2014 Almanya GP – Rosberg Kazandı, Hamilton Tırmandı!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nun 10. yarışı olan Almanya GP’yi kendi evinde yarışan Mercedes’in şampiyona lideri pilotu Nico Rosberg kazandı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Rosberg, tüm yarışı rahat bir şekilde ilk sırada götürerek damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu. Rosberg böylece bu sezon 4. zaferini kazanırken şampiyonadaki puan farkını da arttırmış oldu.

Son yarışların Mercedes’ten sonra en hızlı ismi olan Williams takımı için Almanya’da da durum aynıydı. Takımın Finlandiyalı sürücüsü Valtteri Bottas, ikinci sıradan başladığı yarışı 2 pit stopla 2. sırada tamamlayarak art arda 3. kez podyuma çıkmış oldu. Takımın diğer pilotu Felipe Massa ise bir kez daha kazaya karışarak yarış dışı kaldı. Massa startın ardından viraj içerisinde görmediği McLaren sürücüsü Kevin Magnussen ile temas yaşayınca takla atarak yarışa veda etti.

Mercedes’in İngiliz sürücüsü Lewis Hamilton, dün sıralamalarda fren diski arızası nedeniyle kaza yapmasının ardından bugünkü yarışa vites kutusu değişikliği ile 20. sıradan başladı. Oldukça agresif bir yarış çıkaran Hamilton, mükemmel bir yükseliş göstererek uzun zamandır görmediğimiz 4 pit stratejisi ile 3. olmayı başararak Almanya’dan hasarı minimum seviyede tutmaya çalıştı. Hamilton son turlarda Bottas’ı zorlasa da geçmeyi başaramadı ve podyumu tamamlayan isim oldu.

Kendi evinde yarışan sürücülerden Red Bull pilotu Sebastian Vettel, rahat bir şekilde 4. olurken onun arkasında Ferrari’den Fernando Alonso ve Red Bull’dan Daniel Ricciardo yer aldılar. Red Bull sürücüleri ile bir çok kez mücadeleye tutuşan Alonso, Vettel’i geçmeyi başaramazken uzun süre mücadele verdiği Ricciardo’yu arkasında tutmayı başardı.

Force India’dan Nico Hulkenberg 7. olurken onu McLaren sürücüleri Jenson Button ve Kevin Magnussen takip ettiler. Günün son puanı Force India’dan Sergio Perez’in oldu.

Kimi Raikkonen 11. sırada kalarak günü puansız kapatan ilk isim olurken onu Maldonado, Vergne, Gutierrez, Bianchi ve Kobayashi takip ettiler.

Sezonun 1o. yarışının ardından Nico Rosberg puanını 190’a çıkarırken Lewis Hamilton takım arkadaşının 176’ya çıkardı ve 14 puan geriye düştü.

Sezonun 11. yarışı gelecek hafta sonu Macaristan’ın Hungaroring pistinde gerçekleştirilecek.

 

Poz Pilot                 Takım                   Süre
 1. Nico Rosberg          Mercedes               1sa33m42.914s
 2. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes
 3. Lewis Hamilton        Mercedes
 4. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault
 5. Fernando Alonso       Ferrari
 6. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault
 7. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes
 8. Jenson Button         McLaren-Mercedes
 9. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes
10. Sergio Perez          Force India-Mercedes   -1 lap
11. Kimi Raikkonen        Ferrari                -1 lap
12. Pastor Maldonado      Lotus-Renault          -1 lap
13. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault     -1 lap
14. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari         -1 lap
15. Jules Bianchi         Marussia-Ferrari       -1 lap 
16. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault       -2 laps
17. Max Chilton           Marussia-Ferrari       -2 laps
18. Marcus Ericsson       Caterham-Renault       -2 laps

Yarış dışı

    Felipe Massa          Williams-Mercedes
    Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault
    Romain Grosjean       Lotus-Renault
    Adrian Sutil          Sauber-Ferrari

Yorumlar

“2014 Almanya GP – Rosberg Kazandı, Hamilton Tırmandı!” için 158 yanıt

  1. yarışın en iyileri ricciardo ve alonso idi sanırım. mercedes güvenlik aracı girecek diye hamilton’ı çok erken pite almasa, veya en azından alınca softları taksa 2. olabilirdi. sanırım ilk 5e giremez falan diyenlere lafları afiyetle yedirdi. bir kez de rosberg geriden başlasa da daha iyi değerlendirebilsek bu tırmanmaları.

    güvenlik aracı girmemesini çok ilginç karşılamayacaktım çünkü bir şekilde insansız bir müdahale ile çekeceklerini düşünüyordum. yarış devam ederken 4-5 kişinin aracı itmeye çalışması ise aptalcaydı. rosberg riske girmesin diye kastıkları çok belli oldu.

    ricciardo vettel’i tokatlamaya devam etti. bu yarışta da tokatladı. 15liğe düşmüştü sanırım massa-magnussen kazasından sonra. vettel çok şanssızım yea demeye devam etsin. alonso’yla santim santime temassız yarışması da kalitesini gösterdi.

    alonso-kimi ise ayrı bir konu. 10 yarış sonucu 10-0. kimi’nin bahanesi yok artık. gelecek seneye de pek değişmez bu sonuç. sene öncesi defalarca anlattık, massa ile 3 sene geçirip eşit performans gösteren bir pilot massa’dan farklı olamaz diye. oldu mu? hayır. bir de lotus’da iyiydi diyenler var. 2012-2013 lotus’da alonso olsaydı şampiyon olurdu, sen çıkar rai 2007’de iyiydi, ne oldu derdin. takım arkadaşın ne kadar iyiyse sen o kadar kötü görünürsün burası böyle. rai’nin şuanki takım arkadaşı grosjean olsa 15.likte mücadele ederdi, sen de raikkonen çok iyi o araçla 8. oldu derdin. bu kadar basit bir mantık.

    geçenlerde hamilton rosberg’i engelledi falan diye yorumlarda görüyordum. baktım ki adam Q3’de tura başlamış, takım daha hızlı gidemeyeceğini düşünüyorsan rosberg’e yol ver demiş, hile yapmak istese sakin sakin o önde rosberg arkada turunu bitirir, yer de vermezdi. çünkü takım seçeneği pilota bırakmış, çıkınca da daha hızlı gideceğimi düşündüm, yol vermedim derdi. ama öyle saçmasapan yorumlar gördüm ki cevap verme ihtiyacı hissetmeden gülüp geçtim.

    sezonun özeti şu:

    rosberg’in 1 kez liderken yarış dışı kalması,

    hamilton’ın 2 kez liderken yarış dışı kalması, 1 kez monaco’da hileye mağruz kalması, 1 kez de sıralamanın başında fren sorunu.

    alonso’nun raikkonen’den ne kadar daha üstün olduğunu her yarış göstermesi, ki bahane üretmekten sıkılmış raikkonencilerin “bu sezonu saylamam” demeye başlamaları. (seneye de burdayız)

    ricciardo’nun vettel’in 4 senedir dediğimiz gibi çok da iyi bir pilot olmadığını her yarış kanıtlaması. helal olsun.

    maldonado’nun süperhızlı olmaması, grosjean’ın da bir halta yaramaması 🙂

  2. arabanın iyi olması sürücüyü çok motive eder ferrarinin kötü otomobilinin olması raikkoneni motive etmiyor öylesine takılmalık gelmiş gibi sürüyor yoksa raikkonenin bu kadar kötü olamaz diye düşünüyorum NOT:Hamilton Fanı

  3. Uzun zamandır yorum yapmıyorum, sıralamaları son 3 yarıştır izlemiyorum, son 2 yarışı izlemedim ve bugün şöyle bir bakayım dedim tablo beklediğim gibiydi.

    Belki Ferrari’yi yine biraz sevebilirim demiştim Rai’nin gelişiyle ama aracın hiçbir halta yaramadığı daha ilk günden, tasarımından belliydi zaten. Geçip giden haftalar yanıltmadı..

    Alonso’da inanılmaz bir Ferrari aşkı var. Rai’de yok.. Aradaki farkın sebebi bu. Rai böyle bir arabayı “daha iyi yapmak için” beynini pek fazla yorma gereği duymuyor.

    1. En son birilerinin “Raikkonen torku kontrol edemiyor” dediğine rastlamıştım ve o gün yorum yapmıştım. Eminim aradaki puan farkı açıldıkça “gerçekten de Rai torku kontrol edemiyor galiba…” diye düşünenlerin sayısında iyice artış olacaktır. Formula 1 denince aklıma bunların gelecek olması ne kötü. Halbuki Hamilton’un Alo’yu tokatladığı yılları gördü bu spor, Rai’nin Spa’daki müthiş turlarına tanıklı etti V10’larla..

      1. Hamilton ne zaman Alonso’yu tokatlamış.Puan olarak bile geçemediği birini nasıl tokatlıyor onu çözemedim ben? Ayrıca sana katıldığım tek nokta Raikkonen’in aracın berbat olduğunu bilmesi ve zorlamaması.Zorlasa da pek bir şey değişmez zaten.En fazla 1-2 sıra yukarıda bitirir yarışları.

  4. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Çok rahat bir galibiyetti. İlk turlarda üst üste fastest laplarla Bottasla farkı açıp kasmadan rahat bir sürüş çıkartıp galibiyeti aldık. Beklentim bugün Hamilton’un out olmasıydı. Çok tehlikeli bir sürüşü var maldonadoyu anımsatıyor bazen. Ama Mercedes çok dominant bir araç yine podyumda tamamladı.

  5. Haftaya rezil bir yarışa hazır olalım.Ben 70 tur boyunca en fazla 20 geçişin olacağını düşünüyorum.

  6. Son zamanlarda da enteresan bir şekilde Mercedes fanları türedi.Bak sen bir de Mclaren’i beğenmiyorlar.Ya da bunlar çakma hesap alıp tekrar mı yazıyorlar anlayamadım.1-2 sene sonra onların da burnu sürter bu sefer Ferrari’ye geçerler.Bunlar gerçek taraftar değil zaten.Mercedes olarak sen nasıl olur da Mclaren’e laf atarsın? Mclaren Mercedes’ten her daim daha büyük olarak kalacaktır.

    1. Hocam şimdi ortamı germenin büyüklük yarıştırmanın mantığı nedir ben bunu cidden anlayamıyorum. Hepimizin severek izlediği her hafta sonunu heyecanla beklediği bir spor bu. Fanatizme gerek var mı ? Her takımda böyle kendini olaya fazla kaptıran diğer takımları ezmeye çalışan fanatik arkadaşlar bulunmakta bu durumdan neden diğer Mercedes taraftarlarını kapsayacak şekilde şikayet ediyorsun ya da gerçek taraftar olmamakla suçluyorsun. Ben kendi adıma konuşacak olursam Mercedes, Mclaren’in motor tedarikçisiyken yani kendi takımı yokken evet ben de Mclaren’i destekliyordum. Fakat Mercedes kendi takımını kurunca Mercedes’i destekledim hala da devam ediyor bu yeni bir şey değil anlayacağın. Bunun dışında başarı geldikçe evet takımların taraftar desteği artar sonuçta Ferrari’nin destekçileri de gökten inmemiştir. Yeni taraftarlar kazanmanın neresi kötü? Kısacası önyargılı olmaya gerek yok bana kalırsa. Kalın sağlıcakla…

      1. Ortamı germiyorum aslında.Bu bilinen bir gerçek.Sen söylediklerin haklısın fakat benim anlatmak istediğim hangi takım iyi durumdaysa onu destekleyen taraftar kitlesidir.Benim hedefimde olan kısım bunlardır.Özellikle Mclaren Mercedes’in şöhretini kötülüyor demek nasıl mantık bunu hala çözebilmiş değilim.Mclaren o şampiyonlukların hiçbirini Mercedes sayesinde almamıştır.Bu Mclaren’in büyüklüğünden bir şey kaybettirmez.

        1. evet haklısın 2007 de MERCEDES in cok zayıf motoruyla nerdeyse SAMPIYON oluyordunuz kılpayı RAİ ye kaptırdınız

        2. Onur Gentas avatarı

          Mclaren ile Mercedes takımını kıyaslamam bile. F1 in olmazsa olmaz 2 takımı vardır bunlar Ferrari ve McLarendir. Mercedes ilerde belki onlara katılır fakat şuan yanlarına bile yaklaşamaz.

  7. Son zamanlarda da enteresan bir şekilde Mercedes fanları türedi.Bak sen bir de Mclaren’i beğenmiyorlar.Ya da bunlar çakma hesap alıp tekrar mı yazıyorlar anlayamadım.1-2 sene sonra onların da burnu sürter bu sefer Ferrari’ye geçerler.Bunlar gerçek taraftar değil zaten.Mercedes olarak sen nasıl olur da Mclaren’e laf atarsın? Mclaren Mercedes’ten her daim daha büyük olarak kalacaktır.

    1. pardon sen eskılerdensın

      1. Evet gayet eskiyim.99 yılından beri F1’i izlerim.

  8. Raikkonnen’e bugün herkes giydirmiş.

    Daha düne kadar Royalhunt RAİ için bunlari söylerken adami resmen aforoz vermişti bazi fanlar.
    Bir çok kişinin özür dilemesi gerekir simdi o asiriliklarindan,

  9. ARKADASLAR YARISI TAM İZLEYEMEDİM..NERDEN IZLEYEBILIRIM TEKRARINI..TESEKKURLER

  10. bu arada RENO yazılm sevdalısı bırı vardı 2 aydır kayıp basına musıbet gelmesın goren varmı

  11. allahtan seneye kurtuluyoruz MC dan

    1. Asıl McLaren Mercedes’den kurtluyor.Unutmadık mangal partisi verdiğimiz sezonları kaç şampiyonluk kaçırdık motorunuz yüzünden.

      Renault engıne iyi merak etme bu aralar fazla takılamıyor başarması gereken şeyler var onun sınavına yogunlaşmış durumda.

      1. YANI 5 dakıkasını ayıramıyor sıteye DOGRUMU

        1. Yarışları bile dogru dürüst izleyemiyor ne 5 dakikası 🙂 ha çok merak ediyorsanız veririm face adresini konuşursun.

      2. 2005 ten beri f1’i takip ediyorum bu siteye . senin yazılarını da bildiğim kadarıyla 2007-08 yılından beri görüyorum tam emin değilim belkide 2009. kısacası çoğuna göre uzun zamandır buralarda olduğunu biliyorum Ama unutma 2007 den beri en iyi motor mercedesteydi. Özellikle uzun düzlükleri olan pistlerde maksimum sürat en ve dayanıklılık iyi mercedes motorundaydı ve o yıllardan sonra da hala öyle. 2009da almanya yarışımıydı tam hatırlamıyorum Barichello yağ sızıntısında dolayı motoru alev almıştı ona rağmen araç güzel bir yerde bitirmişti. ve bir sonraki yarışıda aynı motorla kazanmıştı. Mercedesin McLarene katkısı olmadığını söylemen senin için talihsiz bi yorum. Bende unutmadım kopan parçaları kırılan amortisorleri en ufak temasla diğer araca bişey olmazken bizmkilerin dağılmasını. Sonuçta gelen başarı ortaktı Kaldıki McLarende bu sene mercedes motoru olmasa buralarda olması mucize olurdu. toro rosso ile kapışırdı. Bu arada bende ham. mercedese geçene kadar McLaren tarafındaydım ama hala bi sempatim var engel olamadığım. farklı bi takım McLaren.

        1. Sırf şu yukarıda yorum yazanlara karşı yazmak durumunda kaldım o yorumu çünkü onlara göre McLaren Mercedes için kamburdu.İmajlarına zarar veriyormuşuz mantıklı bi insan bu yorumu yazamaz.Çok eskiye gitmeyelim 2012 de singapur ve Abu dhabi yarışındaki mercedesden kaynaklanan sorunlar yüzünden kaçan Lewisin şampiyonluguna nedemeli ? bu kime zarar verdi kimin imajını zedeledi ?
          Neye göre 2007 den bu yana eniyi motor mercedes’dey di ? Uzun düzlüklerde iyi olması eniyi motor oldugu anlamına gelmez.
          Virajlarda,yakıt tüketiminde,sogutma verimliliğinde Renault çok daha iyiydi hem mercedese göre hemde Ferrariye göre.
          Hatırlarsanız Lewis bikaç yıl öncesinde Redbull Renault yarışlara diğer araçlardan çok daha hafif çıktıgını ve buda onlara büyük avantaj saglıyor demişti.Yani Renault hem daha az yakıt tüketiyor hem virajlardaki avantajıyla rakiplerine fark atıyordu.Uzun düzlüklerdeki dezavantajlarını bi nevi kapatıyolardı.
          Renault sport f1 ebd sisteminde,motor yazılımında rakiplerine oranla çok daha kurnazca davranak büyük avantaj sagladıgınıda unutmayalım.Mercedes ebd sistemiydi sanırım onu geliştirmede baya motor yaktıgını söylemişti Haug.
          Bu yıl hariç Mercedesin eniyi motoru ürettiğini söyleyemem dogrusu.

        2. Mercedes şuan McLarene en kötü motoru veriyor zaten bundan daha kötüsü olamaz 🙂 MTC’de mercedes motor mühendisleri fabrikadan ayrılmışlar bile daha sezon bitmeden!

          1. sence neden Redbull mercedes motoru için uğraşıyordu. Eğer mercedes motoru redbullda olsaydı kırılmadık rekor kalmayacaktı. Neye göre Mercedes demişsin onunda sadece düzlükler olmadığını yazdım yukarıki yazımda. Dediğim yıllar arasında diğer motorlar kaç kere patlamış Mercedes kaç kere patlamış bi araştır derim. Hee şu konuyada gelelim başarıda başarısızlıkta ortaktı. Ne Mclaren mercedese nede Mercedes Mclarene laf edebilir bu konuda. Eğer bu yıllar aralığında başka bi motor kullanılsaydı McLaren kazandığı yarışların en az %60 ını alamazdı. 2007-2008 de ferrariye imkanı yok kafa tutamazdı reno motoru ile 2009 u saymıyorum bile

            1. Siz Mercedes motorunu daha iyi görüyorsunuz bense Renault motorunu oyüzden daha fazla uzatmaya gerek yok fikrinize saygı duyuyorum iyi günler.

  12. mehmet ceviz avatarı

    mercedesin yerinde olsam force india ve mclarene motor işini hemen durdururum.marka değerine zarar veriyorlar.bu arada buralarda frıc kalkınca saniye hesabı yapanlar vardı.rosberg adeta kır gezisindeydi kazandı.hamilton 20.likten geldipodyuma çıktı.eğer 1-2 tur daha olsaydı raiye tur bindirecekti.neyse uzun lafın kısası alonsoda olsan araban müsade etmiyorsa kazanma şansın olmaz.

    1. force india daha ne yapsın adamlar her yarıştan puan aldılar.

      1. Mehmet ceviz avatarı

        İroni yapıyorum arkadaş

  13. OtonomAktor avatarı

    ham in button u geçerken el sallama sahnesi komikti ama ham böyle antipati yaratıyor kendine karşı bunu farketmiyor. resmen dalga geçti yavaş kalan mclarenli buttonla.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      orada özür dilemek amacıyla eliyle işaret etti sanırım. çünkü temas hamilton’ın suçuydu.

    2. valla sen bu yorumla dalga geçiyorsun sanırım. adam temas yaşadığı için özür diledi. antipatik görmek isteyen görür. bunu antipatik görüp ters anlayacak biriyseniz bence sorun sizdedir.

    3. OtonomAktor avatarı

      açıkçası bana dalga geçti gibi geldi ve hala öyle düşünüyorum. öyle geçirmezsen böyle geçerler anlamında bir işaretti bence. isteyen istediği gibi anlayabilir benim anladığım bu.
      ve ayrıca bu yorumlayışımı kimse “anlayışınızda sorun var” diyerek eleştiremez. kimsenin haddi değil benim kişisel düşünceme “sorunlu” diyebilmek.

      1. anlayışınızda sorun var şeysi şuanda bir eleştiri değil kusura bakma ama bir gerçek 🙂 gerçekleri kabul etmek, ve hatasını fark etmekte birer erdemdir

        1. OtonomAktor avatarı

          sana göre gerçek bana göre değil dostum. siz ham in button u geçerken el sallamasından özür babında bir anlam çıkartmışsınız eyvallah ben sizin bu şekilde yorumunuzun altına senin anlayışında sorun var diyerek yeriyor muyum, hayır. herkes sınırını bilmeli bence. olay birinci elden yalanlanmadıkça benim bu kanaatimi sizin yorumlarınız değiştiremez. kısacası herkesi fikri ve yorumu kendinedir. bunu anlayabildiyseniz bu da bir erdemdir.

          1. yani arayıp Hamilton’a sormadım neden yaptığını, fakat yarış sonunda hatanın kendisinde olduğunu, Button’ın hareketini yanlış yorumladığını belirtti diye biliyorum… Peki hatayı kendisinde bulan, rakibini suçlamayan bir insan neden öyle bir şey yapsın ? istediğin gibi düşünmekte özgürsün tabi, şu noktada atasözümüzün bir kısmını buraya yazıp daha da bu konuda seninle polemiğe girmeyeceğim, …anlamayana davul zurna az …

            1. Aynen de öyle, adam kapiyi daha önceki gibi acik birakti sandim dedi. Özür bariz

          2. Valla bence Button ilk el salladı Hamilton da ona yanıt olarak cevap verdi. Arkadaşlık simgesi, iyi anlaşıyolar sonuçta.
            Button’ın el salladığını çıkıp yalanlamadığı sürece sorun yok. Ben böyle yorumladım.

    4. Vay arkadaş,
      Bu hamilton , ne yapsa zorlama ile her mana cikaran var. Balatalari yakmak denir bi kadar nefrete

      1. OtonomAktor avatarı

        yo hayır nefret etmiyorum ham den niye nefret edeyim zaten elin tanımadığım yarışçı adamından. f1 yarış ve sadece yarışı izleyip keyif almaya çalışıyorum. ama o hareket bana izlerken böyle hissettirdi deyince ham in ateşli savunucuları üzerime çullanmaya çalışınca daha agresif konuşmak zorunda kalıyorum, olan bu.

        1. Ben bu sitede futbol fanatiği gibi fanlik yapani çok gördüğünden artik sasirmiyorum.
          Bakin maden hamiltona karsi nötr durumdasiniz, o zaman bu hareketi ben öyle hissettim dememelisiniz. Zira

          Motor sporlari kültüründe herkes bilirki – yani gerçek fanatik olmayan izleyiciler-
          Bir elsllama ya geçiş öncesinden kizginlik ya da bir ozurdur.

          Hamilton takipçileri bu sitedeki en seviyeli kitledir, o dediğimizi kabul etmiyorum

        2. Onur Gentas avatarı

          Otonom arkadaşımıza bukadar yüklenmeyi doğru bulmuyorum. Benim sitede gördüğüm en objektif ve anlayış sahibi arkadaşlardan biridir kendisi.

          1. OtonomAktor avatarı

            teşekkür ediyorum Onur Bey aynı şekilde yorumlarınızı çok objektif buluyorum ve gerçekten değerli görüp takip ediyorum. Mesajınız için tekrar teşekkür ederim.

  14. Rosberg, Bottas ve Hamilton’a tebrikler, baya aksiyon vardı eğlendik. Yalnız Raikkonen herkesten önce 2015 e odaklandı galiba! Bu ne yahu yarışın ilk bölümünde kısmen iyiydi ama sonrasında süründü reşmem..

    1. Ha bu arada Massa-Magnussen kazasında bence Massa biraz daha hatalıydı. Magnussen’in gidecek yeri yoktu ama Massa kapıyı o şekilde kapatmasa kazayı önleyebilirdi. Start sonrası ilk virajda pilotlar daha dikkatli olur..

  15. Ortalarında ileri sarma isteği gelse de fena değildi. Rosberg ve Bottas özel bir şey yapmadılar. Araçlarının izin verdiği şekilde iyi sürdüler ve yetti.

    Hamilton kanadını kırmadan yükselebilseydi tebrik edecektim ama Button tahmin edemeyeceği kadar yavaştı belki de. Massa’nın olayı dümdüz yarış kazası. İlla bir suçlu varsa o da Massa’dır, viraja ayarsız girmiş denilebilir. Suç onda olsa bile belasını buldu diyerek ceza vermemişlerdir. Ama Magnussen’in hatası değildi. Oluyor böyle şeyler.

    Magnussen ve özellikle de Ricciardo çok zaman kaybettiler. Ricciardo bu olay olmasa kolaylıkla Vettel’in yerinde olabilirdi. Raikkonen’de devasa bir ayarsızlık vardı herhalde, başka bir açıklaması olamaz bunun. Tüm yarış da uyunmaz ki. Sıralamalarına mal olmuş araç sorunu aynen devam etti gibi. Üstelik orta grup çok yakın ve en ufak yavaşlık sizi çok geriye atıyor.

  16. Yusuf Hitay avatarı

    raikkonen’in aracı sağlı sollu tokatladılar resmen. yarışın en akılda kalıcı anı oydu. gelen vurdu geçen vurdu.

    bence kazada magnussen hatalıydı, o açıyla zaten sağlıklı şekilde dönemezdi o virajı.

    hamilton’a neden son hakkında sert lastik takmadılar anlamadım, yine zor olacaktı geçmesi ama bence lastikleri bittiği için zorlayamadı.

    ricciardo kazanın asıl kurbanı oldu, ilk virajda pist dışına çıkmak zorunda kalmasına rağmen müthiş yarıştı. hele hele renault motoruna rağmen eski lastikleriyle o kadar tur alonso’ya direnmesi müthişti. başta sorun yaşamasa yine vettel’in önünde olurdu muhtemelen. müthiş geçişler müthiş savunmalar yaptı helal olsun.

    bottas gerçekten iyi iş çıkardı. sene başında aşınma sorunu yaşayan williams’ın 2 pitle sıkıntı yaşamadan yarışı bitirmesi gerçekten büyük başarı.

    fric yasağına rağmen redbull-ferrari-mclaren üçlüsü yine bi dünya fark yediler, tam da beklediğim gibi. fark 0.2 saniyeye düştü diyen fikir sahiplerinden bir yorum dinlemek isterdim açıkçası. belki hala hız saklıyor olabilirler, bilemiyorum. hesaplamalarıma göre ispanyada mercedes’i alt edeceğiz derken de tur yiyorlardı ya neyse. fanatiklik akla zarar.

    sauber’in tam start düzlüğünde duran aracına bir güvenlik aracı bekliyordum açıkcası, çıkmaması gerçekten şaşırtıcı oldu. ne güzel olaylar karışacaktı 😛

    mercedes neden hamilton’ın kanadını değiştirmedi ben anlayamadım, kanat değişimi esnasında kaybedeceği 3-4 saniyeden fazlasına mal olmadı mı o kırık kanat? vardı demekki bi bildikleri.

    2 yarıştır bayağı eğlenceli geçiyor. fia’nın favorileri arkadan başlatmanın bi yolunu bulmaları lazım. ilk yarışın galibi ikinci yarışta son sıraya gelicek şekilde yarışlar ikiye bölünse ne atraksiyon olur ama :P.

    massa cenabet.

    1. fric yasağına rağmen redbull-ferrari-mclaren üçlüsü yine bi dünya fark yediler, tam da beklediğim gibi. fark 0.2 saniyeye düştü diyen fikir sahiplerinden bir yorum dinlemek isterdim açıkçası. Bunu derken heralde hiç düşünmedin. Yarış bittiğinde ROS ve BOT arasındaki fark 20sn kadardı. 20/67 yaptığın zaman da 0.290 sn oluyor tur başına fark.

      1. Yusuf Hitay avatarı

        bu müthiş yorumları yapan elemanların williams sempatizanı olmadığını ikimiz de biliyoruz sanırım. ayrıca williams ile fark avusturya da 8 saniye idi. hadi buna rosberg’in trafiğe takılmasını ve pist yapısını da eklesek de yine pek bir şey değişmemiş diyebiliriz.

        bolt ile işaretlediğin kısımda takım ismi de vermişim halbuki.

      2. Rosberg zorlamadı bile muhtemelen… sende bunu düşünememiş gibisin… Tüm yarışı resmen kontrol etti, öte yandan Bottas hep tam gaz gitmek zorundaydı aracı ve lastikleri el verdiğince… Mercedes en azından 0,5 farka sahip yarışta…

    2. Asıl özür dilemesi gereken sizlersiniz.Madem Mercedes’in saniye kaybı olmadı o zaman bu yasağın gelmesini sağlayan Ferrari diyerek suç attınız.Bence siz Ferrari’den özür dilemelisiniz.

  17. ferrari bu araci cope atip yeni bir arac uretmeli yoksa bi bes ene daha devam eder boyle.

  18. ←Simply The Best avatarı
    ←Simply The Best

    Yarışı kazanan Rosberg ve podyumu tamamlayan Bottas ve Hamiltona tebrikler. Açıkçası Hamiltonun yarışı tamamlayamabileceğini düşündüm. Yarışı en az kayıpla bitirmesi için risk alması gerekiyordu ve nihayetinde aldı da. Diğer pilotlarla giriştiği mücadelede yarış dışı kalmaması yarışta biraz şanslı olduğunu gösterir.

    Bottas ve Ricciardo da çok iyi iş çıkarıyorlar. İkisinin de gelecekleri parlak gözüküyor. Artık zamanı geldi Vetteli biraz hırpalamak lazım. 4 dünya şampiyonu için Ricciardo karşısında gösterdiği performans pek kabul edilebilir seviyede değil. Aynı şey Rai için de geçerli; fakat Rainin Alonso gibi bir takım arkadaşına sahip olması ve yeni geldiği takıma tam adapte olamaması gibi mazeretleri kısmen de olsa kabul edilebilir, ancak bu Vettel için geçerli değil. Aşağıya doğru hızla düşen imajını düzeltmesi için artık çok zamanı yok, belki ikinci yarıda bir şeyler değiştirebilir.

    Bir tebrik de Alonsoya gelsin oldukça iyi işler çıkartıyor.

  19. Williams’ı tebrik etmek gerekiyor geçen sene nerelerdeydiler şimdi her yarış podyuma çıkabiliyorlar Hamilton’ın hızı çok iyiydi Bottas’ı geçecek gibi geliyordu ama zirve performansında geçemedi ve araç üstü görüntülerden de bi kaza riskini göze almak istemediğini çıkardım ben

  20. Neredesin be Kimi!Bu kadar berbat bir sezon geçirmedik, seni ilk kez yarışırken gören adam griddeki en yavaş pilot olduğunu rahat söyleyebilir.Anlam vermek çok zor gerçekten çok zor.Herşey bu kadar berbat olamaz, hepsi bir araya toplanmış senin karşında duruyor.

    Lastikleri iyi koruyan Kimi lastik koruyamıyor, çünkü; aracı buz pateninde gider gibi sürekli kayma halinde ve buda lastiklerini erken bitirmesini sağlıyor.Kimi’nin onboarda baktığında Alonso ile arasında dağlar var.Sorunlara kesinlikle çare bulunamadı, araç gram gelişmedi diğer araçlara nazaran.Domuz hala aynı domuz, ben gelecek sene içinde büyük bir atılım beklemiyorum.Araç karakteristiği açısından, büyük kural değişikliği olmayacak zaten.Bende artık birşey diyemiyorum bu kadar kötü performansın açıklamasıda olamaz.Ancak bir sorun var ve çözülmüyor, çözülemiyor valla çatlayacağım artık.

    Bunun dışında Alonso gayet iyiydi, Ricardo’nun Buttona attığı tokat senenin geçişiydi.Rosberg hafta sonu istikrarlıydı, Hamilton normaldi geçişlerde acele etmesi ona eksi olarak döndü.

    Mclaren en iyi gelişim gösteren ekip, seneye Mercedesin arkasına yapışacak ilk takım.

    1. Bu sezon RAI’den birşey beklememek lazım. Altında istediği araç yok, isteklerine de cevap verilemiyor belliki, sezon başından beri hiç bir gelişme olmadı çünkü, seneye iyi bi araçla iyi bir perfonmansla bu seneyi telafi etmesi lazım.

  21. Alonso’nun da Ricciardo’yu geçişi çok ustacaydı.Yine dışarıya açılıp geç frenle içeri dönme hissi verdi ama birden dışardan hızlı bir şekilde dönüp başarılı şekilde geçti.Çoğu yarışçı bunu yapamaz.

    1. İngiltere de de aynısını yapmıştı Ricciardo’ya akıllanmamış Ric 😀 Şaka bi yana Ricciardo hiç bırakmayacak gibiydi karşı atakları çok başarılı Kobayashi çok severdi böyle karşı atak yapmayı.Klas geçişti

  22. Biyerde kaza varsa orda Maldonado vardır diyoruz da Massa da artık bu durumu şanssızlığıyla almak üzere.Massa kazalara Bottas da podyumlara devam ederse Bottas özgüveni yakalar Massa da duygusal adam etkilenirse mağlup olur.Şu ana kadar olmadımı derseniz olmadı sadece puan olarak açık şekilde geride onlar da kendi elinde olmadan gelen sonuçlar..
    Hamiltonu bugün övemicem şahsen,elindeki farklı serideki araçla sorunsuz bir şekilde yükselip podyuma gelecekti zaten ama sorunsuz da gelemedi herkese çarpa çarpa geldi 3.olabildi 😀
    Sanırım Vettel’in mühendislerinden imajını daha fazla kaybetmemek için özellikle bu sezon başından beri uzun süre Alonso’nun arkasında kaldığı yarışlarda lastiği çok yeni değilse veya açıkça tur başına 2 saniye hızlı değilse bi şekilde telsizden yok sorunumuz var yok benzin koru gibi talimatlar geliyor.Vettel de bugün şaşırdı geçeyimmi istiyosunuz benzin mi korumalıyım bi karar verin dedi mühendisi utanmasa “hadi adamım kimi kandırıyoruz geçemeyeceğini ikimiz de biliyoruz” dicekti..
    Ricciardo hem daha sert hem daha agresif bir pilot,artık saf hızı da gittikçe Vettelin üzerine geçmeye başladı.Vettel umarım(!) Hamilton’un bu sezon şampiyon olamayıp takımla sorun yaşamasıyla alman egemeliği kurmak isteyen Mercedes koltuğuna Rosberg’in yanına gider de Vettel ismi maziye karışmaz.
    Ferrari gibi takımlara 2015 için güvenmek zorundayız ki şampiyona rekabet bir kaç takım içinde yaşansın,çünkü bu sezon podyum bile ekstra bişeylerle anca gelebilir Ferrari için.Ric ve Magnussen startta geriye düşmeselerdi onların da arkasında kalırdı Alonso,belki yumuşak Magnussen o rekabette pek ayakta kalamazdı ama Mclaren de Ferrariye yetişti çok yakında geçer

  23. helal olsun MERCEDES e ve HAMILTON a 20. baslayıp 3. bıtırdı o degılde HAM vettel ve alo ya yaklasınca nasıda pıte alıyolar cok gururlandım dogrusu

  24. 3 kişiyi tebrik ediyorum.Bottas-Ricciardo-Alonso.Diğerlerinin tebrik edilecek bir tarafını göremiyorum.

    1. Hamilton’u niye tebrik etmiyon?Bottas dışındakiler ne yaptı ki?Ben hep geçilirken gördüm.

      1. Hamilton’ın zaten 4.bitirecek dedim.Beklentilerimizin üstünde bir şey yapsaydı tebrik ederdik.Bottas dışındakiler gayet iyi yarıştı.Ricciardo zaten başta geriye düştü sonra iyi yükseldi.Alonso ise yine araçtan en iyisini aldı.Raikkonen’e bakarak görebiliriz.

        1. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          Ricciardo geriye düşüp yükseldi. Hamilton ise 3.sıraya havadan düştü zaten!

          1. İyi de sen Mercedes ile Red bull’u mu kıyaslıyorsun?

          2. icegold un üstteki yorumuna katılıyorum.rosberg de bir şey yapmadı yapması gerekeni yaptı sadece arabayı finişe getirmesi yeterliydi onuda tebrik etmeye lüzum yok..hamiltonın yapması gereken 2.olmaktı.eskmiş lastiklere sahip bottası geçememesinin nedeninide düşünmek lazım.massa da yarışı tamamamış olsa belkide 4.olacaktı.raikkonen in sorunları büyük galiba silik durumda eski kimi gitmiş sanki başkası gelmiş.11 sezon üst düzey mücadele et.12.sezonda birden aşırı derecede yavaş kal mantıklı gelmiyor ama durum maalesef bu.

  25. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    Şimdi iyi güzel Massa’ya giydirdiniz de. Olaya tv kamerasından bakmayı kesseniz. Orada bottas, massa ve magnussen üçlü bir şekilde giriyorlar. Ortada bottas var, Massa’nın orada Magnusseni görmesi imkanız. İki tarafında suçu yok. Tabi anlarsanız…

  26. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    McLaren’ciler olarak biz ve Ferrari taraftarı arkadaşlar takımlarımızdan çok muzdaribiz. Hem araçlar kötü hem de pit stratejilerinden memnun değiliz. Topluca Taksim’e mi çıksak acaba? 😀

  27. O değilde fric redbullu etkilemiş gibi. Strateji hatası olmasa ferrari mağlup edecekti rbyi. Çinden beri rb açıkça daha iyiydi. Raikkonen gün geçtikçe kötüye gidiyor macariston sonrası 1 ay kendine gelir umarım. Macaristanda da dağınık bi rai bekliyorum

  28. AlwaysFerrari avatarı
    AlwaysFerrari

    Ferrari Kadar akıl yoksunundan oluşan bi kadro görmedim. Sanki Hamiltonu arkanda tutacakmışsın gibi son pitstopu bu kadar geç yapmak kadar saçma bi strateji olamaz. Redbull daki strateji aklının yarısı yok Ferraride.
    Adamlar Vetteli 20 tur kala sertlerle pitstopa aldığında(ki adamlar Alonsoyla yarıştığını biliyor) hemen ardından Alonsoyu sert lastik için pite alıcaktın. Ama onun yerine adamı pite almayıp, Riccardoya buttona tabiki Vettele her tur zaman kaybettirdiler. Sonrada olabildiğince geç alarak Buttonla riccardonun arkasında çıkardılar. Açık konuşayım Ferrari tarihinin belkide gelmiş geçmiş en büyük ahmak beyin takımıyla karşı karşıyadır

    1. Ferrari Vettel pite girdiği an yumuşak lastikleri taksa iş bitmişti.Yanlış hatırlamıyorsam 17 tur vardı ve Alonso 17 tur o lastiklerle gidebilirdi.

      1. AlwaysFerrari avatarı
        AlwaysFerrari

        17 tur bence gitmezdi çünkü Riccardoyu geçtikten sonra arayı açamadı Alonso ki 10 tur kala mı ne almışlardı alonsoyu pite, yumuşaklar çok çabuk gitti. Vettel önde olduğu anlarda Alonso pitlerinden hemen sonra redbull pite alırken Ferrari Aynı şeyi yapamamıştır ve adamın 4.lüğünü geçtim 5.liğini bile riske atmıştır. Böyle beyinsizlik olmaz. Bu kadar kolay bir strateji bile düşünemeyen ferrari beyin takımını ben olsam bu yarıştan sonra direk kovarım. Bundan kötüsü olamaz. Sinirden bi hal oldum izlerken.

        1. Bu strateji işlerini kim bakıyor acaba.Dyer kötü yapıyor diye kovdular ama tamamı beceriksiz.

    2. Aynen öyle. Ben böyle aptal bir pit ekibi daha görmedim.

  29. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Ferrari pit ekibi bir kez daha rezillikleri göz önüne serdi. Bir kez Red Bull kampına ezildiler.

  30. Hala Raikkonen’e acımasızca eleştiriler var.Sorunun Rai’de olmadığını söyledik.Sorun Ferrari’de.Stratejiyi bile yapamayan adamlar varken Raikkonen’i eleştirmenin ne manası var.Adam gibi strateji yapsalar Alonso 4 Rai 8. olurdu.

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Hocam kusura bakma da cidden sıkıldım artık bu muhabbeten. Ne olursa olsun bu adam toz kondurmuyorsunuz. Evvet ferrari bu işi yapamıyor da, yapamazken bile Alo nun bitirdiği ve Kimin bitirdiği yere bak. Massa nın çıkmasylan Alo iyi kötü 1 sıra kazanmış, hatta dediğin gibi sıtrateji olsa belki 2 sıra daha kazanırdı. Kimi ye bakalım, önünden 2 kişi çıktı, 12. başladı 11. bitirdi. Normalde 12 den 13 gerilemiş olurdu yani. Bir pilot sürekli başladığı yerin önünde bitiriyor ve takıma puan kazandırıyor, diğeri sürekli gerilerde ve puan aldığı yok, yada çok az. Ferrari ferrari diyoruz da hep mi takım be kardeşim, bu adamda hiç mi suç yok, dün sıralamarda da mı takım suçluydu örneğin.

      1. Ben Alonsocuyum.Ama Raikkonen’i acımasız eleştirip onu da yemeyelim.Massa’ya yaptık aynısını sorunun Massa’da olmadığı anlaşıldı.Aynı şeyleri Raikkonen için de yaparsak Ferrari’ye pilot beğendiremeyiz.

      2. Aynen öyle. Adamda biraz yarış hırsı, çaba olacak. Rai bunları nerede bırakmış anlamadım.

  31. Murat AYDIN avatarı

    Pistte yarışı kazanacağı baştan belli olan iki araç var. İkisinden biri kazanacak. Ancak bir tanesi dünkü sıralamalarda kaza yapınca en geriden başladı. Diğer araç zaten polden başlayıp ekrana bile gelmeden yarışı birincilikle bitirdi. Diğer ekürisi de geriden başladığı yarışta yükselerek podyumdaki yerini aldı. Malumün ilanı gibi bişey oldu yani. Her zamanki gibi kabak tadı veren bir yarış. Vet-Alo-Ric-But-Hulk-Per-Kimi rekabetleri ve geçişleri yarışa biraz olsun renk kattı.

  32. İlk üçü tebrik ederim güzel bir yarıştı ataklarla.

    Mercedes çok güçlü bir araba bunu bu gün bir kez daha gördük bir paket olarak. Bizim için normal bir hafta sonuydu Macaristan da birkaç değişiklik ile daha iyi olabiliriz.

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      reno ispanya yarışıyla BÜYÜK bir atılım yapacaktı noldu o atılıma ? Yolda falan mı kaldı 🙂

      1. Görmek istemiyorsan o atılımı sana nasıl göstereyim ki şimdi ?

        1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Her yarış reno motorlu bir araç illa yolda kalıyor veya sıkıntı yaşıyor. Üstüne top speed konusunda da çok kötü. Çok daha iyi bir araca + yeni lastiklere sahip olmasına rağmen kaç turlar boyunca geçemedi reno’nun düzlük hızı yüzünden Vettel Alonso’yu. Daha nasıl BÜYÜK bir atılım gerçekleştirmiş olabilir reno ?

          1. rosberg power avatarı
            rosberg power

            o düzlük hızı red bull un ayarlarından kaynaklı. motorun dandikliğinden değil. bence ferrariden daha iyi bir motor reno.

  33. OtonomAktor avatarı

    yarış ufak temaslarla ve bol geçişle bitti. fakat merco nun hızı ortada onu zorlayabilen bir tek williams var. çok zevk vermiyor biraz daha yakın olsa keşke. kazanan rosberge ve harika savunan bottasa ve iyi yükselen ham e tebrikler. alo ve ric yine çok iyi mücadele ettiler. onlara da tebrikler. adamım kvyat pereze riskli bir atak yaptı bunun bedelini ödedi. sonra aracı yandı korkutucu gözüküyordu ama kazasız belasız çıktı Allah tan önemli olan da buydu.

    artı olarak raikkonen e değinmek gerek bu raikkonen cidden bizim bildiğimiz yarışçı değil ruhu ölmüş hızı bitmiş. mücadele ediyor ama ortalama bir pilottan fazla değil çabaları. 12. başlayıp massa. kvyat ve pite giren magnussen geriye düşüp aradan çıkmasına rağmen 11. bitiriyor. gerçekten yazık hem kendine hem taraftarlarına. savunulacak bir yanı yok artık bence.

  34. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Ferrari’de Raikkonen, Williams’ta ise Massa, takım arkadaşları tarafından şamar oğlanına çevrildiler. 😀 Özellikle Raikkonen çok sırıtmaya başladı Alonso’nun yanında. Bu kadarını ben bile beklemiyordum.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      rai 10. yarışına çıktı bütün yarışlardaki stratejilerde ferrari ve rai bütün pilotlar arasındaki en kötü stratejiyle yarışmış pilot olarak ön plana çıktı.

    2. çünkü gerçek öyle değil

  35. Massa sana etmediğim küfür kalmadı bir yarışta Kimi’nin hayatını kurtardığı için kahraman ilan ediliyor diğer yarışta Mag yarışının içine ediyor perez olayında suçlu perez diye düşünüyordum ama sorun massadaymış gerçekten deli ettin beni

    1. Massa-Hamilton çarpışmalarını unuttun herhalde.

  36. Bence biz Ferrari taraftarları olarak gerçekten çok sabırlıyız.15.liğe oynayan Williams geldi liderlik için savaşıyor biz hala 1 adım ilerleyemedik.

  37. Massa gidip bir gusl abdesti alsa iyi olur. Nerde kaza var orda ya MALdonado var ya da Massa var. Bu kadar kazaya karışınca hele de önlerde kalkmasına rağmen böyle çoksa; bu yarış için söylemiyorum ama suçlunun hep karşı taraf olduğunu söylemek abes kaçar. Tebrikler Bottas’a; Massa gibi deneyim abidesi bir pilotu tokatlamaya devam ediyor.

    Hamilton, startı son derece yavaş aldı ki olası kazalardan uzak dursun. Akıllıcaydı. Stratejisi de iyiydi aslında ama sarı bayraklardan ötürü 2 set tertemiz yumuşak lastiklerini esas takacağı zamanlamada takamadı. Son pitstop çok erken oldu. Hal böyle olunca da Bottas’ı geçemedi. Geçişleri de iyiydi ama bu pist de geçişe oldukça müsait zaten. Ayrıca ota b.ka güvenlük aracı sokan FIA her ne hikmetse bir araç cayır cqyır yanarken ve bir araçta yolun ortasında dururhaldeyken SC’ye gerek bile duymadı. Bence doğru olan da budur ama FIA bu tutarsız tutuku yüzünden bıgün Hamilton’un en az 1 sıra kaybına sebep oldu. Bir MALdonado’yu geçerken hapı yuttu dedim ama olmadı bir de Button’u geçerken hapı yuttu dedim ama ufak bir kanat parçasıyla kurtardı.

    Rosberg çakalı yine boş beleş bir sürüşle boş beleş bir galibiyet aldı. Yine de tebrikler kendisine. Her Alamana nasip olmaz Hockenheim’de kazanmak. İstikrarlılığı onu kurtarıyor ama bakalım nereye kadar sürecek bu durum.

    Raikkonen’in sağ ön kanadından bugün milletin ne alıp veremediği vardı bilmiyorum ama yavaş yavaş parça parça söktüler resmen pist üstü mücadelelerde.

    Alonso, bir kez daha Vettel’e geçiş dersi verdi. Vettel’i yavaş yavaş pişiriyor ki kendisinden sonra Ferrari’ye gelmesi en olası çocuğu yetiştiriyor 🙂

    Diğerleri için söylemecek çok bir şey yok. Herkese tebrikler. İç güveysiden az hallice bir yarıştı. Formula 1 eyiye gidiy eyiye 🙂

    1. aynende bi Massa olarak ona etmediğim küfür kalmadı ya abi adam sinir ediyo

  38. Ferrarinin pit duvarı kadar ahmak, beyinsiz bir pit duvarı yok. Alonsoyu 3 tur inatla tutup 10 saniye kaybettirmenin başka açıklaması olamaz.

    1. Biz bunu 177373724 kere rai icin soyledik, gunaydin

    2. Santander amacina ulasiyor, algiyi yarattilar bile . Ayni oyunu bir daha izliyoruz. Anlayana.

  39. Neden guvenlik araci girmedi baska ne zaman girecek abicim

  40. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bugün mersedes in ne kadar güçlü bir araç olduğuna hepimiz şahit olduk. Boşuna bir sezon yaşıyoruz.

    Alonsoyu belki podyumdan, en kötü 4. lükten eden klasik ferrari pit duvarını da ayrıca tebrik ediyorum. Lastik değiştirmek için sauberin bile geçmesini bekliyor hıyarlar… Adam ne güzel Vettel’i geçmiş sert lasitklerlen, arkasında tutuyor, alsana pite zamanında tak bir sert daha bassın adam yarış sonuna kadar. Diğerlerininki nasıl dökülecek.

    Alonso ve Bottas’a tebrikler, Lewis de ittire kaktıra 3. oldu, adam 20 sıradan başlayıp Kimi ye tur bindirecekti nerdeyse.

    Kimi Vettel sayesinde iyi tost oldu arada. Hoş olmasaydıda bişey olmazdı. Gücü nispetinde arka sıra takımlarını geçişi güzeldi ama önden Massa’nın çıktığını düşününce başladığı yerde bitirmiş oldu.

    Farrari’nin bu seneyi keinlikle test olarak kullanması lazım. Aksi takdirde seneyede bişey beceremezler, zaten Alonso da bırakır bu takımı yeter diyip. Adam tek başına 10 puan 10 paun nereye kadar.

    Ricciardo çok güzel geçiş ve savunmalar yaptı, kesinliklen Vettel den daha zeki. Vettel bu sefer pist üstünde geçemedi Alonso’yu. baktılar olmuyor, Ferrari yönetimi yetişti hemen Vettel’in imdadına.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      bi ekleme yapayım rosberg dışında bütün pilotları 1 sıra geride başlamış gibi saymak lazım kimi yarışa 12. degil 13. basladı çünkü hamiltonun kimi dahil bütün pilotları geçecegini bütün dünya tahmin etmistir ben hamiltonun yarıştan önce 2. bitirecegini düşünmüştüm.

      1. OtonomAktor avatarı

        kimi nin önünden kyvat massa ve ilk virajda çarpışıp pite giren magnussen çıktı. buda 3 kişi ediyor. ham geçse 2 kişi. rai nerde 11. eleştirmek lazım artık savunulcak bir tarafı yok.

        1. raikkonen vehbi avatarı
          raikkonen vehbi

          savunmak icin yazmadım rai nin gerçek başlangıç yeri 13. önünden 3 pilot kaza yapınca 10. eder 1 sıra kaybı bile var benim yazdığıma göre hamiltonun önünde başlamak 1 sıra arkaya düşmek demektir bunu açıkladım sadece.

          1. OtonomAktor avatarı

            rai yeni lastiklere geçti yarışın ortasında 1 tane hızlı zaman turu atamadı o an için. alo çıktı günü sert lastikleriyle daha sonra en hızlı turu aldı o lastiklerle. şu araçta alonso rai yi öttürüyor kabul etmek gerekir. 100 puan fark atıcak yakında klasmanda alo.

            1. raikkonen vehbi avatarı
              raikkonen vehbi

              santanderde strateji de alonsoyu övdürtüyor bunu atlamamak lazım herşeyin başında gelen dünya markası ferrariyi alt etmiş santander 🙂

  41. Klasik. Mercedes önceki yarışlarda olduğu gibi 20 30 saniye farkını attı yine. Rosberg yarışı kazandı. Hamilton 17 sıra kazandı o kadar geriden gelip 3ncü bitirdi, ki o son anda yapılmak zorunda kalınan strateji değişiklikleri yüzünden 3te kaldı. 2nci sırayı da alabilirdi, altındaki araç müsade ediyordu aslında o duruma.
    FRIC yasağı ne kadar da etkilemiş gördük gerçekten de. Söylediklerim çıktı, hep biliyorum her seferinde doğru çıkıyor söylediklerim diyip, F1 kültürüne yakışmayacak şeyler söyleyenleri de görmüş olduk böylece… Sallayıp tutturmak bu kadar da kolay değilmiş demek ki. Sallamadan önce bi desteğe ihtiyaç varmış tutturabilmek için.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      bu dünyadaki herkes herşeyi kendisi bilir( aslında bildiğini zanneder ). buna sende dahil.

        1. raikkonen vehbi avatarı
          raikkonen vehbi

          evet ama ben ortaya geçip ben şunu yapıyorum siz eziksiniz ben üstün başarılı zeki bir insanım dercesine kendimi övmüyorum böyle olsa bile.

          1. Ben de öyle yapmıyorum. Dün o şekilde konuşup kendini öven, gövde gösterisi yapanlar vardı. Hatta F1 kültürüne ve seviyesine yakışmayacak şekilde kapak oldu falan gibi konuşan kişiler gördüler ne kadar bilgili olduklarını ve söylediklerinin ne kadar tuttuğunu dedim sadece.
            Ben hiç bi zaman bişey iddaa etmem ciddi derecede zaten. Ciddi ciddi bazı şeyleri iddaa edenleri eleştiriyorum sadece ve söylediklerinin sallama olduğunu düşündüğümü bildiriyorum. Söyledikleri çıkmayınca da, bakın demek ki desteksiz sallanmıyormuş diyorum. Benim dediğim çıktı bakın farklar kapanmadı demedim, ki zaten farklar kapanmıyacak diye de iddaa etmemiştim. Yalnızca kapanacak diyenlere ; “Bu kadar kolay bilemezsiniz bu durumu, çok faktör var değerlendiremiyeceğimiz” dedim.

  42. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bıktım şu McLaren’in korkak stratejilerinden. Button’a 2 pitstop taktiği uygulamasalar Button rahat 4.olabilirdi.

    Magnussen’in de iyi startını Brezilya kasabı Massa iç etti. Kimse kusura bakmasın. Suçlu açık şekilde Massa’ydı ve adamın önüne kırıp hem kendi hemde Magnussen’in yarışının içine etti.

    Hamilton’da çok iyi yükseldi. FRİC yasağı büyük fark getirmemiş. Mercedes yine rahat 1-2 olur 2.yarıda da.

  43. senin rosbergin o şekilde başlasaydıda görseydik. en fazla 6-7 olurdu. şimdi ikileyebilirsin 🙂

  44. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Önde başla önü açık farkı aç yarışı kazan pilotluk mu bu 😀

    1. Bir yerden tanıdık geliyor bu ama ?? Allah Allah nereden acaba :S 😀

    2. Yirminci başlayan adamın sizinkileri tarumar etmesi hakkında ne diyorsun?

      1. 1 saniye hızlı araçla bırak da geçsin.Siz hep eleştirirdiniz Vettel son sıradan kalkıp 3. olduğunda hatırladınız mı?Aynısı işte.

        1. Gizliden Vettel taraftarlığına başladık galiba.

          1. Vettel taraftarlığı değil sizin yapamadığınız objektiflik.

          2. Onur Gentas avatarı

            Hamilton’ın aracı güçlü doğru fakat bir çok aracı 2 kez geçmek durumunda kaldı, aracı sorunsuz finishe getirdi. Bir tebriği bile layık görmüyor arkadaşlar. Kendileri bilirler.

            1. Ben tebrik ederim fakat olağanüstü şeyler yaparsa.Gözümüzün pasını silerse HAM’ı da tebrik ederim.Neden yapmayım.Sonuçta objektif yorum yaptığımı belirttim.

              1. Sana öyle geliyor.Pist üzerine yapıştırılmış kahramanlarının acısını çıkarmaya çalışıyorsun. Futbolda da vardır bu.Bizi eleyen takım kupayı aldı avuntusudur bu.

              2. Ben artık sana hiçbir şey demiyorum.Seneye Ferrari öne geçerse ve Alonso her yarış 20-30 sn takarsa ne diyeceksin acaba.O zaman kahramanın yapışınca aynı şeyleri tekrarlarsın herhalde.

  45. Kemakinen35 avatarı

    rosberg mi !

  46. Hamilton kuzuların arasındaki kurt gibiydi.Fia’nın kurbanı oldu.Güvenlik aracı girseydi yarışı kazanabilirdi.2. olur demiştim.Yanılttı beni.
    Bottas’ı 345 ile bile geçemiyorsun. Williams’a motor vermek kimin fikriydi?
    :Ö)

    1. Dün bana demiştin hatırlıyor musun.Bir komplo daha söyle de Williams Mercedes’in geçmesine izin versin diye.Söylediğin çıkıyordu 🙂 Seni tebrik ederim.2 takım birbirine o kadar güzel yol verdi ki.

      1. Ne gördüğünü bile anlayamıyorsun. Bottas Hamilton’a yol verdi mi?
        Alonso ile anlaşmış olabilirler.Çünkü Raikkonen ile çarpıştılar.Alonso kuzu kuzu yol verdi.

        1. Hamilton’ın lastikler bitmeseydi senin dediğin yol verilecekti.Alonso kime yol vermiş söyle bakalım.Yine kendini rezil ettin.Ben gördüğümü anlayamıyor olabilirim fakat sen görmeden sallıyorsun.

          1. Hamilton’un Alonso’yu geçisini reji bile yakalayamadı.İki saniye fark vardı.Bir baktım Hamilton önde.Bu mudur Ferrari’ye katkısı?

            1. Ferrari’nin lastikler tükenmiş olmasın.Yeni lastik üstüne Mercedes aracı 3 saniye fark ediyor.Alonso Ferrari’ye yeterince katkı verdi.Bunu görmemek için kör olmak lazım.Ama takımdakiler Alonso’ya katkı verebildi mi ondan emin değilim.

            2. Ferrari’nin lastikler tükenmiş olmasın.Yeni lastik üstüne Mercedes aracı 3 saniye fark ediyor.Alonso Ferrari’ye yeterince katkı verdi.Bunu görmemek için kör olmak lazım.Ama takımdakiler Alonso’ya katkı verebildi mi ondan emin değilim.

              1. Adam yirminci başladı be.İnan tur bindirmek daha zor oluyor.

              2. Zaten o arada Ferrari aracı bitmiş lastiklerle Caterham seviyesindeydi.Dediğin normal yani.Tur bindirmekten kolay olmuştur haklısın.Bu yüzden bir zahmet 3. de olsun.

              3. Zaten o arada Ferrari aracı bitmiş lastiklerle Caterham seviyesindeydi.Dediğin normal yani.Tur bindirmekten kolay olmuştur haklısın.Bu yüzden bir zahmet 3. de olsun.

    2. Cidden 345 gördü geç fren ile ama hala yeteri kadar yakınında değildi

  47. Vettel baskın bir araçla önde gidiyor diye suçlayan insanlar umarım aynı adaletli davranışı Mercedes için de yaparlar.Tüm suçu Red bull’a atanlar umarım böyle 1.lik kapışması olmayan yarışlardan keyif alıyorlardır.Ferrari için söylenecek söz yok yine berbat bir strateji 2 tur erken alsalar Alonso’yu Vettel’i geçmesi içten bile değildi.Red bull’un kazandığı yarışlardan daha fazla zevk alıyordum dürüst olayım.

    1. Red Bull’un aracı hileli idi.
      Sahi Hamilton için ne diyorsun?Sizin arabaları belediye otobüsü gibi geçiyordu.Hani Fric Mercedes’e zarara verecekti?

      1. Red Bull’un aracının hileli olduğunu nerden biliyorsun? İspatın var mı? Hamilton 4. bitirir dedim 3. oldu Massa olsaydı belki de 4. olacaktı bilemeyiz.Fric Mercedes’e zarar verdi zaten.Zarar vermese 2 pitle bitirirlerdi.

        1. Aksine Vettel ve Alonso’yu geçmek için Pit stratejisini değiştirdiler.Sizin kahramanlar onun geldiğini görünce pite kaçıyordu.Vettel’i ağız tadıyla geçemedi mesela.Sahi Rosberg ile kaç saniye fark var?

          1. Yine yarışı izlememişsin Hamiltondan kaçsalar geçilmeden önce pite girerlerdi.Zaten Alonso pite girdiğinde Hamilton geçmişti.Sen yarışları izlemeden yorum yapıyorsun.Şimdi aklıma geldi de Hamilton’a neden inceleme gelmedi? O kadar temas vardı.Bunun cevabını versene sen.Geçen hafta Alonso zorluyor diye bayrak sallamayı bilen Fia’dan ses seda yok.

            1. Benim için Vettel veya Alonso’nun farkı yok.Hamilton taraftarı da değilim.Ama adam tarumar etti sizinkileri.

              1. 1 saniye hızlı araçla geçmek zor mu? 2 yıl önce aynısını Vettel için diyordunuz ne değişti acaba?

            2. İki saniye hızlı araçla geçemeyenleri çok gördük. Enrico Bernoldi’yi bir araştır istersen.Çarpışmalar yarış kazasıydı.Massa Magnussen olayına bile ceza gelmedi.
              Pazar gezmesinde olan liderden 53 saniye fark yediniz.Fric Mercedes’e tur başına bir saniye kazandırdığına göre fric yasaklanmasaydı fark ne kadar olurdu?53+67=?

              1. 2 saniye hızlı araçla Monaco ve Macaristan dışında her yerde geçiş yapılır.Yine hemen konuyu değiştirip eskilere gitmişsin.Dünkü motor konusunda da aynısını yaptın zaten.Ben zaten dedim bunu fakat FRIC 1 saniye kazandırır diye bir şey söylemedim.Yorumlarıma bakarsan anlarsın.Çarpışmalar yarış kazası da şu Hamilton’ın agresif temaslarına da bi bayrak çıksaydı.Geçen hafta Alonso için çıkmıştı buna ne dersin.

      2. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        mercedes iyiki hilesiz araç yapmış hileli araç yapsa herkese 5 tur felan atarlardı heralde.

        1. Hileli araç yapmak Mercedes’e yakışmaz.Zaten ihtiyaç yok ki.

    2. strateji süper değildi belki ama, 2 tur erken alsalar son turda son canını veren lastikler 2 tur daha ekstradan nasıl dayanacaktı ? 5. liğin gittiği an Soft lastikleri Red Bullar kadar uzun süre kullanamamaktan geçiyordu bence…

      Ve evet bence güzel bir yarıştı, ben keyif aldım. En iyisi değildi ama bir sürü güzel mücadele izledik… Senin taraftarı olduğun pilot/takım kazanana kadar beğenmeyeceksen hiç bir şeyi, F1 ne yapsın…

      1. 100 kere söyledim benim taraftarı olduğum takın kazanınca benim heyecanım değişmez diye.Ama anlatamıyorum.1.lik mücadelesi olmayınca arka sıralarda istediği kadar geçiş olsun beni heyecanlandıramaz.Bu yüzden her sene birisinin rahat şampiyonluğunu izliyoruz.Ferrari isterse mücadele açısından en yavaş araç olsun ama 1.lik mücadelesi olsun inşallah sonunda anlatabilmişimdir.

        1. Hamilton-Rosberg arasında 1. lik mücadelesi verildiği zamanda benzer tepkiler vermiyor muydun ? o 1. lik mücadelesi sayılmıyor mu ?

          1. Kaç yarışta 1.lik mücadelesi verdiler acaba.Bahreyn’i geç ondan başka 1.lik mücadelesi bile olmadı.İnsaf ya o kadar mücadeleyi Vettel ile Webber bile yapıyordu.

            1. Yapmıyordu.Sürekli takım emri ile geriye düşüyordu garibim Webber.İnsanlarda Vettel’i büyük pilot sanıyordu.

              1. Webber’in vasat pilot olduğunu gördük.Bu yüzden Vettel’e yüklenmeye gerek yok.2010 için böyle söyleyebiliriz fakat diğer yıllar için Vettel ezmiştir Webber’i.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir