Bridgestone Yağmura Rağmen Olumlu Düşünüyor

yazar:

kategori:

Bridgestone Teknik Şefi Tetsuro Kobayashi, Portekiz’deki yağmurlu testlerin ardından  Formula 1 takımlarının sezon başlamadan önce hazır olmak için yeterli zamanları olacağına inanıyor.

Bu hafta Portimao’da gerçekleştirilen testler yağmur nedeniyle büyük ölçüde sekteye uğramış, hatta bugünkü seanslar kırmızı bayrakla durdurulmuştu. Yağmur yüzünden medikal helikopterlerin bile uçuşu mümkün değildi.

Kobayashi, “Bu hava şartları nedeniyle zor bir testti ve Algarve’nin her zaman kuru hava şartlarıyla ünlenmeyeceğini öğrendik. Yağmur ve hatta dolu yağışı, hafta boyunca programı büyük ölçüde etkileri.” dedi.

Bu sezon sezon içi testlerin yasaklanmasıyla, kış testleri daha da önemli hale gelmişti. Portimao’daki hayal kırıklığına rağmen Kobayashi, takımların sezon öncesinde yeterince hazır olacaklarını düşünüyor.

“Bridgestone olarak biz, takımların sezon başlamadan önce yeterli sayıda test yapacaklarına inanıyoruz. Tabii ki, kaybedilen her test günü takımları için araçlarını test edememek ve oluksuz lastikleri anlayamamak anlamına geliyor ancak Albert Park öncesinde yeterince test yapacağız.”

Kobayashi, Portekiz pistinin imkanlarından etkilendiklerini de dile getirdi.

“Portimao pisti kesinlikle etkileyici olanaklara sahip ve pilotlar ve takımlar için alışması zorlu bir pist. Pist yüzeyi oldukça düzgün. Bu testlerde yağmurun tutunma seviyesine bir faydası olmadı. Bu yüzden aşınma verileri kapsamında dezavantajlıydık.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir