Kubica, Şampiyonluk Mücadelesine Göz Dikti

yazar:

kategori:

Robert Kubica, BMW Sauber’in geçen seneki gelişim eksikliğini arkasında bırakıp 2009’da ciddi bir şampiyonluk mücadelesine yoğunlaşacağını belirtti.

Polonyalı pilot, BMW Sauber’in 2009 sezonu için çalışmalarını buraya kaydırması ve 2008’de gelişim eksikliği yaşamalarını eleştirmiş ve mutsuzluğunu ifade etmişti.

Ama bu taktiğin karşılığının alınmasını uman Kubica, geçen seneki meselenin kapandığını söyledi.

Kubica: "Bu seneye yoğunlaşacağım. Bazen, bazı durumları anlamak çok zordur ve herkesin görüşü farklıdır. Bu yüzden durumu kabul ettim"

Kubica Salı günü BMW’nin yeni aracını ilk test eden pilottu ve araca erkenden yoğunlaşılması nedeniyle iyimser.

Kubica: "Sezonun ikinci yarısı 2009 aracına oldukça fazla çaba ve kaynak harcandı. Bu yüzden şüphesiz bu araçta, F1.09’dan karşılığını alacağımızı umuyorum"

"Geçen sene iyi bir fırsattı, belki şampiyonluk için değil ama daha yukarıda bitirmek için. Şimdi ise tamamıyla farklı"

"Geçen sezon geride kaldı ve araçtan en iyi potansiyeli ortaya çıkarmak için bu sezona kosantre olmamız gerekiyor. İlk yarış için herşeyi halletmeye çalışıyoruz"

Plonyalı pilot, BMW Sauber’in, rakipleri Ferrari ve McLaren’in gelişim temposuna ayak uyduramaması çin herhangi bir neden de göremiyor.

Kubica: "Geçen senenin çok özel bir yıl olduğunu düşünüyorum. Şimdi BMW Sauber ile 4. yılım. Takım tamamıyla yeni iken katılmıştım ve 2007 ile 2007 süresince çok geliştik. Geçen sene bazı zamanlarda kaybettik diye düşünüyorum"

"Gelişim, beklediğimiz sonuçları vermiyordu. Yeni parçalar getiriyorduk ve bunlar herhangi bir performans katkısı yapmıyordu. Bana göre sorun da buydu. Bir kere yolunuzdan biraz şaştığınızda geri dönmesi zordur. Çünkü diğer takımlar da çok sıkı bir şekilde çalışıyor"

BMW pilotu, bu seneki kural değişiklikleri ile tahminde bulunmanın zor olduğunu söyledi.

Kubica: "Sezonun başında herkes şampiyon olmak isteyecektir ve herker kazanmayı hedefleyecektir. Ama sadece bir kazanan vardır, işte bu yüzden başarması çok zor, özellikle de çok zorlu ve tecrübeli rakiplere karşıysanız"

"Bu kolay değil: herşey bir çok kural değişikliği ile %100 çalışmalı. Önceki senelerde araçları geliştirmek için bir önceki senenin aracından gelişimler alabilirdiniz. Ama şimdi tamamıyla yeni başlıyorsunuz."

"Daha Kasım ve Aralık aylarında bir B aracıyla çalışıyorduk ama rakiplerimiz, 2008 aracı üzerinde 2009 özellikleri ile çalışıyordu. Bu yüzden gerçekten bir referansımız yok. Bu da herşeyi, eğer rekabetçi isek ve doğru yönde ilerliyorsak, daha ilginç kılıyor ve bizim nerede olduğumuz konusunda daha büyük soru işaretleri yaratıyor."

Kubica ayrıca, KERS ile gelecek ağırlık konusundaki bazı endişelerini yineledi.

Kubica: "Bu gerçekten büyük bir şey olacak ama bekleyip görmemiz gerekiyor. Daha uzun ve ağğır olmanın daha da büyük bir dezavantaj olacağını hissediyorum. Ama bunu değiştiremem."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir