Mercedes: “Hamilton Button Teması Yüzünden İkinciliği Kaybetti”

yazar:

kategori:

Mercedes takımı, Lewis Hamilton’un eski takım arkadaşı Jenson Button ile temas yaşamaması halinde Almanya GP’de ikinci olacağını söyledi.

Cumartesi günkü kazasının ardından Hockenheim’daki yarışa 20. sıradan başlayan Hamilton, yarışı Williams pilotu Valtteri Bottas’ın arkasında 3. sırada tamamladı. Yükseliş çabasında Button ile temas yaşayıp ön kanadına hasar veren Hamilton, lastiklerine erken hasar verdiği için optimum strateji ile yarışamadı.

Toto Wolff  “Ön kanat hasar görmeseydi araçta çok daha fazla performans olurdu.”

“Jenson ile olan anlaşmazlık tur zamanı açısından kayba sebep oldu.”

“Aracın ön tarafının durumuyla ilgili iyi verilere sahiptik. Ön kanatta yapısal bir sorun olmadığını biliyorduk. Sadece ön kanat kenarında ve bir iki kanatçıkta sorun vardı.”

“Ön kanat daha fazla kırılmıyordu bu yüzden araçta tutmaya karar verdik.”

“Ancak oldukça fazla downforce kaybettik. Ardından yumuşak lastiklere geçince stratejik açıdan dar bir pencere olacağını biliyorduk.”

“En sonunda Valtteri çok sakindi ve yapması gereken savunmayı yaptı.”

“Lewis’in istediği gibi olmadı çünkü o çok rekabetçi birisi. Ama bana göre bu sonuç 1-2 sonucu gibi.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes: “Hamilton Button Teması Yüzünden İkinciliği Kaybetti”” için bir yanıt

  1. Hamilton tamam agresif ama bazen çok zorluyor bu yarışta kalması ve başkalarının yarışta kalması bana göre şans eseri oldu. ilkinde kimiyi geçerken son anda yanlış hatırlamıyorsam son anada perezden kaçtı yoksa hamiltonın ön kanat tamamen gitmişti 2. de zaten kanadın diğer taraf gitti. Elinde zaten 1snlik hızlı bir araç var biraz sabret arkadaş frene basmasını bil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir