Villeneuve: “Formula 1 Sıkıcı”

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonu Jacques Villeneuve, günümüz Formula 1’in de artık kahraman olmadığını ve motor sporlarının zirvesinin sıkıcı bir hal aldığını söyledi.

Villeneuve’e göre bu tam olarak Formula 1 pilotlarının suçu değil. Günümüz Formula 1’i ve araçları, sürücülerin pek zorlamasını gerektirmiyor.

Villeneuve “Kurallar çok kısıtlayıcı. Formula 1’i her zaman ekstrem spor olarak gördüm ancak artık öyle değil.”

“Spor artık kurallar nedeniyle yeteri kadar saf değil. Her şey çok yapay oldu. Sürücüler artık gerçek bir efor sarfetmek zorunda değiller.”

“Eskiden 20 yaşındayken Formula 1’e giren sürücü adam olmuş oluyordu. Şimdi ise yarışlar sanki lego ile oynuyormuş gibi oluyor.”

“Formula 1 sıkıcı ve taraftar kaybediyoruz. Bir şeylerin eksik olduğunu hissedebiliyorsunuz.” dedi.


Yorumlar

“Villeneuve: “Formula 1 Sıkıcı”” için 3 yanıt

  1. Şu döneme bakarsak araçları kullanmak o kadar da basit değil mercedes dışında ki takımlarda yarışan pilotlar ciddi efor sarf ediyor araçlarda yol tutuş az evet önceki senelere göre araçlar yavaş ama eski araçlara göre downforce anlamında önemli eksikler var

  2. Bence de kısıtlayıcı kurallar çok, hız, cesaret, düellolar artık kalmadı, son Vettel- Alonso düellosu( Silverstone)nu bir kenara alaraktan söylüyorum. O çok heyecan vericiydi gerçekten . Ama otomobili iyi olan götürüyor işi. Mesala düşünüyorum şu anda Mercedes te grosjean olsa veya kvyat veya jean eric vergne, bunlar da belki şampiyonluğa pynayabiilirdi. belli mi olur ama biz alonso diyoruz hamilton diyoruz vettel diyoruz ama aslında onlardaki rol çok az, mesele arabada. % 70-75 araba,%25 pilotun olduğu bir f1 de gerçekten zevk yok. Kıran kırana mücadele istiyoruz.

  3. Hayatımda ilk kez villeneuve ‘in bir demecine katılıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir