Force India, Pilotlarını Bu Ay Açıklayacak

yazar:

kategori:

Takım, gelecek sene için Adrian Sutil’i doğruladı ama ikinci koltuk henüz doldurulmadı. Takım şu ana kadar testlerde bir çok pilotla çalışmalara katıldı. Giancarlo Fisichella, Christian Klien, Roldan Rodriguez ve Vitantonio Liuzzi’nin, yarış koltuğu için ana adaylar arasında yer aldığına inanlıyor.

Formula 1’in resmi istener sitesindeki söyleşide Mallya, bütün seçenekleri gözden geçireceğini ve yıl sonunda önce bir karar vereceğini söyledi.

Takımın ne zaman pilotları açıklayacağı sorulduğunda Mallya: "Aralık ayının sonunda" dedi ve devam etti "İkinci koltuğa kimin geçeceği ile ilgili açık bir şekilde düşünmek istiyorum"

"Benim ve takım için çok önemli bir karar ve hiç bir şeye balıklama atlamak istemyiorum. Herşeyi değerlendirip hareketimiz yapacağım"

Mallya, seçimin kolay olmadığını kabul etti ve takımla teste katılan bütün pilotlardan etkilendiğini söyledi.

Mallya: "Vermem gereken çok zor bir karar bu. (Pilotların) hepsi çok iyi. Her biri, takıma farklı güç getirecektir."

"Açık bir şekilde Sutil’i bir kenarda tutuyoruz ve ikinci araca geçecek pilotun, çıtayı yükseltebilecek biri olduğundan emin olmamız gerekiyor. Bu yüzden her iki pilot da her zaman performans standardını yükseltecek ve mühendis takımına yardım edecek."

"Geçmişte takım para arıyordu. Bu yüzden para, pilot dizilişi için birincil etkendi. Bu şimdi değişti. Benim için birincil etkenler, performans ve pilotlara geri besleme kabiliyetidir."

Mallya ayrıca, Formula 1’in 2010’da Hindistan’a gittiğinde, takımın podyum savaşının içinde yer almasını istediğini söyledi.

Mallya: "Formula 1, tamamiyle rekabetçi bir oyun. Teknolojinin en yüksek seviyesini temsil ediyor. Aerodinamik olarak bir aracı geliştirmekte, konuşmak yapmaktan daha kolay ve aracın performansını arttırmaya çalışan sadece bizler değiliz. Araçlarını daha da geliştirmek isteyen diğerleri de var"

"Ama CMT gelişiminde AirBus’u yanımıza almak, ileri doğru esas adımdı. Çünkü, bize yardım edecek büyük bir kaynağa sahipler. Kendimize ait 2 rüzgâr tünelimiz var ve her biri 24/7 çalışıyor. Bu yüzden, mühendis takımına başarı için herşeyi verdim"

"Zaman dilimi? Çok açık bir hedef verdim. 2010’daki Hindistan GP’de Force India, podyumda olmalı"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir