacak çok iş var. Bu gece yoğun olacağız ve umarım Lewis yarınki yarışta harika durumda olur. Onu tekrar önlere çıkarıp çıkaramayacağımıza bakacağız.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton: “Fren Sorunum Rosberg’e Bir Başka Hediye Oldu”” için 63 yanıt

  1. öyle yorumlar varki sanki hamilton kendi hatası dışında sorunlar yaşamasa şampiyonada lider olacakmış gibi hesap belli;avustralya da hamilton 18 puan kaybetti.kanadada 18 puan kaybetti =36 puan
    rosberg ingilterede kaybettiği 25 puan ve bu sayede 2.giderken 1.olan hamiltonun 18 puan alacakken aldığı 25 puan yani hamilton lehine 7 ouan daha =rosbergin kaybı 32 puan
    birde canadada hamiltonın canadada rosbergi ve kendi aracını sorunlu oldukları halde kasten yapmış gibi zorlaması ve rosbergin kazanacağı yarışı 2.bitirmesi veyahut yine rosberginde fren sorunu nedeniyle kazanacağı yarışı 2.bitirmesi ile rosberg yine 7 puan keybetmiş 32+7 puan 39 puan rosbergin kaybı.hamiltonın kaybı 36 puan.
    sonuç rosberg daha fazla puan kaybetmiş şampiyonluk yarışında.bu yarış hariç sonucuna bakacaz

    1. bir insan gerçekte hiç görmediği tanımadığı bir f1 pilotundan, o pilotun fanatik taraftarı vesilesi ile nasıl nefret eder, bu yazı bu soruya çok güzel bir cevap olmuş..
      bu yorumun silinmesini istiyorum..bu yorumda, tüm trf1 üyelerine hakaret var..bu yorumu yazan şahıs, trf 1 üyelerine matematik bilgisi sıfır ve zalak muamelesi yapıyor resmen..eğer hakaret sırf kaba lafla olacak bir şey değilse, bu aleni bir hakarettir.

      şimdi buyrun bu arkadaşın kafası ile olaya hamilton tarafından bakalım..

      avustralyada hamilton 25 puan kaybetti..rosbers 2. olacak iken, hamiltonun yaruış dışı kalması vesilesiyle 1. oldu, 7 puan da ordan..eder 32..yazı ile oruziki..not alıyoruz.

      bir de kanada var di mi? kanadada rosberg,frenleri sorunlu olmasına rağmen zorlayarak hamiltonun kendisini geçmesine engel oluyor..hamiltonu daha fazla zorlayarak yarış dışı kalmasına sebep oluyor..hamilton yarışı kazanacak iken, 25 puan kaybediyor..25+32 = 57

      şimdi bir de rosbergin puan kayıplarına bakalım.. ingiltere de yarış dışı kalmasaydı en iyi ihtimalle vatteri bottasa geçilip 3 olacak ve 15 puan kazanacaktı..( biliyorum,saçmalama diyorsunuz,ama bu kendi kafam değil, arkadaşın kafası ile yapıyorum hesapları )

      sonuç olarak; roebergin kaybı : 15, hamiltonun kaybı 57..arada 42 puan var :)))

      1. sıralamalarda dönen dolaplardan ve pit ekibinin her yarış ortalama 2 saniyelik baybından bahsetmiyorum bile

        1. sürekli kullandığınız nickle yazın.kalkıpta sırf cevap vermek için başka bir nick edinmeyinki kim olduğunuzu anlayalım değilmi.ama yok kendi nickinizle yazsanız gelecek eleştirilere tahammülünüz olmayacak ve yazdığınız bu tür acaip hesaplardan sorumlu olmayacaksınız.niyetiniz burdan belli zaten.ayrıca matematik hesabınızda çok kuvvetliymiş.
          soruyorum hamilton avustralya ve kanadada hiç lider gittimiki 25 puan alacaktı.hesaba bak

          1. site yönetiminede önerim şu.madem bir kişinin birkaç nicki aşağıda deşifre edilmiş.tüm üyelerin de kullandıkları farklı nickleride deşifre edin ki eşitlik olsun.bakalım mehmed in kaç farklı nicki ve dili varmış.herkesin bilmeye hakkı var sanırım bekliyorum..

            1. sen kahinlik yaparken iyi, ama başkası yapınca, ama? diyorsun :)) ayrıca, ben kendim hiç bir şeyi hesaplamadım.senin mantığına paralel şekilde, eğer rosberg değil de hamilton taraftarı olsaydın yapacağın hesabı yazdım..çaktın? benim fikrimi soracaksan eğer,rosberg ile hamilton dişe diş yarışçılar şu an için..hamilton rosberge göre daha fazla hata yaptı, ama asıl mesele..hamilton rosberge göre çok daha fazla şanssızlık yaşadı..NothingToSay eski rumuzum, üye adına da NothingToSayy yazdım-eski hesabıma ulaşamadığımdan sonu 2 y olarak yazdım yeni üyeliğimi-ama niyeyse üye olurken yazdığım isim-mehmed- olarak görünüyor..yani, gizlim saklım yok hacı…ayda yılda bir yorum yazıyorum,dayanamadığımda..

    2. Onur Gentas avatarı

      Arkadaşım bu tür hesaplara hiç girmeyeceksin hata yaparsın. Bu yorumunda hep az puanı lewise vermişsin, biri çıkar tam tersini yapar ozaman da lewis fazla puan kaybetmiş olur. Gereksiz hesaplar bunlar.

    3. Hesabına hayran kaldım abi nasıl bu şekil görüyorsun olayları cidden anlayamıyorum doğrusu.

      1. :)) tamam didem birde mehmed gibi düşünener için hesap yapıyım.avustralyada hamilton kesin kazanırdı.belkide rosbege tur bindirirdi evet evet kesin tur bindirdi.kanadada rosbergi kesin geçerdi fren sorunu olmasa çünkü rosberg süt oğlanı savunma yapamaz beceriksiz la..hamilton almanyadada kesin pole ve yarışı alırdı.çünkü o hata yapmaz ayrıca pistte 10 kaplan gücünde.hamiltonın başına gelenlerde hep komplo alaman oyunu.hatta rosberg bozuyor olabilir onun arabasını.evet evet kesin rosbergin işi vay …rosberg vay.almanlarda ne kadar salakmış ya madem rosberg hep kollanacaktı neden hamiltona 3 sezon için rekor ücret verdiler vay enayiler vay :)) mehmede verselerdi 3-5 milyon o seve seve 2.pilotluğa razı olup yarışırdı :))

        1. birincisi zaten avustralya da pole de başladı ve ısınma turunda güç kaybı belliydi, ikincisi kanada da ikinci pitlerden önde çıktı. şimdi sana 2 kere 2 desem 3,5 dersin. o yüzden hesap falan yapma sen. matematiğe yazık günah.

    4. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Taraftar yorum uyumu…

      MÜTHİŞ!

  2. Hamilton a yazık oldu…Nedır bu adamın basına bu sezon gelenler…Ama diger takımlar da bu sorunları yasıyor bu kadar da brembo ya abanmaya gerek yok sanırsam..

  3. rosberg power avatarı
    rosberg power

    böyle büyük bir kazadan hasar almadan çıkması sevindirici öncelikle daha da beter bir durum olabilirdi. İzleyebildiğim kadarıyla araçta büyük hasar var. Yarışa bir kaç parça değiştirip pitten başlarsa hiç şaşırmam.

    1. Onur Gentas avatarı

      Freni değiştirirlerse pitten başlamak durumundalar. Belkide daha iyi olur.

      1. rosberg power avatarı
        rosberg power

        Başlasa bile en kötü ilk 4 de bitirir. Mercedes hala çok hızlı. yalnız sıcakta mercedese bir şeyler oluyor. o yüzden bir endişe var içimde 😀

        1. Onur Gentas avatarı

          Evet bende hiç güvenemiyorum artık. Güçlü ama çok sorun çıkarıyor araç. Lewis ne yapıp edip dediğiniz gibi ilk 4 ‘e girmeli.

  4. Arkadaşlar sohbeti bölmek istemem. Ancak moderatör olarak berke, aslan, kermit ve cino‘nun aynı kişi olduğunu açıklamak zorundayım. Normalde farklı hesaplarla ve nicklerle yapılan yorumları doğrudan kaldırmamız gerekir.

    1. ne kadar boş heriflermiş bir sürü hesaptan hamiltonalaf atıyolar ya. resmen futbol fanatiği bunlar alacaksın ip ban atacaksın hepsine şaka gibi kesin eski trollerdendir

      1. Onur Gentas avatarı

        Herifler değil herif diyelim:) tek kişi hepsi.

    2. Onur Gentas avatarı

      Murnout bilgilendirme için teşekkürler. Bu adam haftalardır Hamilton’a sallayıp duruyor. İyi niyetli bir kullanıcı olsa zaten neden farklı nicklerle aynı haberin altına yorum yazsın.

    3. Lewise olan hıncını farklı nicklerle kapatmaya çalışıyormuş demek iyi oldu ögrendiğimiz.

    4. OtonomAktor avatarı

      hehe ulan ne adamlar var sanki hamiltonu eleştirince başı göğe erecek. 😀

  5. BurakBilgin avatarı

    Hamiltonun bu şansı yüzünden bu sene Rosberg şampiyon olacak gibi görünüyor. Rosberg de iyi pilot ama, hakediyor.

  6. *********** (spä2000) avatarı
    *********** (spä2000)

    Lowe, karbon materyalde yapısal sorun yaşadık. Bu sene gridde diğer Brembo kullananlarda da benzer sorunlar oldu…..
    En hafifinden o ha.

    Şampiyonluk adayı pilotuna kırılganlığı önceden belirlenmiş bir parçayı o istedi diye tak. Onay ver.
    Yapısal sorun.
    Yapısal kelimesi çok kuvvetli bir ifade.

    Fia inceleme sonrası Brembo yu tedarikçi listesinden takımların onayını almadan çıkarmalı.

    1. Can yarıştan önce o güzel yorumunu bekliyorum bak sakın unutma.

      1. *********** (spä2000) avatarı
        *********** (spä2000)

        Didem, yorum ters teperse bu cenabetten dolayı ?

        1. Silverstone da ters tepti bu seferde aynısı olmalı 😀 olmazsada canınız sagolsun

          1. Onur Gentas avatarı

            Bence hakkınızı bu yarışta kullanmayın:)

            1. Bu kazadan sonra kullanmak şart oldu en azından alıştırdı hayal kırıklıgı yaşamayız 🙂

    2. Adamlar yedi takıma Fren veriyor.Aralarında Ferrari ve Red Bull’da var.
      http://www.formula1.brembo.com/en/home/teams-using-brembo-equipment

  7. Onur Gentas avatarı

    Adam derecesini geliştirerek geliyor ve fren arızasıyla kaza yapıyor. İnsanlar burdan bile hamiltona yükleniyorlar. Bu adamlar formula 1 izleyicisi falan değiller. 2-3 sene önce fanatik futbol seyircisiyken bu sporu keşfedip fıtbol fanatikliğini bu sporada taşımaya çalışıyorlar. Girin pilotların twitter sayfalarına da bu sporun seyircileri nasıl oluyor anlamaya çalışın.

  8. İşte hamilton a bu yüzden saygı duymuyorum çok kıskanç bir pilot sürekli laf dalasında mızmızlanıyor.
    Sen kendi isine bak kardesim altındaki araca bak gösterdiğin performansa bak kaç yarıs kendi hatalarınla puanlar kaybettin sen bekleneni veriyormusun önce kendine bak eksiklerini gelistir.
    Bir baskasının kopyası olmaya niyetlenen idolü bu olan bir pilotdan zaten daha fazlasını beklemek hata olur ki fazlasınıda veremiyor sadece hızlı hepsi bu.

  9. Bu objektiflikten uzak hamilton cılar akıllanmıyor adam brembo frenlerinin diğer araçlardada problemler çıkardığını bile bile kendi isteğiyle riske girmis bunun bedelini ödemis çürük tahtaya bile bile basmıs tamamen kendi hatası
    lewis kaç yarıstır arkadan baslıyorsa yüzde90 kendi hatalarıyla arkadan baslıyor bu kadar silik öngörüleri zayıf bir pilotun basarılı olma sansı yok olamıyorda karsısında ise hiç yılmadan sonuna kadar herseyini veren öngörüleri kuvvetli istikrarlı hiç hata yapmayan gayet hızlı birpilot var.Bu yüzden herkes hakkettiği yerden baslıyor kaç yarıstır.Nico daha profesyonel daha iyi pilot uyarılara kulak asıyor aracını kollamasını bilerek ikinci olarak 18 puan alıyor hamilton kimseye kulak asmayarak 18 hadi 3. olsa 15 puana çöpe atıyor aradaki pilot farkı gayet net.Okuduklarını dahi anlayamıyorlar iste efendim zorlasa niye zorladı diyorlar zorlamasa niye zorlamadı v.s yahu insanlar neden zorladığında elestiriyor araçta problem varken göstere göstere aracı parçalayarak bile bile lades diyerek zorlayıp yolda kaldığı için bu kadar akıldan yoksun olduğu icin elestiriyorlar normal standartlarda hiç birproblem yokken zorlamasına kim ne diyor bunu bile anlayamıyorlar sen nico nun önündeyken bir tur atma sansın varken niconun aksine pes edip mücadeleden kaçarsan turunu atmazsan pol ü nico ya bu sekildi ikram edersen senin pilotluğun tabiki elestirilir bu kadar hata yapan biri tabiki elestirilir peygamber savunur gibi insanoğlu savunulmaz eğriye eğri doğruya doğru olun.
    Hamilton kendisine biçilen rol modeli böylesi ultra hızlı bir araçta yeterli karsılığı kendi hatalarıyla fazla sayılacak hatalarla karsılık veremiyor bunun sorumlusu nico değil hamilton dır ondaki eksikliklerdir bunun savunalacak bir tarafı da yoktur isini doğru yapanın herzaman hakkını teslim edin eksilmezsiniz kimin daha iyi is çıkardığı ortada zaten.Meziyet sadece hızlı olmak değildir nico nun da epeyce fazla meziyetleri olduğu için basarılı adam gayet istikrarlı hatasız sürüyor ve hızlı bir pilot daha ne olsun.
    He simdi bağnaz yorumcular yarını bekliyor nico nun basına bir sey gelsede hamilton kazansa diye.
    Bir tabir vardır kisi herzaman kendi eline bakacak.

    1. Onur Gentas avatarı

      Size bir soru: bremboyu sadece lewis mi kullanıyor? Nicoda kullanıyormu haftasonları bir araştırın derim.

  10. Birde bir tespitde bulunmak istiyorum sampiyonluğa oynayan açık ara hızlı bir araca sahip olan bir pilot bu kadar hata yapıyorsa bu onun zihinlerde abartıldığı kadar olmadığının açık göstergesidir.Büyük bir sampiyon olma yolunda bazı yönlerinin eksik kaldığının göstergesidir.
    Bu çerçevede insanlar tabiki hızını övdüğü gibi eksikliklerinide elestiriceklerdir.
    Hamiltonın hatalarına sarıldığınız kadar dininize sarılsaydınız hepiniz cennetlik olurdunuz:) diyerek bir espri ile
    ortamın gerginliğini alayım.

  11. Haberde hiç yorum yokken bazı dengesizlerin şimdi çıkıp neden Brembo kullanmış Nico ile aynısını kullansaymış demelerini bekliyordum.Halbuki biraz akıl etseler Lewisin yıllardır Brembo frenlerini kullandıgını bilirlerdi.Gözlerini Lewise karşı kin bürüdükleri için normal karşılıyorum artık şu seviyesiz bel altı sözde yorumları.

    1. kız didem dur hele bir sakinleş . hem sen mclarenci değilmisin bırak lewis ne yaprsa yapsın 😀

      1. Bırak demekle olsa keşke içimize işlemiş aşkı kavruk melezim benım 🙂 seviyorum sıpayı.

    2. Hamilton ın bugüne kadar brembo kullanması bu sezon brembo da problemler bas göstermisken ortada bir problem varken bu geleneği bu risk ortamında sürdürmesini gerektirmez.
      Sampiyonluğa oynayan pilot isini sağlama almalı gelenekçilik yerine gelismelere açık olmalı ve riskden uzak durmalı.Burda hamilton kanada da olduğu gibi gene risk ortamında riskleri takmamıs ona göre tercihini yapmıs ve sonuçlarına katlanıyor bu kadar basit.Ben 10 senedir michelin kullanıyorum diye bu sene michelin hatalı bir sürüm çıkarmıssa ben o sürümü kullanmam örnekleride varsa bu yüzden birileri müzdaripse yolda kalmamak adına önlemimi alırım bu nun f1 e uyarlaması büyük bir sampiyonun bakıs açısı ile izah edilebilir.
      Ayrıca insanlar eleştirecekler tabiki tercihler sizi pozitif sonuca tasırsa olumlu tepkiler alırsınız ama riskli tercihleri bile bile göze alırsanız ve bunun neticesi diğer yolda kalanlar gibi olursa göstere göstere o zamanda tabiki negatif elestirilirsiniz asıl hamilton ın risk analizinde yaklasımlarını değistirmesi gerekiyor tıpkı kanada da yapmadığı gibi.

      1. Yorumunuzla ilgilenmiyorum kusura bakmayın sizin gibi düşünen insanlarla muhattap olmamayı tercih ediyorum.

        1. Benim açımdan sorun yok.Sevdiğim bir söz vardır doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.
          Bende bu yüzden ekseriyetle onuncu köyde soluğu alırım hiç usanmadan çünkü ispatlı delilli inandıklarımın pesinden herzaman kosarım yılmadan:)

        2. Didem ben de bu dediğini düşünsem iyi olacak gereksiz yere ellerimi ve zihnimi yoruyorum arkadaşlara cevap vereceğim diye

          1. son sözüm benim 🙂 onu deyip gideceğim.

            Yarın ola Hayrola

          2. Bencede bir düşün yazık yani klavye tuşlarına,zihnimize 🙂 bu tipleri çok gördüm ben sene sonunda cevaplarını alıp birdaha dönmemek üzere gidiyolar 😀

      2. sen hayatında bu fren diskini belkide ilk defa duymuşsundur 🙂 Mercedes e ilk geçtiğinde frenlerde problem yaşadı diye kendi tercih etti bu markayı. McLaren de de aynısını kullanıyordu. bakalım daha neler saçmalayacaksınız.

        1. didemi gerçek hayatta olmasada sanal hayatta tanıyorum BİR KADIN DİYE BÖYLE YORUM YAPMAN ÇOK YANLIŞ . Ayrıca senden daha çok şey bildiği kesindir onu da söyleyeyim . Şu ana kadarki yorumlarında hamilton ve taraftarlarına sldırmaktan başka bir şey yapmadın hep boş hep boş .

          1. Barut a yorum yazmışsınız ama o yorumunu bana yazmadı şu sahte hesaplar kullanan kişiye yazdı haberiniz olsun 🙂

            1. şu futbol fanlarına çok sinir oldum sinirden görmemişim hiç tanımadığı insanlar hakkında ahkam kesiyolar ya .d

  12. kim ne derse desin rosberg senden daha iyi bir pilot . sen şampiyonluğu yağtığın hatalar ile kaybediceksin geyiğini saçma buluyorum bence rosberg herşeyi bir aray getirebildigi için şaöpiyonluğu kazanacak. bu anlamda hamilton sen,n daha çok gelişmen gerek çokkk

    1. Senna’nın fotoğrafını koymuşsun da senin F1 anlayışın zor be Senna’nın kalitesi ile fazla zıt

      1. varsa fikrin yaz yoksa gölge etme başka ihsan istemez. türkçe meal traş yapma

    2. Kazaya karışmasa Hamilton yarın gene ikinci olur.Nasıl olsa gerçek anlamda yarışmalarına takım izin vermiyor.Çünkü ne bir kanat kopması nede bir pist dışına atma veya çarpışma gördük.Adam yarışa heyecan katıyor.Yoksa inan ki uykum geliyor.
      Senin Prost avatarını kullanman gerekir.Heyecansız risksiz sürüşü ile bilinir.Adamın dört şampiyonluğu var.Senna’nın üç. Ama sor bakalım kendisini hatırlayan kaç kişi var.

  13. Tmm la tmm Nico zaten önceden de popüler bir pilottu biz bu sene farkına varabildik PARDON Hamilton egoist çılgının teki ama hala Nico’dan daha iyi bir pilot yaptığı hatalarla şampiyonluğu kaybetse de bu değişmeyecek kimse değiştiremeyecek zorlamayın kendinizi

  14. Hamilton sabıkalı brembo frenlerini kullanıyor ve bu hatalı bir tercih riskli bir tercih neticede ortada bu frenlerde yasanan problemler de ortada herseyi takıma yüklemenin manası yok.Bana bir sey olmaz mentalitesini bir kenara bırakıp rosberg gibi her tercihi sorgulayarak yapmak daha mantıklı olabilir hamilton adına.
    Ayrıca herkes zamanzaman problemler yasıyor pozisyonlar kaybediyor yarıslar kaybediyor hamilton ın sezon basında yasadığı gibi nico nun gecen yarıs yasadığı gibi ancak hamilton ın her problem sonrası nico ya laf atması gereksiz polemikler üretmesi hiç hoş değil bu nico nun suçu değil sonuç olarak.Nico da geçen yarıs için birseyler rahatlıkla söyleyebilir di mesela veya hamilton da sezon bası icin bu uzar gider ve çok saçma sığ bir
    tartısma olur.Ben pilotların islerine odaklanmaları mızmızlanmayı bir kenara bırakıp sadece islerini yapmalarından yanayım.
    Hamilton klasik ingiliz burnuyla bu sezon o kadar çok saçma sapan açıklamalar yaptıki insanlar niconun neden bir anda fanı yükseldi sorusunun cevabını bir ölçüde niconun basarısında diğer taraftanda hamilton ın
    antipatikliğinde aramalılar.

  15. “bir başka hediye” derken neyi kast etti anlamadım. daha öncekiler de araç arızasıydı da ben mi kaçırdım yoksa? bir bildiğim avusturalya yarışındaki yarış dışı kalmaydı, ki bunun karşılığını da geçen hafta rosberg’in yarış dışı kalması sonucu aldığı galibiyette 32 dişiyle birden gülücükler atarak aldı diye düşünüyorum. ortada “araç arıza yapmasa tüm poleler benimdi, 100 puan farkla lider olurdum” havası var gibi ama, yenilesi mi; değil..

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Kanada’da da Hamilton, Rosberg’i geçmiş ama 1 tur sonra fren arızası nedeniyle yarış dışı kalmıştı. O yarışta ise Rosberg 2.olup 18 puanı cebine koymuştu.

      Hamilton’ın hataları oldu ama bugünü de sayarsak elinde olmayan nedenlerle tam 3 kez mekanik bir problem yaşadı.

      1. haklısınız, kanada’yı unuttuk.

      2. kanada da elinde olmayan nedenle yarış dışı kalması !.takım o kadar uyardı frenleri zorlama diye adam takmadı.rosbergi geçmek için ha bire zorladı.en sonunda hem kendi frenlerini hemde kendisine savunma yapan rosbergin frenlerini bitirdi.zorlamasalar idare ederek duble yaparlardı.ve mercedes in bir sezon boyunca tüm yarışları kazanma rekoruda güme gitti hamilton sayesinde.buda hamiltonın mercedese attığı bir kazık oldu.sezon sonuna kadar daha ne saçmalıklar yapacak merakla bekliyorum

        1. Kanada da ortada bir risk vardı takım uyardı hamilton kendi sonunu hazırladı tamamen kendi hatası.

      3. Onur Gentas avatarı

        Düğün hediyesi olmasın:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir