Vettel: “Renault’nun Yazılım Güncellemesi Bekleneni Veremedi”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Renault’un sıralamalar öncesinde motorlardaki yazılım güncellemesinin beklenen gelişimi sağlamadığını söyledi.

Red Bull, Renault’nun Hockenheim’a getireceği yazılım güncellemesiyle Mercedes ile aradaki farkı kapatmayı umuyordu. Ancak Red Bull sürücüleri sıralamalarda 5 ve 6. sıralardan öteye gidemediler.

Vettel “Beklediğimizi aldığımızı düşünmüyorum. Araçta güncelleme vardı ancak olması gerektiği kadar performans sağlamadı.” dedi.

Ricciardo ise güncellemeler konusunda daha iyimser konuştu. Ricciardo “Araçtan biraz daha fazlasını çıkarıyoruz. Hız tuzağındaki derecemiz geçen yarışlardaki kadar kötü değildi bu yüzden biraz daha iyiyiz.”

“Ancak Mercedes de gelişmeye devam ediyor. Güçlü bir şekilde piste çıktılar ancak dinlenmiyorlar. Sürekli gelişiyorlar bu yüzden gerçekten sonuç görmek istiyorsak çalışmalarımızı iki katına çıkarmalıyız.” dedi.

Vettel, sıralamaların son seansındaki son turunda iyi bir iş çıkaramadığı için takım arkadaşına geçildiğini düşünüyor.

Vettel “Genel olarak sabaha göre daha iyiydik. Bu yüzden oldukça mutluyum.”

“Son turumda piste iyi değildim. İyi bir tur atamadım ve zamanımı geliştiremedim.” dedi.

Ricciardo ise “Sıralamalar boyunca çok rahat değildim. Biraz sorun yaşadım ve 3. seansta bir şeyler bulmam gerektiğin biliyordum.”

“Kanatla biraz oynadık. Farklı lastik basınçları denedik ve bu biraz daha güvenmemiz sağlayarak zaman kazandırdı.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: “Renault’nun Yazılım Güncellemesi Bekleneni Veremedi”” için 21 yanıt

  1. RENAULT F1 Team avatarı
    RENAULT F1 Team

    IceCold kardesime katiliyorum… renault un 2004 araci R24 ün motoru RS24 sezon sonuna gogru 980 beygire kadar cikmişti. 2000 ve 2005 V10 ve 2006 2008 donemlerini ozluyorum… gelişim olsun eskileri izliyorum yeni donemden soguyorum…

    1. Kesinlikle öyle.Ayrıca gelişim olsun ve bu gelişimler tek sezon sonunda olmasın.Ya 4 yıl boyunca aynı şeyi izleriz ya da başka bir takım iyi motor yapar bu sefer onun 4 yıl üstünlüğünü izleriz.Bu da hiç adil olmaz.Herkes gelişimini tamamlayıp sezon içinde de az da olsa motor gelişimini serbest bıraksalar çok daha çekişmeli yarışlar izleyebiiliriz.

    2. Mesela ben Ferrariciyimdir.Bunu açıklamalarımdan anlamak mümkün fakat objektif yaklaşmaya çalışırım.Bu motor konusunda Renault’ya büyük haksızlık yapılmıştır.Her ne kadar Red bull’un geride kalmasını istesem de.Zaten doğru düzgün test yapamadı Renault motorlu takımlar üstelik çok uzatılmasını da istemediler motor gelişiminin fakat hiçbiri yapılmadı.

      1. RENAULT F1 Team avatarı
        RENAULT F1 Team

        Aynen kardeşim ayrica mercedes kazanacagina benim alonsom kazansin ferrarisiyle. Mercedeslerin motorlari 10 turu gectikten sonra iflas ediyolardi herkez hatirlar bilir bunlari spikerler bile guluyodu 10 turu gectik mercedesler e bisey olmadi diye beyaz duman gorduk mu kesin mercedestir diyolardi hatirlayiin

    3. Yanlış 890 beygirdi.

  2. cgdsny_Ferr avatarı

    Çok ilginç! İki senedir, belki üç, hep bu Redbull’lar motordaki yazılım güncellemesi nanesinden bahsediyor. Acaba yeni bir terminolojinin bir parçası mı bu “yazılım güncellemesi” nanesi? 🙂

    Hiç bir Ferrari, bir Mercedes yada Renault kullanan diğer bir takımdan duymadım bu naneyi? :S

    1. rosberg power avatarı
      rosberg power

      aktara bak kesin vardır o nane.

      1. cgdsny_Ferr avatarı

        Hacı abi aktara gerek yok nane benim bahçede yetişiyor. 🙂

  3. Motor gelişiminin dondurulmasının ne kadar adaletsiz olduğunu bir kez daha gördük.Takımlar gram gelişemiyor.Böyle aptal kurallar da zaten Fia’dan beklenir.

    1. Motor gelişimi serbest olsa fark daha da açılır.

      1. Motor gelişimi serbest olsa farkın açılma ihtimali %0.Bu kadar net konuştuğum başka konu yoktur.Daha önce Mattiacci ve Marko’dan açıklamalar duyduk.Hiçbiri bu motor gelişimi olayından memnun değil.Zaten bu motoru tanımadıklarını belirtmişlerdi.Bu yüzden benim söylediklerim herkese komplo teorisi gibi geldi ama aslında dediklerimin çoğu doğrudur.

        1. Komplo teorisini sürekli tekrarlıyorsun.Motor onayı verileli beş yıl oluyor.Herkes bu sürede motorunu geliştirdi.Mercedes 3.0 Litre V10 motor ilk çıktığında(1995) 690 HP idi.On yıl sonra 938 Hp üretiyordu.Yani, gelişimi serbest bırakırsan şu anda 700 HP(hibrit hariç) üreten motor bir kaç yıl içinde 1.000-HP üretmeye başlar.
          Birileri tutturmuş Mercedes motoru limitte artık geliştirilemez diye.Öyle bir şey yok.hayal kurmayın.

          1. Pardon anlayamadım motor onayı verileli 5 yıl mı oluyor?Turbo motorlar ile ilgili 5 yıl önce hiçbir şey yoktu.Bence sen bana cevap yetiştirmek için kendini zor durumda bırakıyorsun.Zaten az önceki konuda da atmosferik motordan bahsederken turboya girdin.Mercedes anca turbo motorda başarılı olur.V10lar varken Mercedes korkusuna spora bile giremedi.Madem o kadar cesaretleri vardı o zamandan asıl üretici olmaya başlasalardı.Mclaren ile başarılı olmak da zorluk yok.

          2. Ayrıca takımlara düzgün test şansı tanımıyorlar.Motorların denenmesini nasıl bekliyorsun üstelik 5 sene öncesinden.Ayrıca bu motorları 5 yıl öncesinden geliştirmeye başlamadılar.5 yıl öncesi 2009’a denk geliyor ve turbonun adı F1’de geçmiyordu.

            1. Mclaren’in Mercedes’ten sonraki halini de gördük öyle kolay demekle olmuyor bu işler. Her takıma eşit geliştirme süresi verildi ve bu motorlar ortak kararla devreye girdi sene başına kadar Ferrari şöyle olacak motor bizim işimiz diyen çoğu arkadaşın şimdi sesi nedense çıkmıyor. Çıkanların ise bu sene Mercedes takımına verilmiş zaten Fia onları kolluyor tarzında yorumları olmakta. Evet motor gelişim izni verilse muhtemelen fark daha da açılacaktır çünkü gelişimin ucu yoktur daha çok çalışan daha fazla gelişir. Görüldüğü gibi de bu senenin çalışanı Mercedes gibi duruyor sezonun ilk yarısı itibarı ile. Söyleyeceklerim bu kadar hakim bey 🙂 Cümleten iyi akşamlar…

              1. Yapma Allah aşkına.Mclarenle ilgili ne gördük? Daha ilk sezon ve Mercedes en kötü motoru Mclaren’e verdi sırf rakibimiz olmasın diye.Eşit geliştirme süresi olabilir fakat bu motoru iyi tanıyan vardır bu motordan pek anlamayan vardır.Ben Ferrari’nin motor konusunda Mercedes ile yarışamayacağını biliyordum en azından V6lar için geçerli bu durum.Mercedes iyi çalışmış olabilir fakat bu motoru tanımalarıyla da alakalı bir durum var.Mclaren ile ilgili konuya tekrar gelirsem Honda geldikten sonra yorum yaparsak daha sağlıklı olur.Ben Mclaren’in tekrar zirveye oynayacağını düşünüyorum.

            2. Reno F1’e dört silindirli motoru getirmek istedi.Devir 12,000 ile sınırlı olacaktı.Fia onu destekledi.Çünkü böyle bir motoru WRC’ye motor üreten herkes az bir harcama ile geliştirebilir böylece yeni üreticiler gelirdi.Mercedes ve Ferrari itiraz edince V6’ya döndü.
              Ferrari Turbo’dan anlamıyor diyenlere gülüyorum.Yol motoru ile F1 motoru farklıdır.Mercedes’in M 276 DE 35 LA motoru 3. litre hacimden 333 HP güç üretir.Bunu alıp F1 motoru yapamazsınız.

  4. bu sezon kısaca şunu gördük ki vettel 4 şampiyonluk almasına rağmen ricciardodan tokatlanmaya devam edip bahaneler üretmeye devam edecek . kendini ispatlamaya çalışması F1 kariyeri boyunca devam edecektir. oda button gibi araç şampiyonu olacaktır. birdahada bir şampiyonluk falan göremez brawn gp yada redbull gibi üstün araca sahip olmadıkları sürece. mercedesi bunlardan ayırıyorum çünkü en azından takım içi rekabet var. webberin durumu malumdu.

    1. Bahane mi üretiyor yoksa suçu kendinde mi arıyor?

      Vettel ile ilgili yazıları at gözlüğünü çıkarıp okusan daha yerinde olacak.
      Nasıl bir kuyruk acısıdır anlayamadım gitti.

    2. Bahane? Kendini ispatlaması 2008 senesinde gerçekleşti bu nedenle RedBull’a geldi zaten. İlerde şampiyonluk görürse unutma bu yorumunu. Webber, Vettel’den iyi pilot muydu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir