İTO Başkanından İstanbulpark İtirafı

yazar:

kategori:

300 binin üzerinde üyesiyle dünyanın en büyük odalarından biri olan İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) krizde üyelerine neden bütçesinden kaynak yaratamadığı ortaya çıktı. Başkan Murat Yalçıntaş, “Üyelerimize Halkbank aracılığıyla 30 milyon TL’lik destek vereceğiz. Daha yüksek bir paket açmak isterdik ama F1’e harcadığımız para yüzünden kasamız boşaldığı için olmadı” dedi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, son dönemde birçok iş dünyası örgütü gibi İTO’nun da üyelerine kredi desteği vermek istediğini belirterek, “30 milyon TL’lik bir destek paketini en düşük faizle üyelerimize kullandıracağız. Üyelerimiz için daha yüksek bir destek paketi açmak isterdik ama Formula 1’e harcadığımız para yüzünden kasamız neredeyse boşaldığı için bunu yapamadık” dedi.

Küresel kriz yüzünden 2009’un ilk yarısının zor geçeceğini, ikinci yarıdan itibaren düzelmenin başlayacağını kaydeden Murat Yalçıntaş, yılın ikinci yarısından itibaren üyelerden gelen aidatları destek paketi olarak kullandırmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

280 MİLYON YTL’YE MALOLDU

Formula 1’in toplam maliyetinin 280 milyon TL’ye ulaştığı belirtilirken, Murat Yalçıntaş, 21 Nisan 2007’de İstanbul Park Pisti’nin işletmesi 2021’e kadar, Formula One Administration Limited (FOA) Başkanı Bernie Ecclestone’a devriyle ilgili toplantıda, Formula 1’in odaya maliyetiyle ilgili şu bilgileri vermişti:

“İTO ve Formula İstanbul Yatırım A.Ş. (FİYAŞ) olarak bu projede çift rakamlı milyon dolarlarla zarar ettik. FİYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak söylüyorum; pistin kesin maliyeti henüz sonuçlanmadı, kesin hesap yapılmadı. Şu ana kadar ki rakamlarla İstanbul Park için 221 milyon YTL maliyet çıkıyor. Bunun bir kısmını ödedik. Fiyaş’ın bankalara kredi leasing borcu ise 35 milyon euro ve bu paranın da 2009 yılına kadar ödenmesi gerekiyor.”

 

Vatan


Yorumlar

  1. ercan postacı avatarı
    ercan postacı

    İTO nedemek istemiş anlamak cok basit ve mümkün biz yolsuzlugun illagal paranın kayıt dışının nasıl yapıldıgını bir türk centilmeni olarak saklarım camuruda maliyetlere yaslarım böylede rezil yapılmış bir otomobil yarışlarının pistine camur atarım ayrıcada kımse yorum yazmamış neden anlamadım mıllet delırmısdı bır egzoz muhabbetıne neyse ist parka kackere gıtdım hatırlamaz oldum 2005 yıllından berı ordakı tum organizasyonlarda padok dahıl bulundum gordumkı guzel memleketım ve ınsanları sıcak evlerınde futbol ızlemek veya sıtada gıdıb küfretmeyi daha cok severmiş bu olaylarda hepden bahane oldu ve satıldı işletim hakkı dahada fecisi herkeze burdan söyliyimde yiyorsa girebilen varsa arabanızla veya başka bir sebebden gidin oraya almazlar cünkü bizimdeyil 2005 başbakan dediki f1 bu ülke icin cok önemsiyorum belliki cok önem semişler İTO zarar etmiş devlet ve özelleştirme kollarıda satış vermiş kimin aldıgıda ortada tabiki ben bukonuyu duydukca inanınki kalbimim ritmi bozuluyor almanyada 15 auro bastırın efsanevi nurburing pistinde gazla organizasyon yap ne istersen bizim memlekde 35 yaşına gel 1,5 km kartıng pistinde hız yapmaya calış orasıda kalmadı artık yıkıldı neyse orda ist parkkı yosun baglasın ondan sonra zarar ver malıyeye daha sonrada sat nekadar basıt bu olaylar ben şahsım 50 yaşıma gelirsem belki 1 tane türk f1 pilotu görürüm sanmam onuda utanıyorum bu olaylardan cok yazık güzel ülkeme ve insanına

  2. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    uluslar arası arenada her zaman olduğu gibi yine her şeyi elimize gözümüze bulaştırdık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir