Alonso, Raikkonen’in Performansından Mutlu Değil

Fernando Alonso, Almanya GP’den sonra yaptığı açıklamada üstü kapalı olarak takım arkadaşı Kimi Raikkonen’i eleştirdi.

Bir yarışta daha Fernando Alonso takımı adına güçlü puanlar kazanırken, takım arkadaşı puansız geri döndü. Pilotlar şampiyonasında Alonso 97 puanla 4. sırada bulunuyor. Raikkonen ise sadece 19 puana sahip ve 12. sırada.

117 puana sahip olan Ferrari, son yarışlarda sürekli olarak en yakın rakibi Williams’tan az puan toplayınca takımlar şampiyonasında Williams’a geçilmekten kurtulamadı.

Bunun üzerine Marca’ya konuşan Alonso “Takımlar şampiyonasında Williams’a karşı güç kaybettik. Yine sadece tek araçla puan alabiliyoruz. Bu konuda gelişmemiz lazım.” diyerek mevcut durumu eleştirdi.

Bu söylentilerin üzerine Alonso’nun gelecek sene daha güçlü bir takım arkadaşı istediği iddiaları gündeme çıksa da Marco Mattiacci böyle bir ihtimalin olmadığını belirtti.


Yorumlar

“Alonso, Raikkonen’in Performansından Mutlu Değil” için 198 yanıt

  1. Yakup ERCAN avatarı

    Alonso unutmuş. 2007 Ferrari pilotu ve F1 şampiyonu lakin sende tık yok. Bu konuşmadan benim anladığım; Arkadaşım 5 senedir buradayım olmadı bana iyi araç veremediniz bende gitmek istiyorum.
    Bu nedenle Alonso sağa sola salça oluyor. Gitmesi yakın tabi eğer anlaşma şartlarını yerine getirebilirse 🙂

  2. rosberg power avatarı
    rosberg power

    alonso daha güçlü bir takım arkadaşını neden istesin? Hiç bir mantıklı açıklaması yok.

  3. Ah be Alonso…

    O 5 senedir oturduğun ve dünyanın en popüler takımının , Tifosileri sevindiren son adam RAİKKONEN olduğu için mi bu kuyruk acısı?

    Bu sezon formsuzluk , Schumacher’in dönüşünü hatırlayın o Mercedes’le hiçbirşey yapamadı ! O zaman Schumacher kötü pilot öyle mi ? Allah çarpar adamı be.

    Neyin peşindesiniz anlamıyorum ki.

    Bu 2 adam değil mi Schumacher Formula 1’e ambargo koymusken “nerden çıktı lan bunlar?” dedirten adamlar?

    Biri Sarı-Mavi Renault’uyla
    Biri Siyah-Beyaz McLaren’iyle Ferrari’yi 3 sene 4 sene indirmediler mi tahttan ?

    Raikkonen’in yaptığı tek yanlış ara vermekti ; Geri döndüğünde F1 de herşey değişme aşamasına gelmişti ki hele 2014 bambaşka bir Formula 1…

    Bugün duman attıran Mercedes, “2014 için çalışıyoruz dediğinde sene daha 2011’di” bu adamlarla tabii ki bir olamayacaksın. Tamam Araca adapte olmayor Raikkonen’in de en kötü huyu bu . Alonso tam bir pilot gibi maksimumu çıkarıyor yalan yok ancak Raikkonen’in arabası gitmiyorsa kendi demeci var “Araç limitte giderken yanımdan başka araçların geçtiğini görünce adaptasyon sorunu yaşıyorum” diye ki Raikkonen’in yıllarca verdiği en açıklayıcı en kendinden beklenmeyen demeç olabilir.

    Burada Raikkonen’e yapılan ereştiriler kısmen haklı “E be kardeşim madem o kadar iyisin kendi pilotajınla puan al” denebilir. Ben burada bu adamın demecine sığınırım. Her pilotun tarzı Mantelitesi farklı..

    Alonso bugün aracı kötü de olsa savaşıyor helal olsun Ama Raikkonen’de araç kötü olunca savaşma isteği olmuyor. İyi de kardeşim burda Raikkonen’in suçu yok!

    LOTUS bile ona galibiyet kokusu alabilecek bir araç verdi de Ferrari’den vermesini istemek yanlış bir davranış mı?
    Yahu LOTUS’un yaptığını Ferrari yapamıyor mu? Raikkonen’in “iyi bir araç” istemesinin nesi kötü? Yani bunun karşılığı öyle fırçaya böyle sopa..

    Alonso keşke Ferrari’yi eleştirseymiş. Raikkonen’i eleştirdin eline ne geçti be kardeşim sen Ferrari pilotusun 3.lük savaşını ağzına alacağına biz Mercedes’in yerinde olmalıydık demeliydi. Hadi Ferrari Alonso’nun ustun çabalarıyla Williams’ı geçti takımlar şampiyonasını 3.bitirdi diyelim? Sevinecek miyiz? Ferrari’nin parası mı yok da 1 sıra için bu kadar eleştiri bu kadar laf? Ferrari 3.olsa “vay beee helal olsun Ferrari’ye” çok iyi bir takım diyecek olan var mı ?

    Raikkonen 2008 Belçika yarış sonunda da dediği gibi “1.olamıyorsam 2.veya kaçıncı olduğumun bir önemi yok”..
    Adam böyle düşünüyor. Bizim de hoşumuza giden belki de bu.

    Şimdi Ferrari’ye gelicem. Yıllardır Mercedes’in Red-Bull’un şampiyona için gelişme için harcadığı astronomik rakamları eleştirdi Ferrari patronları !
    E o adamlar gelişti ve şampiyon oldu.
    Yahu ben sade vatandaşım senin ekonomini bilmem ama senin ismin senin sponsorların yahu senin Red-Bull kadar bütçen yok mu? Elinizi taşın altına koyun ; bakın yine bu sene takvimin Avrupa ayağına geçildiğinden beri Red-Bull’un geliştirmeye harcadığı bütçe Ferrari’nin 2,5 katı… Sonuç alamadılar diyen var mı ? Onların sorunu da Renault motoru Ama onlar aerodinamiyle o geliştirme paketi bu paketi derken yine birşeyler başardılar.

    Ey Ferrari !
    Gridin en iyi 2 pilotu hala sende !
    Elinde 1 tane istikrar abidesi var ; Alonso… Raikkonen Fanı olmak bu gerçeği inkar edeceğim anlamına gelmiyor.
    E elinde 1 tane de rekabetçi araç isteyen ve sadece kokusunu aldığında yarış kazandığını defalarca gösteren Raikkonen var. Yahu kıyın paraya getirin sağdan soldan eleman ne varsa.
    2 tane yaş tecrübesi de bulunan çiçek gibi pilotun var. Yapın artık yeter ya
    En hızlı araca da gerek yok. Pistin en hızlı 3.takımı olsunlar

    Yine son 2 Yarışa Alonso-Raikkonen mücadelesinde girilecek emin olun. O zaman bu Vettellerin Rosberglerin adı okunmaz. He bir de Hamilton’a fazlasıyla saygı duyarım onun da agresifliği yönünden çok hoşuma giden bir pilot.

    Diyeceğim o ki. Alonso zaten ne verıres 3-5 bi puan almayı başarıyor
    Sen Biraz da Raikkonen’in şikayetlerine Feedback’lerine uygun bir araba yap ; O da puanını alsın ;

    Kıyın Paraya seneye motoru mühendisi ne varsa getirin ; zaten bu 2 adam size o giderin fazlasını gelir olarak sağlayacaktır buna eminim…

    Alonso ve Raikkoenn fanlarının kavga etmesini bugune kadar hiç anlayamadım ; bundan sonra da anlayamayacağım.

    Siz de biz de Formula 1’e “Gerçek Formula 1 iken damga vurmus” pilotların fanıyız.

    Schumacher’in arkamdan Kimi ve Fernando gibi pilotların yetiştiğini görmek güzel demesi bile Benim Alonso’yu sevmeme yetti..

    O ondan iyi bu bundan iyi geçiniz…
    Ferrari 3.cülükle övünülecek duruma geldiyse Alonso’da Raikkonen’de bu takımdan kurtarsınlar paçayı

    1. İlk paragrafların ne kadar saçmaysa son paragrafların o kadar anlamlı.Biraz kendinle çelişmişsin.Madem 5 yıldır iyi araç veremiyor Ferrari o zaman son şampiyon Raikkonen demenin bir anlamı yok.

      1. Bir anlamı var tabii ki. Her pilot Ferrari tulumuyla şampiyon olmak ister… Alonso bunun baskısını yaşıyor olabilir.
        Domenicali’nin “Son şampiyonumuz geri geliyor” deyişi bile Fernando’yu etkilemiş olabilir.

        Rai’nin Şampiyon olduğu donem Ferrari’nin ayarlarını çalan 2 McLaren’i de geçtiğini unutmamak gerekir bunlardan biri Alonso diğeri Hamilton’du ve canavar gibi gidiyorlardı..

        Her neyse 5 sene oncesine gitmek anlamsız…
        Biraz rekabet edebilecek bir araba olsa bir yarışı Alonso bir yarışı Raikkonen alır. Bunu inkar etmek anlamsız.

        Burada lanet edilecek elestirilecek bir olusum var sa o da FERRARI’dir. Boyle 2 pilot getirip altlarına cöp kamyonu vermek skandaldır. Alonso’ya da uzuluyorum. Araci iyi olsa simdi Sampiyonluga oynardı onun performansına da yazık.

        Ben Raikkonen fanı olup Alonso’dan nefret etmeyen ender insanlardanım

        Seneye bu ikili duman attırır yeter ki Ferrari en hizli olmasina da verek yok en hizli 3.takim bilr olsa olur ; paraya kıysın. Vettel Ric Rosberg Masss Bottas vs. Tek amaclari podyuma cikmak olur

      2. Bir anlamı var tabii ki. Her pilot Ferrari tulumuyla şampiyon olmak ister… Alonso bunun baskısını yaşıyor olabilir.
        Domenicali’nin “Son şampiyonumuz geri geliyor” deyişi bile Fernando’yu etkilemiş olabilir.

        Rai’nin Şampiyon olduğu donem Ferrari’nin ayarlarını çalan 2 McLaren’i de geçtiğini unutmamak gerekir bunlardan biri Alonso diğeri Hamilton’du ve canavar gibi gidiyorlardı..

        Her neyse 5 sene oncesine gitmek anlamsız…
        Biraz rekabet edebilecek bir araba olsa bir yarışı Alonso bir yarışı Raikkonen alır. Bunu inkar etmek anlamsız.

        Burada lanet edilecek elestirilecek bir olusum var sa o da FERRARI’dir. Boyle 2 pilot getirip altlarına cöp kamyonu vermek skandaldır. Alonso’ya da uzuluyorum. Araci iyi olsa simdi Sampiyonluga oynardı onun performansına da yazık.

        Ben Raikkonen fanı olup Alonso’dan nefret etmeyen ender insanlardanım

        Seneye bu ikili duman attırır yeter ki Ferrari en hizli olmasina da verek yok en hizli 3.takim bilr olsa olur ; paraya kıysın. Vettel Ric Rosberg Masss Bottas vs. Tek amaclari podyuma cikmak olur

  4. Raikkonen geçen yıl gayet istikrarlı bir tablo çizdi.Takım arkadasının güçlü veya olmaması değil di mesele.
    Raikkonenin genel performansı gayet iyiydi.
    Bir pilot bir anda bu kadar istikrarsız olamaz sezon bitimi ve baslangıcı arası arada kaç ay var kendimizi kandırmayalım.
    Mesele çok açık aslında örneğin massa evet son yarıslarda kazalara karıstı v.s ancak massa hız anlamında bottas gibi geleceği olan hızlı bir pilotdan asağı değil fazlasıyla ortada ferrari döneminden kalan kötü ün ve önyargılar massaya biraz acımasızlık yapılmasına neden oluyor.
    En azından nerede ferrarideki massa nerede willams daki massa diyebiliriz.
    İki pilotunda rai ve massa ferrari dışında çok daha iyi performanslar gösterdiği ortada herseyden önemlisi bireysel performansları hızları daha iyi.
    Demekki sorun takım arkadaslarının alonso olması değil çünkü bireysel verimlilik anlamında rai problem yasıyor kendi özelendi problem yasıyor rai gibi bir pilotun bu kadar sönük kalması mümkün değil daha geçen yıl gözümüzün önünde.Sorun ferrari takımından kaynaklanıyor.
    Biliyoruz ki ferrari yıllardır 1. pilot tercihi ile yarısan bir takım 1.pilot her zaman en iyi aracı alar 2.pilot un aracı sorunlu hep ikinci sınıf bir araç olmuştur bu hep böyledir.Böyle sorunlu ferrari ye ait denilmeyecek bir aracın koltuğuna kim otursa aynı kaderi yasar rai de bunu yasıyor.Biri rayda diğeri bozuk yol da gidiyior…
    Söyle bir değerlendirme de yapabiliriz örn.alonso mclarende hamilton la basabas mücadele verdi.Aynı hamilton dahada gelisen hamilton a karsı rosberg de farklı özellikleriyle kafa kafa ya bir sezon geçiriyor en azından kimsenin beklemediği kadar.Yani üst düzey pilotlar arasında çok büyük farklar yok araçlar bu farkı meydana getiriyor.

  5. alonsonun takım arkadaşı hakkında söyediklerini tasvip etmemekle beraber bunu birilerininde yapması gerekiyordu. eee bunu takım yapması lazım diyen arkadaşlara soruyorum. kimiyi takıma alonsonun ağzının payını vermesi için getirmedilermi .bu herkes tarafından malum.hal böyle olunca kimi son sıralarda da olsa takım kimiye bir şey diyemeyecek ve diyemezde .

    akılları sıra araç iyi alonso yu sınayacaklar. zaten zor zamanlar geçiren alonso ( son 5 senedir bir türlü istediği araçtan kastım) bir anlamda geçen sezon monte nin ona yaptığı saygısızlığın intikamını alıyor. adam altı üstü doğum gününde hızlı bir araç istedi. neyse dağıtmayalım. bunuda en güzel yol olarak ferrarinin kendine karşı kullandığı silahla yaptı.yoksa bende en az tifosiler ve kimiciler kadar biliyorum ferrariyi falan düşünmediğini. bu seneki kiminin performansıda alonso için bulunmaz bir fırsat oldu. ve hakkıylada değerlendiriyor.

    birde şu santander olayı var. yahu adamlar 2010da milyon dolarlar tazminat vererek gönderdiği adamı niye aldırsın ferrariye. alonsonun böyle konuşmasına müdahale edemeyen ferrari ,bunada müdahale edemezdi değilmi.

    şu bir gerçek kimi kötü pilot değil eyvallah. ama bu sene berbat ötesi.ve alonsonun bunu bence kimi üzerinde psikolojik baskı kurma amacıyla yaptığınada inanmıyorum.zaten adam her şekilde öyle veya böyle önünde bitiriyor kiminin ve durum 10 -0 . sadece ferrarinin aklını başına almasını “artık hep bizden bir şey beklemeyin birazda siz çapa gösterin ve sizlerden istekte bulunduğumuzda bize kabadayılık yapmayın serzenişidir.

  6. Fernando dogruyu soylese de boyle bir aciklamayi takima birakmasi daha dogru olurmus. Belki de takimdan surekli Kimi icin destekleyici aciklamalar geldigi icin bu yolu tercih etti ve zaten amacini hepimiz biliyoruz. Bu aciklamalardan daha cok gelecek, sasirmaya gerek yok 🙂

    Ancak sunu unutuyor ki, takim arkadasi onun akil oyunlarindan etkilenecek Massa ya da Hamilton gibi duygusal pilotlardan degil. Kimi’nin bunu cok umursayacagini sanmiyorum. Elbet birileri soracak, o da co k da umrunda olmadigini belli eden klasik yanitlarindan birini verecek.

    Ama Kimi’nin de bir an once takima daha fazla puan kazandirmasinda fayda var. Belki Monaco’daki podyum elinden gitmeseydi su an biraz daha iyi durumda olabilirdi.

  7. Raikonen bu kadar iyi pilot ise neden hala ayarlarda sıkıntı yaşıyorki o zaman kendini adapte etsin kaç yarış geçti ya bırakın bu işleri

  8. Onur Gentas avatarı

    Şimdi iki pilot taraftarlarınında bir çok yanlışları var. Kimi taraftarlarının artık bahane bulmayı bırakıp bu sene takımın hataları olsa da Kimi bekleneni veremedi diyebilmeliler. Bunda yanlış birşey yok. Seneye daha iyi konsantre olup daha iyi işler çıkaramaması için bir neden yok. Bu seneyide en iyi şekilde değerlendirmesi gerekir.

    Alonso taraftarlarının genel problemi zaten önde olan pilotlarıyla gurur duymak varken sürekli Kimi’nin başarısız sonuçlarıyla dalga geçmek. Alonso böyle bir açıklama yapmış sonuçta hedefte Kimi var ve Kimi taraftarınında tepki vermesi normal. Tabi tepki verirken Alonso’yu da takımdan göndersinler diyen Kimi taraftarlarının da yaptıkları çok yanlış. Sonuçta şuan Alonso başarılı ve takımdan gönderilmeyeceğini ancak kendi isteğiyle ayrılabileceğini biliyoruz.

    Kısaca iki tarafta haksız bana göre. Fakat iki tarafta da gayet aklı selim ve bilinçli arkadaşlar var onlarda zaten objektif yorumlar yapıyorlar.

    1. Katiliyorum. Konu pilotlarin performansina geldiginde Fernando’nun Kimi’ye gore cok cok daha iyi is cikardigini herkes kabul etmek zorunda. Pilot taraftari degilim, hicbir zaman da olmadim. Fernando’nun bu performansini surdurmesini isterim ve umut ediyorum ki Kimi de gittikce daha iyi olacak.

      Ancak takim taraftari olarak Fernando’nun kendini takimin onune cikarmaya calismasindan, ve yillarca agzina sakiz ettigi Ferrari askindan cark etmesinden rahatsizim. Bu nedenle takimdan memnun degilse gitmesi taraftariyim. Ayni seyi Massa icin de defalarca soyledim. Konumundan rahatsiz isen gidersin diye.

  9. Bu habere yapacağım son yorum 15 senelik ilgi ve iştahla takip ettiğim sporun, en absurt taraftar grubu ve en saçma, mantıksız, düşünülmeden yapılan yorumları gördüm fazlası ile.. gözü tamamen kapalı olan bu grup bazı arkadaşları ayırıyorum isim vermeye gerek yok.. azdaha zorlasak Raikkoneni Mehdi ilan edecekler… ohata yapmaz çünki..

    Santandere giydiren arkadaşlara da şunu syöliyeyim sponsor sayesınde takımda hükümdarlık kurupta rezil olmak yerınde padişahlıgına dahada katıyorsan performans ile bırakında adam konuşsın siz bir zahmet kapayın çenenizi 😉

    Kendi kendinizi avuttugunuz varsayımlar hiçbir zaman gerçekleri yansıtmayacaktır her pilotun iyi ve kötü dönemleri vardır, Rainin de bulundugu konum kariyerının en kötü dönemidir bu kadar basit..
    Daha büyük sorun yada sorunların polemiklerin oluşmasındaki asıl sebep şuki f1 in varolşundan bu yana en istikrarlı ve en az hata yapan pilot diyebileceğimiz ben, o, şu bu, bir çok otorite surucu vs.. gibi.. kişilerinde belirttiği şahsın takım arkadaşı olması sevsekte sevmesekte bu böyle.

    Hiçte sevmem Fernando’yu hatta Michael’in şampiyonluklarına son verdiği dönemde adamı büyücü ilan edecek kadar saçmalamışlıklarım vardır 🙂 ama gerçek bu adam iyi.

    1. size dün cevap verecektim kusura bakmayın veremedim. buradan vereyim. Yorum şikayetinizi gördüm ancak iletişim formundan iletişime geçtiğinizi hatırlamıyorum.

      Bir ara özge arkadaşımız iletti böyle böyle bir durum varmış, arkadaş yorum yapamıyormuş dedi. Nereden iletişime geçtiniz onunla bilmiyorum. O dedikten sonra baktım ancak sıkıntılı bir şey görmedim açıkçası üyeliğinizde. Belki spam yorum koruması ile ilgili bir durum olmuştur ama emin değilim.

      İletişim formundan biraz sıkıştırsaydınız keşke o dönemde. Mesaj iletip de ben dönmediysem ya da çözemediysem kusura bakmayın.

      1. özge hanıma iletebildim meramımı oda sağolsun geri dönüş yapmadı en azından kaile alındıgımıda bilmek güzel teşekkür ederim abdullah çelik.. bundan sonra sizinle irtibata geçerim sorunlarda

        1. ancak bana iletebilirdi çünkü kendisi uzun zamandır yok. Sınava çalışıyordu.

        2. Ufak bir yanlışlığı düzeltelim. Mesajınızı bir süredir buralarda olamadığımdan geç görmüştüm. Sonrasında konuyu arkadaşlara ilettim. Birkaç gün sonra da size bilgim olmadığını ve onlarla iletişime geçebileceğinizi yazdım. Eğer eski hesabınıza giriş yaparsanız mesajımı orada görürsünüz sanıyorum.

    2. F1 aracı ya da herhangi bir aracı kullanmayı ne zannediyorsunuz siz?

      Bugün arabayı iyi kullandın yarın kötü şoförsün ertesi gün fena değilsin.. Öyle mi?
      Bugün sürdüm, yarın kötüyüm, ertesi gün orta halli? Biraz moralim bozuk, vitesi attırasım yok. Debriyaja basmak çok gereksiz ya…

      Yok öyle bir şey. Bir pilot ya iyidir ya kötüdür. Rai kötü dönemden geçiyormuş. Ne dönemi yahu.. Konuşturmayın adamı..

      1. Kötü dönemden geçen birileri varsa nedense Alonso ve Santander’e yapışıp kalmış, bir adım ileriye gidemeyen sürekli geri giden Ferrari heyetidir. Aerodinami? Yok. Motor? Yok. Pit stratejisi? Yok. Hiçbir şey yok. Ama başarısız Rai var. Bırakın bu işleri..

  10. Sanki kendisi her yarış podyuma çıkıyor, şampiyonluk mücadelesi veriyor… 10 yarışta 97 puan toplamış “takım arkadaşım çok yetersiz, takımımız puan toplayamıyor yeaaa” diyor. Ulan aradaki puan farkı sanki 190 puana 15 puan, 175 puanlık fark varmış gibi konuşmuş. Saygısızlığın daniskası. Bırak Monte söylesin, Matiacci söylesin bunları… Sen işine bak.. Ama onlar da söylemiyorlar çünkü hakları yok. Sen nereden buldun bu hakkı?

    Rai bu araçla seni geçse n’olur geçmese n’olur.. Ferrari takım şampiyonasında 3. olsa, 4. olsa nolur 5. olsa nolur? Pastadan en büyük payı her halükarda alıyor zaten.

    Ha sen 5. olmuşsun ha Rai.
    Takıma puan lazımmış Rai çok ayıp ediyormuş..

    Ferrari’nin onuru sürekli 5. bitiren 1. pilotla kurtuluyorsa, bıraksın bu sporu. 2. pilotu, yeni şeyler deneyen bir şampiyondan değil Chilton gibi 6.’lık 7.’likle mutlu olabilecek pilotlar arasından seçsin.

    İnsanın Ferrari’ci olanını hiç anlamıyorum zaten. Pilotaj fanlığını anlarımda “şirket” fanlığı tam bir çılgınlık. Önemli olan kırmızı tulummuş. Görende dedesini Ferrari’nin kurucu üyelerinden sanır. Tamam sempati duyarsın ben de McLaren’i severim ama pilotları kenara sallayıp “önemli olan şirket” diyen zihniyet son derece tuhaf… Bunlara göre pilot kendi karakteristiği ile yargılanmamalı derhal alabildiği kadar fazla puan almalı.

    Öte yandan: Acaba Rai’nin ayarları, denemeleri, bu puansız sonuçları teknik veri olarak neler kazandırıyor biliyorlar mı bu şirketseverler? Belki kazandırmıyor belki de bir dönemin sonunu getiriyordur, nereden bilebilirsiniz? Dolayısıyla nasıl olurda “mevcut araçtan maksimumu çıkarmak” en iyisidir diyebiliyorsunuz? Bence bu araçtan maksimumu çıkarmak yerine bu aracın hatalarını maksimum şekilde gözler önüne sermek bu şirket için daha kârlı olacaktır. Zira bu şirketin paraya ihtiyacı yok, devrime ihtiyacı var, düzgün bir araca ihtiyacı var, bunun için de mevcut aracın bütün eksilerini görmeye ihtiyacı var. Rai’nin şuanda Alonso’nun yapmadığı çok önemli bir şeyi yapıp yapmadığına dair bir fikrimiz bile yok. Olamaz.

    1. A.Ş. tutkunları ha?
      Hadi ya..
      Nasıl düşünemedik ki bunu biz..
      Dünyadaki tüm tifosilerin ve kırmızı tarikatın bi tık önündesin artık arkadaşım:)

    2. Fernando daha fazla puan almamiz gerekiyor demekte hakli. Ama bunu biraz takim icin soyluyorsa, bundan daha fazla takim arkadasina karsi stratejik bir yaklasim sergileyerek kendisi icin soyluyor. Bunu takim patronlarinin soylememesinin nedeni de anlamsiz yere motivasyon bozmamak. Aciklamalaria bakarsan hep destek veriyorlar.

      Takim taraftarligina gelince, evet anlayamazsin! 🙂 biz cok cilginiz. Dedigin gibi, Tifosi icin onemli olan kirmizi tulum ve kimin giydiginin onemi yok. Pilotlar gelir gecer ama Ferrari, McLaren, Williams gibi takimlar hep kalir. Mesela Kimi emekli oldugunda ne yapmayi dusunuyorsun? Hangi pilotu tutacaksin? Ya da F1 izlemeyi birakacak misin?

      1. Sürüşünü beğendiğim pilotu tutacağım tabi ki.. Yoksa öyle bir pilot mücadeleyi izleyip zevk alacağım. Şirketler de kalıcı değildir, kaçırdığınız nokta bu. Anlayamazmışım… Ay yirim =)

        1. Ferrari Formula 1’in tum sezonlarinda yer aldigina gore gayet kalici gorunuyor. Ayrice sen git Kimi’inkini ye 😉

  11. Haberi okudum, yetmedi orjinalini okuyayım dedim hata varmı diye, o da yok. Adam ciddi ciddi takım arkadaşını eleştirmiş.

    Takım arkadaşımı geçtim dersin, haklısın da, ama çıkıp takım patronu gibi konuşma hakkını sana kim veriyor? Kapa çeneni işine bak arkadaş.

    Malum sözleşme yenileme çalışmaları var ya, onun çalışması. Adam zaten eşi dostu takıma getirdi, yardımcısını da kovdurdu yenisini getirdi. Takım patronu Alonso ise haklıdır. Yıllardır dediler dediler, göre göre ben bile inanmadım, Ferrari bu adamın performansından dolayı tahammül ediyor dedim. Ancak arkadaşlar haklı çıktı.

    Santander Scuderia Alonso F1 Team

    1. Hiç olmazsa hakkını veriyor 😉 parayı getiriyorsa aldığınında hakkını pist üzerinde hakkı bve fazlası ile veren tek pilot.

    2. dayanamadın değilmi .en sonunda itiraf ettin yani.işte alonso böyle bir adam. tarafsız olanları taraflı duruma geçirip hazmetmesini öğretiyor 🙂

  12. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Bir tarafta 5 yildir ayni arabada oturan Alonso
    Bir yanda araca yeni oturmuş Raikkonen..
    Fanları olarak Alonso’yu geçeceeeek diye bir beklentimiz yoktu en azından kendi adıma konuşayım.

    Alonso’da Raikkonen’de kendini ispatlamış pilotlar..
    Ferrari’ye geçmek Raikkonen’in en büyük hatası oldu.
    Ne çabuk unuttunuz beyler ? Bu adam LOTUS’la sezonu 3.bitirmedi mi? Daha 1 sene önce yahu.
    E bu 15 yıldır araba kullanan adam 1 yılda araba sürmeyi unuttu öyle mi ? Geçiniz ;

    Kimi fanlarının aksine ben Santander etkisi falan olduğunu düsünmüyorum. Sezon başından beri istikrar yakalayan Alonso varken puan almaya zorlanan Raikkonen tercih edilmez tabii ki Alonso’ya daha iyi stratejiler uygulanacak ilk defa mı F1 izliyoruz. Ilk 4 yarış bi pilot iyi bi fark acarsa takimin 1.pilotu olur yıllardır boyle..

    Burda anlasamadigimiz sey Raikkonen’in suclanması ; vicdansızlık yapılıyor. Yahu Raikkonen 5 senedir Ferrari’de olsaydı ve Alonso bu sene gelseydi emin olun Raikkonen Alonso’yu ezerdi. He burada bir istisna var ; Raikkonen Ferrari’deki ilk senesinde sampiyon olmustu ; dogru ama o zaman Formula 1 agirlikli olarak mekanikti simdi hersey elekronik. Youtube’dan 2008 F1 Direksiyonu ile 2014 F1 direksiyonuna baktiginizda anlarsınız farkı.

    Diyecegim o ki bizim eski jenerasyon yani (Raikkonen,Alonso,Button,Schumi,Massa) ki Massa yine biraz iyi durumda ; bizim eski jenerasyon bunlara alışamadı.. o yuzden hep Vettel,Rosberg,Hamilton gibi bu yeni doneme gencliginde baslayan pilotlar daha cabuk uyum sağladı. Bizimkiler “Gerçek F1″pilotuydu.

    Gelelim konumuza ;Raikkonen’i bu kadar gömmeden önce o sadece duzluk hizi olan Lotus’la son 2 yarisa cikmamasina ragmen sezonu 3.bitiren Raikkonen ; zaten onu Ferrari’ye donduren bu performans degil mi ?
    Ne cabuk unutuldu…
    Raikkonen dönecektir,mutlaka dönecektir kırmızıların son şampiyonu. RAI’nin her takim radyosu
    “On taraf dengesiz , onden kayma sorunu , on tarafim dagildi ön lastiklerim ön ön ön ön” bu adamin sorunlarini halletmeden ne bekliyosunuz ki ? Alonso’nun 4-5 senedir pespese gelen ezberlenmis surus tarzina gore sikayetlere cok cabuk cozum bulunabilr ama takima yeni gelmis Raikkonen’in sorunlarini cozmek tabii ki zaman alacak

    Yeni Ferrari Raikkonen’i Raikkonen’de Yeni Ferrari’yi tanımaya çalışıyorlar. Ama Raikkonen’i bu kadar gömen Alonso’cular da Raikkonen’in bu kadar basit olmadiginin farkindalar ;ya da F1 i 3 yildir falan izliyorlar

    1. birincisi raikkonen 2013 sezonunu 5. bitirdi, 3. değil. o 2012 sezonuydu, tüm yarışlara katıldığı sezon.

      2012 ve 2013’de yanında alonso değil, hiçbir işe yaramayan grosjean vardı. raikkonen’in hiçbir zaman alonso’yla eşiti bırak, yaklaşacak takım arkadaşı olmadı. montoya mı? güldürmeyin. 2012 ve 2013’de yanında alonso olsaydı, en az 1 sezon şampiyon olurdu, ha rai belki aracı limitte sürmesi çok zor olmadığı için bu sezonki kadar geride kalmazdı. ama yine de alonso açık bir üstünlük kurardı.

      düzlük hızı kötü düzlük hızı kötü. eksik pit yaparak kaç puan kazandı? o sezon düzlük hızı dezavantajını sayarken lastiklere iyi davranma avantajını da saymak lazım. herşey düzlük hızı olsaydı redbull 4 şampiyonluğu zor görür, mercedes 4 sene şampiyon olurdu.

      bir de 5 senedir 5 senedir diye tutturmuşsun. alonso 5 senedir aynı takımda, ancak aynı aracı sürmüyor. hadi 2013’ün devamı olsa anlarım bir nebze, ancak araçlar tamamen farklı.

      sanırım vettel’in 5 senedir takımda olduğu redbull’daki ricciardoyu hiç izlemedin. izlemeni tavsiye ederim. 5 yıl vettel ordaymış birşey fayda etti mi? pilotun hası her türlü yeniyor, gerisi bahane, şikayet, santander, motivasyon, kol bozuk diye gidiyor.

      1. O son satırda “bahaneler” olarak sıraladağın şeyleri neredeyse her yorumunda her haberde bizzat sen Alonso için yapıyorsun ve bunu farkında bile değilsin. Alonso olsaydı şöyle yenerdi, şöyle şöyle olduğu için Alonso yenemedi vs..

        O değilde seni ciddiye alan var mı halâ?

    2. Bir tarafta 5 yildir ayni arabada oturan Alonso
      Bir yanda araca yeni oturmuş Raikkonen..

      Demişssinde arkadaşım;
      Bir tarafta 5 senedir aynı arabada oturup 4 şampiyonluk alan Vettel
      Bi yanda araca yeni oturmuş Ricci..
      Rici fanlarıda Vetteli geçeceeeeek diye bir beklentileri yoktu ama adam yaptı.

      Bir tek araçla sorunyaşayan Raikkonenmi ? diğer pilotlar 15 senedir 1.6 turbo motor mu kullanıyordu da biz bilmiyoruz?

      Sonra da kalkıp yeni jenerasyonun becerilerine laf atmışsın, iyide arkadaşım 2014 te çoğu takım eski tecrübeli pilotlara guvenmedimi tecrubeye ihtiyac olacagından kocaman bir muamma olan yenı motorların en buyuk iyileştiricisi olarak eski pilotları gördüler, eski jenere alışamadı diye bir mantıkmı var ya 😀 e hani doğuştan saf yetenek yani bırak mantık yürütmeyi gülünçlükten başka bir şey değil..

  13. alonso’nun bu demeci takımı çok da düşündüğü için verdiğini sanmıyorum. açık açık ben 1. pilotum, benim kadar olamazsın ama sen de birşeyler yap diyor rai’ye. ezme politikası.

    böyle bir uyarıyı veya yorumu alonso’nun yapmaya hakkı yok, bunu mattiacci veya monte söyleyebilir. ama alonso bir takım patronu değil(?), aksine bir f1 pilotunun en büyük rakibi takım arkadaşıdır. o yüzden rai’nin çok hızlanıp puan kazanmasını istiyor da değil. takımlar şampiyonası da umrunda değil. demeci tamamen rai’den üstün olduğunu göstermekle alakalı. “takımı ben çekiyorum, sen de az çok birşeyler yap, iyice arkada kalma!”

    rai’nin ferrari’ye geçerek kariyerinin en büyük hatasını yaptığını, alonso’nun onu nasıl ezeceğini sezon öncesi çok defa söylemiştim ki hala eski haberlerde yorumlarım durur. o yüzden bazılarının bahanelerini okumaya uğraşmayın çünkü bitmez. pilotları kötü olduğu her sezon bahaneleri vardır. durum 10-0 ancak 10 yarışın 10’unda da ben burda bahane okudum.

    bu senenin yepyeni araçlarını bile alonso’ya uyuyor diye suçlayanlar var. vettel 5 senedir redbull’da. ricciardo’yu izlesinler biraz. bu sezon durumlar tam tersi olsa, bu kadar puanı raikkonen toplayıp alonso bu kadar geride kalmış olsa tüm F1 camiası ve tüm alonso fanları rai’nin daha iyi olduğunu kabul etmişti. ama malesef alonso, f1’de en çok bahane üreten fanlara sahip olan bir pilota rakip oldu. 5 sene de yense yenmemiştir, kimi’nin kolu bozuktur, santander vardır.

    alonso’nun bu demeci hiç yerinde değil. ama;

    ister raikkonen araca alışsın, isterse galibiyet kokusu alsın, isterse motive olsun, araç uysun, santander batsın;

    alonso > raikkonen

  14. Nomercy (Krv12) avatarı
    Nomercy (Krv12)

    161 tane yorum,maşallah 🙂 Kimi bu performansı ile pistte yarışan kabiliyetli bir çok adam arasından sıyrılıp bir başka şampiyonluk alabilecek gibi hiç durmuyor.Bütün pilotlar aynı şasi ve motor gücüne sahip aracı kullansa şuanda yarışan şampiyon pilotların arasında Kimi en son şampiyon olabilecek pilot olarak görünüyor.Alonso,Vettel,Hamilton,Button,Kimi sıralaması olabilir (Button ve Kiminin yeri değiştirilebilirmiş gibi) 🙂 şampiyonlukda Alonso ve Vettel arasında biterdi heralde )) Ama tabiki gönül isterki Hamilton veya Kimi ikilisinden biri kazansın.

    Formula 1 den artık çok fazla keyif almıyorum Mclaren sağolsun hem araç hemde pilotları ile küstürdü beni bu spordan.F1’in gerçek yarışlarının son yıllarını (2000-2008) izleyebildiğim için çok şanslıyım..

  15. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    Alonso 2005, 2006 Raikkonen ise 2007 F1 Dünya Şampiyonları.

    Bu hatırlatmayı yapmamın amacı, ikisinin de işinde en iyilerinden olduğunu hatırlatmak. İkisi de bu işe yıllarını verdiler, ikisi de en iyi takımlarda pilotluk yaptılar.

    Şimdi ikisi de Formula 1 efsanesi Ferrari’nin koltuğundalar.

    Ferrari her zaman yükseğe oynayan bir takımdır. Bunu herkes bilir. Ancak son yıllarda 5.liğe sevinmek gibi davranışlar birçok kişiyi üzüyordur. Şampiyon bir takım, hele Ferrari, hiç yapmamalı.

    Bu durumu suçlayan kişilerin çoğu Santander’i suçluyor. Bunu doğru bulmuyorum. Her ne kadar iyi bir banka olsa da Ferrari’de hissesi yok. Yani yönetime karışamaz. Bir diğer suçlu Raikkonen. Fakat onun handikapları var; arabaya alışmak, takıma uyum sağlamak etc. Bu durum varken Alonso’nun böyle bir açıklama yapması profesyonelce değil. Hele çifte şampiyon birinden hiç değil.

    Ben ikisinin de en iyi pilotlardan olduğunu savunmaktayım. Ancak ikisi de suçlu, Ferrari’yi ayrıdan suçluyorum. Böyle bir araç yapmaları şaka gibi. Maranello’nun daha fazla çalışması gerekir.

    Sonuç olarak, Ferrari’nin biraz silkinmesi lazım. Sene başında Ron Dennis nasıl yaptıysa Ferrari de ona benzer bir şeyler yapmalı. Tabi bu iyileşme bir anda olabilir değil.

    Ferrari fanlarına sabır diliyorum. Alonso ve Raikkonen fanlarını da birbirleriyle çatışmaktan kaçınmaya davet ediyorum. İkisi de aynı takımın iyiliği için oynuyor. Bu saatten sonra sürücüler şampiyonluğu düşünülemez. En azından üreticilerde 2.lik veya 3.lük hedeflenmeli.

    Sonuç olarak, Alonso’nun böyle bir yorum yapması doğru değil.

  16. bana kalırsa RAİ hızını saklıyor FERARI gıbı

  17. Alonso 5 sene üst üste yense Raikkonen’i bu arkadaşlara göre yine Santander yapmış olur.Geçiniz Alonso şuan griddeki herkesi yener.Sadece hız bakımından değil hatayı da çok az yapan birisi.Alonso kadar az hata yapan pilot yoktur gridde.Ben bunu sene başı demiştim.Raikkonen’ci arkadaşlar çok uçtular.Gerçekten de Raikkonen’in Alonso’yu yenebileceğine inandınız mı?

  18. ya Alonso sen uğraşma öteki aracın puan almasından falan, takım için birlikte çalıştıklarını ben ciddi olarak düşünüyorum, ama sonuçta o da senin rakibin… Tam gaz gitmeye devam, bırak öteki araç ne yapıyorsa yapsın… Konuşmasa böyle daha iyi olurmuş, takımı falan sen daha ne düşünüyosun ?!

    Daha önce Allison kankimiz Kimive Alonso’nun araçta benzer sorunlar yaşadığını belirtmişti, yani bir tanesine göre bir araç yok ortada, bir tanesi sorunlarla daha iyi başa çıkıyor o doğru… Sorunsuz bir araç olsa aralarında bu kadar fark olmaz tabiki, Kimi’de yener, ama bence yine sezon sonu Alonso ipi göğüsler, sadece tarihi bir hezimet olmaz bu sezonki gibi… hoş sezonda bitmedi ama Kimi 10-0 dan çevirecekmiş gibi hiç durmuyor 😀

    Bir de Raikkonen önceki performanslarıyla şampiyonluğu hak etmiş olabilir, özellikle 2003 ve 2005’te, ama 2007 şampiyonluğunu benim gözümde tamamen Mclaren-Alonso ikilisinin aptallığından almıştır… Mclaren hata yapmıştır ama bence taraftarı olduğum Alonso da çok büyük hatalar yapmıştır o sezon, o kadar rezalet olaydan sonra bile 1 puanla kaçırdı iki Mclaren pilotu şampiyonluğu… Ferrari’nin son şampiyon Raikkonen ? tarihte yazan şuan bu, ama bana hiç bir şey ifade etmiyor…

  19. Alonso takımda nasıl bir hakimiyet kurduysa artık takım patronu demeci vermeye başladı.Bu Alonso bu takımdan kovulmalı, santanderle birlikte kapı önüne koyulmalı.

    Ondan sonra Ferrari kendine gelecektir, herkes silkelenip ölü toprağı üzerinden atacaktır.Sen kimsin çok plan duydum falan diyorsun, kendini nasıl bir yerde görüyorsun yeğen.Konuşuyorsan kapı bildiğin yerde oradan istediğin yere gidebilirsin paralı pilot, sponsorunla beraber.Mclaren ikide bir senin fotoğraflarını paylaşıyor tweetirdan.

    Ben inanıyorum inşallah gidecek, bişeyleri tersten görecek.Ferraride yaptığını başka hiçbir takımda yapamaz 2007’de olduğu gibi kendini kapıda buluverir.

    Ferrari’nin gelecek şampiyonu Vettel’dir zamanı geldiğinde eğer Ferrari’den ayrılmazsa, zorunlu emekli olarak kotu bir son Alonso’yu bekleyecek.Keser her zaman döner bilirsiniz….

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Evet senin tek bir lafınla hemen kovulu verir Alonso 😀 . Alonso bu takımdan kovulmaz anca kendi isteğiyle ayrılır. Sende bunun hazımsızlığı yaşarsın. Ferrari’nin silkelenicek bir durumu yok tek yapılacak şey üst yönetimde ki insanların iyi bir yönetim sergilemesi. Ferrari bugün zayıf bir konumdaysa bunun en büyük sorumlusu Domenicali’dir. Takım 2008’de mükemmel bir noktadayken ertesi sezon her şey tam tersine döndü bir daha da düzelmedi. Bunun baş sorumlusu da Domenicali’ydi. Ferrari’de yaptığını başka hiç bir takımda yapamaz diyosun da Ferrari bu sporun en ağır takımı değil mi ? Ferrari’de masaya yumruğunu vurursa diğer takımlarda ne yapmaz ? Ayrıca 2007’de Alonso kendi isteğiyle ayrıldı. McLaren Alonso’yu göndermedi. Hatta Dennis’in kendi beyanatı da var biz Alonso’yla devam etmek istedik ama o takımdan ayrılmak istedi diye. Son olarak Vettel geleceği bir kenara bıraksın takıma yeni gelen takım arkadaşı tarafından madara edilmemenin bir yoluna baksın 😉 .

    2. keser döndü zaten, bu seneki haliniz ondan 😉 senelerdir az sallamadınız bu adama, şu 10 yarışın ardından sallamaya tam gaz devam, vallahi şaşırmıyor değilim 🙂

    3. Alonso takımdan gitse rahatlayacak bu kimi fanları

  20. alonso williamsı yenebileceklerini düşünüyor herhalde.değil wiliiamsı rbr yide geçemezler görüntüye göre olacakları ferrari takımının 4.lük.podyuma dahi çıkamayan bir araba.e bu durumda rai nin topladığı puanlarda olsa.massa nın kazalarını dikkate alalım o kazalar olmasa wiliams yine önde olurdu.
    rai nin topladığı puanlar beni fazla ilgilendirmiyor rai yarış kazanacak bir araba ile mücadele etmediği sürece.alonso kendine göre haklı olabilir.bende lauda nın söylediğine aynen katılıyorum.ferraride yıllarını harcadı ancak “”kazandığı para ona yardımcı olmalı “” 12 den vurmuş.sen tutup 5 senelik anlaşma imzalarsan elin kolunda bağlanır.gelen fırsatları değerlendiremezsin hoş gelen fırsatlarda ona ferrari kadar para öneremiyorlarki oda ferrari de.alan memnun satan memnun olay bu.boşuna alonso için acitasyon yapmayın.

  21. Sezon başında çoğu kişi Raikkonenin Alonsodan daha iyi işler yapabileceğine inanıyordu.Fakat Raikkonenin sorunu şu arkadaşlar herkes Raikkonene yükleniyor.Raikkonen araca alışamadığını söylüyor.Bunu söylemeye hakkı yokmu?Raikkonen 2009’Daki Ferrariyle yarış bile kazanmıştı.Bana göre ikiside eşit.

  22. Alonso çok iyi bir sürücüdür.Ama karakteri biraz Ceyar’a benzer.Kazanmak için rakip otomobilin deposuna şeker atmasını bile bekleyebilirim. Netekim yaptığı şeyler herkes biliyor.
    Raikkonen’de çok iyi bir sürücüdür.Olmayı çok haketti .Bir kaç kez çok yaklaştı.Ama kendisi bir dünya şampiyonu değildir.2007 casusluk skandalından sonra Mclaren’in takımlar şampiyonluğu puanları silindi.Fia kağıt üstünde şampiyon bir pilotu kitleye kabul ettiremeyeceği için sezon sonunda malum tiyatroyu izledik.Yok önce bozulup sonra düzelen vites.Değiştirilmeyen lastik nedeniyle çakılda kalma vs.
    Çok kötü bir araçla kimse yarış kazanamaz.Altınızdaki araç gitmiyorsa sizde gitmezsiniz.Alonso adeta yırtınıyor.Sonunda podyuma bile çıkamayınca hali ile kızıyor.Aslında Alonso Massa’yı arıyor.Çünkü massa Couldhard Barrichello gibi adamlar görev adamıdır.Deli gibi çalışıp aracı geliştirirler.Raikkonen öyle değildir.Yarın Mercedes’e geçsin pazar günü galibiyete aday olur.Ama araba gitmeyince inip dondurma yemeye gider.

  23. Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso ikisi de harika pilotlar ama şunu kabul edelim Alonso iyi olmayan bir araba ile her zaman maksimumu alan bir pilot.

    Lotus Renault konusuna gelirsek bu sezonki Alonso Kimi durumuna bakarsak iki sezon Alonso Kimi’nin aracında olsaydı daha iyi işler başarabilirdi. 2012 sezonunda takım Kimi’ye arabayı uyarlaya bilmek için özellikle de direksiyonu çok mücadele etti ama Alonso olsaydı o araba ile eminim bir çok iyi yarışlar çıkartabilirdi bu bir gerçek. Çekiş ve düzlük hızından bahsediliyor Lotusun çekişi ve düzlük hızı en az Red Bull Kadar iyiydi hatta düzlükte Rbr den daha iyi bir hıza sahiplerdi.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      lotusun iyi olma sebebi lastik korumasıdır bunda rai ninde etkisi vardı ayrıca pistteki en yavaş düzlük hızı olan araç lotustu.

    2. Lotus En hızlı üçüncü takımdı.Ferrari ise en hızlı ikinci takımdı.Gerçek olan bu dostum.Raikkonenin sorunu şu Ferrarinin 2014 aracına uyum sağlayamıyor.

    3. Kardeş sen iyi misin ? düzlük hızı en fazla rbr sonra lotus mu ? yaptığın yorumun tamamı tutarsız kusura bakma iyi takip et formula 1 i

  24. FerrariFanTR avatarı

    ya yeter be kardeşim yemin ediyorum yeter. Ben gerçek Bir Ferrari fanıyım. Takımımın şampiyonlugu menfaati benim için herşeyden önce gelir. Kırmızı tulumun içindeki pilot şampiyon olduktan sonra araç numarası benim için önemli değildir.Ama artık harbiden yeter

    Raikkonen taraftarları kadar nankör bir taraftar kesimi görmedim. sizin o biricik pilotunuz Ferrari ile şampiyon oldu Kırmızı tulumlar ile şampiyon oldu nedir bu 2009 dan beri Ferrari düşmanlığı.Yıllardır Mclaren ile tırmalayan adam Ferrari de F2007 gibi muazzam bir araçla ilk yılında şampiyon oldu.

    5 yıldır şampiyon olamıyor diye Alonso’yu eleştiren adamın aklından şüphe ederim arkadaş. Hala daha yok santander filan arabayı santander yapıyor da bizim mi haberimiz yok. Malesef Alonso’nun altında şuana kadar F2007 ya da F2008 denginde bir araç olamadı ama mutlaka olucaktır. Fernando Alonso Ferrari’nin ve Gerçek Ferrari taraftarlarının GÖZBEBEĞİDİR.

    Biricik pilotunuz Ferrari tarihin en iyi araçlarından olan F2008 gibi muazzam bir araçla bile şampiyonlugun yanından geçememiş şimdi burda Alonso’ya 10-0 (ON-SIFIR) mağlup olunca santander nidaları atın.

    1. arkadaşım yorumuna katılmakla birlikte bu santander bahanesi sıktı ama artık adamlar tutturdu bi santander bi santander gelecek sene santander olmasa durum sanki çok değişecekte şunu kabul edelim rai kötü bir araçtan maksimumu çıkartacak pilot değil

    2. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      kimi 5 yıl hurda mclarende yarışırken aynı şeyler söylendi 5 yıl şampiyon olamadı diye fakat kimi nin aracı külüstürdü sonuç olarak olamadı f2007 muazzamsa mclaren füze kesildi 2007 de arıza sız uçak gibi bir araç yaptı sıralamalarda genelde mc laren daha öndeydi yarıştada ferrariyle arasında çok büyük fark yoktu mclarenin 2007 aracı şampiyon olabilecek bir araçtı alonso o araçla şampiyon olamadıysa kimi nin külüstür mclarende 5 yıl şampiyon olamaması normaldir.

      1. 2005te Raikkonen’in aracı en iyisiydi.Zaten burdan yorumun yanlış noktaya çıkıyor.Külüstürmüş Mclaren hiçbir zaman bu kadar rezil araç üretmedi.

        1. raikkonen vehbi avatarı
          raikkonen vehbi

          külüstürden kastım 3 yarıştan 2 sini tamamlayamaması ve bundaki suçun rai degil mc larenin olması hatta bi ara rai aracın suyunu çıkarıyo gibi espiriler vardı.

          1. 2010da da Red bull külüstürdü o zaman arkadaşım ama Vettel şampiyon oldu.2003’te Mclaren’in yolda kaldığını kolay kolay görmedim.

      2. Yorumuma 2003 yılını da eklemek lazım.2003 ve 2005te ki Mclaren araçlarına külüstür diyorsan izleme F1’i.

    3. şaka mı yapıyorsun?

      2008 sezonunda rai kotu surduğunden kaybetmedi şampiyonayı.
      sürekli sorunlar baş gösterdi.
      hatta kanadada adam pitte dururken HAM geldi vurdu
      fransada 1. giderken ve her tur farkı artırırken egzoz arızası yaşadı.
      ve daha niceleri .
      sezon sonu klasmana bakıp mı yorum yapıyorsunuz?

  25. Muammer UYAR avatarı

    Alonso nun bu haliyle Ron Dennis dahi baş edemez o yüzden Alonso Mclaren e falan gidemez 🙂

  26. Geçen sene Alonso Lotusla şampiyon olurdu diyen adamın aklından şüphe ederim ne çabuk unuttunuz geçen seneki Redbull u? Son 9 yarışı kazanan Vettel i ? Geçen sene Lotusun artısı hızlı virajlar ve lastikti daha sonra redbull ve ferrari lastikleri sezon ortasında anladı ve Lotus klasik bir şekilde üçüncü oldu ve ayrıca berbat düzlük hızı ve çekişi unutmamak lazım. hayır anlamıyorum sizde nasıl bir hafıza var yada beyniniz inanmak istediğiniz şeye mi inandırıyor sizi bu kadar atıp tutmayla nereye varacaksınız ayıptır ya

      1. her yıl gündemde kalmak için açıklama yapan klasik Villeneuve işte ne bekliyoruzki zamanında Schumiye de sallamıştı. Yani benim vurgulamak istediğim sezon başında Lotus şampiyonluğa oynayacak düzeydeydi fakat özellikle yaz arasından sonra gelişimi dondurdular sorun hepimizin bildiği gibi paraydı ve rakip yenilmez redbulldu gerçekten böyle bir ortamda şampiyon olur demek mantıklı mı?

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Aklından şüphe ederim dediğin adam 97’de şampiyon olmuş babası da Senna gibi efsaneler arasında olan Jacques Villeneuve’dür. Geçen sene en iyi lastik koruyan takımlar başta Lotus olmak üzere Force India ve Ferrari’ydi. Mesela Raikkonen’in avustralya galibiyeti bir pit eksik yaparak gelmişti. Keza Force India Sutil’le yukarılarda yer almıştı bir pit eksik yaparak. Yani dediğin gibi Ferrari lastik konusunda sıkıntı yaşamadı sezon başı. Başlıca sıkıntı yaşayan takımlar RBR ve Mercedes’ti. Mercedes’te 1000 Km’lik ispanya testinden sonra bu sıkıntıyı aşmıştı. RBR’nin sezon sonuna doğru artan baskınlığı silverstone sonrasında değişen lastikler için en fazla parça hazırlamalarından ve 2013’e diğer tüm takımlara göre daha fazla odaklanmalarından geliyordu. Lotus sezon başı güçlü, sezon ortasına doğru pistine göre güçlü veya zayıf, sezon sonuna doğru (Monza’dan sonra) çok güçlü bir performans gösterdi. Sezon geneline bakarsak en az Mercedes’ler kadar güçlüydüler veya sezon sonuna doğru RBR’le belli ölçüde rekabet edebilecek haldeydiler. Dediğin gibi çekiş özürlülüğü gibi bir durumları yoktu Lotus’da ama uzun düzlükleri olan Spa ve Monza zayıftılar. Bu pistler dışında da genel anlamda güçlüydüler. Ferrari’ye gelirsek asıl çekişte sıkıntı yaşıyan takım Ferrari’ydi. Sezonun ilk 5 yarışı güçlü ama Monako’dan itibaren felaket bir Ferrari vardı. Çekiş açısından o kadar zayıftı ki Ferrari 2011’de yarış kazanılan 2012’de o zayıf araca rağmen ikinci olunan silverstone’da sc sayesinde 3.olunmuştu. Normal şartlarda maksimum beş veya altıncı olunabilirdi o çekiş yoksunu araçla ama şartlar Alonso’ya yardım etmiş Alonso 3.olmuştu. İşin özü 2013’te işler dediğin gibi değil tam tersi şekilde işlemişti.

  27. Vay be nasıl Santandermiş.Madem bu kadar güçlü bu sponsor neden Alonso’yu şampiyon yapmıyor?Zeki arkadaşlardan cevap alalım?

    1. Çünkü Santander herşeyi kolay yoldan(parayla) halletmeye çalışan bir şirket bütün takım Alonso nun gözünün içine bakarken Mercedes üç sezon boyunca yavaş yavaş harika bir ekip kurdu ve şuan gördüğümüz imrenilecek takımı yarattı

      1. Yeterli cevap değil.Alonso Ferrari’de şampiyon olsa reklam geliriyle daha fazla para kazanır.

        1. Nasıl bir cevap istiyorsun mesela Raikkonen in fesih bedelini şak diye ödeyen şirket diyelim sana bir ipucu veriyormu bu?

          1. Hala yeterli cevap değil.Ben şampiyonluk durumundan bahsediyorum.

  28. şaka makada f.alanso’cu arkadaşlardan rica ediyorumda ben 5.00 derecelik gözlük kullanıyorum .
    f.alansoy’la kimi arasındaki yarış sonucunu büyük harflerle yazabilirlermi?

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Avustralya yarışı;
      4 14 Fernando Alonso Ferrari 57 +35.2 secs 5 12
      7 7 Kimi Räikkönen Ferrari 57 +57.6 secs 11 6
      Malezya yarışı;
      4 14 Fernando Alonso Ferrari 56 +35.9 secs 4 12
      12 7 Kimi Räikkönen Ferrari 55 +1 Lap 6
      Bahreyn yarışı;
      9 14 Fernando Alonso Ferrari 57 +32.5 secs 9 2
      10 7 Kimi Räikkönen Ferrari 57 +33.4 secs 5 1
      Çin yarışı;
      3 14 Fernando Alonso Ferrari 54 +23.6 secs 5 15
      8 7 Kimi Räikkönen Ferrari 54 +76.3 secs 11 4
      İspanya yarışı;
      6 14 Fernando Alonso Ferrari 66 +87.7 secs 7 8
      7 7 Kimi Räikkönen Ferrari 65 +1 Lap 6 6
      Monako yarışı;
      4 14 Fernando Alonso Ferrari 78 +32.4 secs 5 12
      12 7 Kimi Räikkönen Ferrari 77 +1 Lap 6
      Kanada yarışı;
      6 14 Fernando Alonso Ferrari 70 +14.8 secs 7 8
      10 7 Kimi Räikkönen Ferrari 70 +53.6 secs 10 1
      Avusturya yarışı;
      5 14 Fernando Alonso Ferrari 71 +18.5 secs 4 10
      10 7 Kimi Räikkönen Ferrari 71 +47.7 secs 8 1
      Britanya yarışı;
      6 14 Fernando Alonso Ferrari 52 +59.9 secs 16 8
      Ret 7 Kimi Räikkönen Ferrari 0 Accident 18
      Almanya yarışı;
      5 14 Fernando Alonso Ferrari 67 +52.4 secs 7 10
      11 7 Kimi Räikkönen Ferrari 66 +1 Lap 12

      1. teşekkür ederim yavuz arkadaşım

        1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Önemli değil 🙂

    2. Vettel’in 4 şampiyonluğu, senna’nın ise 3 şampiyonluğu var. Al sana sonuç. Vettel daha iyi pilot dimi senna’dan. Şu sporu sonuçlara bakarak izlemekten vazgeçin. Çoğunlukla komik duruma düşersiniz.

  29. Her sene şöyle bir düşünce oluyor: “Sitede yorum kalitesi her sene düşüyor…. ya da bizim ülkemizde hep şöyle hep böyle yorumlar oluyor….”

    Buna kesinlikle katılmıyorum. Aksine yorum kalitesi Rambolu dönem haricinde her zaman arttı. İlk başlarda bol hakaretli, küfürlü bir çok mesaj göndermek isteyen olurdu. Pilotlara binbir tür hakaret edilirdi. Ama şu anki duruma baktığımızda az çok herkes nasıl yorum yapması gerektiğini biliyor. Forum siteleri dışında bana yorumların direkt yayınlandığı kaç site gösterebilirsiniz? Bizde üye olan, mimlenmiş olmayan arkadaşların yorumu tak diye yayında. Buna rağmen çok fazla sıkıntı olmuyor.

    Bir de ülkemizdeki F1 yorum kalitesiyle ilgili eleştiri yapıp yurt dışını farklı lanse etmeye çalışan arkadaşlar için yorumum var. Yurt dışındaki adamlar da sürekli geçmişi ön plana getirerek yorum yapıp eleştiriyorlar. Yurt dışındaki adamlar da emin olun sizle benzer görüşe sahipler. Yeri geliyor Raikkonen’e yardırıyorlar, yeri geliyor Alonso’ya, yeri geliyor Vettel’e, yeri geliyor Hamilton’a…

    Bunun yanında herkes aynı görüşte olacak diye bir şey yok. Desteklemesek de saygı duyuyorum demek gerek karşımızdakine.

    1. Abdullah Bey sizi de şiddetle kınıyorum bu haberi çevirirken hiç mi içeriğini okumadınız da bu içeriğe göre böyle bir başlık attınız. Orjinalinde de başlık aynıysa siz değiştirebilirdiniz. Burda milletin birbirini yemesi hoşunuza gitmiyorsa eğer en azından daha güzel bir başlık seçilebilirdi. Çünkü içerikle başlığın hiç alakası yok.

      1. Vay arkadaş kabak yine benim başıma patladı iyi mi 😀

        Alonso “Takımlar şampiyonasında Williams’a karşı güç kaybettik. Yine sadece tek araçla puan alabiliyoruz. Bu konuda gelişmemiz lazım.”

        Yorumu yapan Alonso. Bu açıklamayı yapan Alonso. Azarı yiyen benim 🙂

        Madem içerik konusunda sıkıntı yok, o zaman lütfen istediğiniz başlığı söyleyin. Bakalım anlam olarak ne çıkacak ortaya?

        1. Suçlusun abdullah kabul et 🙂

        2. Onur Gentas avatarı

          Bu açıklamadan Raikkonen’e laf sokmayı çıkaramayanlar ancak Alonso taraftarı polyannacılardır. Kimi önde olsa ve çıkıp böyle bir açıklama yapsa Alonso taraftarı eminim Alonso’ya pay çıkarmazlardı.

        3. Alonso Williams’a karşı poziyon kaybettikleri için sizce bu durumdan memnun bir şekilde üstteki yorumları yapmış?

        4. Bu açıklama ile Raikonen’in performası konusunda Alonso’nun mutlu olmadığına nasıl vardınız siz bir açıklayın bence. Başlık mı ” Alonso Ferrari’nin mevcut durumundan memnun değil ” desen şu aşağıda olan tartışmaların hiç biri yaşanmaz. İki cümlelik açıklama koca bir başlık açılıp haber yapılmış. Büyük ihtimal bu cümle de röportajın ortasından çıkartılmıştır. Üstüne yetmemiş
          Bu söylentilerin üzerine Alonso’nun gelecek sene daha güçlü bir takım arkadaşı istediği iddiaları gündeme çıksa da” Oha artık o cümleden bu yorum nasıl çıkmış arkadaş ya valla ben İngilizce öğretmeniyim hani Türkçe’yi falan mı unuttum acaba ben mi anlamıyorum.

          1. Ali Hocam size ne diyeceğimi bilemedim. Alonso’nun şampiyonluk mücadelesinden umudunu çoktan kestiğini herkes biliyor. Hedeflerinin şampiyonada 2 ya da 3.lük olduğunu da herkes biliyor.

            Bunun üzerine kendisi 97 puandayken, takım arkadaşı 19 puan almışsa; şampiyonadaki sıralamada da Williams takımının gerisine düşmüşlerse; üstüne üstelik bizzat tırnak içerisindeki yorumunda “Yine, sadece tek araçla puan alıyoruz” demişse bu Alonso Ferrari’den mi mutsuzdur yoksa takım arkadaşının puan alamamasından mı?

            Ha bu haberin İngilizcesini alıp çevirin seve seve okuyalım öğretmenim. Adamlar haberi böyle yapmışlar. Biz de alıp çeviriyoruz. Özellikle tırnak içerisindeki açıklamalara hiç yorum katmadan yapıyoruz. Onun dışındaki haberin yorum bölümünü ise onların anlatmak istediği tarzda çevirmek durumundayız. Muhabirin Alonso’ya tam olarak ne sorduğu ve neyin üstüne cevap verdiği çoğu zaman verilmiyor. Ama haberi aldığımız yerde direkt Raikkonen demiş. Direkt başlığı çevirseydim:

            “Alonso, Raikkonen’in Gelişmek Zorunda Olduğunu İşaret Etti”
            (ALONSO HINTS THAT RAIKKONEN MUST IMPROVE) daha mı iyi olurdu? Takım patronumu bu Alonso da böyle desin?

            Kusura bakmayın ama haberi görmek istediğiniz gibi gördüğünüz için, anlamak istediğiniz için karşı çıkıyorsunuz.

            Ben iddia ediyorum. 100 kişiye sorun ve sadece tırnak içerisindeki Alonso’nun açıklamalarını verin. İnsanların çok büyük çoğunluğu Alonso’nun burada Raikkonen’in durumundan memnun olmadığını anlayacaktır.

            “Bu söylentilerin üzerine Alonso’nun gelecek sene daha güçlü bir takım arkadaşı istediği iddiaları gündeme çıksa da” Oha artık o cümleden bu yorum nasıl çıkmış arkadaş ya valla ben İngilizce öğretmeniyim hani Türkçe’yi falan mı unuttum acaba ben mi anlamıyorum.

            Bu yoruma gelince… Bunun Türkçe ile alakası yok. Gazeteciler her açıklamaya bir yorum katarlar. Spekülasyon çıkarırlar. Bu yorumlardan öyle söylenti çıkarma çalışmasına Mattiacci zaten cevap vermiş.

            İyi akşamlar

            1. son olarak Marca’daki orijinal haberi bulup ünlü Google Translate’den İspanyolcadan İngilizceye çevirdim.

              Oradaki ifade: He also noted the importance of global teams and left a message between the lines to Kimi. “In constructors surely we have lost some ground with Williams, who is on the podium We have received only one car again and need to be improved to next “.

              Umarım yeteri kadar açıklayıcı olmuştur.

            2. “Alonso Raikonen’in performansından memnun değil”
              ” Alonso Raikonen’in gelişmek zorunda olduğunu işaret etti ”

              İkisi de aynı şey anca takım patronunun söyleyebileceği bir şey ve Alonso böyle bir şey söylemiyor cümlelerinde. ” Tek bir araçla puan alıyoruz bu konuda gelişmek zorundayız diyor. Burda ” Biz ” dediği Ferrari takımı herhalde Raikonen değil çünkü bu iş sadece Raikonen ya da Alonso ile olmuyor.. Haberin önü arkası yok. Yaygara çıkarmak için yazılmış bir haber. Amacınada ulaşmış.

              1. Ne diyim yorun sizin haber sizin, başlık o kadar net ki birebir Alonso Raikonen gelişmeli demiş sanılır. Gel gör haberin içeriğinden okuyanın düşüncesine göre ordan burdan zorlama ima ettiği çıkarılır.

  30. “Takımlar şampiyonasında Williams’a karşı güç kaybettik. Yine sadece tek araçla puan alabiliyoruz. Bu konuda gelişmemiz lazım.”

    Söylediği bu ama başlık Alonso Kimi’nin performansından memnun değil. Medya bunu sürekli yapıyor içerikle başlığın alakası yok. Alonso Kimi’yi eleştirmiyor tek araçla puan alabiliyoruz diyor. Burda Ferrari’yi de eleştiriyor desek yeridir. Kimi Raikonen’in pilotluğuna falan laf söylemiyor. Azcık okuduğunuzu anlayın illa en kötü yerinden anlamaya çalışmayın. Burda fan’ların birbirlerini kırmasına gerek yok. Yanlış bir şey de söylemiyor Alonso tek araçla puan alıyoruz haha ben çok iyiyim kimi de çok kötü falan demiyor. Azcık at gözlüğünüzü çıkarında okuyun.

  31. Alonso’nun burada sadece Rai’yi hedef aldığını söylemek yanlış olur. Mevcut durumu ortaya koymuş.

  32. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Çok şey yazacaktım ama, hepsinden vazgeçtim.

    Şu haberin altındaki yorumlara bakarak bile ülkemizden hiçbir halt olmayacağı o kadar açık ki. Zihniyet düzelmez bizim ülkede. Herkes o an kim güçlüyse onun yanında oluyor. Psikolojik bir rahatsızlık bu. Adamı izleyen, onun patronluğunu yapmış olan, onunla çalışmış olan, ona karşı yarışmış olan herkes ondan övgüyle bahsetmişken, kendisini dünya çapında kanıtlamış bir pilotken bu sezon şartlar değişince söylenen laflara bak.

    Utanmasanız ben daha iyi sürerim demekten geri durmayacaksınız. Ama siz devam edin. Şu bir gerçek ki 2008’de imzalanan o ön anlaşma ile kurulan hayaller asla gerçek olmayacak.

    Fernando Alonso, Ferrari’de asla şampiyon olamayacak. Siz istediğiniz kadar konuşmaya devam edin.

    Ben burada her zaman gerçekleri yazdım. Ama artık anladım ki kimse gerçekleri duymak istemiyor. Herkesin derdi o an kim güçlüyse onun yanında olmak. Bizim insanlarımız gerçekten inanılmaz. Grosjean ezdi diyen bile var. Artık bu zihin bozukluklarına, şuursuzluklara cevap vermekten bıktım. Alkolü bıraksın da refleksleri düzelsin diyen bile var inanamıyorum artık. Evet arkadaşım adamda refleks yok o yüzden senelerdir en üst düzeyde yarışıyor. Pff.

    Bu siteye artık minimal düzeyde yorum yazacağım. Şu da bilinsin ki bu sitede yorum yazan insanların %80’inin amacı egolarını tatmin etmek. Sizler hiçbir işe yaramıyorsunuz. Yüzde sekseniniz boş konuşmaktan başka hiçbir iş yapmıyor. Sizler hiçbir şeyi usturuplu tartışmasını bilmeyen, karşınızdaki insana laf atmadan konuşamayan insanlarsınız. Tüm Türkiye’de olduğu gibi burada da böyle.

    Kimi Raikkonen Ferrari’nin Dünya Şampiyonu’dur. Fernando Alonso ise Ferrari’de yıllarca yarışıp büyük sponsoruyla takımı tekeline almış, Schumi hariç en çok takımdan destek gören pilot olmasına rağmen hiçbir şey başaramamış bir pilot olarak kalacaktır. Tarih bunları yazar. Başka bir şey değil.

    Gerçekler bir gün elbet gün yüzüne çıkar.

    1. sitede yorum kalitesi geçmiş yıllara göre hatırı sayılır derecede düştü.

    2. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Yorumunun bir bölümüne katılıyorum ancak kimin şampiyon olup olamayacağını asla bilemeyiz.Çünkü elimizde buna imkan yok.Ama tabi gidişat ve tecrübelerimiz bize ileri görüşlülük açısından yardımcı olabilir.

      Bunun dışında söylediklerinde bana göre haklısın.İnsanlarımız yıllardır bir arpa boyu ilerlemeden yorum yazıyorlar.Güçlü kimse onun yanındayız herzaman.Birisi düştü mü bir tekme de ben atayım zihniyeti.Aşırı yorumlara ise gerek yok;”vay efendim ezdi,tokatladı vs..”

      Olaya benim bakışım ise sana benziyor ayrıca bu insanların f1de pilot olduklarını,bizzat bu işi yaptıklarını unutuyoruz.Herşeyden evvel insan olduklarını ve fikirlerini beyan etmekte özgür olduklarını unutuyoruz.Adam diyor ki:”Alonso,sana mı düştü,sen işine bak takım söyler bunu” vay anasını.Yahu arkadaş!Sen kimsin asıl,sen ne başardın,bu spora ne kazandırdın da böyle bir yorum yapabiliyorsun.Sakın yanlış anlama sana değil bu edepsizliği yapanlara söylüyorum.

      Şurada yıllardır beraber yazı yazan adamlar bile bu gaflete düşüyor.Gerçi bir kısmı artık hiç uğramıyor buralara.İşte nedeni bu bilinçsiz seyirci kitlesi.Ha ben çok üst düzey miyim?Hayır ama tam olması gereken gibi bir taraftarım kendi gözümde ve eminim pek çok kişinin gözünde.

      Olay ortada,birileri geliyor ve mikrofon uzatıyorlar.Alonso çok göz önünde bir pilot.Demeç veriyor.Arkadaşımın daha fazla puan almasını istiyorum.Ne var bunda?Takımdan gitsin,işe yaramıyor dememiş ki.Kimiyi yerden yere vurmamış,hakaret etmemiş.Pilotlar şampiyonası zaten imkansız ee haliyle takımlarda biraz yukarda bitirelim hem parasal hem prestij açısından diye düşünmüş olabilir.Ne var bunda yani.

      Herhalde bir tek bizim ülkemizde düşünmek suçtur.Ne deyim;Allah f1 seyirci kitlemize akıl fikir versin

    3. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Bence hiç yazma. Mesele kim güçlü meselesi değil. Tuttuğun pilotun taraftarlarının sezon başından beri yazdığı hakaretleri bir bak. Tuttuğun pilotun sezon başından beri performansı kötüyse biz napalım ? Ne yani kral mı ilan edelim 10-0’a rağmen en iyisi mi diyelim ? Zaten bu santander zırvalıkları da hep senin başının altından çıktı. Önüne gelen şuursuz almış ağzına bir santander sürekli sallayıp duruyor. Alonso Ferrari’de şampiyon olamadıysa bunun sebebi Ferrari’nin yetersiz araçlar üretmesidir. Gerçi o yetersiz araçlara rağmen 2010 ve 2012’de şampiyon olacaktı ama şans işte her zaman herkesin yüzüne gülmüyor. Grosjean ezmedi aynı zamanda iki sezon geneline baktığımızda da yenmedi ama 2013’ün sonuna doğru daha iyi performans gösterdi. Son olarak insanları egolarını tatmin etmekle veya hiç bir işe yapmakla itham edemezsin. Böyle terbiyesizlik yapacaksan bence yorumlarını minimal seviyeye indirmekle kalma hiç girmeye siteye.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Siteye girip girmeyeceğimi sana mı soracağım? Burada beni bilen bilir. O yüzden kendini benimle kıyaslamaya kalkma.

        Sen bana erişemezsin dostum. Kasma.

        Benimle böyle konuşamazsın. Efendi ol. Bazı şeyleri hallet ondan sonra gel.

        1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
          Berkhan Oğulcan Akçay

          He ayrıca; şu verdiğin cevap ve cevabındaki üslup, üstte yazdıklarımın ne kadar doğru olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

        2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Birincisi siteye girip girmeyeceğimi sana mı soracağım diyorsun ama millete ahkam kesmeyi boşsunuz demeyi egonuzu tatmin etmek için burdanız demeyi iyi biliyorsun. İkincisi seni gayet iyi tanıyoruz tipik bir Raikkonen taraftarısın. Üçüncüsü benim kendimi kimseyle kıyasladığım yok kendimce düşüncelerimi aktarıp tuttuğum pilotu savunmaya çalışıyorum. Ayrıca sen kimsin bana burda erişemezsin diyip artislik yapmaya çalışyorsun ? Dördüncüsü ben kiminle nasıl konuşacağımı gayet iyi bilirim. Sen başkalarına karşı nasıl hitap ettiysen bende sana karşı öyle hitap ettim. Hatta senin yazdıklarının yanında benim ki biraz hafif kalmış olabilir 🙂 .

  33. alonso bu tarz açıklamalarla ayak oyunları yapan bir insan, buna alıştık. şu açıklamalar alonso nun haddine değil arkadaşlar .bunun izahı yok.
    kimle takım arkadaşı olsa polemik çıkaran bir pilottan bahsediyoruz.
    stratejisi tutsun diye takım arkadaşını duvara çarptıran bir pilot
    pedrosa ile olan mailler, 2007 skandalı ortada…
    massa takımdayken massa yavaş , rai takımdayken rai yavaş.
    sürekli iğneleyici laflar vs.
    laf ettiği adam bir kere çıkıp da alonso şöyle alonso böyle dememiş.
    2008 kanadayı hatırlayın , pitte raiye çarpıp yarış dışı bırakan hamilton’ a pit ışığını gösteren raikkonen.işleri bu kadar basit hallediyor.
    rai de hırs yok dediniz, hırsım var dedi gösterdi lotusta.
    istikrarsız dediniz rekor kırdı.
    şimdi gelmiş aynı araçta yarışıyorlar aynı şartlarda”diyen var. söylediklerinize neredeyse siz bile inanacaksınız(!)
    kazanabilecek iyi bir araç verin O DA SÜRSÜN ,
    sonra vay efenim alonso kotu sartlarda bile iyi puan topluyor demeyin.
    o kadar yere soktunuz ki adamı grid in en yavaş pilotu size göre. gridin en ÇİRKEF pilotu olmaktansa varsın en yavaş pilotu olsun.

    1. *de la rosa

    2. Sonuna kadar katılıyorum..

  34. unutmadan şunuda yazayım geçen sene f.alanso lotusta yarışsaydı kesinlikle şampşyon olurdu.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Tamam kardeş 🙂

      1. arkadaş kendine iyi bak 🙂

    2. ben aslında;

      “Alonso bu sene Williams’ta yarışsa şampiyon olurdu”

      şeklinde yorumların olmasını bekliyordum ancak bu sene henüz böyle bir yoruma denk gelmedim 🙂

      1. Nebuchadnezzar avatarı
        Nebuchadnezzar

        Bu tip yorumlar önce camianın içindeki insanlardan geliyor sonra buralarda kullanılıyor.

        http://www.trf1.net/formula1_haberler/35210-villeneuve-alonso-lotus-araciyla-sampiyon-olurdu.html

        Ayrıca Piquet de söylemişti bunu..haber no:29507

      2. kimi Williams’ta yarışsaydı onuda yazardım:)

        1. Amaç şampiyonluk değil yani Kimi’ye sallamak… O Redbull’un karşısında bırak Lotus’la Kimi’yi Senna yada Gilles Villeneuve gelse gene bir halt yiyemezdi amma kör olmuşsunuz nasıl takip ediyorsunuz siz anlamıyorum ki….

      3. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        😀 alonso gecen sene lotusta yarışsa sampiyondu bu yazdığını görmemek normal değil gerçektende 😀

      4. kimi ve alonso varken williams nerden cikti admin 😀

        1. Yazdığım yorumu anlayanlar anlamıştır üye 🙂

          Alonso performansıyla her sene en iyi olmayan ancak rekabetçi olan 2 ya da 3. en hızlı araçla şampiyon olurdu şeklinde yorumlanır. Bu sene Williams aracı malum. Ondan böyle bir yorum yaptım.

          İlk ben yapmış olayım. İlerleyen yarışlarda kesin birileri söyler nasıl olsa 🙂

          1. Raikkonen F1 Team avatarı
            Raikkonen F1 Team

            Bu yorumları yapanlar hiç düşünmüyor olacaklar ki Alonso bu senenin Williams’ı ve geçen senenin Lotus’uyla daha hızlı olsaydı rakipleri de yine gezinti modunda sürecekti acaba? Vettel’in tek turda taktığı 2 saniyeleri çok çabuk unuttular demek ki. Demek ki Kimi Redbull kadar hızlı olan Lotus’la bu kadar fark yiyordu!! F1 de şöyle bir gerçek var bana göre 3-4. iyi takımla podyuma çıkabilirsiniz ama kazanmanız için en azından en iyi araçta ya da yarış temposu en iyiye denk olan araçta yarış kazanabilirsiniz. 9 yarışı peş peşe rahatlıkla kazanan Redbull’a ve Ricciardo dışında (ki o da Mercedesler kaldığı için oldu) tüm yarışları kazanan Mercedes’e karşı Alonso’da olsa bir şey yapamaz. Anti parantez sıralama hızı ile yarış hızı her zaman paralel olmuyor..

  35. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Önce Mattiacci konuşmuş.Ona 10-0 ne demek diye sormuşlar.O da; bu futbol değil tenis değil demiş.
    Daha fazla puan elde etmeliyiz ancak o bizim ihtyiaç duyduğumuz yarışçı demiş.

    Bu durumdan kimse memnun değil.Takım da Alonso da Raikkonen de memnun değil..Alonsonun tek bir derdi var , o da iyi bir araca sahip olmak.

    Altta bir arkadaş eskiden fanı olduğu pilotun 2006 yılındaki massa ile alakalı açıklamalarına değinmiş ve takım ruhundan bahsetmiş.Ben o konuya açıklık getireyim..Buyrun okuyun.
    “”Ferrari pilotu Michael Schumacher, takım arkadaşı Felipe Massa’nın performansını artırmasını ve takımın üreticiler klasmanında Renault’ya karşı mücadelesine daha çok destek olmasını istedi. Schumacher, son Dünya Şampiyonu Fernando Alonso’nun 23 puan ardında ikinci sırada yer alırken, Massa da Renault pilotu Giancarlo Fisichella’nın 8 puan gerisinde altıncı sırada bulunuyor.Schumacher Montreal’de yaptığı açıklamada, “Bu sadece benim ve Fernando’nun yarışı değil. Umarız Felipe de burada iyi bir iş çıkarır ve buradan puanla ayrılır” dedi. Schumacher, “Her ikimiz de rakipleri mağlup edebilirsek, bu işimizi çok daha kolaylaştıracak. Çünkü puan farkı daha kritik hale gelecek” dedi.
    Görüldüğü üzere Şumi de Massanın performansını artırmasını istemiş.

  36. bende konuyu farklı konuma taşıyım geçen sene gro ilk yarışlarda araçta şase problemi olduğu için bir varlık gösteremedi. şase değiştikten sonra bana göre kimiye büyük bir üstünlük sağladı.
    lotusun birinci pilotu kimdi tabikimi kimiydi.

    busezona dönelim ferrariye birinci pilot alanso diyelim . arkadaşım geçen sezon ikici pilot birinci pilotu geçiyorsa. sende bu sezon ikinci pilotsan . göster marifetinide ,birinci pilotu geç.
    bizde sana diyelimki arkadaşlar kimi raikonen çok büyük pilot. yapamıyorsan ozaman ssk dan emekli olcan

    1. Onur Gentas avatarı

      Geçen sene ikinci pilot dediğin Grosjean ne zaman Kimi’yi geçti acaba öğrenebilir miyim? Geçtide biz mi farkedemedik. Bütün sezonda Grosjean’ın en fazla 4-5 kez üstünlüğü vardır Kimi’ye ki son 2-3 yarış zaten hem sağlık hemde Lotusla yaşadığı problemlerden dolayı iyi yarışlar çıkaramadı. Puan olarak zaten söylemiyorum aradaki farkı.

      1. aradaki puan farkını söylede millet öğrensin, yanındada gro. kaç yarış hasarlı şaseyle yarıştı onuda açıkla .

        1. Onur Gentas avatarı

          İkinci olan pilot birinciye üstünlük sağladı diyorsun. Üstünlük nasıl sağlanır? Grosjean Kimi’den daha fazla yarışı üst sırada bitirdi mi? Grosjean daha fazla puan aldımı? Yarış dışıları çıkarınca Kimi 8 yarış, Grosjean 4 yarış bitirmiş. Bak özellikle yarış dışıları çıkardım yoksa sonuç daha da kötü olurdu. Puan olarak 183-132 bitmiş. Yani bu tabloda ikinci pilot nasıl birinci pilota nasıl üstünlük kuruyor söylermisin? Kıstası nedir bu işin?

        2. birde şunuda hatılatyım dedim telsizden gro, kimi senden hızlı

        3. Onur Gentas avatarı

          Buarada kaç yarış hasarlı şaseyle yarıştı bilmiyorum. Ama şasenin hasarlı olması hasarsız şaseyle yarışlarda Kimi’yi geçeceği anlamına gelmiyor. Ona bakacak olursak geçen senenin ikinci yarısı Kimi içinde hem sağlık hem de Lotusla problemleri açısından iyi geçmedi.

  37. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Alonso ve Alonso’cu arkadaşlar Raikkonen’in bu durumundan oldukça memnundur. Şampiyon olamasa bile takım arkadaşına bir şekilde kurduğu üstünlüğü hep sürdürüyor ve hem de bariz farkla böyle bir şey oluyor. Durum öyle olunca Alonso her zaman takımı sırtlanan kişi pozisyonunda oluyor. Bu da Alonso’nun hanesine bir artı olarak yazılıyor. Alonsocu arkadaşlar da kızmasınlar ama Kimi’nin durumundan dolayı çoğunluk olarak mutludur.

    Düşünsenize listeyi:

    Fisichella ✔
    Hamilton ?
    Massa ✔
    Raikkonen ✔

    Üzgün olan ise gerçek Ferrari taraftarları ve Raikkonen taraftarları olur. Ne yazık ki mevcut durum böyle. Umarım Raikkonen bir an önce kör talihini yener de daha rekabetçi yarışlarını izleriz.

    1. Nebuchadnezzar avatarı
      Nebuchadnezzar

      Hepimiz üzgünüz.Ayrımcılığa gerek yok.Yarışlar kazanıp şampiyon olamadıktan sonra 30 tane Raikkoneni tokatlasa ne yazar. Kim sevinir..Kendi dahi söyledi.Dedi ki ;en iyi pilot olarak lanse edilmektense yarışlar kazanmayı tercih ederim dedi.Demek ki Alonsonun derdi Raiyi geçmek değilmiş.Hepimiz biliyorduk ki Alonso Raikkoneni geride bırakacaktı.Bunları Raikkonenin transferinden sonra bolca konuştuk.Hatta olabilecek bahaneleri de taaa o zamandan yazdık.Santander dedik , motivasyon dedik vs vs.

  38. Alonso gemileri yakmış gözüküyor.

  39. Eee Alonso biz de Ferrari’nin performansından memnun değiliz. ( Bunu diyen bi McLaren fanıyım bu arada. McLaren çok güzelmiş gibi.. 🙂 ) Ona fazla laf edemiyorsun galiba ama ? Hani şu doğum gününde söylediğin masum laftan sonra bile yediğin azardan mıdır nedir sesini çıkarmıyosun pek artık ? Anca Raikkonen’e laf söyle…

  40. En öncelikle takım arkadaşından memnuniyet derecesini sölemek Fernandoya düşmez..Zira takımla ilgili bu tip tepe konuşmaları patron yapar..Sorulduysa bile yorum yapmadan geçmelidir ki bkz.Schuminin 2006 yılının ilk çeyreğindeki Massa açıklamaları ve takım ruhu..
    Takım ruhu Fernando! Ah fernando!!
    Öte taraftan burda santander vs. Tespit sıçan Kimi taraftarları yarıştan yarışa saçma sapan bi şekilde Fernandonun kollandığını ileri sürüyolar ki sıralamada Kiminin nasıl ezildiğine hiç bir açıklama yok..Kaldı ki yarışlar için söledikleride çamur at izi kalsın şeklinde tezahür ediyo!!
    Kiminin adamlığına lafımız yok eyvallah kaldı ki son şampiyonumuz ama bu sene çok kötü.. Bu saçma sapan yorumlarınızla burda da rezil oluyosunuz ki yorumlarınızı okumadan geçecem bundan sonra..

    1. Acaba Raikkonen neden son şampiyon? Bunu hiç düşündünüz mü? İşte bu yüzden siz gerçek Ferrari taraftarı değilsiniz.Başarısızlığa tahammül etmek Ferrarici olmak değildir.Ferrari demek başarı demektir.Hiç eleştirmeden ot gibi bu adamların dediğine inanırsak başarı gelmez.

    2. Onur Gentas avatarı

      Objektif bir yorum olmuş gerçekten. Yalnız şunu belirtmek istiyorum: Kimi’nin bu sene ki performansı iyi değil bu bir gerçek ki zaten çoğu Kimi taraftarıda bunu belirtiyor. Yalnız bazı arkadaşlar Kimi’yi eleştirirken öyle bir duruma getirmeye çalışıyorlarki Kimi’nin geçmişte bile iyi yarışçı olmadığına geliyor sonuç. Kimi taraftarıda sürekli savunma yapmak durumunda kalıyorlar ki ben bile Kimi taraftarı olmadığım halde bu durumdan rahatsız oluyorum. Bu pilotların güzel geçmişleri var ve Alonso 80 puan fark attı gibi dalga geçmeler hoş olmuyor.

    3. Sana salladığım çıkarılmasın burdan.Mesela aynı örnek Mclaren için de var.2 sene başarısız oldular Ron Dennis ağırlığını koydu ve başarısız olan herkesi kovdu.Ferrari de ise herhalde bu 10 yılı bulur.Bir de en iyi takımız diye geçinirler.Basiretsizlik bu.

  41. Alonso yine saçmalamaya başlamış. Kendi kişilik kalitesinin seviyesini göstermiş. Hayır böyle konuşma hakkını kimden alıyor. Ya kendini patron sanıyor ya da Santander vasıtasıyla takımda söz sahibi olduğunu düşünüyor. Bu yaşa gelmiş yıllardır da yarışıyor pilotaj olarak da çok iyi bir pilot ama bir türlü gerçekten büyüyemedi.
    Raikkonene gelirsek bir performans düşüklüğü olduğu doğru. Ama bu sadeceRaikkonenden kaynaklanmıyor. Bir kere aracın sitilinin onun sitiline uymaması, ön tarafın dengeli olmaması gibi nedenler var. Ön taraf demişken geçen senelerde Lotustaki başarıların en büyük nedenlerinden biri aracın ön tarafının dengeli olmasıydı. Lotus özellikle buna dikkat etmişti. Ferrarinin stratejide yaptığı hatalar da etkiliydi.
    Ayrıca şunu da söyleyeyim. Monaco yarışındaki şanssızlık ve İspanyadqki Ferrarinin yaptığı şaibeli strateji olmasaydı belki de Rai bir momentum yakalayıp işleri tersine çevirecekti.
    Bunları geçtim Rai yavaş bile olsa bu Alonsonun böyle konuşmasını haklı çıkarmaz.
    Şunu da söyleyeyim. Raikkonenin pilotluğunu tartışmak bana göre F1den bihaber olmaktır.

  42. inan karakoc avatarı

    Gecen sezon kotu lotus la kimi iyi is cikartti ona laf etmenin manasi yok. Ferrari markasina güveniyor marka ismi yahut logosu şanı bunlar yaris saati ise yaramaz adam akilli bir makina verirsin ellerine kapisin dersin alonsonun her yaris ömründen ömür gidiyor nereye kadar gider aşamada yazik bence Ferrari de ona şampiyonluk zor

  43. FerrariFanTR avatarı

    Ferrari 5 sene Alonsoya göre araç yapıyormuş o yüzden Rai geride kalıyormuş.

    ee Redbullda 5 sene Vettele göre araç yapıyor o zaman. Ama noldu Ricardo geldi tokatladı tokatlamaya da devam ediyor.

    Bir de Ferrari’nin son şampiyonu mevzusu. F2007 beyler F2007’nin gücü, aerosu,motoru,çekişi,mekaniği Ferrari tarihinin en iyi araçlarından biri diyorum ve susuyorum.

    1. Onur Gentas avatarı

      2007’de Ferrari istediği kadar iyi olsun eğer Hamilton ve Alonso aynı takımda yarışmasa Kimi’nin şampiyon olma şansı çok azdı. Yani bazen iki pilotununda iyi olması takım puanlarına katkı sağlayabiliyor ama diğer taraftan takım şampiyon pilot çıkaramayabiliyor.

  44. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ama o Ferrari’nin son şampiyonu sen nesin ?

    1. Alonso tayfasının kuyruk acısı ordan geliyor zaten

      1. af buyur .hani şu massanın yardımıyla ve mclarenin pilotlarını idare edemeyip birbirleriyle didişmesini izlerken 1 puan farkla alınan zoraki şampiyonluktanmı bahsediyorsun. haa doğruya zaten sonraki senede aynı ferrari aracıyla massaya 100 puan falan fark atmıştı değilmi. arkadaşım kimde kuyruk acısı olduğu belli. şuan aynı takımda yarışıyorlar ve durum ortada .fazla zorlamayın yırttırısınız.

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Alonso şampiyon olamadan kuruyup gideceksiniz ve siz yıllarca boş bir pilot için millete burada Alonso süper Alonso muhteşem martavalları okumuş olacaksınız. Alonso bir daha hayatında şampiyonluk falan göremez. Vettel 2012 de onun havasını çok güzel aldı son yarışta Alonsonun orada fişini çekti Vettel artık toparlayamaz.

          1. Sen bana söylesene Vettel Ricciardo’yu yenebilecek mi 🙂 Hiç umut yok gibi.Resmen her yarışta 0.5 saniye yiyor.

            1. Mehmet Günaydın avatarı
              Mehmet Günaydın

              Vallahi benim öyle bir derdim hiç olmadı şampiyon olamadıktan sonra takım arkadaşın seni geçse ne geçmese ne affedersin. Alonso geçiyor da ne oluyor ? Bugün bir Rosberg bile çok yüceltilen Hamiltonu geçiyorsa ne Hamilton ne Alonso pilotun P si olamaz. bunlar sadece PR departmanlarının yıldızları olur. Biri şarkıcı biri samuraycı :D. Vettel gibi bir takımda yetişip o takıma gönül vermiş bir benlikleri asla olmadı ikisininde.

              1. İşte bu yoruma gülünür.Yakında Vettel Ricciardo korkusuna takımdan kaçar 🙂

        2. massa 2007 de kimiye yardim eti kimi ise 2008 de massaya.2007 de senin alo hamiltonun basarilarini hazmedemeyip de verilerini yirttigini unutmussun galiba ayrica.ve ferrarini butun bilgilerini maclarene sizdiran sahis ile isbirligi yapan da kimi degil senin alonso ne garipse butun bu tur dolaplarin altindan alonso cikiyor.

      2. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Kesinlikle haklısın. Adam 5 senedir takımda ve uzun bir ara veren Raikkonen den başarı elde etmelerini bekliyorlar sanki çok güzel bir araç hazırlamışlar gibi. Rai geçen yıl Lotus ile bile neler yapabileceğini gösterdi ki göstermesine gerek bile olmayan pilotlardan biridir.

  45. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şimdi Alonso’ya sallayan Rai taraftarlarına bir iki rakam verelim. Bunun aynısı Massa ya da oldu.

    İyi bakın.

    Hulk 69 puan
    Perez 27 puan
    ———————————
    98 puan force india.

    Alonso 97 puan
    Rai 19 puan
    ———————————
    116 paun force india

    E bu durumda Rai hiç yarışmasaymışta olurmuş. Ayne Alonsonun dediği gibi TEK ARAÇLAN puan almaya devam. Tek başına bile yetiyor adamın puanları takımlarda 4. lük için savaşmaya. Ferrarinin de paraları cebinde kalır belki daha iyi bir araç yaparlar. Birde Alo şu takımdan gitsin diyenler var ya. Evet Alo gitse 7 ya da 8. olurdunuz bu puanlarlan.

    Sezon başında beri Alo-Rai 10-0 oduğunu da unutmayalım.

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      116 puan ferrari yazacaktım yanlış olmuş.

    2. benim anlamadığım olay 4.lük bir başarı mı ? Sırf Raikkonen geride diye 97 puan a sevinen şampiyonluktan gram beklentisi olmayan bir taraftara dönüştünüz

      1. bunlar tuturmus dort yildir alonso tek yarsiyo diye birak bunlarla ugrasmayi bu kafayla bi yil daha avunur dururlar boyle

    3. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      bu puanların bir kısmının gerçekci olmayıp alonso icin raiyi siper eden santander den biraz bahsetsen 1. de alonso önde ilk pite girdi dediniz anladık 2. dede tmm 3.de rai önde ama alonso ilk pite giren rai bunlar yüzünden inanılmaz süre ve sıralar kaybetti buna neden değinmiyosunuz hiç

  46. Kimi’nin performans olarak geride kaldığı su götürmez bir gerçek olmakla birlikte tamamiyle kendisinden kaynaklanmayan nedenlere işaret ediyor. Bkz; (Video linklerini silerek yorumu yolladım, linkler varken yorum gözükmedi nedense)

    İlk video ispanya gp sonrası mühendisiyle olan telsiz konuşması, daha önce de izlediğimiz üzere Kimi’nin planlanan abes stratejiden haberi yok.

    İkinci video İngiltere GP’si, adamın altındaki araç o kadar dengesiz ki adam aracın değil viraj dönmeyi, düzlükte bile düzgün gitmediğini vurguluyor.

    Üçüncü video Almanya GP’sinden, adamın lastikler ölmüş adeta ama önünde tonlarca telemetri ve data bulunan mühendisi 4 tur daha gitmesini söylüyor, 4 tur bide. Kimi de haliyle basıyor yine azarı, pit yapmaları gerektiğini söylüyor.

    Kimi fanı değilim ama eskiden beri Kimi sevdiğim pilotlardan olmuştur ve bu bağlamda şu kağnı gibi aracın, peşini bırakmayan makus talihinin ve dahiyane pit ekibinin yardımlarıyla sürünüyor adam. Üzülüyorum gerçekten, açık bir şekilde birşeylerin yolunda gitmediği belli. Sürüş hassasiyeti yüksek bir pilot ama Ferrari nasıl bir araç yaptıysa Kimi’nin 2008 ikinci yarısındaki bazı yarışlar ve Lotus’taki direksiyon probleminden sonra aracı sürmekte bu kadar zorlandığını hatırlamıyorum. Bunun farkına varmak için F1 uzmanı olmaya gerek yok, F1’i 2001’den bu yana takip edenler zaten ne demek istediğimi anlayacaklardır. Sürüş stili adaptasyonu da öyle ha deyince edinilecek bir kazanım değil. Adam 13 yıl boyunca aynı şekilde, bildiği stilde sürmüşken bir anda kendisine zıt bir stili benimsemesini beklemek abesle iştigalden öteye gitmeyecektir. Aracın karakteristiği değişmediği sürece de Alonso’nun gerisinde kalması normal. Umarım sorunlar bir şekilde çözülür ve bu adamı şu son yıllarında rekabetçi olarak izleyebiliriz.

  47. raikoneni eleştirmemiş takımı eleştirmiş nerenizden okuyorsunuz. alonso iki araçla puan alınması konusunda takımın gelişmesinden söz ediyor adamın sözlerine ekleme yapa yapa içerik bambaşka bir şey olarak sunulmuş allah aşkına sadece alonsonun sözlerini okuyun ne demek istedigini anlarsınız konunun raikonenle uzaktan yakından bir ilgisi yok.

  48. Burda Alonso’yu çok eleştirmenin gereği yok.Aslında takıma gönderme yapıyor.Daha önceden takımla baya sorunlar yaşamıştı bu takım arkadaşı meselesinde.Ben cevabı her türlü pist üzerinde veririm diyor.Ferrari yöneticilerinin kulağına küpe olmalı bu.

  49. Adminden bir ricam var, bir yorum yaptım ve yolladım, gözükmedi, ikinci defa yazdım bu defa da yorum daha önce gönderilmiş yazısı çıktı. Yorumu değiştirdim ancak yine aynı sorun, gözükmüyor. Youtube linki paylaştığımdan mı acaba?

    1. Aynı problemi yaşıyorum yaklaşık 3 aydır 3 kere nick değişdim sağolsun çok yardımcı oluyor site yöneticileri.

  50. “Alonso Raikkonen’in performansından memnun değil” farklı “Alonso Raikkonen’in performansından mutlu değil ” farklı .Eğer ilki gibi demiş olsaydı haklısınız Alonsonun haddine değil zaten böyle bir değerlendirme yapmak patron değil.Ama Alonso’ya muhtemelen Raikkonen’in bu kadar gerinde kalmasından mutlu musun gibi bir soru sorulmuştur o da hayır mutlu değilim takım daha ne kadar fazla puan toplarsa o kadar mutlu olurum tarzında bir cevap vermiş ama saldırmaya bahane arayanlar için gayet güzel bir konu

  51. Kimi’nin performans olarak geride kaldığı su götürmez bir gerçek olmakla birlikte tamamiyle kendisinden kaynaklanmayan nedenlere işaret ediyor. Bkz;

    <a href=''http://www.youtube.com/watch?v=dmZVG3Rpsx8&list=UUE2_pEplfoSIuaQ7QKmrqmA

    İlk video ispanya gp sonrası mühendisiyle olan telsiz konuşması, daha önce de izlediğimiz üzere Kimi’nin planlanan abes stratejiden haberi yok.

    İkinci video İngiltere GP’si, adamın altındaki araç o kadar dengesiz ki adam aracın değil viraj dönmeyi, düzlükte bile düzgün gitmediğini vurguluyor.

    Üçüncü video Almanya GP’sinden, adamın lastikler ölmüş adeta ama önünde tonlarca telemetri ve data bulunan mühendisi 4 tur daha gitmesini söylüyor, 4 tur bide. Kimi de haliyle basıyor yine azarı, pit yapmaları gerektiğini söylüyor.

    Kimi fanı değilim ama eskiden beri Kimi sevdiğim pilotlardan olmuştur ve bu bağlamda şu kağnı gibi aracın, peşini bırakmayan makus talihinin ve dahiyane pit ekibinin yardımlarıyla sürünüyor adam. Üzülüyorum gerçekten, açık bir şekilde birşeylerin yolunda gitmediği belli. Sürüş hassasiyeti yüksek bir pilot ama Ferrari nasıl bir araç yaptıysa Kimi’nin 2008 ikinci yarısındaki bazı yarışlar ve Lotus’taki direksiyon probleminden sonra aracı sürmekte bu kadar zorlandığını hatırlamıyorum. Bunun farkına varmak için F1 uzmanı olmaya gerek yok, F1’i 2001’den bu yana takip edenler zaten ne demek istediğimi anlayacaklardır. Sürüş stili adaptasyonu da öyle ha deyince edinilecek bir kazanım değil. Adam 13 yıl boyunca aynı şekilde, bildiği stilde sürmüşken bir anda kendisine zıt bir stili benimsemesini beklemek abesle iştigalden öteye gitmeyecektir. Aracın karakteristiği değişmediği sürece de Alonso’nun gerisinde kalması normal. Umarım sorunlar bir şekilde çözülür ve bu adamı şu son yıllarında rekabetçi olarak izleyebiliriz.

  52. Onur Gentas avatarı

    Burada bana göre Alonso veya Kimi’nin pilotlukları değilde Alonso’nun yaptığı açıklama konuşulmalıydı fakat Alonso fanları gene pilotlarına toz konduramadıkları gibi pilotlarının izinden giderek Kimi’ye yükleniyorlar. Yahu bu açıklamayı Hamilton yapsa şimdi hepiniz aralıksız sallıyordunuz adama yalan mı?

    1. Ben zaten açıklamayı abartılı buldum.Fakat bazı yönlerden de Alonso haklı duruyor.Massa’yı beğenmeyip aldıkları Raikkonen’in Massa’dan pek farkı yokmuş demek ki?

      1. Onur Gentas avatarı

        Zaten haklı ama bu açıklamayı Alonso’nun yapması normal değil. Vettel yapsın tamam derim ama adam takım arkadaşı sonuçta.

    2. toz kondurmayacağız tabi.her sene debelenen alonso takımı motive eden alonso üstüne üstlük zılgıtı yiyen yine alonso.hayır takım takım olsun önce hızlı bir araç versin.en hızlıyada gerek yok dedik defalarca.

      1. Onur Gentas avatarı

        Diyorsunuz ki ne yaparsa yapsın sorun değil. Öyle bakıyorsanız zaten benim diyeceğim bir şey olamaz.

  53. Kimi’nin performans olarak geride kaldığı su götürmez bir gerçek olmakla birlikte tamamiyle kendisinden kaynaklanmayan nedenlere işaret ediyor. Bkz;

    http://www.youtube.com/watch?v=D7HkQGFEUqc

    http://www.youtube.com/watch?v=dmZVG3Rpsx8&list=UUE2_pEplfoSIuaQ7QKmrqmA

    http://www.youtube.com/watch?v=2x2Zz33qUmQ&list=UUE2_pEplfoSIuaQ7QKmrqmA

    İlk video ispanya gp sonrası mühendisiyle olan telsiz konuşması, daha önce de izlediğimiz üzere Kimi’nin planlanan abes stratejiden haberi yok. Geçelim.

    İkinci video İngiltere GP’si, adamın altındaki araç o kadar dengesiz ki adam aracın değil viraj dönmeyi, düzlükte bile düzgün gitmediğini vurguluyor.

    Üçüncü video Almanya GP’sinden, adamın lastikler ölmüş adeta ama önünde tonlarca telemetri ve data bulunan mühendisi 4 tur daha gitmesini söylüyor, 4 tur bide. Kimi de haliyle basıyor yine azarı, pit yapmaları gerektiğini söylüyor.

    Kimi fanı değilim ama eskiden beri Kimi sevdiğim pilotlardan olmuştur ve bu bağlamda şu kağnı gibi aracın, peşini bırakmayan makus talihinin ve dahiyane pit ekibinin yardımlarıyla sürünüyor adam. Üzülüyorum gerçekten, açık bir şekilde birşeylerin yolunda gitmediği belli. Sürüş hassasiyeti yüksek bir pilot ama Ferrari nasıl bir araç yaptıysa Kimi’nin 2008 ikinci yarısındaki bazı yarışlar ve Lotus’taki direksiyon probleminden sonra aracı sürmekte bu kadar zorlandığını hatırlamıyorum. Bunun farkına varmak için F1 uzmanı olmaya gerek yok, F1’i 2001’den bu yana takip edenler zaten ne demek istediğimi anlayacaklardır. Sürüş stili adaptasyonu da öyle ha deyince edinilecek bir kazanım değil. Adam 13 yıl boyunca aynı şekilde, bildiği stilde sürmüşken bir anda kendisine zıt bir stili benimsemesini beklemek abesle iştigalden öteye gitmeyecektir. Aracın karakteristiği değişmediği sürece de Alonso’nun gerisinde kalması normal. Umarım sorunlar bir şekilde çözülür ve bu adamı şu son yıllarında rekabetçi olarak izleyebiliriz.

  54. Fernando takım arkadaşlarını yenmiyor adeta yok ediyor

    Sene başından beri diyoruz Alonso Raikkonen i ”parçalar” diye ama dinletemedik

    Rai taraftarlarının söylemleride eskimeye başladı.Santander, konsantre olamıyor, yavaş araç (alonso farklı araçla yarışıyor?), 2013de şampiyonluk kovalıyordu (ben gro ya gecilen rai yi hatırlıyorum sadece) vsvvs

  55. Sene başı dediğim çıkacak.Raikkonen 100 puandan aşağı fark yemeyecek.Hala gelip Alonso’ya laf atma peşindeler.Gidin de Raikkonen ile ilgilenin.Şu araçla en azından 40-45 puan alması gerekirdi.Onu bile yapamıyor.

  56. Tüm arkadaşlar ve sayın site yönetimi merhaba ben 2ekmek1camel kullnıcı nickli şahsım.. yaklaşık 3 aydır nedensiz şekilde yorum yapamıyorum ve sağolsun site yönetimi arkadaşlar çok alakadar oldu… herneyse..

    Yeni nick almamdaki amaç siteden ziyade bir kaç f1 sever arkadaş ile konuları tartışmak…

    Konu malum Kimi’nin olmadık kötü performansı ve fan larının bunu bir şekilde kabullenememsi veya çeşitli sorun, problem hatta komplo teorilerine kadar ilerleyen varsayımlar….

    Arkadaşlar Rikkonenin kötü performansının lebetteki araç ile alakası maximum, lakin tüm bu performası araca, aracın dengesine bilmem forsuna, yok titreşimine yok kaymasına bağlarsan griddeki tek kötü araç Ferrari değil ve bu sorunlar ile uğraşmak zorunda kalan tek sürücüde Rai değil bunu birkez lütfen algılıyalım.. Raikkonen ve fanları kendilerini ve destekledikleri sürücüyü kendi içlerinde marjinal ve ulaşılmaz olarak yaşayabilirler ama bu varsayımın doğruluğunu kabul ettirme çabalarından vazgeçin artık..

    Ben 2008 Belgium’da Rainin Hamiltonun envai çeşit kural tanımazlığına ve hazımsızlığına rağmen onu geçme hırsı ile spin atarak pist dışına çarptığında tv yumruklamış sporseverim 🙂 kimse kalkıp sen şucusun bucusun demesin bana veya birbirine…

    İllakide Raikkonenin kötü performansını Ferrari’in kötü aracına, Fernando’nun da iyi performasını 4 senelik geçmişine bağlıyorsanız, size derlerki : 4 senedir dünyşa şampiyonu Vettel’i geldiği ilk senede madara eden Ricci 15 senedir Redbul’mu kullanıyordu ? e hani 4 senelik takıma aşina Vettel, e yeniydi Ricci :s ama olmazki araç ile bocalaması lazım koskoca Raikkonen bile araca alışamamışken :S derler ise ozaman öyle uzun uzun bakarsınız 🙂

    Sevgili arkadaşlar her savunma cümlenizde kendi kendiniz ile çelişiyorsunuz farkında değilsiniz, Rai’ye istediği gibi araç verin kral olsun, ama krallıktaki tabirniz her konuda en iyi olan, e her konuda en iyise neden biraz daha kötü araçta batıyor bu adam ? e hani üstün yetenek her konuda iyise öyleydi böyle binbirçeşit konu çıkar boşverin bu tür şeyleri…

    Herkes biliyorki Raikkonen griddeki en iyi 4 pilottan birisi sıralama yapmaya gerek yok, ama kabullenin Rai bu sene kötüye dair ne kadar anlam varsa taşıyor şuan… en azından adamımızda hiç problem yok demeyin ki yorumlarınız okuduktan sonra zaman kaybı hissi vermesin…

    E tabi en büyük handikapta şu yanında Fernando gibi harika bir pilot var 😉

    İyi eğlenceler…

  57. Kimi’nin performans olarak geride kaldığı su götürmez bir gerçek olmakla birlikte tamamiyle kendisinden kaynaklanmayan nedenlere işaret ediyor. Bkz;

    http://www.youtube.com/watch?v=D7HkQGFEUqc

    http://www.youtube.com/watch?v=dmZVG3Rpsx8&list=UUE2_pEplfoSIuaQ7QKmrqmA

    http://www.youtube.com/watch?v=2x2Zz33qUmQ&list=UUE2_pEplfoSIuaQ7QKmrqmA

    İlk video ispanya gp sonrası mühendisiyle olan telsiz konuşması, daha önce de izlediğimiz üzere Kimi’nin planlanan abes stratejiden haberi yok.

    İkinci video İngiltere GP’si, adamın altındaki araç o kadar dengesiz ki adam aracın değil viraj dönmeyi, düzlükte bile düzgün gitmediğini vurguluyor.

    Üçüncü video Almanya GP’sinden, adamın lastikler ölmüş adeta ama önünde tonlarca telemetri ve data bulunan mühendisi 4 tur daha gitmesini söylüyor, 4 tur bide. Kimi de haliyle basıyor yine azarı, pit yapmaları gerektiğini söylüyor.

    Kimi fanı değilim ama eskiden beri Kimi sevdiğim pilotlardan olmuştur ve bu bağlamda şu kağnı gibi aracın, peşini bırakmayan makus talihinin ve dahiyane pit ekibinin yardımlarıyla sürünüyor adam. Üzülüyorum gerçekten, açık bir şekilde birşeylerin yolunda gitmediği belli. Sürüş hassasiyeti yüksek bir pilot ama Ferrari nasıl bir araç yaptıysa Kimi’nin 2008 ikinci yarısındaki bazı yarışlar ve Lotus’taki direksiyon probleminden sonra aracı sürmekte bu kadar zorlandığını hatırlamıyorum. Bunun farkına varmak için F1 uzmanı olmaya gerek yok, F1’i 2001’den bu yana takip edenler zaten ne demek istediğimi anlayacaklardır. Sürüş stili adaptasyonu da öyle ha deyince edinilecek bir kazanım değil. Adam 13 yıl boyunca aynı şekilde, bildiği stilde sürmüşken bir anda kendisine zıt bir stili benimsemesini beklemek abesle iştigalden öteye gitmeyecektir. Aracın karakteristiği değişmediği sürece de Alonso’nun gerisinde kalması normal. Umarım sorunlar bir şekilde çözülür ve bu adamı şu son yıllarında rekabetçi olarak izleyebiliriz.

  58. Tüm arkadaşlar ve sayın site yönetimi merhaba ben 2ekmek1camel kullnıcı nickli şahsım.. yaklaşık 3 aydır nedensiz şekilde yorum yapamıyorum ve sağolsun site yönetimi arkadaşlar çok alakadar oldu… herneyse..

    Yeni nick almamdaki amaç siteden ziyade bir kaç f1 sever arkadaş ile konuları tartışmak…

    Konu malum Kimi’nin olmadık kötü performansı ve fan larının bunu bir şekilde kabullenememsi veya çeşitli sorun, problem hatta komplo teorilerine kadar ilerleyen varsayımlar….

    Arkadaşlar Rikkonenin kötü performansının lebetteki araç ile alakası maximum, lakin tüm bu performası araca, aracın dengesine bilmem forsuna, yok titreşimine yok kaymasına bağlarsan griddeki tek kötü araç Ferrari değil ve bu sorunlar ile uğraşmak zorunda kalan tek sürücüde Rai değil bunu birkez lütfen algılıyalım.. Raikkonen ve fanları kendilerini ve destekledikleri sürücüyü kendi içlerinde marjinal ve ulaşılmaz olarak yaşayabilirler ama bu varsayımın doğruluğunu kabul ettirme çabalarından vazgeçin artık..

    Ben 2008 Belgium’da Rainin Hamiltonun envai çeşit kural tanımazlığına ve hazımsızlığına rağmen onu geçme hırsı ile spin atarak pist dışına çarptığında tv yumruklamış sporseverim 🙂 kimse kalkıp sen şucusun bucusun demesin bana veya birbirine…

    İllakide Raikkonenin kötü performansını Ferrari’in kötü aracına, Fernando’nun da iyi performasını 4 senelik geçmişine bağlıyorsanız, size derlerki : 4 senedir dünyşa şampiyonu Vettel’i geldiği ilk senede madara eden Ricci 15 senedir Redbul’mu kullanıyordu ? e hani 4 senelik takıma aşina Vettel, e yeniydi Ricci :s ama olmazki araç ile bocalaması lazım koskoca Raikkonen bile araca alışamamışken :S derler ise ozaman öyle uzun uzun bakarsınız 🙂

    Sevgili arkadaşlar her savunma cümlenizde kendi kendiniz ile çelişiyorsunuz farkında değilsiniz, Rai’ye istediği gibi araç verin kral olsun, ama krallıktaki tabirniz her konuda en iyi olan, e her konuda en iyise neden biraz daha kötü araçta batıyor bu adam ? e hani üstün yetenek her konuda iyise öyleydi böyle binbirçeşit konu çıkar boşverin bu tür şeyleri…

    Herkes biliyorki Raikkonen griddeki en iyi 4 pilottan birisi sıralama yapmaya gerek yok, ama kabullenin Rai bu sene kötüye dair ne kadar anlam varsa taşıyor şuan… en azından adamımızda hiç problem yok demeyin ki yorumlarınız okuduktan sonra zaman kaybı hissi vermesin…

    İyi eğlenceler…

  59. Terbiyesiz adam Vettel i geçecem ayağına Kiminin önüne nasıl kırdığını gördük sen gerçekten takımı mı düşünüyorsun ? 4 yıl boyunca kendine göre araç yaptırt bide bunun üstüne çocuklar gibi havasını at. Karakterinin bozuk olduğunu biliyoduk fakat bugün de sağlamasını yaptık teşekkürler

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Yine saçmalamışın ya, Alonso milim hamle yapmadı Rai ye doğru, Vettel sağdan çimlerden bile geçerek geldi çıktı rainin üstüne, o arada Alonso’da soldaydı ama deymemişti, Vettel Rai’ye vurunca oda Alonso’ya vurdu.

      Hadi onu geç, o ana kadar Rai ne yapmıştı yarışta ?? Kocaman bir hiç. Kalktı birde darbelerden oldu dedi. E darberler olana kadar da bişey yapamamıştı zaten. Adamlar pite girdi çıktı, 2 turda yetişip geçtiler. Sen daha pit yapmamışın.

      Her zaman dediğim gibi buraya yaptığınız yorumları nasılsa Alo görmüyor, görsede sallamaz. Siz burda taraftarı rencide edicek yorumlar yapıyorsunuz ve bunu bilerek yapıyorsunuz. Bence asıl karakteri bozuk olan sizlersiniz. Sağlam karakterli bir insan, bunu sadece bu siteye giren kendi Türk vatandaşlarının ve Alonso taraftarlarının okuyacağını bile bile kalkıp karşısındakini rencide etmez.

  60. Santander+Alonso=Ferrari Sonuç 7 senedir Şampiyon olamıyan Ferrari.

    Ne zaman Alonso ve Santander Ferrariden defolup gidicekse Ferrari ozaman şampiyon olucak

    Alonso Ferrariye Aptal diye hakaret edip Ferrari bu adamı kovmadı.Ferrari artık Ferrari değildir.Simdide alonsonun açıklamaya bak adam Ferrarinin patronu resmen ve takım çıkıp ağzının payını vermiyor şu adama sonra Santander sayesinde Raikkoneni geçiyor Alonso diyince biz saçmalıyor oluyoruz.Artık at gözlüğünüzü çıkarında iyi görün olayları.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      milletin gözü kör olmuş santander li alonsonun bal gibi kayrıldığı ortada ve bunu görmemezlikten geliyolar kendi dedikleri laf önde olan ilk pite girer diye rai öndeykende alonso ilk pite alınıyor bana bunu açıklasınlar kendilerinin sorusuyla cevap veriyorum yinede kabullenemiyor alonso 10-0 öndeymiş ee istatistik buysa ferrarinin tek pilot olarak yarıştıgı ve arkasında santanderli alonsoyla kimi yi bende istatistik olarak kıyaslarsam ferrarideki istatistik olarak son dünya şampiyonuna baksın alonsocular bu da 10-0 gibi istatistik. santanderin kovduğu raikkonen hala bu takımdaki son dünya şampiyonu

  61. alonso ve tayfasi ferrariden gitmesi lazim artik.su urettiginiz ucube arba duzelirse bakalin ne gibi aciklma yapacaksin.

  62. Alonso’nun açıklamalarını abartılı bulsam da Raikkonen’de hiç değilse az daha zorlamalı.En azından ilk 8’e girmesi lazım yarışlarda.

    1. hocam kimi zorluyor da birazda ferrarinin destek vermesi lazim neden on kanat degismedi almanya da ? adam 2-3 u icinde 5 arac gecti ve 7-8 turda sol on bititi. telsizden on sol bitti diyor cevap 4 tur daha diyor sonra tekrar kimi bagirinca telsizden aldilar iceri.ayrica kimi nin yaptigini ayni sekilde alonso yaparmiydi o da muamma gecsin diye vettelin sikistirip alonsonun onunu acmasi.bazi uzman alo fanlari ysristan onra burda kimi defans yapti diye yorumlarda gorduk.

  63. Alonso’nun açıklamalarını abartılı bulsam da Raikkonen’de hiç değilse az daha zorlamalı.En azından ilk 8’e girmesi lazım yarışlarda.

  64. Rockford Fosgate avatarı
    Rockford Fosgate

    çok açık birşey var ama burda bu spora bu kadar gönül veren insan maalesef anlamak istemiyor veya gerçekten f1 araçlarını günlük araç kullanmakla eşdeğer zannediyorlar… Bu adamlar limitte araç sürmek zorundalar ve doğal olarak sürüş stillerine göre araçtan istedikleri bazı karakteristik özellikler var. Alonso senelerdir bu takımda ve doğaldır ki aracın karakteristiğine daha hakim ve ona uygun bir araç, performans açısından konuşmuyorum sadece aracın sürülebilirliği anlamında konuşuyorum. Bu nedenle, Alonso bu araçtan bile performans alırken, Kimi alamıyor sözlerini bu kadar ilgili insanların sözylemesine açıkçası çok şaşırıyorum. Kimi sezon başından beri viraja istediğim gibi dalamıyorum diyor, apexi bulamıyorum diyor. İstediğim ön taraf yok diyor, limitte sürecek bir adam viraja istediği şekilde araçla giremicekse, maksimumu nasıl alabilir? Bu kadar basittir bu konu. Alonso ve Kimi sürülebilirlik açısından memnun oldukları araç karakteristiğine sahip olduktan sonra ancak karşılaştırılabilir. Günlük yaşamayın arkadaşlar bu adamlar 14 senedir gridde, yeni tanımıyoruz ikisini de.. İkisinin de ne yapabildikleri çok ortada. Kimi de aracı kullanmayı unutmadığına göre daha sağlıklı yorum yapmakta fayda var.. Bahsettiğim lastiği patladı, pite geç sokuldu, temas yaşadı gibi şeyler değil.. Kimi hata da yapmıştır, konu o da değil. Bunların hepsi olmuştur ama büyük fotoğraf açıkça istediği ön tarafa sahip olamamasıdır. Neyse ki Mattiaci ve Ferrari bunun farkında ve arkasında duruyorlar. Ferrari için bu sene kaçıncı olduğunun önemi yok. Öyle bir rezil oldular ki, 3. olamadık Kimi yeterince puan alamadı diyecek durumda değiller. Bu iki pilotun verdikleri geri bildirimlerin kıymeti çok fazla, gelecek senenin aracını ona gçre yapıyorlar, Zayıf ve güçlü yerleriniş net şekilde tespit edebiliyorlar. Gelecek sene her ikisi de kalırsa, gerçek neymiş göreceğimize inanıyorum.. Raikkonen gibi pilotun Alonso’dan b u kadar fark yemeyeceğini bilecek kadar bu sporu izledim.. Kaybeder kazanır farklı şeyler ama bu kadar fark yemez açık ve nettir benim adıma.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      yorumların çok güzel red bull gibi bir araçta otursa rai istediği pilotla kıyaslanmak ister. karşısına hamilton, alo vb kim gelirse gelsin gerçek rai yi o zaman görebiliriz.

  65. Raikkonen’ öncelikle tank gibi bir araç vermek lazım ki Ferrari şu an ikinci dünya savaşındaki alaman panzeri gibi mübarek. Ama hız yok. Raikkonen’e bir de hızlı bir araç vereceksiniz. İhtiyacı olan bu. İlla en hızlı olmasına gerek yok. Sadece galibiyet kokusu almasına yetecek kadar hızlı olması kafi. O zaman yapacağı şeyi görmek için bakınız: Suzuka 2005. Ferrari’den bu gidişle bir cacık olmayacak. McLaren için de aynı şey geçerli, Honda ile ne olur bilemiyoruz ama şu an tam bir muamma bu 2 efsanevi takım.

  66. OtonomAktor avatarı

    kendi işine baksın alo. takımlar şampiyonasından ona ne? takımlar şampiyonasında 3 yada 5 ne farkeder şu saatten sonra, bırakın bu işleri gelecek seneyi düşünün.

  67. Kimi taraftarı olarak bu sene hayal kırıklığı olsada Alonsonun açıklamalarına anlama veremiyorum. Egosu zaten yüksek sürücülerden birisi ona şüphe yok ama karşındaki sürücüde Dünya şampiyonu bir pilot aynı zamanda Ferrarinin son şampiyonu sevmesende saygı duyulacak biri. Kiminin en çok bu huyunu seviyorum ne olursa olsun kendi işini yapıyor çoğu insanda zaten bu özelliğinden dolayı çok seviyor onu. kim ne derse desin kaıncı olursa olsun Kimi, Schumaer gibi pilotları pistte görmek bile insanları heyecanlandırmaya yetiyor yarışları izlenir kılıyor.

  68. Adam haklı felipeden ne farkı var raikonenin
    10 yarışta 78 puan çok fazla
    bu arada alo tüm yarışlarda kiminin önünde
    10-0 garip

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      10-0 önde olması istatistik olarak doğru rai nin şanssızlıklarınıda söylemiycem bu bahane değil fakat ortada koskocaman santander i söylemeden geçmek olmaz.

      1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        😀

      2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        Santander’i buraya nasıl bağladın veya bağlamayı becerebildin ? Bize biraz açıklarmısın 😀

        1. raikkonen vehbi avatarı
          raikkonen vehbi

          kalan 10 yarışı tekrar izleyip 2 pilot arasındaki stratejilere bakarsan alonun önde olması icin tüm pilotlar arasından en kötü strateji uygulanan pilotun kim oldugunu anlarsın.

          1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
            Alonso.Diaz(Yavuz)

            İspanya yarışı hariç hangi yarışta Rai Alonso’ya yakın olma şerefine erişebildi 🙂 ?

            1. raikkonen vehbi avatarı
              raikkonen vehbi

              bir çok yarışta ferrari sırf rai nin önünde olmak icin alonsoyu tek pilotmuş gibi yarıştırdı bunu yarışları izlemiş olsan bilirdin

              1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
                Alonso.Diaz(Yavuz)

                Yarışların hepsini canlı canlı izledim merak etme. Sen saysana bize hangi yarışlarda Ferrari Alonso’yu ”Tek pilot” gibi yarıştırmış. Bizde öğrenelim bakalım.

          2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
            Alonso.Diaz(Yavuz)

            Avustralya yarışı;
            4 14 Fernando Alonso Ferrari 57 +35.2 secs 5 12
            7 7 Kimi Räikkönen Ferrari 57 +57.6 secs 11 6
            Malezya yarışı;
            4 14 Fernando Alonso Ferrari 56 +35.9 secs 4 12
            12 7 Kimi Räikkönen Ferrari 55 +1 Lap 6
            Bahreyn yarışı;
            9 14 Fernando Alonso Ferrari 57 +32.5 secs 9 2
            10 7 Kimi Räikkönen Ferrari 57 +33.4 secs 5 1
            Çin yarışı;
            3 14 Fernando Alonso Ferrari 54 +23.6 secs 5 15
            8 7 Kimi Räikkönen Ferrari 54 +76.3 secs 11 4
            İspanya yarışı;
            6 14 Fernando Alonso Ferrari 66 +87.7 secs 7 8
            7 7 Kimi Räikkönen Ferrari 65 +1 Lap 6 6
            Monako yarışı;
            4 14 Fernando Alonso Ferrari 78 +32.4 secs 5 12
            12 7 Kimi Räikkönen Ferrari 77 +1 Lap 6
            Kanada yarışı;
            6 14 Fernando Alonso Ferrari 70 +14.8 secs 7 8
            10 7 Kimi Räikkönen Ferrari 70 +53.6 secs 10 1
            Avusturya yarışı;
            5 14 Fernando Alonso Ferrari 71 +18.5 secs 4 10
            10 7 Kimi Räikkönen Ferrari 71 +47.7 secs 8 1
            Britanya yarışı;
            6 14 Fernando Alonso Ferrari 52 +59.9 secs 16 8
            Ret 7 Kimi Räikkönen Ferrari 0 Accident 18
            Almanya yarışı;
            5 14 Fernando Alonso Ferrari 67 +52.4 secs 7 10
            11 7 Kimi Räikkönen Ferrari 66 +1 Lap 12

            1. raikkonen vehbi avatarı
              raikkonen vehbi

              yukarda yazdıklarımı okumadan atmıssın istatistik olarak doğru diye cümlenin başına yazdım zaten eğer yarışları izlediysen ne demek istediğimi anlamaman icin kör olman lazım.

              1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
                Alonso.Diaz(Yavuz)

                Diyecek hiç bir şeyin yok aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun. Benim burda yarış sonuçları atma sebebim ikisinin birbirlerinin pit stoplarını etkileyemecek kadar yarışı birbirlerinden uzakta sürdürdüklerini göstermek.

            2. raikkonen vehbi avatarı
              raikkonen vehbi

              yarışları izlemiş olsan sırf alonso önde kalsın diye rai nin yarışının nasıl mahvedildigini santanderli aloyu degilde rai yi ilk pite alsaydı ferrari sonuçların ne olacağını herkes biliyor bana gelmis alonso kayrılmıyor diyosun kendini tatmin et sen alonso kral tmm mı ! mutlu olabilirsin.

              1. ispanya dışında hangi yarış onu söylede anlayalım artık. aynı cümleyi 10 kez söylemişin hangi yarış

              2. raikkonen vehbi avatarı
                raikkonen vehbi

                ayrıca alonsocular ın cıkıp dedigi şey önde olan pilot yerini kaybetmesin diye önce pite alınır O ZAMAN 4. yarış olması lazım tam hatırlamıyorum rai önde giderken alonso yu ilk pite alan santander i açıkla bana ayrıca ilk pite girmesine rağmen rai nin gerisinde kalıpta yarışın devamında olanları bir çok kisininde hem fikir oldugu gibi rai 1. alonso 11. olsa rai yi bu pozisyonda bile en kötü lastik felan takmayıp geriye düşürür ferrari yeterki alonso rainin önde kalsın ve puan alsın diye çünkü izlediklerimiz ve santanderin dünya markası ferrariyle çocuk gibi oynaması bize bunu gösterdi.

              3. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
                Alonso.Diaz(Yavuz)

                Veya sen kendini hiç bir şey için yorma cevap vermekle de uğraşma hata bende size bir şeyler anlatmaya çalışıyorum. Sustum!

  69. Adam haklı felipeden ne farkı var raikonenin
    10 yarışta 78 puan çok fazla
    bu arada alo tüm yarışlarda kiminin önünde
    10-0 garip

    1. Onur Gentas avatarı

      Adam haklı diyorsun da bundan Alonso’ya ne? Hamilton’ın saçma sapan açıklamalarından ne farkı var bu açıklamanın. Bak bir arkadaş güzel söylemiş: bırakta açıklamayı Mattiacci yapsın, sanamı kaldı takım arkadaşının performansını değerlendirmek.

  70. Yok yok bunun adı ego değil. Alonsonun en büyük fanlarındanım, tamam bütün pilotlarda ego olabiliyor ama.. bu ego da değil ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Hayır sen al paranı yarış kendini en iyi yere getirmeye çalış tamam bunları da yapıyorsun ama takımın aldığı puandan sanane be abicim. Bırak raiyi eleştirecekse mattiacci eleştiriyorsun. pilotajından doğru favori pilotum ama şu politik açıklamaları yapmasa çok daha iyi olucak.. Yine kızdırmış ortalığı anlamsız yere.

    1. mattiacci eleştirsin*

  71. vay be alonso efendiye bak sen. 5 senedir aynı takımda yavaş araba edebiyatı yap geride kalıncatakım arkadaşına camur at ne güzel memleket. alonso efendi ispanyada neden 3 pit yapıp rai nin pozisyonuna göz diktiğinide anlat bari. bakın arkadaşlar tamam alo çok iyi pilot eyvallah ama raikkonen’de az buz bir adam değil. sadece yavaş arabada yarışırken motive olamıyor yarışlara. ben hızlı bi arabada rainin alonso’yu yeneceğine eminim. altında kazanan bir araba yoksa 4. ve ya 9. olmanın pek bi ehemmiyeti yok. alonso raikkonen’e üstü kapalı laf atacağına kendi işine baksın bu kadar da ego olmaz ki bi adamda !

    1. 4 yada 9 olmanın aslında önemi var.. takımların aldığı paralarda milyon dolarlık değişimler oluyor

    2. arkadas niye kabullenmiyorsunuz ki artik alonsonun raikonen den daha iyi oldugunu yok araba yavasken suremiyo hizli arabayla alonsoyu gecer felen bunlar hikaye kardesim ferrariden her sene maksimum cikaran alonso gridde herkesin soyledigi gibi en iyisidir bunu unutma !!

    3. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Nerden biliyosun motive olamadığı ? Raikkonen’in amca oğlu musun ? 10-0 olmuş hala boş boş konuşuyorsunuz.

      1. bilir onlar bilir 😀

  72. “Bu söylentilerin üzerine Alonso’nun gelecek sene daha güçlü bir takım arkadaşı istediği iddiaları gündeme çıksa da Marco Mattiacci böyle bir ihtimalin olmadığını belirtti.”

    yani senden daha güçlüsü yok getirdiğimizi de darmadağın ediyorsun demek istemiş herhalde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir