Alonso: 2014’teki En İyi Yarışımdı

yazar:

kategori: ,

Fernando Alonso Almanya GP’sindeki beşinciliğinin 2014 sezonunun en iyisi olduğuna dikkat çekiyor.

Ferrari sürücüsü yedinci sıradan başladı, Kevin Magnussen ve Felipe Massa’nın ilk virajda çarpışmasının ardından dördüncülüğe çıktı ve Red Bull’lar Sebastian Vettel ve Daniel Ricciardo ile tekerlek tekerleğe savaştıktan sonra beşinci sırada bitirdi.

Alonso sezon içinde podyuma çıktı ve üç yarışta da dördüncü bitirdi, ancak bu yarışta Red Bull’ları ayırmasının yılın en iyi mücadelesi olduğunu söylüyor.

“Bugün beşincilik kesinlikle alınabilecek en iyi sonuçtu. Çok mutlu oldum. Avusturya şimdiye kadarki en iyi yarışımdı, şimdi ise muhtemelen bu; çünkü kalkışı, yakıtı, lastikleri, savaşları ve strateji değişikliklerini yönetmek oldukça karmaşıktı.”

“Anlaması ve işletmesi çok karmaşık bir yarıştı.”

Alonso, Vettel’in sekiz saniye arkasında bitirmesine rağmen Ferrari’nin stratejide doğru şeyi yaptığını söyledi ve yakıt tasarrufu yapması gerekmesinin de neredeyse beşinciliği Ricciardo’ya kaybetmesine mal olacağını ekledi.

“Başlangıçta iki pit stop yapmayı planladık, ancak yarışın ortasında lastiklerin diğerleri için ne durumda olduğunu soruyordum, çünkü gerçekten iki pit stop yapmakta sıkıntı yaşayacağımı hissetmiştim, bu yüzden üçe döndük.”

“Tüm kararlardan çok mutluyum. Son sürüşümde yakıt koruyordum ancak Ricciardo ile de savaşıyordum, bu yüzden pozisyonu bırakmak veya çizgiyi geçerken sınırda olmak arasında karar vermek zorundaydım.”

“Ricciardo ile pozisyon savaşına girmeye karar verdim ve sonrasında elimden geldiği kadar yakıtı yönetmeye çalıştım.”

“Son turda çok fazla tasarruf yapmak gerekti, tüm tur boyunca sekizinci vitesteydim ve yarış 100 metre daha uzun olmadığı için şanslıydım.”


Yorumlar

“Alonso: 2014’teki En İyi Yarışımdı” için 10 yanıt

  1. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ya bırak Alo ya, şurda belki de en koyu taraftarlarından biriyim yeminlen beni bile bıktırıyorsun bu saçma demeçlerinlen. Üzüm üzüme misali sende benzedin Ferrari deki tiplere. Sen şampiyonsun be, nasıl seviniyorsun 5. liğe.

  2. 5.liklerin lordu Alonso. Adam gladyator her yarisi epic zaten tarih bu 5.likleri hep hatirlayacaktir. Vettelin 4 sampiyonlugu findik fistik…

  3. rosberg power avatarı
    rosberg power

    rakibini geçip 2 defa açık kapı bırakması alonsoya pek yakıştıramadım. Sanırım oda karşı atak beklemiyordu.

  4. Bu ne arkadaş yok lastik koru yok yakıt tasarrufu yap. Sonra da bu adamlardan mucadele bekle

  5. alonso alabilcemiz en iyi sonuç 5.lik demiş ama doğru stratejiyle rahat 4. olurdu vettel süper soflarla bile geçemedi. ricardonun arkasında dönüceğine 3-4 tur daha erken pitstop yapıp vettelin arkasında dönseydi. ricardoyu geçmeye çalışırken harcadığı ekstra benzini vetteli geçmek için kullanırdı.

  6. alonso alabilcemiz en iyi sonuç 5.lik demiş ama doğru stratejiyle rahat 4. olurdu vettel süper soflarla bile geçemedi. ricardonun arkasında dönüceğine 3-4 tur daha erken pitstop yapıp vettelin arkasında dönseydi. ricardoyu geçmeye çalışırken harcadığı ekstra benzini vetteli geçmek için kullanırdı.

    1. Anlamadın heralde, Ricciardo ile kapışırken tasarruf yapıyormuş.

      1. “Ricciardo ile pozisyon savaşına girmeye karar verdim ve sonrasında elimden geldiği kadar yakıtı yönetmeye çalıştım.”
        burda ricciardoyla mücadelesinden sonra yakıt tasarrufu yaptığını söylüyor.

  7. yorulmadin mi 5 yldir ayni seyleri anlatmaya. liderden bir dakika fark ye sonra mutlu ol iyimis.alonso ve asiretinin ferrari den gitmesi lazim. ha bu alonso kotu pilot dedigim anlaminda degil.

  8. Madem yakıt tasarrufu vardı peki onu da mı biz akıl edecektik? Arabayı siz yaparken adam gibi yapmazsanız yakıt problemi olur.Nedense en çok yakıtı Ferrari aracı harcıyor.Bunu siz yapacaksınız biz değil.Mühendis olan takımdaki kişiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir