Bottas, Art Arda 3. Podyumdan Çok Mutlu

Valtteri Bottas, art arda 3. defa podyuma çıkmasının ardından oldukça mutlu olduğunu söyledi.

Son yarışlarda Mercedes pilotlarının ardından en hızlı isim olan Bottas, bugünkü Almanya yarışında da 2. olarak podyuma çıktı. Yarışta Rosberg ile mücadele edemeyen Bottas, 40 tur aynı lastiklerle pistte kalmasına rağmen Mercedes pilotu Hamilton’u arkasında tutmayı başardı.

Bottas’ın 2. olmasın ardından telsizden konuşan yarış mühendisi “Harika, mükemmel. Bir Mercedes’i adil bir şekilde yendik. Harika sürüş, 2.sin.” dedi.

Bottas “Art arda 3. kez podyumda olduğum için gerçekten mutluyum. Kolay değildi ve mühendislerimden sürekli bilgi almak zorundaydım.”

“Tüm taraftarlara teşekkürler. Bir çok Finlandiya bayrağı gördüm. Bu yüzden teşekkürler.”

“Bugün maksimum sonucu aldık. Her şeyi mükemmel yaptık. Lewis pite girdiğinde ona yakındım ve o an, yeni lastiklerle son bölümün yakın geçeceğini anladım.”

“Benim için 2. ve 3. virajdan düzlüğe hızlı çıkmak ve u virajda geç fren yapmak önemliydi. Mercedes bugün çok hızlıydı ancak onlardan birisini arkamızda tutmayı başardığımız için mutluyum. Kolay bir şey değildi. Mühendislerimden neler yapmam gerektiğine dair bildirimler aldım ve kendimi çok zorladım.”

“Her zaman daha fazlasını umuyoruz ancak bu puanlardan mutlu olmalıyız. Tabi ki yine Felipe açısından şanssızdık. Her iki araçla iyi puanlar kazanamadık. Bugün maksimum sonucu aldık. Her şeyi mükemmel yaptık.”

“Bu takımın bir parçası olmak gerçekten güzel. Geçen sene art arda 3 kez podyuma çıkmayı hayal etmiyorduk. Tüm sıkı çalışmalarımız sayesinde bu oldu. Her zaman daha fazlasını hedefliyoruz.” dedi.

Bottas, 2003’te art arda 3 kez podyuma çıkan Juan Pablo Montoya’dan sonra art arda 3 defa podyuma çıkan ilk Williams sürücüsü oldu.


Yorumlar

“Bottas, Art Arda 3. Podyumdan Çok Mutlu” için 3 yanıt

  1. Bu istikrarını sürdürürse, sene sonuna doğru Rai yerine Ferrari ile adı anılmaya başlar, şaşırmayalım

  2. rosberg power avatarı
    rosberg power

    güzel savunma yaptı. akıllıca bir taktikti. biraz fazla akıllıca.

  3. Hamilton için 1 puanın önemi bile çok fazla 3 puanına mal oldu ama yine de tebrik etmek gerek Williams’ı fikirde ki stratejiyi harekete dökmeyi başaran Bottas’ı da

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir