Mattiacci: “Raikkonen’e İnanıyoruz, Gelecek Planlarımızda Var”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Takım patronu Marco Mattiacci, Kimi Raikkonen’in 2015’te Ferrari’de olmayacağı yönündeki söylentilere sert çıktı.

Ferrari’nin takımlar şampiyonasında 3. sırayı Williams’a kaptırmasının ardından Alonso, yine tek araçla yarıştıklarını söyleyerek ortalığı kızıştırdı. Bu sözlerin üzerine, Alonso’nun 2015’te daha rekabetçi takım arkadaşı istediği iddiaları ortaya çıktı.

Mattiacci “Bu futbol değil. Formula 1’de o koşullar konuşulmuyor. Evet, ben de daha iyi sonuçlar istiyorum ancak Kimi gelecek sene Ferrari’nin ihtiyaç duyacağı bir pilot.”

“Ona inanıyoruz. O bir dünya şampiyonu. Şu anda takımın bir parçası ve gelecekte de öyle olacak.”

“O Profesyonel bir sürücü. Ferrari ile şampiyon oldu ve hala motive olmuş durumda. Gelişmesi gerektiğini biliyor.”

“Fernando’yu önde görüyor. Zor bir durum olduğunu biliyor ancak bu konuda birlikteyiz.” dedi.


Yorumlar

“Mattiacci: “Raikkonen’e İnanıyoruz, Gelecek Planlarımızda Var”” için 19 yanıt

  1. Rockford Fosgate avatarı
    Rockford Fosgate

    Adama istediği ön tarafın verin, aracın maksimumunu zaten alır. Kimse anlayamadı bunu, hala performanstan bahsediyorsunuz. Kimse uyanamayacak ı ön taraf sorununa? Kariyerini bitirtmesine kadar geldi mesele?

    Mesele;
    Front end beyler, front end.

  2. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    Raikkonen yaş ve istek sebebiyle F1 kariyerinin sonuna gelmiş bulunmakta

    İyi günler de geçirdi, kötü günler de. Şu anda iyi günler geçirdiğini düşünmek absürd olur. Bir arkadaşımız eski Kimi yok yerine endişe gelmiş demiş. Kesinlikle katılıyorum.

    Mattiacci’nin Kimi’ye olan güvenini göstermesi güzel bir şey, hala bir şeyler yapabileceğini düşünmesi Kimi’ye moral vermeli.

    Bu durumda Kimi’ye iş düşüyor. Yaz molasında Ferrari biraz daha gelişmeli, Kimi de araca kendini alıştırmalı.

    Tabi Alonso da armut toplamasın, o da arabayı geliştirmeye katkıda bulunsun.

    Ben kişisel olarak Kimi, Ferrari’ye gelince iyi işler yapacağını düşünmüştüm ancak bu sahne beni Kimi fanları kadar üzdü. Umarım bu sahne uzun sürmez. Kimi’yi aşağılarda görmek mutluluk verici değil.

  3. Aslında gerçek manada Kimi iyiydi bu hafta sonu yine küçük problemler yaşadı ama sıralamada çok kötü bir tur atması performansını gölgeledi.Yarış içinde ilk stinti kötü değildi perezin arkasına takılana kadar orada çok büyük zaman kaybetti.Kanat olayından sonra hızı büyük olçüde gitti.Pitten yeni çıkmasına rağmen 1 1.5 sn daha kötü turlar atıyordu sanırım lastiği dayandırabilmek için tempo düşürdü.

    Ayağa kalkabilmesi için Ferrari’ye ihtiyacı var aslında Matiacci Kimi’yi gerçekten destekliyor, Ferrari Kimi için bir gelişim programı başlatmıştı yaklaşık 1 ay önce sanırım meyvelerini vermeye başladı, macaristandada Kimi için yeni parçalar olacakmış bakalım göreceğiz işe ne kadar yaradığını…

  4. sorun raikonenin formula 1 de planlarını bitirmiş olması . frrariye gelerek son kez voleye vururum niyetiyle gelmiş takılıyor oylesine nasıl olsa en kaliteli scotch viskisinin parasını cıkarıyor adam lotusta maaş alamıyorduki

    1. Rockford Fosgate avatarı
      Rockford Fosgate

      Arkadaşım bu adamın viski içmek için Ferrari’ye geçtiğini düşünecek kadar sen sarhoş olabilir misin?

  5. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Merhaba arkadaşlar.Dün akşam itibari ile evime döndüm ve artık asker değilim.Daha sık yorum yazarım inşallah.

    Konumuza gelecek olursak,Kimi umarım seneye daha güçlü bir Ferrari takım organizasyonu,daha güçlü bir araç ve daha güçlü bir zihin ile pistte olur.Ben,bu sezonu bir alışma ve geçiş yılı olarak görüyorum.Bazı etkenleri görmezden gelmiyorum.Massaya bile bu kadar tahammül eden bir takımın son şampiyonuna da yeterli ilgi ve sabrı göstereceğine inanıyorum.Zira başarının anahtarı sabırdır bana göre.

    Takım,2015 için ciddi projelerimiz var diyor ancak yıllardır süren hüsran inanmamızı güçleştiriyor.Yine de fanı olduğumuz takımın hep iyiliğini isteyip: “ya nasip “diyoruz her sene.

    Alonso da yenilse Kimi de yenilse çok takılmamak gerekir.Yeter ki iyi bir aracımız olsun.Skandallardan uzak,temiz bir şekilde şampiyonluk savaşı verelim.

    1. Nebuchadnezzar avatarı
      Nebuchadnezzar

      Hoşgeldin..
      Geçmiş olsun..:)

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        sağol Tahir 🙂

    2. Geçmiş olsun.

    3. hadi geçmiş olsun. hoşgeldin.

    4. OtonomAktor avatarı

      geçmiş olsun dostum.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        herkese teşekkür ederim 🙂

    5. burak hoşgeldin .geçmiş olsun.

    6. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Geçmiş olsun.

    7. Onur Gentas avatarı

      Merhaba,

      Tanışmıyoruz fakat bir asker çocuğu olarak geçmiş olsun demek istedim. Bundan sonra ki yaşamında mutluluklar diliyorum.

  6. 10 yaris geride kaldi siz hala adamin sorununu cozemediniz yada cozmek istemiyorlar.adam bagira bagira sorunulari soyluyor ne hikmetse bir turlu cozulmuyor ve ardindan sacma sapan strateji hatalari.benim gordugum ferrari kimi yi geride tutmak icin elinden geleni yapiyor.son yarista bunu tekrar gorduk on kanat degismemesi cabasi sanki bana birinciligi kaciracakti

  7. alonso gaza getirmek için boyle soyluyordur arkadasım bıraz gayret et yau hızlan da kız sakın olma gıbı anlasın dıye

  8. F-one-Driver avatarı

    Raikkonenin işi çok zor bu sene, işin garibi o hep gördüğümüz cool tavırlarının yerini endişe ve telaş almış bulunmakta, artık eğlenceli kimi görüntülerine rastlayamıyoruz. Bu durum gerçekten gergin olduğunun bir göstergesi, araçta her ne olursa olsun daha çok gayret göstermeli, puan barajının altında kalmasının bir bahanesi olamaz…

  9. Raikonen Araçla boğuşuyor resmen odaklanamıyor sürüşüne . Hırsda hiçbir zaman görmedim Rai’den . İşi zor . Araç düzgün değil ki . Alonso kendi çabalarıyla ilk 5 görüyor . Yoksa o arba ilk 7-8 zor görür

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir