Hamilton: “Elimden Gelen Her Şeyi Yaptım”

Lewis Hamilton, Almanya yarışında 20. sıradan başlayarak elinden gelen her şeyi yaptığını ve alabileceği en iyi sonucu aldığını söyledi.

Dünkü kazasının ardından bugün yarışa 20. sıradan başlayan Hamilton, 4 pit stratejisi ile 3. olmayı başardı. Hamilton, Bottas’ı da geçebilseydi 2. olacaktı.

Hamilton “Çok eğlendim. Elimden gelen her şeyi yaptım.”

“Grubun içerisinden güvenli bir şekilde çıkmak çok zordu ve Jenson ile biraz temasım oldu.”

“Dürüst olmak gerekirse kapıyı açacağını düşündüm. Son dönemde bir kaç defa yapmıştı ancak ben yanlış düşünmüşüm.”

“Geçiş yapmak zordu bu yüzden bugün bu kadar puan kazanmak güzeldi.”

“En arkadan gelip podyuma çıkmak iyi bir başarı. Bu yüzden bardağın yarısı dolu.”

“Puan kazandığım için memnunum. Bugün araçta çok mutluydum. Nico’ya tebrikler. O ve Mercedes için harika bir sonuç” dedi.

Lastik aşınması için Hamilton “Ön kanattaki kırıkla downforce kaybettim ama 20.likten podyuma çıkmak, özellikle böylesi zorlu bir başlangıçtan sonra harika bir duygu.”

“Lastik aşınması ön kanattaki downforce kaybından kaynaklandı. Çok fazla önden kayma sorunu yaşıyordum bu yüzden lastikleri kontrol altında tutmam çok zordu. Yaklaştığım için minnettarım. Yarışa en geriden başlıyorsanız podyuma çıkmayı hayal edemezsiniz.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Elimden Gelen Her Şeyi Yaptım”” için 26 yanıt

  1. rosberg power avatarı
    rosberg power

    out olmadığına dua et. ki tahminim magnussen ve massa yarışta olsaydı muhtemel bir temas yaşanabilirdi crash kid modunda sürerken. o yüzden biraz şanlıydı bugün.

    1. Rosberg onu da yapamıyor ne yapcaz? Crash kid miş

    2. Niye dua edecekmiş ? Sabırlı davranarak önündekileri teker teker geçti.bide şanslı diyosun ya daha neler adamın yarışı cumartesiden bitti zaten ne şanslısı asıl şansın ballısı britney de var 😀

      1. Onur Gentas avatarı

        🙂 didem senin kavruk oğlan iyi iş çıkardı bugün. Bunada şükredelim. Kazasız belasız bitirdi en azından. Kaza duasına çıkan biri vardı üzülmüştür eminim.

      2. rosberg power avatarı
        rosberg power

        bakış açısıyla alakalı sen yarış cumartesiden bitti olarak yorumlarsın ben pazar günü fren sorunu yaşamadı olarak yorumlarım.

      3. rosberg power avatarı
        rosberg power

        bu arada britney benzetmesi iyiymiş. bende kamil gibi sürdüğü için kamilton diyebilirim kendisine de çok yakışır bu takma isim 🙂

        1. Britney benzetme değil Nico nun lakabı o madem adamı destekliyosunuz herşeyini ögrenin bari 😀

          Bizde Rosberg’e Rosuperk diyelim ozaman biraz geliştirin kendinizi yahu sürekli adamları aşagılama derdindesiniz.

          1. rosberg power avatarı
            rosberg power

            o zaman beni muhattap alıp benim gönderilerimi cevaplamazsan güzel olur. sizin kadar gelişmemişiz biz 🙂

            1. Hadi Rosberg’i görelim bu yıl içinde umut ediyorum arkalardan bi yarışa başlar geçişe Drs alanı hariç pek müsait olmayan bir pistte görelim neler yapacak crash kidmiş

              1. rosberg power avatarı
                rosberg power

                altında 1 sn hızlı araç olunca her pist geçişe müsaittir.

  2. ForzaFerrari avatarı

    Buttonu geçişi dışında herhangi bir hatası yoktu yarış boyu. Raikkoneni geçişi çok cesurcaydı yarış dışı kalabilirdi ama santimlerle kurtardı. Bottasa o denli hızlı yaklaşıp geçiş yapamamasının 2 nedeni var. 1. si mercedesin stratejisi doğru değildi; yani ilk süper yumuşak lastiklere geçince daha uzun kalabilirdi pistte. Böylece son 17 tur kullanmak zorunda kalmazdı süper yumuşakları. 2.si ise williamstaki düzlük hızı. Mc Laren de aynı motoru kullanıyor ama mercedesler hiç zorlanmıyorlar Mc larenleri geçerken. Sanki iki araç arasında (williams-mclaren) arasında ciddi çekiş ve motor gücü farkı varmış gibi duruyor.

    1. Onur Gentas avatarı

      Lewisin açıklamasına göre kanat kırılmasından dolayı downforece kaybı olmuş ve lastikler çabuk bitmiş. Acaba son kısımda süper soft yerine soft lastik daha doğru olurmuydu? Sonuçta bottasa yetişmek için yeterince tur vardı önünde.

      1. ForzaFerrari avatarı

        Evet kanat kırılması kesinlikle etkiledi. Ama Hamilton rakiplerine göre pistte sürekli taz lastiklerle kaldığı için attığı hızlı turlar bizi yanılttı. Zaman kabettirmiyormuş gibi göründü. Hamilton o teması yaşamasa 2 pit de yapabilirdi rahatlıkla. Adrian sutilin attığı spin güvenlik aracını içeri alabilir diye hemen pit yapıp 2. süper yumuşak lastiklere geçtiler. Belki de bu spinden dolayı normalden daha erken pite girdi. 17 tur kalmıştı aslında kağıt üzerinde süper yumuşak lastikler ideal görünüyordu çünkü telsizden sürekli rahat bir şekilde yakalayacağı söylendi, soft taksa da yakalardı dediğin gibi ama o son hamle yani bottasa atak yapabilme neden gelmedi lastiklerin aşınmasından mı bilemiyorum. Softlarla atak yapabilir miydi? Bunu kestirebilmek zor.

  3. el hareketi daha çok pardon’a benziyordu. zaten yarıştan sonraki bütün röportajlarda ben durumu yanlış değerlendirmişim dedi. ha çok sert bi mücadele olur anın adrenaliniyle olumsuz anlamda da bir hareket yapabilir pilotlar ama burda öyle bi durum yok.

    hamilton geçen sene yavaş mercedesle vettelin önünde kazanmıştı macarsitanı. bu kadar şanssızlıktan sonra umarım yine alır.

    1. Mutlak favori çıkacak Cumartesi günü bi sıkıntı olmazsa

  4. Birde şunu fark ettim Hamilton takımdan zorlama mesajını alınca Bottas’ın önünden çekildi neredeyse halbuki yerini bırakmasa Bottas’ın lastikleri Hamilton’ın arkasında 3-5 tur da olsa daha fazla aşınacaktı ve yarışın sonunda bu Hamilton’ın işine yarayacaktı bunu önceden kestirmek zor tabii

  5. OtonomAktor avatarı

    buttonla dalga geçti bence o el sallamayla. komik bir sahneydi ama hamilton ı yine antipatik bulduğum anlardan biriydi.

    1. Özür dilemiş olabilir el sallamış ta olabilir yoruma açık

      1. kesinlikle yoruma kapalı.

    2. arkadaşım istediğin gibi düşün. artık kabak tadı vermeye başladınız. Türk kafası dediğimiz şey işte senin yaşadığın. o yüzden arpa boyu ilerleyemeyiz. adam 340 km hızda el sallayıp buttonla dalga geçmeyi düşünecek, adamdaki mantığa bak.

      1. OtonomAktor avatarı

        senin fikirlerin nedir ilerlemek adına. bana o an hissettiğim fikri söylüyorum sen hunharca eleştiriyorsun. fikrimizi söylemeyelim mi sen kızma diye.

    3. Hatalı oldugunu kabul etmese neden orda el hareketi yapsın ? Pistte bir çok kişiyi geçti hepsine aynı hareketi yapsa haklısın derim öyle bi durumda yok ortada.

    4. OtonomAktor avatarı

      ilk geçirmedi button sonra ham de öyle geçirmezsen böyle geçilir deyip o şekilde el salladı bana göre. benim fikrim bu ham kendi yalanlamadıkça buradaki yorumcuların özellikle barut nickli arkadaşımız gibi koyu savunucuların yorumları fikrimi değiştirmez. ham yalanlasın özür niyetiyle yapmıştım desin o zaman değiştirebilirim fikirimi. ama bana o an dalga geçiyormuş hissi verdi.

  6. mehmet ceviz avatarı

    ben güvenlik aracı girerse hamilton alır demiştim ama olmadı neyse.altında belkide tarihin en hızlısı var hadi koçum kullan bu şansı

  7. Cidden Button’ın kapıyı açık bırakacağını ben de düşündüm ama son turlarda Bottas’ı geçmesi 3 puan demekti ve olmadı 1 puanın çok büyük önemi olacak sene sonunda

  8. aferin de artık şu cumartesi günlerini iyi değerlendir.

    buttondan özür dileyişi hem güzeldi hem de komiğime gitti. bye bye der gibi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir