Renault'un F1 Geleceği Sallantıda Mı?

yazar:

kategori:

2009 senesinin, Renault’un Formula 1’deki son sezonu olacağı yönündeki söylentiler alevlendi.

Bu hafta takım başkanı Bernard Rey, Enstone kökenli takımın işbirlikçisi Renault Grubu’nun, desteğini "bu senelik" taahhüt ettiğini söyledi.

Bu ifadenin ardından F1 dünyasındaki söylentiler ilerledi ve takım idaresinin, en son FOTA toplantısında 2009 sonrası için müşteri takımlara motor sağlayamayacağını bildirdiği öne sürüldü.

Kaynaklar ayrıca, Enstone’deki yaklaşık 100 çalışanın, maliyetlerin düşürülmesi kapsamındaki kurallar kapsamında kısa süre içinde işten çıkarılacağını da bildirdi.

Diğer bilgi ise, şu anda işlerine son verildiği yönünde tebliğ yapılan 98 kişinin bulunduğu.

Bununla birlikte kaynaklar, bu kayıpların büyük bölümünün test takımı ve aerodinamik bölümde olduğunu ifade etti.


Yorumlar

  1. Olayı derinden incelemeleri gerekiyor.Bay E nasıl da bu kadar rahat olabililiyor anlamıyorum.Gerçi para babası bir adam elinden Formula 1'i kaybetse dahi bu onu o kadar da sarsmaz.Yaşı itibariylede bu böyle.Olan bizlere olacak galiba.

  2. evet katılıyorum sana TAILENDER mosley ve bay E biran önce gitmeli…

  3. Formula1 bitmiş zaten ne geleceğinden bahsediyoruz. Sadece Renault değil bütün takımlar aero ve test bölümünden eleman çıkaracak zaten ve bence tehlike bu değil; asıl işine son verilecek olanlar Mosley ve Ecc..

  4. F1'in gelecegi karanlık gibi gözüküyo renaultda giderse artık…

  5. BMW Ferrari McLaren kalacak bu gidişle.

  6. çok iyi buda giderse f1 diye bişey kalmaz honda gitti toyotada gider yakındaa onu gösteriyor super aguri gitti artık gerisini siz düşünün

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir