Mercedes Disk Tedarikçisini Suçluyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’ın şampiyonluk mücadelesi tekrar spin atmışa benziyor. İngiliz pilot Silverstone’da farkı kapatabilmişti, ancak sıralamalarda yaşadığı sorun bu farkı tekrar açabilir.

“Biraz sarsıldım, ancak iyiyim. Biraz ağrım var ancak bu normal, duyduğuma göre 30G imiş. Sorunun olmasına inanamıyorum. Araç iyi hissettirdi, ayarlar harikaydı.”

Takım Hamilton’ın yaşadığı sorunun fren disklerinden kaynaklandığını belirtti.

Toto Wolff: “Lewis son dakikada farklı diskler kullanmak istedi. Nico farklı bir üreticiyi kullanıyor.”

Takım patronu Paddy Lowe isim de verdi: Hamilton’ın sorun yaşadığı diskler Brembo’nunken Rosberg’in kullandıkları ise Carbon Industries üretimi.

Yarış için Hamilton’ın disklerinin Carbon Industries’inkilerle değiştirileceği söyleniyor. Toto Wolff ise vites kutusunun hasar almamış olmasını umuyor, çünkü bu gridde beş sıra cezası anlamına geliyor.


Yorumlar

“Mercedes Disk Tedarikçisini Suçluyor” için 6 yanıt

  1. Burada atıp tutan yorumcular Brembo’nun bu sezon bir çok kere ağrıza verdiğini bilmiyorlar. Bilgisi olmadan fikri olup Toto’ya laf atanlara karşı söyleyeyim, Bu sezon Toro Rosso 3, Sauber 2, Marussia 2 kere, Barcelona testlerinde de Rosberg ile Mercedes Brembo diskler ile benzer sorunlar yaşamış…

    bu bilgiler ışığında hala Brembo kullanmayı seçen Hamilton’ı suçlama niyetinde değilim, fakat burada Mercedes üst yönetimini suçlamak tam anlamıyla bir saçmalık bunu belirtmek isterim… Hayır mühendis takımını suçlasanız neyse, ki eminim hem hamilton hem mercedes bu Brembo sorunundan haberdarlar ve yinede bu yolu seçtiler, nedeni ise Hamilton’ın bu frenlerle kendini daha iyi hissetmesidir muhtemelen… Toto’ya gelince, Toto alman bile değil… Ayrıca fren kaliperlerini seçende Toto değil, Toto Wollf amcamın oğlu da değil hani, kendisine karşı öyle bir sempatim falanda yoktur, sadece insanların bu kadar boşa sallamasına dayanamıyorum

    1. güncellenmiş yeni diskleri getirince Lewis bu diskleri tercih etmiş. tamamen şanssızlık bence.

  2. toto topu bremboya atmıs 😀

  3. İşte sempatik gördüğünüz adam Toto Wolff.Ne kadar iyi niyetli açıklamaları var.Suçu hiç kendisinde aramıyor.Hep başkalarını sorumlu görüyor.Bir de son zamanlarda F1’deki kurallar bu adamın dediklerine bağlı olarak değişiyor.

    1. Şunu da eklemeyi unutmayalım.Madem suçlu disk tedarikçisi bundan sonra aynı hataları umarım Mercedes’ten görmeyiz.Sonuçta Rosberg’in açık bir şekilde şampiyon yapılmak istendiğini herkes görüyordur.

  4. Çevir kazı yanmasın Kendi evinde yüce Mercedes’e kim zarar verebilir ki tabii ki fren diskleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir