Lauda’dan Ferrari ve McLaren Araçları Yorumu: *oktan!

Niki Lauda, rakipleri Ferrari ve McLaren gibi üst düzey takımların, Mercedes’e kıyasla standartların altında araçlar yaptıklarını söyledi.

Mercedes yönetiminde yer alan Lauda “McLaren bizimle aynı motora sahip ve araçları *oktan. Neredeler? Hiç bir yerde.”

“Aynısı Ferrari için de geçerli. Bir başka *oktan araç. Gelecek sene farklı olacak çünkü motorun yarısını değiştirebilecekler.” dedi.

Mercedes’in kurallardaki kısıtlama nedeniyle avantajını sürdürdüğü iddiaları için Lauda “Kurallar açık bir şekilde yazılmış. Brixworth çalışanlarını diğerleri iyi iş çıkaramadığı için cezalandıramazsınız.” dedi.

Lauda, yeteneklerine rağmen orta grup mücadelesinden kurtulamayan Fernando Alonso’ya da değindi. Lauda “Onun çok kızgın olduğuna eminim ancak kazandığı para ona yardımcı olmalı.”

“Kurtulamayacağı anlaşması olduğu için kovulmadığı sürece McLaren’e gidemez. Bazen bir araç seçersiniz ve hata yaparsınız.”

“Ronnie Peterson’u hatırlıyor musunuz? En iyisiydi ancak her zaman yanlış yerdeydi.” dedi.

Bu görüş üzerine Ferrari Takım Patronu Marco Mattiacci “Bana göre Niki Lauda motor sporlarının ikonu ve gelmiş geçmiş en zeki sürücülerden birisi. Ona saygım büyük.” diyerek yorum yapmaktan kaçındı.


Yorumlar

“Lauda’dan Ferrari ve McLaren Araçları Yorumu: *oktan!” için 34 yanıt

  1. rosberg power avatarı
    rosberg power

    doğru söze ne denir. hemde acayip .oktanlar

  2. *********** (spä2000) avatarı
    *********** (spä2000)

    Bunun kakaolu bir pasta olduğunu söylemesem bakan bunu .ok sanabilir.

  3. lauda çok ve boş konuşuyor geçtimiz 3 sezonda Mercedes lastikleri kullanamıyordu bi anda araç 1sn hızlı ve lastikleri iyi koruyor bunu normal olaylarla açıklayamazlar zamanında ferrariye ayrıcalık tanıyorlardı şimdide mercedese Mercedes şuan ki araç ayarında schumiye araç verseydi efsane 2 şampiyonluk daha kazanırdı

  4. AlwaysFerrari avatarı
    AlwaysFerrari

    İşte bende bu tür açıklamalara kıl oluyorum. Acaba resmen fia sizin için bu kuralları değiştirmeseydi(ki bana göre kesinlikle mercedes çekilmesin spordan diye yapılmış bi hareket) Hala lastikleri nasıl ısıtabiliriz derdinde olucaktınız. Klişe olcak ama ne oldum değil ne olacağım diyeceksin.

  5. Biraz sert konuşmuş Lauda nın sivri dili Alonso yu etkilemiş olmalı ama bunlar bu sezona 2 yıl önceden hazırlanıyorlardı Ferrari ne yapıyordu sahilde güneşleniyordu o yüzden ağlamayacaksın tebrik edeceksin Lauda neden bunu söyledi çünkü sezon berbat geçiyor her yarışı kazanıyorlar tabi buda işlerine gelmiyor taraftarlar biel artık tv açmıyor çünkü Mercedes kazanacak size söylüyorum beyler haftaya Macaristanı yine mercedeslerden biri kazanacak bilginiz olsun 😀

    1. Her hafta bahis yapsak kazanırız aslında 🙂 Tahmin oyununda bile çok az yanılıyorum.

  6. Lauda geçmişi çabuk unutmasın geçen sene de konuşan birisi vardı şuan sesi soluğu çıkmıyor

  7. Hediye edilmiş bir sezon bunu herkes biliyor eğer F1 den birisi çıkıp 2014 motoru için 2012 de herkes den 80-100 bg daha güçlü motoru var diyorsa Mercedes’in bu işte bir iş vardır.

    1. Geçen Ağustosta 100 HP güçlü motora gülüyordunuz.Hatta olmaz öyle şey yazan bir sürü kişi vardı.Şimdi komploya mı bağladınız?
      Ben en başından beri bunun olacağını söylemiştim.Geçmişte olan gene olur.

    2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Ne yani bir üretici diğerinden daha iyi hazırlanmış olamaz mı ? Mercedes’in konumun da bugün RBR ve reno olsaydı ne diyecektin ?

    3. Çok haklısın.2012’de 2014 motorunda baskın olacağını söylüyor bir takım altında iş vardır kesin.

    4. Çok haklısın.2012’de 2014 motorunda baskın olacağını söylüyor bir takım altında iş vardır kesin.

  8. Lauda’nın ağır eleştirisi ya da patavatsızlığına rağmen Marco Mattiacci’nin mütevazı tavrı takdire şayan. Ferrari takımın başına her haliyle güzel bir insan getirmiş dilerim ümit ettiği başarıları yakalar…

  9. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Güzel konuşmuş. Mercedes mükemmel bir iş çıkardı kimseninde bu başarıyı itibarsızlaştırmaya hakkı yok. Alonso’la ilgili dediği bana pek mantıklı gelmedi. Geçen sene Raikkonen gelirken bir maddeden söz ediliyodu. Takım arkadaşı olarak yanına dünya şampiyonu bir pilot gelirse serbest kalabileceği yönündeydi. Umarım Alonso’nun elinde böyle bir koz vardır.

    1. En çok da buna sevinirim.Demek ki takım adam gibi sunum yapmayı bile becerememiş.Bu yüzden Alonso hiç heyecanlanmamış.

  10. FERNANDO ALONSO İÇİN SÖYLENEBİLECEK BAŞKA BİR SÖZ YOK BELKİDE AYRTON SENNA ‘DAN SONRA EN İYİSİ AMA HEP YANLIŞ YERDE NİKKİ ‘NİN DE SÖYLEDİGİ GİBİ B.KTAN BİR TAKIMDA 5 SENESİNİ HARCADI YANLIŞ YERDE BUYUK HATAYDI FERRARİ

  11. OtonomAktor avatarı

    lauda doğru söylemiş her zamanki üslubuyla tabi.

  12. Ferrari aracı için söylediği doğru da Mclaren için en rezil motoru veriyor bir de utanmadan açıklama yapıyor.Ayrıca o kurallar siz F1’den kaçmayın diye konuldu.

  13. Lauda dokturmus gene 🙂

    Bernie sonrasi F1 Lauda`ya emanet edilebilir gibi geliyor bana 🙂

  14. Bu adamın dediklerinin tersi çıkıyodu demi 😀 İnşallah yine öyle olur 😀

  15. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Geldiğiniz gibi gitmeyin diye FIA size çalışıyor düne kadar Mclaren olmasa bir hiçtiniz şimdi bir yerleriniz kalktı.

    1. senın ilk otomobılı icat eden fırma hakkında 1 FİKRİN VARMI

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        otomobili icat etmek formula 1 için yeterli değil ağlama duvarı değil burası.

        1. Kendi kendine hareket hareket eden ilk aracı Fransız mühendis ve topçu yüzbaşı
          Fardier Nicolas Joseph Cugnot(1769) da icat etmiştir.

          Benzinle çalışan içten yanmalı motora sahip ilk otomobil ise (1885)Alman mühendis Karl Benz tarafından yapılmıştır. Yanlış bilgilere gelmeyelim her markanın otomobil teknolojisinde bir yeniliği vardır.

  16. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Biraz ağır olmuş ama adam haklı. Koskoca McLaren ve Ferrari yıllardır sürünüyor. Araçlarının Mercedes’in yanında çok kötü olmadığını kim söyleyebilir?

  17. hamilton da sans lı mercoya gectı risk alarak ama bakalım onuda sampiyon yapacaklar mı

  18. Lauda trollüğe başlamış.Burası ne biçim karışır şincik.

  19. Adam açık, net ve doğru konuşmuş.

  20. Kusura bakma Lauda amca biz sizin gibi fia dan torpilli değiliz 😀

    1. mehmet ceviz avatarı

      eh be didem sana bu yorum yakışmadı.2012 de en hızlı araçla şampiyon olamayan ve 2013 te kurallar değişmeyecek olmasına rağmen 2012 aracını çöpe atıp ne idüğü belirsiz bir araç yapan ve sürünen ve hamiltonu kaptıran mclarene fia destek verse nolur adamlar kendine destek vermiyor.eskiden mclaren sezona ne kadar geride başlarsa başlasın 3-5 yarış sonra enhızlı veya ona yakın olurdu.şimdi maşaallah geriye gidiyor.

      1. Habere biraz espiritüel yaklaştım ne var bunda 😀 Hem Lauda amcanın söylediği dogru da olsa bu kadar aşagılamasına gerek yoktu takımlarımızı. Öndesiniz diyede rakiplerini küçük görmesi gerekmiyor.Bakınız Marko son 4 yıldır aynı şeyleri yaptı şuan suspus oturuyo 🙂

        2012 şampiyonlugunu kazanamamızın en büyük nedeni mercedesin singapurda arıza veren vites kutusu+Abu dhabi de benzin hortumu sorunudur.Lewiside bu sayede kaptırdık Mercedese adam sözde McLaren’den bıktı ama sorunun ana kaynagına attı kendini.

        Bu arada fia bizi mümkünse kollamasın biz tertemiz pis işlere bulaşmadan kazanmak isteriz.

        1. mehmet ceviz avatarı

          ben smile mi neyse onu kullanmasını bilmiyorum.enazından tartışmak için değil senin gibi bu işi gerçekten bildiğine inandığım birinden fia yorumu garibime gitti.tamam 2012 de 2 tane mercedes hatası oldu peki spa da hamiltona takılmayıp buttona takılan ve hamiltonu gro ve mal ortasında starta bırakan kimdi.pitlerde yapılan hataları saymıyorum bile.2012 de operasyonel anlamda çökmüştü mclaren.fia olayına gelecek olursak redbull 4 sene anasının ak sütü gibi helal şampiyonluklar kazandı.adamlar herzaman yarışlara eniyi strateji ile başladılar ve değişkenlik halinde en doğru hamleyi onlar yaptılar.2012 kanadada hamilton 2.piti yaptıktan sonra tek pitle yarışan vettel ve alonsoyu geçerek tekrar liderliği ele geçirdi ve yarışı kazandı.redbull ne yaptı vetteli hemen pite alarak lastikleri değiştirdi ve 4.lüğü aldı.hemde alonsoyu geçerek.ferrari ise hala eski lastikle ısrar etti ve 5.oldu.sene sonunda birkaç puanla vettel şampiyon oldu.demek istediğim ordaki 4 puanı adamlar stratejiyi anında en doğruya çevirerek aldılar.vettel 281 puanla şampiyon alonso 278 puanla 2.oldu.dediğim gibi mc larenle ferrari bu kafayı değiştirmediği müddetçe fia bile onları şampiyon yapamaz

          1. Bu işlerden sizler kadar anladıgım yoktur emin olun 🙂 ama yinede teşekkür ederim düşünceleriniz için.Redbull her alanda mükemmeldi son 4 yılda oyüzden onların başarısına çamur atmak dogru olmaz.McLaren ve Ferrari kurallara adapte olamadı yeterli düzeyde aero’cu mühendislere sahip değillerdi vs. bu konu böyle uzar.

            2012 sezonundan daha fazla konuşmak istemiyorum çünkü o yılı hafızamdan silmiş durumdayım 🙁 tekrardan o kaybedilen şampiyonlugu hatırlamak istemiyorum.

        2. mehmet ceviz avatarı

          lauda amcanın aşağılaması ise hem mclarende hemde ferraride şampiyon olmuş yaşlı ama işi bilen amcalar öyle herşeyi söyler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir