Theissen "KERS Konusundaki Eleştiriler Yersiz"

yazar:

kategori:

BMW Motor Sporları Patronu Mario Theissen, KERS konusunda takımının kullanılması yönünde oy kullanılmasının, diğer takımların milyon dolarlarına mal olduğu eleştirilerine katılmadı.

Pazartesi günü Renault Takım Patronu Briatore, KERS konusunda BMW’yi eleştirmişti.

Ancak Theissen böyle açıklamaları yersiz buluyor. Theissen "Geçen sene boyunca KERS konusunda sayısız toplantı yaptık, bu yeni değil. Bazı takımlar her zaman buna karşı çıktılar ancak bazıları desteklediler."

"Biz belkide en güçlü destekleyen olduk.  Geçen ayda FOTA içerisinde KERS’i konuştuk ve kurallarda nasıl ilerlememiz ve birlikte karar vermemiz konusunda açık anlaşma vardı."

"Bu karar oldukça açıktı ve biz KERS’i istediğimiz sonucuna vardık."

"Bizim tartışmalardaki pozisyonumuz KERS’in Formula 1 için önemli olduğu yönündeydi çünkü bu F1’i yeni teknolojide öncü yapacaktı. Açıkçası biz KERS’in BMW için de önemli olduğunu düşünüyoruz çünkü bu konuda çok çaba sarfettik."

"KERS’in harcamalarının fazla olduu konusunda karara vardık ancak gerçek olan şuydu; daha bir ay önce gelişim için para harcanmaya başlanmıştı bu yüzden kullanmayacağın şey için para harcamak en kötü şey olurdu."

"Bunun kullanılmasını erteleseniz bile, hiç bir gelişim projesi ertelenenden daha ucuz olamaz." dedi.

Takımlar hala 2010’da yapılacak olan standart KERS’in harcamaları düşüreceğine inanıyor ancak Theissen bu konuda karar almanın aylar süreceğini düşünüyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir