Alonso’dan Ferrari Sunumu Yorumu: “Geçmişte de Çok Fazla Plan Duydum”

Fernando Alonso, Almanya GP öncesinde takım yetkililerinin 2015 planlarıyla ilgili kendisine yaptığı sunumdan pek etkilenmiş gibi görünmüyor.

Britanya GP’nin ardından Alonso’nun Ferrari’yi ziyaretinde James Allison, 2015 için planlarını ayrıntılı bir şekilde Alonso’ya sunmuştu. Bu sunumun ardından Allison, gösterdiklerinin Alonso’yu ikna etmeye yeteceğini düşündüğünü söyledi.

Ancak adı McLaren ile anılan ve bu sene Ferrari’deki hoşnutsuzluğunu zaman zaman gösteren Alonso, her sene yaz aylarında bu tip iyimserliklerin her takımda olduğunu söyledi.

Kendisine yapılan sunumun sorulması üzerine Alonso “14 senedir Formula 1’deyim. Çok fazla plan duydum.”

“Temmuz ve Ağustos aylarında her takım çok güçlüdür. Kasım ayında daha da iyi olurlar ve Ocak ayında domine ediyor duruma gelirler. Ancak Şubat ayında gerçekler masaya konur.” diyerek ilginç bir açıklamada bulundu.

AS gazetesi ile röportajında Alonso “Sadece 2 ya da 3 takım yarış kazanabilir. Gelecek sene neler olacağını görmek için kristal küre lazım.”

“Mercedes yeni Formula 1 döneminde hızlı ve üstün olabileceğini gösterdi. Diğer takımlar ise yeni kurallar için yeteri kadar iyi çalışmadılar. Ancak diğer seneler gibi her şeyin limitte olduğu bir dönemde değiliz.”

“2014 ile 2015 araçları arasındaki fark geçmişe göre daha büyük olacak. Bu konuda büyük umut var ancak Temmuz ayında herkes aynı umutlara sahip olur.” dedi.


Yorumlar

“Alonso’dan Ferrari Sunumu Yorumu: “Geçmişte de Çok Fazla Plan Duydum”” için 72 yanıt

  1. Alonso abartılıyor. 2007’de gridin en iyi aracıyla piyasada yoktu.2006’da uçak gibi araçla zar zor şampiyon oldu. 2010’da gene en hızlı araçla şampiyon olamadı. Kendisi Rosberg ayarında bir pilot abartmamak lazım.

  2. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Alonsonun muhtemel ayrılığı Ferrarinin sonunu getirir. Podyum bile göremeden sezonu kapatırlar. McLaren 2013 örneğinde olduğu gibi.

  3. Onur Gentas avatarı

    Bazen ayrılsın diyorum bazen de o kadar sabır gösterdi bir sene daha beklesin en azından diyorum. İşin kötüsü yaşı ilerliyor hep aynı performansı gösterecek hali yok. Vettel 4 şampiyonluk almışken Alonso 2’de kalırsa üzülürüm açıkçası.

  4. alonso bence gitsin 🙂

    ferrari alonso’yu kendinlerine çok güvendiğinden, iyi araç vermek için falan kalsın istemiyor. ferrari’nin 2010’dan beri şampiyonluğa oynamasının, ve bazı sezonlarda (bu sezon dahil) rezil olmamasının sebebi alonso. takım onun sayesinde her an yarış kazanabilecek bir tehdit olarak görülüyor. ferrari ne kadar dandik araç üretirse üretsin.

    ferrari gerçekten kendine güvense, çok iyi araç yapabileceğini bilse zaten alonso’yu takımda tutmak için uğraşmaz. bilir ki zaten gerçekten iyi araç yapabilecekse, alonso olmadan başka bir sürücü ile de yarış kazanıp şampiyon olabilirler.

    o yüzden alonso bıraksın ferrari’yi, ferrari’yi bırakmanın bir havası da var. gelecek sene honda’nın söylendiği gibi çoksüper motor yapabileceğini hiç sanmasam da oraya gitsin. ya mercedes şampiyon olacak ya da redbull. ama ferrari? hiç sanmam. bence en azından mclaren’a geçsin.

  5. alonso ferrariden ayrılırsa ferrarinin vay haline zaten 5.cilikten öteye alonso gibi bir pilotla zar zor geçiyosak alonsosuz en iyi 8.liğe oynar bence ferrari o yüzden akıllı davranıp artık en hızlı aracı yapmalı hayır sabır denen bişeyde kalmadı ne taraftarlarda ne alonsoda gelecek sene nasıl dayanacağız ferrari yönetimine Allah bilir

  6. RENAULT F1 Team avatarı
    RENAULT F1 Team

    18 senedir F1 severim RENAULT cuyum bize gelen her pilotu sevdim halende severim hangi takimda olursa olsun renault dayken yabanci yorumcular feerrrrnando alonsoooooo diye bagirirlardi onboard kamerada araç kukrerken . ALONSOM halen ALONSOOO…

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Saçmalayan saçmalayana yine. Yahu adam daha dün hiç bir takımlan görüşmedim diye demeç vermedimi. Ayrıca haber başlığı ve içeriği bir değilki. Adam JA. nın sunumuna değil 14 seneden beri yapılan sunumlara değinmiş. Yani bunlar normal şeyler, her sene bu aylarda yapılır, sonra şu olur, sonra bu olur şeklinde anlatmış.

    Gelelim Ferrari macerasına. Ben Alonso taraftarıyım, Ferrari değil. Ama dolayısı ile Alo hangi takımdaysa o takıma kayıyor gölümüz az da olsa. 5 senedir bu adam sayesinde bu takım şampiyona da 2. oluyor. Massa efendinin aldığı puanlar çıksa bile Alonso’nun aldığı puanlar tek başına takımı 2 yada 3. yapabiliyorken sözde Ferrari taraftarlarının Alonso’nun gitmesin istemleri kadar ahmakça bir durumda olamaz herhalde. Bu beğenmediğiniz adam olmasa 6. lığı zor görürdünüz senelerdir.

    Bu adamın bu takım için söyledği tek bir söz yoktur bunca şeye ramen. Hepimiz dün hatalı pit stratejisi yüzünden ayağa kalkarken Alonso yine de en iyi yarışımdı diyebilmiş adamdır.

  8. AlwaysFerrari avatarı
    AlwaysFerrari

    Herkes Ferrariye laf söylüyor tamam kötüydüler ama Alonso Ferraride olmasaydı o seneler Redbull hariç hangi takımda olsa daha ileriyede gidemiyecekti. O yüzden bazı şeyler kaderdir ayrıca. He diceksinizki Redbull vardı, vardıda redbull sürücüleri hep belliydi.!

    1. Sanmıyorum.2010-2012 arası Mclaren’de 2013te de Lotus’ta olsa şampiyonluğa oynayacağını düşünüyorum.Mclaren’de ise direk şampiyon olacağını düşünüyorum.

  9. FerrariFanTR avatarı

    Gerçek bir Ferrari Taraftarı olarak Alonso’nuın bu takımdan gitmesini kaldıramam böyle bir şeyi asla istemem. Sabır taşı çatladı biliyorum ama biraz daha sabırla iki taraf da eninde sonunda mükemmel bir başarı serisine ulaşıcaktır.

    ve hiç bir Ferrari taraftarı Alonso artık gitsin deme lüksüne sahip değildir. Yarışan ve yarışmış olan pilotlarımız Massa ve Raikkonen bakın sonra bu sözleri söylerken tekrar düşünün. Ben biraz duygusal bir insanımdır. Alonso Ferrari’den giderse çökerim. Ne Alonso bizi bıraksın ne de biz Alonso’yu bırakalım.

    Benim gibi Gerçek Ferrari Fanları Alonso’ya ne şükretmeli…

  10. Sevgili ‘Alonso giderse gitsin’ diyen Ferrari taraftarları… Umarım Alonso başka takıma gider… Gözden kaçırdığınız nokta şu, Alonso sizde yarışmayınca size karşı yarışacak, hani iyi bir pilotu kaybetmeyi bırak, çokta sağlam rakip elde etmiş oluyorsunuz… Biz Alonso taraftarlarına hava hoş, zaten Ferrari sağolsun orta sıralara alıştık, bundan kötüsü ne olacak? Toro Rosso? Sauber ? Alonso bu sene Force India yada Mclarenle de yarışsa Ferrari ile alacağı puanı 3 aşağı 5 yukarı alırdı zaten…

    Hea tabi Alonso gittiği sene en iyi arabayı yaparsanız o zaman kim olsa şampiyonluğu kazanır, son dünya şampiyonunuzun ve ondan sonraki sene 20 saniyelik ‘şampiyon’ olan pilotunuzun Alonso’ya karşı olan performanslarını gördük… Bu sene Maldonado’nun başına gelen Alonso’nunda başına gelebilir, gidersin bir önceki senenin en iyi takımlarından birine sonra Q2 ye kalmak için mücadele edersin… Ama Massa ve Hulkenberg’in başına gelende gelebilir Alonso’ya, geri adım gibi gözüken bir adım atarsın, çok daha iyi bir araç bulursun altında… kısmet bu işler, Alonso’nun dediği de bu muhtemelen, her takım planlarından bahsediyor ama hangisinin hızlı olacağını bilmek için kristal küre falan gerek ancak… bu yüzdendir ki Alonso Ferrari’de kalmaya devam edecektir, en azından takım ortamı Mclaren gibi soğuk bir takımdan daha iyidir…

  11. Muammer UYAR avatarı

    Alonso her ne yaparsa yapsın bu saatten sonra üzülmez. Zaten üzüldü üzüleceği kadar hiç olmazsa içini içimizi döksün. Ayrıca söyleyene değil söyletene bakmak lazım

  12. Bu zamandan sonra Alonso’nun takım seçerken çok dikkatli olması gerekiyor.Her şeyi sonuna kadar düşünmeli ve kendisine şampiyonluk kazandıracak takımı seçmeli.

  13. Yıl 2009 Alonso Ferrari söylentileri çıkıyor Fin Pilotun takımdan gönderileceği konuşuluyor ve öylede oluyor. Biz Renaultcular olarak Alonso gidecek diye üzülüyoruz çünkü McLaren’den geldiğinde nasıl sevinmiştik oysa çünkü iki kral birlikteydi yine ama bu sefer işler kolay değildi ortam kızgındı ve de Renault’cu Alonso’cu bildiklerimiz kim varsa hepsi Renault’a saydırıyordu Aslanımız Ferrari de Renault’a kalmadık şimdi şampiyonlukları sıralayacağız diye ama yıllar geçti bırakalım şampiyonlukları saydırmaları aldıklar poller yarışlar iki elin on parmağını geçmez ve şimdi gelinen durum ortada.

    Alonso benim için özel bir pilottur her zaman saygı duyarım pilotajına sevmem orası ayrı ama şimdi kalkıp gelse Renault motorlu bir arabaya onun etkisini görmek mümkündür. Maalesef Ferrari bekleneni veremedi Ferrari Alonso birlikteliği 2012 de bitti sadece kağıt üzerinde devam ediyor ve bu açıklamada ipleri koparan son nokta olmuş. Büyük bir ihtimal 2015 de McLaren’de hayırlısı olsun diyorum umarım istediğini orada alır.

    Son olarak 2016’ya kadar anlaşması hemen olsun kimse kimseyi zorla tutamaz kimse kimseye zorla sürdüremez.

  14. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ne olmasını bekliyordunuz ya da ne yapmasını?
    Sunumu görünce kendinden geçmesini ve Ferrariye övgüler yağdırmasını mı?
    Diğerlerinin ne yapacağını bilmeden sunuma ne kadar inanabilirsiniz..Allison hızlı bir araba sözü verebilir ve bunun sunumunu yapabilir ama neweyin veya diğerlerinin bişeyler icat edemeyeceklerini nasıl garanti edecek???Pirellinin bir dalavare yapmayacağı da o sunumun içinde mi???

    Şubat gelmeden bizim dahi bu sunumlara karnımız tok.Domenicalli aracı ilk gördüğünde wauvv dedi biz de bir halt zannettik ama baktik ki diğerleri 2x wauvv yapmışlar.
    Sunumlar hikayeden ibaret . Alonsonun , J.Allisonu ve sunumunu falan bi kenara bırakıp direkt olarak monte ile görüşmesi ve şu ölümcül soruyu sorup hakikati öğrenmesi lazım.: “Ferrarinin sırası ne zaman gelecek?”.. aksi halde Alonsonun dediği gibi sihirli küre lazım..

    Şu avatarına şahlanan at resmi koyup da Ferrariciyim diye ortada dolanan kişiler; Ferrarinin Alonsoya bu kadar önem vermesini bir türlü hazmedemezler..Alonso bu takımın amiral gemisidir.Alonso ,bu takımın fanların ve sponsorların karşısındaki perdesidir.Alonso da Massa ve Raikkonen gibi sonuçlar alsaydı sponsorlar ve fanlar bu duruma ne kadar dayanabilirdi.Monte bu baskılara ne kadar dayanabilirdi.Düşünsenize her yarış tur yiyen 2 pilotunun olduğunu..Monte şimdiye kadar çoktan elini masaya vurmuş ve “çekilirim – başka seri kurarım” demeye başlamıştı bile..Siz de buralarda neden “FİAT” yazıyorsunuz diye diğer fanlarla kavga edip dururdunuz.

    1. Katılıyorum.Başka söze gerek yok sanırsam.

  15. Muammer UYAR avatarı

    Kalk gidelim Alonso buralar hep yalan

  16. BASGİT OĞLUM FERRARİ TAKOZUNDAN

  17. Onur Gentas avatarı

    Yanlız Lauda Alonso’nun bozulamaz kontrata sahip olduğunu belirtmiş. Bana göre ancak 2016’da ayrılabilir Ferrari’den.

    1. Bozulamaz kontrat cok saglam tazminat jceriyordur.Takim kovarsa tazminat gecersiz olabilir.

      1. OtonomAktor avatarı

        ferrarinin de alonso gibi bir pilotu kovacak hali yok.

        1. Ya Alonso kendini kovdurmak istiyorsa.

          1. Onur Gentas avatarı

            Alonso performansı sıfıra inse gene kovulmaz. Kredisi çok adamın. Ferrariden kovulmak istiyorsa ancak Ferrari’ye sallayıp durması gerekir ki bununda önlemi muhtemelen kontratta takım hakkında kötü konuşamaz diye vardır.

    2. 2016 icin opsiyonu, ondan oncesi icin de sampiyonluk alamazsa serbest kalir gibi bir madde oldugu soylentileri var. Dogru olabilir sanirim, keza gecen sene RBR ile gorusmezdi aksi olsa.

      1. Sanki lauda Alonso’nun kontratını görmüş gibi konuşmuş.Görüştüler mi acaba?Rosberg’in kontratı ondan sonra mı uzatıldı?

  18. Murat Aksoy avatarı

    Alonso gelecek yıl nerede olur bilemem ama Ferrari’de olmayacağı belli. Çok net konuşmuş.

    1. Murat Aksoy avatarı

      Sanırım McLaren’in teklifini tam beğenmedi ya da McLaren’in sanıldığı gibi ilk önceliği Alonso değil. Belki Vettel veya Hamilton için de mücadele ediyor olabilirler. Bence McLaren’in Alonso’ya net bir teklifi olmadı. Şu kadar para diye.

  19. Seni adam yerine koyup sunum yapanda kabahat. Ikna olmadin mi? Bulabiliyorsan kendine takim bul ve git. Kendini mi kovdurmaya calisiyorsun, amacin neyse artik.

    1. Bir Ferrari taraftarının Alonso’ya böyle bir şey söylemeye hakkı yok.Alonso takıma sövebilir de fakat takımın ona en ufak bir şey deme cesaretinin olmaması lazım.

      1. Yapma lütfen! Ferrari’den bahsediyoruz kendi içerisinde kuralları olan takımdan. Yıllarca şampiyonluk alamamışken Alain Prost’u takıma getirip araç hakkında kötü yorum yaptığı için kovan takımdan. Ferrari üst üste aldığı 6 takımlar şampiyonluğu olmadan önce kaç sezonu domine edebilmiş ki?
        Ben Ferrari’nin artık buna dur diyememesini değişen kurallar – güç dengelerinden ziyade ekonomik desteğe ve aynı zamanda taraftar desteğine bağlıyorum. Yoksa gridde kaç pilot var ki takımı hakkında ileri geri konuşabilen canı isterse iyi canı isterse kötü. Tamam Ferrariye şampiyoluk için geldi çok ama çok iyi sürüyor fakat yine de hani F1’de kural koyma yetkisine ulaşacak kadar önemli bir takımda olduğunu unutmamalı. 2011’de ki tek galibiyetini Alonso’nun yeteneğinden daha ziyade Ferrari’nin gücü getirmiştir. ( Tek yarışlıkta olsa EBD yasaklanmıştı ) Pist üzerinde olmasa bile pist dışında her zaman oldukça güçlü bir lobiye sahip Ferrari…

        1. Ben şunu düşünüyorum.Schumacherli yıllar olmasa Ferrari şuan Mclarenden sonraki en büyük 2.takım olurdu bu tartışmasız.Ekonomik destek ve taraftar desteğine nasıl bağlıyorsun onu anlamadım?2011 konusunda da senden farklı düşünüyorum.O yarışta Alonso dışında kimse galibiyet alamazdı.Massa ile karşılaştırdığımızda durumu görebiliriz.Lobi konusunda ise pek bir şey göremedik.2007den sonra Ferrari lobi gücünü ne ara kullanmış onu da anlamadım ben.

        2. Ben şunu düşünüyorum.Schumacherli yıllar olmasa Ferrari şuan Mclarenden sonraki en büyük 2.takım olurdu bu tartışmasız.Ekonomik destek ve taraftar desteğine nasıl bağlıyorsun onu anlamadım?2011 konusunda da senden farklı düşünüyorum.O yarışta Alonso dışında kimse galibiyet alamazdı.Massa ile karşılaştırdığımızda durumu görebiliriz.Lobi konusunda ise pek bir şey göremedik.2007den sonra Ferrari lobi gücünü ne ara kullanmış onu da anlamadım ben.

          1. Formula 1 bir yönüyle taraftar sporudur. Bazı pilotların taraftar kitlesi öyle baskındır ki sponsorlar için bu tür baskın taraftar grupları oldukça önemlidir. Kimi, Fernando, Lewis gibi. Tamam kazanan pilotların her zaman taraftarı olur ama 2012’den beri sadece 2 yarış kazanan Kimi’nin ne kadar taraftarı var son 4 sezonun şampiyonu Vettel’in ne kadar taraftarı var. Emin ol ki taraftarlar oldukça etkili. Tabi demiyorum anlaşmayı taraftart grubuna göre belirliyorlar sadece etkili olduğunu düşünüyorum.
            2011’deki İngiltere galibiyetini Ferrari motorlu bir aracın kazanacağı kesindi çünkü EBD sistemini Ferrari motoru bir türlü desteklemedi ilk başlarda daha sonra sistemi kimler ne derecede geliştirdi bilmiyorum ama hem Sauber hemde Ferrari o sezon bu sistemden yana çok dertliydiler. Ferrari’de Alonso varken ve Massa’ay göre bırakalım takım oyunu muhabbetleri performans farkı ortadayken elbette Fernando kazanacaktı bunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok.
            2007’den beri Lobi gücünü kullanmaya gerek olmadığı için olabilir mi şöyle ki Ferrari kaç sezondur en az 1 yarış kazanıyor imkansız gibi görünen 2011 ve 2009 yılları ayrıca da 2005 yılı buna dahil. Yani marka imajını kurtarıyor belli bir istatistiği tutturdular gidiyorlar. Sporun başka kazananlara da ihtiyacı var bunu Ferrari’de biliyor Formula 1’in kural koyucu diğer unsurları da 4 sezon Redbull baskınlığı izledik ne kadar sıkıcıydı öyle değil mi başka kazanan olmaması. Çeşitliliği arttırmak için ben şahsen Mercedes – Redbull – Ferrari – Williams ve Mclaren’in yarış kazanabilecek düzeye gelmesini ve ekonomik güç dengesinin eşitlenmesini sağladıklarına inanıyorum. Sana saçma bir teori gibi gelebilir ama şu son 10 yıldaki Formula 1 sürekli kan kaybetmeye mahkumdur. O yüzden absürd şeylere ihtiyaç var. Benim teorim benim düşüncem saçma gelebilir ama ben böyle olduğuna inanıyorum.

            1. Fakat böyle daha da çok kan kaybediyor.İnsanlar yapay şampiyonluk görmek istemiyorum.Sürekli 1.lik mücadelesi ya da şampiyonluk mücadelesi görmek istiyorlar.Ben de hep aynı takımın kazanmasını istemem de bu kadar da basit olmamalı.Ayrıca sezonda 1 yarış kazanmanın Ferrari’ye yetecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.Hele bu sezon hiç yarış kazanamayacaklarını biliyoruz.Bence böyle giderse Ferrari imajına zarar verecektir.

            2. Hepsi para ile ilgili.Takımlar yayın haklarından daha fazla para istediler.Ayrı bir seri kurmakla tehdit ettiler.Ferrari’de bu grupta idi.Önce para ile kandırıldı.Sonrasında böl ve yönet taktiği ile hepsinin canına okudu.Önce Mclaren’e 100 milyonluk ceza geldi.Sonrasında spordan ihraç edilmesi gereken Reno’ya hiç bir ceza vermediler.Üstelik motoru EBD(gaza basılmadığı halde egsoz gazı üretiyordu.Üstelik üç silindirle çalışıyordu.) ve patinaj kontrolüne uygun olarak geliştirmesine izin verdiler.Sonrasında uyduruk takımların beş şampiyonluğu geldi.Büyük takımların hepsi hizaya gelip Concorde anlaşmasını imzaladı.Şimdi Ferrari derdine yansın dursun.Artık çekilme tehdidi bir işe yaramaz.Çünkü herkes başaramadıkları için çekildiklerini düşünür.
              Bilen bilir Mercedes senelerdir sağdan soldan adam topluyor.Başarı bir sezonda gelmedi.Sürekl birşeyler geliştirmeye çalışıyorlar.Avusturya’ya yeni bir vites kutusu ile(Rosberg’in arıza yapan sistemi) gelmişler.Vites düşürülürken tork kaybını engelliyormuş.Şu anda sadece Mercedes’te varmış.Buralarda Ferrari için Fric ne olaki derler yorumları yapılıyordu.Son yıllarda bir tek jant kapağını duydum Ferrari için.Hep diğerlerinin yaptığı şeyleri kopyalamaya çalışmakla geçti ki bir çoğu sonraki sezonda yasaklandı.İtalyan olsun çamurdan olsun anlayışı var.Zamanında bunu Prost takımı yaptı.Sonu malumunuz. Mercedes alman takımı ama hem motor fabrikası hemde takım İngiltere’de konumlanmış.Başarı için radikal kararlar almanız gerekir.Yoksa koca takımı bir pilot azarlar. Alonso böyle bir açıklamayı Mercedes’te yapabilir mi?Ertesi gün kargo ile evine gönderirler.
              Bu arada Mercedes kış testlerinin çoğunu Fric olmadan yapmış.Yokluğunun en çok Macaristan ve Singapur pistlerinde etkili olması bekleniyormuş.Kaynak AMUS

        3. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          2011 deki EBD yasağı nın olduğu tek yarışta bile galibiyeti EBD değil Redbull pit ekibinin aracı askıdan indirememesi getirdi.

      2. Oncelikle kimse kimseye sovemez. Sovmek nedir yahu?

        Takimin cesareti olmamasi? Gecen yil Montezemolo kulagini cektiginde gorduk Fernando’nun cesaretini.

        Son olarak, bir Ferrari taraftari olarak, surekli takimi elestiren bir pilota istedigimi soyleme hakkim var. Pilotlar gider gelir, ama taraftar olarak bizler hep takimin yanindayiz. O nedenle yukarida yazdiklarimi soylemeyi sonunda kadar hak ediyorum.

        1. sürekli takımı eleştiren bir pilotmu. yuh be dizinize gözünüze dursun derler ya. bu laf tam size göre söylenmiş.

          1. Bak su laf da tam senin icin soylenmis : “üslub-u beyan ayniyle insan”

        2. Bence Montezemolo bıraksın Alonso ile uğraşmayı 🙂 Bir kaç yıl daha şampiyonluk gelmezse kendi derdine yansın.Madem Ferrari’de başarı bir kriter bu yüzden kendisi de kovulabilir.Alonso bu eleştirilerinde çok haklı.Ayrıca az bile eleştiriyor.Başka biri olsa 3-4 katı eleştirirdi.Raikkonen geldiğinden beri Alonso’nun 2 katı kadar eleştirmiştir takımı.Alonso’ya laf söyleyip 2-3 kelime Raikkonen’e söylemezseniz o zaman sizin takımı tuttuğunuza inanmam.

          1. Elestirme konusunda ozet geceyim. Bknz. Prost.

            Kimi geldiginden beri takimi falan elestirmiyor, aksine surekli takimda olmaktan memnun oldugunu belirten aciklamalar yapiyor ve herseyin iyiye gidecegini dusundugunu soyluyor. Sadece aracla ilgili istedigi ayarlara henuz ulasamadigini soyluyor. Takimi elestirirse o da ayni yorumlari alir benden, ama adam takimdan gonderildiginde ve sonrasinda bile takim icin tek olumsuz yorumda bulunmadi.

            Fernando’nun takimda olmaktan memnun olmadigi gayet acik. Zaten problem de bu. Memnun degilse gidebilir, yoksa onun uzerine dusen, aracini en iyi sekilde surmek ve gelisim icin takimla calismak. Dogumgunu hediyesi olarak baskasinin aracini isteyen adama, buyur o takima git o zaman derler, hos RBR alsaydi kosa kosa gidecekti ve agzinin payini bu sezon alacakti ama, neyse…

            1. Aslında Raikkonenle de karşılaştırmak yanlış.Biri daha bu sene rezilliği çekiyor diğeri ise 5-6 senedir.Alonso eleştirmesin de kim eleştirsin bu takımı?Raikkonen gönderildiğin de Ferrari bu kadar rezil bir araç değildi.Ayrıca gönderildiği zaman Massa hastanedeydi.Yoksa ben o açıklamaları görürdüm.Red bull’a gitseydi şuan 6 şampiyonluğu bulunacaktı.Red bull bile Ferrari’yi hız konusunda geçiyorsa orda oturup düşünmek lazım.

              1. Massa’nin hastanede olmasiyla Kimi’nin olumsuz aciklama yapmamasinin ne ilgisi var aciklar misin? Konu tamamen Kimi’nin karakteri ile ilgili.

                E gitseydi iste Red Bull’a. alsalardi giderdi tabii ki. 🙂

              2. Alsalardı değil teklif geldi Ferrari’ye gelmek için kabul etmedi.Tabi Ferrari’nin o eski rezil yıllarına döneceğini bilemezdi.Eğer Massa iyi durumda olsaydı da Raikkonen gönderilseydi Ferrari’ye baya sitem ederdi.

              3. 21 Tem 2014 – 18:01 at 18:01 tarihli yorumuna nedense yanit veremiyorum. Boyle yazayim.

                Ben sana gitseydi diyorum, sen Ferrari’ye gitmek icin kabul etmedi diyorsun. Ne dememi bekliyorsun, buradan Ferrari’nin onemini anla falan mi diyeyim? 🙂 Ama daha sonra, gecen yil RBR’nin kapisini asindirdiginda da almadilar.

                Sen Kimi Raikkonen degilsin ve “Eğer Massa iyi durumda olsaydı da Raikkonen gönderilseydi Ferrari’ye baya sitem ederdi” yorumun tamamen varsayim, o nedenle varsayim uzerine yorum yapmak istemiyorum.

              4. Bu durumda Alonso Ferrari’den büyük oluyor senin yorumunda.Demek ki Alonso bile bu takımdan bir halt olmayacağını anlamış.Ben Kimi Raikkonen değilim belki ama o psikolojiden anlarım.Eğer Massa hastanede yatmasa ve Raikkonen ya da herhangi bir pilot Massa sağlıklıyken kovulsa her türlü lafı ederdi.Bunu kanıtlamaya gerek yok.

              5. Formula 1 de pilottun sanirim o psikolojiden anladigina gore. Bence uzatma daha fazla, mantikli konusmuyorsun.

        3. Tabi bir de şu eklemeyi yapıyım.Eğer Alonso Ferrari’den giderse 4-5 yıl daha şampiyon olamaz Ferrari.Hızlı araçlarla şampiyon olamayan çok pilot gördük.Bu adam yavaş araçla bile şampiyon olurdu.Alonso giderse Ferrari 1 saniye hızlı araç yapmazsa şampiyonluğu zor görür.

          1. Tam yanit verecektim, 1 sn hizli arac kismini okuyunca vazgectim 🙂

            1. Bu benim görüşüm ve tecrübelerimle sabit.Eğer Alonso Ferrari’den giderse Ferrari 4-5 yıl boyunca şampiyon olamaz.Yanılırsam gelir burda yazarım.Bu konuda da çok iddialıyım.

              1. Yani Ferrari diger araclardan 0.9, hatta 0.8 ve hatta hatta 0.7 sn hizli arac yaparsa sampiyon olamaz diyorsun. Bunu soyluyorsan bence tecrubeden bahsetme. Ferrari 0.5 sn hizli bir arac yapsin, birak sampiyonlugu, sezonu domine edecek pilotu o koltuga oturtur hic merak etme. Ben de bu konuda cok iddialiyim.

                Bu arada ayrica belirtmene gerek yok, eminim yazdiklarin senin gorusun, heralde saga sola sorup buraya yorum yazmiyorsundur. Hos, belki de bir sorsan daha iyi olacak gibi, ama neyse. 🙂

              2. Yani Ferrari diger araclardan 0.9, hatta 0.8 ve hatta hatta 0.7 sn hizli arac yaparsa sampiyon olamaz diyorsun. Bunu soyluyorsan bence tecrubeden bahsetme. Ferrari 0.5 sn hizli bir arac yapsin, birak sampiyonlugu, sezonu domine edecek pilotu o koltuga oturtur hic merak etme. Ben de bu konuda cok iddialiyim.

                Bu arada ayrica belirtmene gerek yok, eminim yazdiklarin senin gorusun, heralde saga sola sorup buraya yorum yazmiyorsundur. Hos, belki de bir sorsan daha iyi olacak gibi, ama neyse. 🙂

              3. Üretemez de öyle bir araç hadi üretti diyelim kimi oturtacak o koltuğa.Şuan Alonso dışında hiçkimse şampiyonluğa oynayamaz mevcut pilotlar içerisinde.Diğerleri de takımlarında sözleşmesi olduğundan dolayı gelmez.

              4. Üretemez de öyle bir araç hadi üretti diyelim kimi oturtacak o koltuğa.Şuan Alonso dışında hiçkimse şampiyonluğa oynayamaz mevcut pilotlar içerisinde.Diğerleri de takımlarında sözleşmesi olduğundan dolayı gelmez.

    2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Birini adam yerine koymayacak kişi varsa o da Alonso’dur. Şu geçmiş 4.5 seneye bir bakın. Massa’nın geçmiş 4 senede ki performanslarına ve Raikkonen’in bu sezon ki performansını bir düşünün. Sonra kimin kimi adam yerine koymaması gerektiğine siz karar verin.

      1. Takimi adam yerine koymuyor mu? Koymayabilir. Ama o takdirde gitmesi gerekmez mi?

        1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Takımdan gidip gitmemek kendi bileceği bir şey. Biz taraftarları olarak sadece yorum yapabiliriz. Ama takımdan giderse de bu ayrılıktan pişman olacak taraf Ferrari olur.

      2. o aracin ve ferrarini yonetimi sayesinde bu kadar geride kaliyor ferrari icin onemli olan alonso takim arkadasinin onunde bitirsinde ne olursa olsun.nbak simdi massaya ne durumda. kimi testler basladigindan beri arabanin eksiklerini dile getiriyor ama bir turlu sorunlari cozemiyorlar ya cozmek istemiyolar yada kafalari basmiyor.dun telsizden super yumusaklarda on sol lastik bitti diyor cevap 4 tur daha git diyorlar.ikinci konusmasinda nasil bagirdigini duydun galiba kimi nin eger izlediysen

        1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Şu anlayışınızı Allah rızası için değiştirin 😀 . Yav Ferrari Raikkonen’i Alonso’la rekabet etmesi için takıma getirmedi mi ? Üstelik 20 milyon küsür para veriyorlar adama. Sırf Alonso’nun arkasında tutulmak için o kadar masraf yapılmaz. Bir de Massa’ya Ferrari’nin 6 milyon dolar verdiğini de hatırlatıyım arada ki beklenti farkını belirtmek açısından. Herneyse Massa’ya bak şimdi diyosun da aman aman ne yaptı yarım sezon boyunca altında ki aracına rağmen ? Bir pole aldı onu da diğerleri turlarını adam akıllı atamadıklarından dolayı aldı. Yarış içinde de geçildi zaten. Bu saydığım haricinde herhangi bir iz bırakmadı yani(kazaları hariç). Kimi testler başladığından beri araba’nın sorunlarını dile getiriyo da Alonso dile getirmiyo mu sorunları ? Alonso afedersin ama eşş** mi ? Kimi ne yaşıyosa Alonso’da aynısı yaşıyo. James Allison’da dedi zaten Kimi problemleri Alonso’nun problemleriyle benzer diye. Tabi Ferrari’nin asli görevi her iki pilotunun da sorunlarını çözmek. Buna birşey dediğim yok. Ama Raikkonen’in de performans olarak üzerine düşen şeyler var. Yani her suçu başka yerler de değil biraz kendi tuttuğunuz pilot üzerinde arayın.

      3. boşver dostum o tifosi falan değil kimici.yoksa tifosi olupta bu kadar körü körüne kimiyi savunup alonsoya sallayan çıkmadı daha.

        adam geçen senenin sonuna kadar bekledi hep olumlu konuştu takımı hiç bir zaman yermedi. doğumgünü hediyesi olarak bir redbul istemesi sözde tifosi arkadaşın başkanı monteye dokundu.aklı sıra alonsoya ayar vermeye çalışarak bir kaç laf geveledi .arkasından kimi anlaşması.yine bay başkan aklı sıra alonsoya gününü gösterecekti.ama ne hikmetse koskoca ferrariye ve kimiye ve bay başkana gününü gösteren alonso oldu.onun içinde habire peşinde dolanıyorlar sözleşmesini uzatmak için.

  20. İlk kez Alonso’nun açıklamasını çok beğendim.Ya adam gibi çalışır iyi araç yaparsınız ya da çeker giderim 10.luğa oynarsınız diyor.Gayet haklı.Bakalım Alonso’nun yerine gelen pilot bu rezil araçla kaçıncılığa oynayacak.

    1. gitmez bir yere her sezon ortasi ayni demecler.boyle konusup ferrari nin kendisini gondermesini bekliyor galiba.kendi gidecek olsa idi simdiye kadar durmazdi. diye dusunuyorum

      1. Ben Alonso’nun Ferrari sürerken eski zevki almadığını düşünüyorum.Sıralamada arkalarda olsa bile takmıyor.Eğlencesine sürmeye başladı artık.

  21. alistik artik alonso dan bu tur yorumlari her yaz sonu 4 yildir.salla direksiyonu al parani fazla politika yapma.

  22. Ya risk alır seneye McLarene gelirsin yada Ferrariyle bu şekilde devam edersin.

  23. mehmet ceviz avatarı

    helal olsun adama iyi dayandı yine.adamın temiz 2 şampiyonluğu ferrarinin 2 basit pit hatasından gitti.2010 abu-dabi deki saçmalama ve 2012 kanadadaki bitmiş lastiğe rağmen ısrar 2 şampiyonluğuna mal oldu.başka pilot olsa lucayı bile döverdi.alonso efendi adammış.alonso ferrariye geldiği günden beri ferrarinin formula 1 adına tek doğrusu sadece ve sadece alonso oldu.adamlar hızlanmak için değil hızlı olan rakibinin yavaşlaması için çaba gösteriyor.enson fric süspansiyon olayında kullanan olursa protesto etmeyi düşünmüşler.e noldu mercedes söktü hamilton 20 sıradan podyuma çıktı.3-5 tur daha olsa raiye tur bindirecekti.bide peşine mclaren takılmış oda protesto etcekmiş yahu siz önce kendinizi protesto edin.

  24. Ya konuşmayayım diyorum..
    Yıllardır eleştirdik Ferrariyi..Hızlı bir aracın özlemini herkesten çok çekmemize gelmeyen başarıya rağmen…..rağmen Ferrari fanıydık..
    Takım, desteğini hem de olabilecek en güçlü şekilde verdi Fernandoya..Bazen takım ruhunu zedeleyecek açıklamalarını görmezden geldik..
    Gerçek Ferrari fanları hep kuşkuyla bakmıştı Fernandoya..son bir yıldır doruk noktasına ulaştı..lütfen git artık..At arabasıda olsa Ferrari Ferraridir..Sen ise bir F1 pilotusun..Yerin bir şekilde dolar..

  25. OtonomAktor avatarı

    alo gidiyor galiba kararını vermiş.

  26. McLaren sene sonunda ferrarinin onunde olursa honda alonsoyu ikna edecektir bana kalırsa.

  27. ahahaha adamsın Alonso 😀 Gerçekten her takım yaz aylarında en iyisi oluyor, şubat ayında çoğu fos çıkıyor 😀 Alonso gerçekten Ferrari’yi kafasından silmiş gibi. kalırsa başka seçenek görmediği için kalacak.

    1. Ben 2016 için Mclaren ile bir ön protokol imzalanma kokusu alıyorum.Ferrariye son bir şans verecek 2015 son umut artık.Mclaren Honda birlikteliğini 2015te görüp karar verebilir benim düşüncem,keza artık biraz daha keskin yorumlar yapmaya başladı Alonso

  28. doğru diyorsun nerden bilecem 2015 de guclu olacagımızı dıyor cunkı yine mercolar guclu belkıde daha da guclu olacaklar zaten 1-0 onde baslıcaklar seneye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir